Tek başına annelik, geçim. Olur mu ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Romantikliğe gerek yok, bebek bu baba ile büyütürken bile çok zor tek başına çok çok zor.

Hem asgari ücretle çalışıp hem kreşe veremezsiniz zor olur kreşler asgari ücretin 1.5 katı.

Sevmediğiniz güvenmediğiniz birinden sprem bankası gibi hamile kalıp doğurmak istemeniz akıl tutulması.

Zaten 2 cocuğu daha varmış nasıl babalık yaptığı ortada

Yasal süre varken bebeğinizin de günahına girmeyin.

Bebeğe tek başına bakmak kolay olsa bir babadan bir anadan dünyaya gelmezdi bunu unutmayın.

Romantikliğe gerek yok, bebek bu baba ile büyütürken bile çok zor tek başına çok çok zor.

Hem asgari ücretle çalışıp hem kreşe veremezsiniz zor olur kreşler asgari ücretin 1.5 katı.

Sevmediğiniz güvenmediğiniz birinden sprem bankası gibi hamile kalıp doğurmak istemeniz akıl tutulması.

Bebeğe tek başına bakmak kolay olsa bir babadan bir anadan dünyaya gelmezdi bunu unutmayın.

Allah affetsin ama farklı farklı kadınlardan 2 çocuk 3 çocuk yapan tıynette rezil bir adamın çocuğu olmak asla istemezdim. Konu sahibesini incitmek istemiyorum ama rezil birinin çocuğuma baba olarak layık görmezdim. Tabi ki kimse ana babasının günahından sevabından sorumlu değil ama rezil birinin çocuğu olsam da çok utanırdım. Arkadaşım avukat, babası kumarbazmış anne babası çok öne boşanmış ama adam öldükten sonra görüşmediği babanın borçları ortaya çıkınca yerin dibine girdi , iş çevresinden duyanlar olur diye çok strese girdi. KOnu sahibesi para hesabı yapmış ama dünyada paradan çok önemli şeyler var, şeref var, namus var ahlak var bunlar olmayınca istersen milyarların olsun boş. Çocuğa gelince sadece parayla mutlu olacak mı, adamakıllı bir aile olmadan mutlu bir birey olacak mı?

Merhabalar, özellikle tecrübeli kk üyelerinden destek bekliyorum. Eşimle aramızda bir çok problem oldu güven kırıcı hareketler, şiddet vs. Ben kendi evimdeyim, 27 yasındayım ve 10 haftalık hamileyim. Çocuğu aldırmayı hiç düşünmedim, ben isteyerek yaptım ve yol arkadaşı olacak bana bundan eminim.. bu kısmı geçiyorum o yüzden. Boşanma davasını adli tatl biter bitmez açacağım.
Hali hazırda bir evim, bir arabam var. Kira derdim yok.
Merak ettiğim şu, ben tek başıma bu şartlarda çocuğu doğurup, asgari ücret denebilecek bir maaşla evimi ve çocuğun bakımlarını üstlenebilir miyim? Babası denecek adi çok bir para vermez çocuğa en fazla göndereceği 1-2 hukuken de bu civarlarda bir nafaka bağlanır çocuğa diye düşünüyorum. Ben kendi adıma nafaka falan talep etmeyeceğim. Aldatıldığımı, şiddeti vs ön gösterip çekişmeli de açmayı düşünmüyorum uzamadan hayatımdan çıksın gitsin hiç bişeyini istemiyorum, çok çirkef bi insan uzarsa bana zarar. Büyük il'de değilim. Bunu da göz önüne alırsak sizce yapabilir miyim?
Şimdi, siz zaten karar vermişsiniz. Boşanacaksınız ve bebeği doğuracaksınız..
"Geçinebilir miyim?" diye soruyorsunuz.. Çok zor. Bu hayat şartlarında çok zor.
Geçinemezseniz ne yapacaksınız, B planınız var mı?
Çünkü dünyaya bir insan getiriyorsunuz, 2 yıl bakacağınız bir emanet bebek değil yani bunun okul çağları var, lisesi üniversitesi var...?

Bakamayacağı çocuğun velayetini alıp napacakmıs egosunu tatmin mi edecekmiş, bu erkekleri anlamak bazen çok zor.
Çocuğu al sen bak deyip versen iki güne beceremeyip geri getirirler hava tava yapıyorlar..
İnşallah güzel bir hayatınız olur yavrunuzla ❤️🙏🏻
Bakamayacagi cocugun velayetini aliyor ki nafakasini vermiyim diye kendince zeki pez..

Allah affetsin ama farklı farklı kadınlardan 2 çocuk 3 çocuk yapan tıynette rezil bir adamın çocuğu olmak asla istemezdim. Konu sahibesini incitmek istemiyorum ama rezil birinin çocuğuma baba olarak layık görmezdim. Tabi ki kimse ana babasının günahından sevabından sorumlu değil ama rezil birinin çocuğu olsam da çok utanırdım. Arkadaşım avukat, babası kumarbazmış anne babası çok öne boşanmış ama adam öldükten sonra görüşmediği babanın borçları ortaya çıkınca yerin dibine girdi , iş çevresinden duyanlar olur diye çok strese girdi. KOnu sahibesi para hesabı yapmış ama dünyada paradan çok önemli şeyler var, şeref var, namus var ahlak var bunlar olmayınca istersen milyarların olsun boş. Çocuğa gelince sadece parayla mutlu olacak mı, adamakıllı bir aile olmadan mutlu bir birey olacak mı?

Aynen öyle konu sahibi romantiklik yapıyor

Filmlerde dizilerde kadın tek başına cocuk büyütür cocuk da çanta gibi yanında taşır cocuk ne ağlar ne sızlar olgunluklar sultanıdır ya öyle sanıyor.

Kadın da Cocuk bakarken cillop gibidir kişisel bakımı yerli yerindedir.

Ve film dizideki kadınların peşinde bisürü çocuğuna babalık yapacak adam olur.

Gerçek hayat öyle değil bebek çok zor bir olay.

Bir de boşanmış çocuklu kadını hor gören bir tayfa var. 2. 3. sınıf vatandaş olarak görüyorlar evlenmek istemiyorlar kolay kolay

Konu sahibi de üzülecek bu işin sonunda bebeği de üzülecek.

Aslında yasal süre geçilmiş 10. Hafta içinde sanırım konu sahibi..
5-6. Haftalar kürtaj için en harika zamanlar hiç karsı değilim o haftalarda gayet aldırılabilir çok rahat..

Ama 9 ve 10. Haftalarda bebeği görmeye gittiğimde eli kolu oynuyordu tamamen 😕

Nafaka alman lazım.
İlla gecinilir de zor.
Niye nafaka almayacaksin?
Kusurlu olan o taraf.

Aslında yasal süre geçilmiş 10. Hafta içinde sanırım konu sahibi..
5-6. Haftalar kürtaj için en harika zamanlar hiç karsı değilim o haftalarda gayet aldırılabilir çok rahat..

Ama 9 ve 10. Haftalarda bebeği görmeye gittiğimde eli kolu oynuyordu tamamen 😕

Zor mu zor ne yapalım ama? Bu kararı vermeyi sadece sahibi karar vermedi.

İlerde çok çok daha zor olacak :(

Merhabalar, özellikle tecrübeli kk üyelerinden destek bekliyorum. Eşimle aramızda bir çok problem oldu güven kırıcı hareketler, şiddet vs. Ben kendi evimdeyim, 27 yasındayım ve 10 haftalık hamileyim. Çocuğu aldırmayı hiç düşünmedim, ben isteyerek yaptım ve yol arkadaşı olacak bana bundan eminim.. bu kısmı geçiyorum o yüzden. Boşanma davasını adli tatl biter bitmez açacağım.
Merak ettiğim şu, ben tek başıma bu şartlarda çocuğu doğurup, asgari ücret denebilecek bir maaşla evimi ve çocuğun bakımlarını üstlenebilir miyim? Babası denecek adi çok bir para vermez çocuğa en fazla göndereceği 1-2 hukuken de bu civarlarda bir nafaka bağlanır çocuğa diye düşünüyorum. Ben kendi adıma nafaka falan talep etmeyeceğim. Aldatıldığımı, şiddeti vs ön gösterip çekişmeli de açmayı düşünmüyorum uzamadan hayatımdan çıksın gitsin hiç bişeyini istemiyorum, çok çirkef bi insan uzarsa bana zarar. Büyük il'de değilim. Bunu da göz önüne alırsak sizce yapabilir

Canım çok zor bir sürece giriyorsun. Allah yolunu açık etsin. Ama bence de alabildiğin kadar para almaya bak adamdan tek başına gerçekten kolay değil çocuk bakmak. Ailen yanında olsaydı her şey daha rahat olurdu.

Merak ettiğim şu, ben tek başıma bu şartlarda çocuğu doğurup, asgari ücret denebilecek bir maaşla evimi ve çocuğun bakımlarını üstlenebilir miyim? Babası denecek adi çok bir para vermez çocuğa en fazla göndereceği 1-2 hukuken de bu civarlarda bir nafaka bağlanır çocuğa diye düşünüyorum. Ben kendi adıma nafaka falan talep etmeyeceğim. Aldatıldığımı, şiddeti vs ön gösterip çekişmeli de açmayı düşünmüyorum uzamadan hayatımdan çıksın gitsin hiç bişeyini istemiyorum, çok çirkef bi insan uzarsa bana zarar. Büyük il'de değilim. Bunu da göz önüne alırsak sizce yapabilir miyim?
tabiki yaparsınız ev araba varsa gerisi kolay asgari ücret dahi alsanız biraz bütçe planlaması yaparak geçinirsiniz çocuğunuzla

Bakıcılar zaten asgari ücret alıyor. Nasıl olacak ki?

Cocuga aileniz bakacaksa belki ama yine de asgari ücretle yasam çok zor😭 Babasından alabileceğiniz ne varsa almaya bakın derim ben.

paradan ziyade babasız bir çocuk dünyaya gelecek. baba sevgisinden mahrum büyüyecek. ilerde maddi manevi zorlanacağınız çok zaman olacak. kolay değil çocuk bakmak doğurmak lohusalık vs. vs.

yoldaş olsun diye çocuk yapılmamalı bence
Ne önerirsiniz hanımefendi merdiven altı bir yer bulup çocuğu aldırayım mı? yani bu basıma gelen 2 yasındayken, 10 yasındayken 20 yasındayken de basıma gelebilirdi kimsenin eşiyle evliliğinin garantisi yok.

Daha önceki konunuzda eşinizi önceki evliliğinden bir çocuğu olduğunu yazmıştınız. Şimdide 2 çocuğu olduğunu söylüyorsunuz.
Niçin insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz?
Çok detay vermek istemiyorum, deşifre olmak da istemiyorum. Bu siteyi aktif kullanan tanıdıklarım var. Umarım tatmin etmişti, 1-2 fark etmiyor burda sorduğum şeyi de etkilemiyor.

Bu aileye bile isteye çocuk doğurmayı çok mantıklı ve etik bulmadım. Size yoldaş olsun diye çocuk doğurmanız çok üzücü. Çocuğunun nafakasını bile vermeyecekmiş. Sevgi ilgi zaten vermez.

Kira vermeyecekseniz geçinirsiniz diye düşünüyorum.
Bu mantıkla bakarsak çocuk doğurmak hepten bencilce bir davranış aslında ülke koşulları malum.

Öncelikle yaşadığınız durum icin uzuntunuzu kalbimde hissediyorum. Fakat naçizane düşüncemi paylaşmak istiyorum samimiyetle. Daha yolun en başında, bebeğiniz daha ultrasonda bile nokta kadar gorunuyorken, ona bir kader bictiniz. Babasız büyütmek. Evet belki adam karaktersizin teki ama bu bebeğe yazık değil mi? Size de ona da yazık. Bir kere hamilelik lohusalık zaten tek başına gecirilmeyecek kadar hassas dönemler. Konu sadece ekonomik olarak gecinmek olsaydi keske. Bence işin manevi tarafı daha keskin bıçak.
Orası öyle düşündükçe boğulacak gibi oluyorum zaten bunla başetmek çok zor bütün aile üstüme geliyor, sabret şükret dua et evliliğini devam ettir diye ama ben kesinlikle istemiyorum. susamıyorum görmezden gelemiyorum cunku sürekli kavga ediyorum stres oluyorum. Başka seçeneğim yok..

Ne önerirsiniz hanımefendi merdiven altı bir yer bulup çocuğu aldırayım mı? yani bu basıma gelen 2 yasındayken, 10 yasındayken 20 yasındayken de basıma gelebilirdi kimsenin eşiyle evliliğinin garantisi yok.
Artık aldıramazsınız zaten. Ama sonradan bozulan bir evlilik ile baştan bozuk olan bir evliliğe çocuk doğurmak aynı şey değil. Çocuk belki bir kadının hayatta alacağı en büyük sorumluluk. Toz pembe olamıyor insan doğal olarak. Zor bir durumun içerisindesiniz. Ülkemizdeki ekonomik kriz de perçinliyor bu durumu tabi...

Benden size tavsiye o protokole sembolikte olsa bir nafaka miktari yazdirin. Mesela 300tl yazılsın.
Nafaka talep etmemektedir yazilirsa sonrasinda dava acip alamazsiniz ancak sembolik bir meblag yazdirirsaniz nafaka artirimi davasiyla oraya yazdirdiginiz 300tl yi arttirabilirsiniz.
Bunu bilmiyordum çok teşekkür ederim

Geçinirsiniz.
Ama o adinin de yaptığı yanına kar kalmasın. Elinizde aldatıldığınıza ve şiddet gördüğünüze dair delil varsa gözüne gözüne sokun ve alabildiğiniz her şeyi alın. Anlaşmalı olsun yine ama sizin istediğiniz koşullarda anlaşma olsun. Ondan bir lira almadan gitmeniz çocuğunuzun hakkını almamanız anlamına gelir çünkü. Aklınızı başınıza toplayın.
Onun kendi üstüne hiç mal varlığı yok ki. Şirket açtı onu bile arkadaşının üstüne yaptı, arabası abisinin üzerine vs. Gelen yüklü parasını bile arkadaşının hesabına atan birisi.

Onun kendi üstüne hiç mal varlığı yok ki. Şirket açtı onu bile arkadaşının üstüne yaptı, arabası abisinin üzerine vs. Gelen yüklü parasını bile arkadaşının hesabına atan birisi.
Fark etmez,siz elinizdeki delilleri gösterin. Eşşekler gibi mecbur size tazminat ve nafaka ödemeye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X