Aşamadığımız Problem

Açıkçası eğer ortak bütçeden kısmayacaksa benim standartlarımı düşürmeyecekse takmam durumu kendi parasından verebilir
Ama ailesine 500 lira verecek diye kendi standartlarımdan kısmam çünkü siz çalışıyormuşsunuz

500 lira hatta kendime ek veririm diğer kısmı da ilgirlendirmez
Ortak bütçe borçlar ödenir geriye kalan paradan alacagımdan 500 lira daha ek alırım o da kendi parasından ailesine gönderir

fakat şimdi çalışan bir erkek kardeş yardım etmiyormus o sıkıntı yarın bir gün her şey sizin üstünüze kalacak o zaman ben buna sinir olurdum sanırım

Para değil aslında olay ileride alabilecegınız manevi yük olay
evet kesinlikle işin bu boyutuda var
herkes aman 500de ne var diyor da, bu ilerde olacak 1000 tl
ee ilerde kısmet olursa çocuğum olcak, ben çocuğuma 1000 tl daha çok neden veremiyim de ihtiyacı olmayan insanlara verim
önünü alamıcam yani bunun eminim
kardeşimin düğününü yapim olcak, babam kredi çekti onu ödiyim olcak

Ben sizi anladım ve hak verdim. Ailenizin durumu iyi diye empati yapamadığınızı da düşünmüyorum, aksine ihtiyaçları olsa zaten konu açmaya bile gerek görmeden gerekirse kendi giderlerinizden kısarak gönderirdiniz diye tahmin ediyorum yorumlarınızdan.

Zamanında düğününüzü kendiniz karşılamışsınız, düğün karşı tarafın kararıyla ertelenmiş maddi zarara girmişsiniz onu da karşılamışsınız ve hiç üstüne basmamışlar bile konunun. Şimdi de dünürleri 100bini çıkarıp vermişken bu çocuklar borç ödüyor istanbulda anca geçinirler para kabul etmeyelim dememişler. Bence bu ailenin bencilliği hakkında yeterli şey söylüyor. Benim gözümde kendi yağında kavrulan iki tonton ebeveyn ve küçük kızları canlanmadı açıkçası. Yoksa şahsen ben de aileme düşkünümdür, bişey alsam onlarda da olsun isterim ama ailemin de maddi beklentileri olmaz benden mesela. Size hak veriyorum o yüzden.

Aynı evin içinde küs kalmak da çok zor ama sizi haksız bulmadığım için bir tavsiye de veremiyorum maalesef. Allah eşinizin kafasına daha çok aile bilinci versin ne diyeyim.
ne güzel özetlemişsiniz üzerine hiçbişi diyemiyorum, gerçekten objektif olarak yapılan yorum :KK36:

Siz gaddarsınız. Cidden siz ailenize bir şey alırken "diğer kardeşlerim almadı ben mi alacağım" kafasına giriyor musunuz? Bir emekli maaşı bir kira max 3bin ediyor bu devirde siz 5e zar zor geçindiğinizi söylüyorsunuz. İnsanlar sadece yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak için mi yaşıyor? Hayır. Kaldı ki 15binin hepsini siz kazanıyor olsanız derim ki evet haklı o çalışıyor. Eşiniz de çalışmıyor mu? Kendi kazandığı paradan 500 TL harcama hakkı yok mu cidden insanların ya? Sizin gibi düşünenler insanı kanser eder. Saçma sapan düşüncelere dalıp karşınızdakini de yoktan yere üzüyorsunuz.
yaptığınız yoruma gülsem mi üzülsem mi ne tepki versem şaşırdım
teşekkürler diyip geçiyorum sadece

evet kesinlikle işin bu boyutuda var
herkes aman 500de ne var diyor da, bu ilerde olacak 1000 tl
ee ilerde kısmet olursa çocuğum olcak, ben çocuğuma 1000 tl daha çok neden veremiyim de ihtiyacı olmayan insanlara verim
önünü alamıcam yani bunun eminim
kardeşimin düğününü yapim olcak, babam kredi çekti onu ödiyim olcak
HADdim olmayan bir konuya girmek istemedigim icin yazamadim. llerde siz cocuk dusundugunuzde onun bakimi egitimi maddiyat daha onemli olacak. Hani bir De okudugum kaDariyla oyle yakin iletisimde oldugunuz Insanlar da degiller. Kesinlikle yardim olayi rutine binmemeli.

benim maaşım eşimden daha düşük arada 3 bin tl gibi bi fark var diyebilirim 4ü bile zorlar ama sırf bu sebeple kendinde bu hakkı görüyorsa yuh artık derim.
valla ev yarı yarıya diye biliyorum bende ama babamın verdiği 100 binde araya gidecek galiba bu durumda.
düğün çok çok çok uzak bi akrabanın vefatı nedeniyle kan bağı bile olmayan ertelendi
Just mesele senin ne kadar para kazandığın, eşinle arandaki maaş farkı değil ki, sonuçta sen de emek harcıyorsun sırf ev ekonomisine katkı saglayabilmek ve standartları yukseltebilmek için 😍 öyle olmasaydı ev hanımları hiç karisamazdi o zaman eşi nereye ne para harcıyor değil mi

Son düzenleyen: Moderatör:
evet taraflı yorum yapılıyor. 23 yaşa çocuk diyenler var inanılır gibi değil gerçekten
23 yaşında biri buraya hamileyim yazsa aa hayırlı olsun gözünüz aydın diyecekler de var , belki de aynı kişiler..
kp kv 60-65 yaş aralığındadır bende tam bilmiyorum :KK51:
ne çocuğu be , 23 yaşımda hem okuyup hem çalışiyordum, eve de katkim oluyordu, okuyan kardeşime de...siz bakmayin burdaki olumsuz yorum yapanların hiçbiri hayatinda alinteri dökmemiştir, geliriniz yüksek diye 500 de olsa 50 de olsa kimseye harac ödemek zorunda değilsiniz, kolay kazanilmiyor, o 23 lük hatun da kalksın iş bulsun yediği ekmeğe bari katkisi olsun, abisine guvenip yatmasın

Kızlar merhaba, bayadır yoktum. Yurtdışı seyahatimiz oldu sonra karantina da kaldık iş yerinde sorunlar oldu vs vs derken uzak kaldım moraller bozuktu.
Özelden yazanlar olmuş dönemedim kusura bakmayın, umarım herkes iyidir.
Günlerdir içinden çıkamadığım bi durum var, linç is coming hissediyorum ama lütfen abartarak yüklenmeyin bana.

mümkün oldukça özet geçmeye çalışacağım. konu eşim ve eş ailesi. klasik bir bdv konusu yani. eşimle ailesi dışında hiç bir sorun yaşamıyoruz. çat pat hepsini atlatıyoruz fakat atlatamadığımız tek konu : PARA. haftalardır aynı evin içinde konuşmuyoruz ikimizinde bıçak kemiğe dayandı.

eşimin babası emekli. kendi evleri ve arabaları var. üst katlarındaki evinde de kiracıları var. başka hiçbir gelirleri yok. bana kalırsa muhtaçlar diyemem. ihtiyaçları var mı ? elbet vardır. birinin cebinde 2 bin olsa 2 bin harcar 10 bin olsa 10 bin harcar o ayrı konu.
ama gayet normal hayatlarını sürdürüyorlar. belki ucu ucuna bilemiyorum o kısmını. benim ailemin çok şükür durumu iyi. hatta konu açmıştım babam 100 bin tl verdi 2ay önce ve ev almamızı sağladı. ihtiyaçları yok yani.

bize gelecek olursak. eve düzenli giren para aylık 15 bin civarında. fazlası olur eksiği olmaz, düzenli çıkan para 10 bin civarında (bunun içinde gıda,kıyafet,sağlık,gezme yok) aylık bize 4.5 - 5 bin arası bir rakam kalıyor. İstanbulda yaşıyoruz bu arada.

şimdi benim derdim şu. yüklü bi krediye girdik. ikimizde özel sektördeyiz ve köşede birikmiş para 0. ben hazır çalışıyoken ve ülkenin ekonomiside kötüye gidiyorken hızlıca para biriktirmek istiyorum. birimizi çıkarırlarsa en azından bizi ayakta tutsun diye. eşim aylık 500-750 tl ailesine para göndermek istiyor. ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. 5 bin kalan paradan 500 tl gözünüze batmıcaktır diye düşünüyorum ama bana gereksiz geliyor. ihtiyaçları olsa amenna ama hiçbirşeyden geri kalmazlarken neden gönderiyorum o parayı yani ?

1 abisi var devlet memuru ve hiç yardım etmez. 1 kız kardeşi var 23 yaşında ve evde yatar ne iş arar ne bişe.
kii benim eski konularımı bilenler bilir ne badireler atlattım mesleğimi değiştircem mutsuzum diye. ben bu şartlar altında çalışıyorken ihtiyacı olmayan birine 1 tl vermek gözüme batıyor.
ve ben diyorum ki sen ailene 500 gönderirsen ben de göndercem o zaman (kii asla ihtiyaçları yok napacaklarsa o parayı) aylık 1000 tl ben neden çöpe atayım ??

bunun kavgası sürekli oluyordu aramızda benden gizlide göndermiş ayrıca geçtiğimiz zamanlarda son kavgalarda ortaya çıktı. bende iyice patladım ve bayadır konuşmuyoruz eşimle.
bilmiyorum ben mi yanlış gaddar düşünüyorum kimseyle paylaşamadım fikirlerinize ihtiyacım var.
Bence haklısınız evleri var arabaları var üstelik kiracıları var daha ne olsun. Ya yüklü miktarda borç var bilmediğiniz. Başka türlü yardım etmek bence de çok sacma

--Görümcenin calismasi sizi ilgilendirmez diyenlere katilmiyorum. Esi parayi rahat etsinler diye gönderiyormus, belki görümce calissa göndermiycek (yazdim ama ben de inanmadim) Ancak konu sabihibi bu konuda yine de hakli kendisi karda kista zemheride ise giderken yetiskin görümcenin evde yatmasi bana göre dert.
--Konu sahibi sizde cok dertlenmeyin, bu adami böyle Kabul etmeniz lazim, ayrica yarin birgün görümce evlenirse dügünü yapmaya da hazirlikli olun
-- Bu isin bana göre iki cözümü var
-Birincisi kayinaileyi arayip, durumu anlatmak (bunun icin önceden yürek yemek lazim, cünki konu sahibinin esi bu durumda nasil tepki verir tahmin etmek zor degil)
-Ikincisi hic bir seyden kismamak, üc günlük dünya oldugu Kadar diyip harcamak, Kuaföre gitmeniz gerekiyorsa gidin, eve temizlikci almaniz gerekiyorsa alin, ihtiyaciniz icin sezon sonunu beklemeyin, marka takilin, öyle de böyle de biriktiremiyorsunuz zaten, en azindan iciniz sogur.

kızlar şunu da belirtmek istiyorum 10 bin tl borç ödemek mantıksız gelmiş bazı arkadaşlara
haklı olabilirsiniz bişi diyemiyorum herkesin kendi görüşüdür.
biz düğün dernek borçlarımızı yeni bitirdik. ve çocuk olmadan da ev alalım istedik. en azından bir kısmını ödeyelim diye. ve ikimizde çalışıyorken çok şükür.
evi de istanbuldan almak istedik başka şehirden de ucuza alabilirdik elbet ama buraya konu da açmıştım hatta en mantıklı yatırımın bu olacağını düşündük.
ve istanbulda iş yerlerimize yakın istediğimiz şartlarda alabileceğimiz en uygun fiyatlı evi aldık
ana paramız çok yoktu, babamın gönderdiği para ve yarısı kadar da altınlarımız vardı. o nedenle yüklü miktarda kredi çekmek durumunda kaldık

--Görümcenin calismasi sizi ilgilendirmez diyenlere katilmiyorum. Esi parayi rahat etsinler diye gönderiyormus, belki görümce calissa göndermiycek (yazdim ama ben de inanmadim) Ancak konu sabihibi bu konuda yine de hakli kendisi karda kista zemheride ise giderken yetiskin görümcenin evde yatmasi bana göre dert.
--Konu sahibi sizde cok dertlenmeyin, bu adami böyle Kabul etmeniz lazim, ayrica yarin birgün görümce evlenirse dügünü yapmaya da hazirlikli olun
-- Bu isin bana göre iki cözümü var
-Birincisi kayinaileyi arayip, durumu anlatmak (bunun icin önceden yürek yemek lazim, cünki konu sahibinin esi bu durumda nasil tepki verir tahmin etmek zor degil)
-Ikincisi hic bir seyden kismamak, üc günlük dünya oldugu Kadar diyip harcamak, Kuaföre gitmeniz gerekiyorsa gidin, eve temizlikci almaniz gerekiyorsa alin, ihtiyaciniz icin sezon sonunu beklemeyin, marka takilin, öyle de böyle de biriktiremiyorsunuz zaten, en azindan iciniz sogur.
yürek yemeyi bırakıp neler neler yemem lazım onu diyebilmem için :KK51:
eşim ailesi ve benim tarafımda bir konu olduğunda her zaman ailesinin yanında oldu ve olacak yüzde yüz eminim. ben kışt desem benden kötüsü yok asla bir kelime laf söyletmez..
yorumlarada yazmıştım benim çevrem de çok iyi bilir ki herşeyin en ucuzuna kaçarım. kıyafetleri en ucuzu alırım. evde kendim saçımı boyarım. ama gördüğüm muamele hala sen paragözsün 500 tlde gözün var oluyor.
hani bu zihniyette olan eşime neyi nasıl anlatırım ki daha

eşim ailesi ve benim tarafımda bir konu olduğunda her zaman ailesinin yanında oldu ve olacak yüzde yüz eminim. ben kışt desem benden kötüsü yok asla bir kelime laf söyletmez..
yorumlarada yazmıştım benim çevrem de çok iyi bilir ki herşeyin en ucuzuna kaçarım. kıyafetleri en ucuzu alırım. evde kendim saçımı boyarım. ama gördüğüm muamele hala sen paragözsün 500 tlde gözün var oluyor.
BEn bir sey ogrendim erkegin iki kasigi varsa birini kiracakmissin. Kit kanaat kendi gecinecek ki Baska bir seyi dusunemeyecek. Ya harcamalardan kismayacaksiniz anca yetecek ya da odemeleri biraz daha fazla yapacaksiniz yine anca yetecek. Ayni Evin icinde kus olmayin siz esinizle evde huzursuz iken onlarin ruhu bile duymuyor.

Buradaki bazı üyeleri şaşkınlıkla okudum.
Siz başka bir ailenin üyesine 23 yaşında otursun çalışsın iş seçmesin dana gibi yatmasın diyemezsiniz. Hele dana gibi yatmasın ne demek ya? Pes artık.. :KK34:
Bu sizi aşar. Hatta ben o kızın abisinden para istediğini de sanmıyorum.

Burada çoğu üyeyi tanıyorum. Konu onlara veya onların kardeşine gelse kimse benim kardeşim için ahkam kesemez. Ekmeğini suyunu ailem veriyor. Kimseye laf düşmez olur.

Bende her kadının kendisi için bir sorunu yoksa çalışması taraftarıyım.( hastalık, doğum hariç)
Ama bu çok bireysel bir karardır. Kardeşim şu an çalışıyor. Ama isten çıkıp yüksek lisans için ara verse veya bir şey olsa çalışmasa bu sadece bizi ilgilendirir. Eş ailesine de yorum yapmak hiç yakışmaz. Size ne derim. Herkes haddini bilsin. Burada yanlı yorum yapılıyor. Tabi ki dana gibi yatmayacak diyenlerin kendi kardeşine bu laf dense burada aslan kesilirler. Insan kendi kardeşi olsa böyle dense ne olur diye düşünmeli..

Not: Sevgili 4justice 4justice lafım sana değil. Sen zaten görümcene böyle şeyler dememişsin ben sadece bazı üyelerin üsluplarına tepki gösterdim.. kimse kimseye sırf çalışmıyor diye "dana gibi yatmasın !" Diyemez. Dememeli. Onu belirttim. Üstüne alınma sen.:KK66:

sizi o kadar iyi anliyorum ki... nasil kazanildığıni bildiğiniz için kendinizden kısiyorsunuz, ama erkekler bunu asla anlamaz, bence de artik koca parasi yiyen asalaklar gibi rahat rahat kendi zevkinize harcamaya başlayin madem ona buna gidecek bari siz de rahatiniza bakin artik, evkadini komşum kuafore gözünü bile kirpmadan ayda 1000 tl gömerken ben kopek gibi calışıp evime yardimcı bile tutmuyorsam bu paragözlukten değil alınterinin kıymetini bildiğimdendir , bilmeyene anlatamazsıniz

erkekler bunu asla anlamaz, bence de artik koca parasi yiyen asalaklar gibi evkadini komşumn kıymetini bildiğimdendir , bilmeyene anlatamazsıniz
Koca parası yiyen asalaklar mı?:kusmuk:
Alınterinin kıymetini bildiğiniz kadar keşke üslupta bilseydiniz.
Yazık..

Bu çok ağır bir itham. Çok ağır. Hiç yakışmadı.
Bir gün bu hakaretin altında ezilirsiniz gibi görünüyor.:cool:

Son düzenleme:
Bence ailenize gonderin annenize filan sizin yerinize para biriktirsin derim. Madem esiniz ikinizi degil de bireysel dusunuypr sizde bireysel biriktirin.

sizi o kadar iyi anliyorum ki... nasil kazanildığıni bildiğiniz için kendinizden kısiyorsunuz, ama erkekler bunu asla anlamaz, bence de artik koca parasi yiyen asalaklar gibi rahat rahat kendi zevkinize harcamaya başlayin madem ona buna gidecek bari siz de rahatiniza bakin artik, evkadini komşum kuafore gözünü bile kirpmadan ayda 1000 tl gömerken ben kopek gibi calışıp evime yardimcı bile tutmuyorsam bu paragözlukten değil alınterinin kıymetini bildiğimdendir , bilmeyene anlatamazsıniz
Kendi fikirlerinizi başkalarına hakaret etmeden de ifade edebilirsiniz biliyorsunuz değil mi?

Başkalarının hayatı, kimin ne parası yediği bu kadar dert olmasın size.

kızlar gerilmeyelim lütfen ya. kimse birbirini hedef alarak yorum yapmıyodur eminim.
yok yere karışmasın ortalık.

Insanlarin nasil yaşadığı sizi geremez koca parasi yiyen asalak ne demek aceba uslubunuz 0 yani biraz diksiyon dersi almanızı öneririm calismayan kadin evde boş oturmuyor.

Koca parası yiyen asalaklar mı?:kusmuk:
Alınterinin kıymetini bildiğiniz kadar keşke üslupta bilseydiniz.
Yazık..

Bu çok ağır bir itham. Çok ağır. Hiç yakışmadı.
Bir gün bu hakaretin altında ezilirsiniz gibi görünüyor.:cool:
madem siz yemiyorsunuz niye üstünuze alindıniz anlamadım? burda acilan konuların tamamina yakini ekonomik ozgurlugu olmayan kadınlarin koca dedikleri adama muhtac olmakari yüzünden açılıyor# biz tercihli işşizliği daha doğrusu hazır yemeyi makul gordükce, evkadinliğıni meslek olarak kabul etmeye devam ettikce, saygi duydukça bu sorun hiç bitmeyecek. Asalaksa asalak, parazitse parazit artık dile getirmekten korkmayin ki sonraki nesil bari kurtulsun,çalisan kadin ahlaksizdir diyen yorumlarda bile goremedim şu tepkinizi ayrıca, kelimelerin gücunu kullanarak bu farkindalik yaratilacaksa ona da varım, isteyen linç etsin, eğriye egri demek için geç bile kaldık

Back