- 19 Eylül 2018
- 14.173
- 38.001
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Desin. Söylediği şeyler boşanmaya sebep değil,kaldı ki sebep bile olsa şahit göstermesi lazım.Benim babamı, halamı arayıp, poly beni aldatıyor telefonu vermedi demiş. Olay şu; emrikvaki kapıma gelip telefonumu istedi bir anda. Şifreni gir aç dedi ben de "açmıyorum ne düşünmek istersen düşün ben aylarca böyle yaşadım sen de anla nasıl bir duygu" dedim kapattım kapıyı. Herkese beni aldatıyor demiş. Kahvaltı hazırlamıyor demiş. Yere çay kaşığı düşse kavga çıkarıyor demiş. (Görüp görebileceğiniz en sakin insanlardan biriyim) Olay mahkemeye taşınsa kim bilir neler der.
Evet o sebeple korunuyor birçok insan. Annelik temelinde bencilce zaten. Dünyaya kendinden bir parça getirmek, çok sevilmek istemek, çok sevmek istemek gibi. Ona iyi bir gelecek sağlayabiliyorsan benciliği hafifliyor. Burada oyle bir durum yok.Bu mantıkla bakarsak çocuk doğurmak hepten bencilce bir davranış aslında ülke koşulları malum.
Ev sizin olsa bile nafaka talep etmeden yeni doğan bebek ile asgari ücrete geçinemezsiniz. Şu an belki diyorsunuz ki sütüm olur. Umarım olur ama ya yeterli seviyede olmazsa? Mamalar en az kutusu 500 tl diye duydum. Yanlış isem düzeltin lütfen. Bez parası en az 1.500 tl. Mama ile ayda sadece 3.500 tl bebeğin gideri. Daha ilaç parası var, aşı parası var (bazı aşıları devlet karşılamıyor), oyuncağı var, kitabı var, üst baş var. Bir yere götürmesi var. Gezdirmesi var, yemesi içmesi var vs. Bunlar gene küçüklükte.Merhabalar, özellikle tecrübeli kk üyelerinden destek bekliyorum. Eşimle aramızda bir çok problem oldu güven kırıcı hareketler, şiddet vs. Ben kendi evimdeyim, 27 yasındayım ve 10 haftalık hamileyim. Çocuğu aldırmayı hiç düşünmedim, ben isteyerek yaptım ve yol arkadaşı olacak bana bundan eminim.. bu kısmı geçiyorum o yüzden. Boşanma davasını adli tatl biter bitmez açacağım.
Hali hazırda bir evim, bir arabam var. Kira derdim yok.
Merak ettiğim şu, ben tek başıma bu şartlarda çocuğu doğurup, asgari ücret denebilecek bir maaşla evimi ve çocuğun bakımlarını üstlenebilir miyim? Babası denecek adi çok bir para vermez çocuğa en fazla göndereceği 1-2 hukuken de bu civarlarda bir nafaka bağlanır çocuğa diye düşünüyorum. Ben kendi adıma nafaka falan talep etmeyeceğim. Aldatıldığımı, şiddeti vs ön gösterip çekişmeli de açmayı düşünmüyorum uzamadan hayatımdan çıksın gitsin hiç bişeyini istemiyorum, çok çirkef bi insan uzarsa bana zarar. Büyük il'de değilim. Bunu da göz önüne alırsak sizce yapabilir miyim?
Ne kadar evinizde olsa anne babanıza yaşayın.Evinizi kiraya verirsiniz.Oradan gelen parayı ailenize verirsiniz.Tek başınıza bebeğe bakmak zor olur.En az 5 6 yaş olması lazım.Merhabalar, özellikle tecrübeli kk üyelerinden destek bekliyorum. Eşimle aramızda bir çok problem oldu güven kırıcı hareketler, şiddet vs. Ben kendi evimdeyim, 27 yasındayım ve 10 haftalık hamileyim. Çocuğu aldırmayı hiç düşünmedim, ben isteyerek yaptım ve yol arkadaşı olacak bana bundan eminim.. bu kısmı geçiyorum o yüzden. Boşanma davasını adli tatl biter bitmez açacağım.
Merak ettiğim şu, ben tek başıma bu şartlarda çocuğu doğurup, asgari ücret denebilecek bir maaşla evimi ve çocuğun bakımlarını üstlenebilir miyim? Babası denecek adi çok bir para vermez çocuğa en fazla göndereceği 1-2 hukuken de bu civarlarda bir nafaka bağlanır çocuğa diye düşünüyorum. Ben kendi adıma nafaka falan talep etmeyeceğim. Aldatıldığımı, şiddeti vs ön gösterip çekişmeli de açmayı düşünmüyorum uzamadan hayatımdan çıksın gitsin hiç bişeyini istemiyorum, çok çirkef bi insan uzarsa bana zarar. Büyük il'de değilim. Bunu da göz önüne alırsak sizce yapabilir miyim?
Onlara veriyor, bazen daha fazlasını da yatırıyor bazen geciktiriyor.Sana bisey yapmamasını anlarım ama yazıklar olsun 70-80k para kazanırken evladına faydası olmayan o babaya. Allah yedirmesin ona ne diyelim ya yazıklar olsun.
Diğer çocuklarına yapıyor mu onlara da mi vermiyor
Böyle leş bir adamla ömür boyu organik bağınız olacak şimdi.Benim babamı, halamı arayıp, poly beni aldatıyor telefonu vermedi demiş. Olay şu; emrikvaki kapıma gelip telefonumu istedi bir anda. Şifreni gir aç dedi ben de "açmıyorum ne düşünmek istersen düşün ben aylarca böyle yaşadım sen de anla nasıl bir duygu" dedim kapattım kapıyı. Herkese beni aldatıyor demiş. Kahvaltı hazırlamıyor demiş. Yere çay kaşığı düşse kavga çıkarıyor demiş. (Görüp görebileceğiniz en sakin insanlardan biriyim) Olay mahkemeye taşınsa kim bilir neler der.
Öyle bir ihtimal yok. Yukarıya'da yazdım özel sektorde calıstıgım surece hem annemın maası+ hem kendi maasımı alabiliyorum. Memur falan değilim zaten.Böyle leş bir adamla ömür boyu organik bağınız olacak şimdi.
Bunu seçtiniz...
Önceki cevabımda da sormuştum ama sanırım zor bir soru olduğu için görmezden geldiniz:
Ya geçinemezseniz?
O zaman ne olacak?
Konunuzun başlığı "Tek başına annelik, geçim, olur mu ki"Öyle bir ihtimal yok. Yukarıya'da yazdım özel sektorde calıstıgım surece hem annemın maası+ hem kendi maasımı alabiliyorum. Memur falan değilim zaten.
ne alaka. şu anda bile bile lades diyosunuz aradaki fark uçurum.Ne önerirsiniz hanımefendi merdiven altı bir yer bulup çocuğu aldırayım mı? yani bu basıma gelen 2 yasındayken, 10 yasındayken 20 yasındayken de basıma gelebilirdi kimsenin eşiyle evliliğinin garantisi yok.
çok geçmiş olsun .kavgaları geçtim bu adam herseyini başkalarının üzerine yapıyorsa bu tek başına ayrılık icin yeterli bence.yani başkalarının çoluk çocuğuna herseyini bırakıyor.. ne bileyim insan bu kadar da salak olmaz galiba,başka sebepleri mi var..bari anne babasının üzerine yapsa ordan torunlarına kalırdı..yetim aylığı 10 bin var mı acaba yoksa kendi kazancinizla mi bu kadar olacak..tek başına hak sahibi iseniz rahmetli annenizin aylığının yarışı bağlanıyor diye biliyorum, babadan da mı alacaksınız..bebek bakmak kolay bir şey değil, keşke aileden biri olsa yanınızda, tek başına olmanız bile sizi duygusal olarak yıpratır..stres,uykusuz geceler..öyle kolay şey değil..kararlıysanız kendi evinize taşının,kreş yaşına gelene kadar çalışmanız imkansız, tam gün kreşe vereceksiniz ki anca çalışasınız, ilkokulda da tam gün olmalı, o da çalışan anneler için,tamamen yalniźsaniz özel okula gidecek ki anca çalışasınız..çekişmeli dava açsanız nasıl olur bu sırada tedbir nafakası alırsınız..tanıdığım birinin eşi de böyle mallarını elden çıkardı,bosanma davaları yıllardır sürüyor ,üstelik ortak çocukları da yok..Merhabalar, özellikle tecrübeli kk üyelerinden destek bekliyorum. Eşimle aramızda bir çok problem oldu güven kırıcı hareketler, şiddet vs. Ben kendi evimdeyim, 27 yasındayım ve 10 haftalık hamileyim. Çocuğu aldırmayı hiç düşünmedim, ben isteyerek yaptım ve yol arkadaşı olacak bana bundan eminim.. bu kısmı geçiyorum o yüzden. Boşanma davasını adli tatl biter bitmez açacağım.
Karar vermişsinizMerhabalar, özellikle tecrübeli kk üyelerinden destek bekliyorum. Eşimle aramızda bir çok problem oldu güven kırıcı hareketler, şiddet vs. Ben kendi evimdeyim, 27 yasındayım ve 10 haftalık hamileyim. Çocuğu aldırmayı hiç düşünmedim, ben isteyerek yaptım ve yol arkadaşı olacak bana bundan eminim.. bu kısmı geçiyorum o yüzden. Boşanma davasını adli tatl biter bitmez açacağım.
Ya evet arkadaşım çocuğa çok yazık.Karar vermişsiniz
Bir şekilde geçinirsiniz de
Daha 27 yaşındasınız
Bu adam baştan böyle değil miydi ?
Muhtemelen bile isteye çocuk yaptınız
O çocuğa yazık değil mi ?