Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bilemiyorum yani bana ters geliyor bu durumlar.İlk sayfalarda yazmıştım. Evet yaşadım, yaşıyorum. Evliyim, bir kızım var, çalışıyorum. Benim kardeşim yok eşim her ay üniversite okuyan kız kardeşine para gönderiyor. Çok şükür durumumuz iyi. Benim kendi harcayanlarımdan kısmam gereken bir durum olmuyor veya evden vs. Kendi parasından gibi bir miktar gönderiyor kardeşine. Eşimin ailesinin de durumu kötü değil bu arada. İhtiyaçtan değil yani tamamen abilik sevgisinden gönderiyor. Eğer beni maddi açıdan zora soksaydı bu durum tepki gösterebilirdim ama öyle bir durum olmadığı için gözüme gelmiyor. Biz de kredi ödüyoruz bu arada. Çalıştığımız paradan 500 TL kişisel harcamalara gitmesi bence normal. Rakamı farazi söyledim. Ben kendime harcıyorum o ailesine harcıyor fark görmüyorum.
Sorularınıza istediğiniz gibi cevap verebildim mi? Testi geçip yorum yazmaya hak kazandım mı merak ettim.
Bilemiyorum yani bana ters geliyor bu durumlar.
Erkekler evlendikten sonra aileye karşı bir kendilerini ispat çabasına giriyorlar bence.
Eşe rağmen göndermenin sebebi bu gibi geliyor
Şaka mı bu ? Salaklığın ötesi olmuş.salak diceksiniz bana ama eşimin üstüne alındı ev
Kızlar merhaba, bayadır yoktum. Yurtdışı seyahatimiz oldu sonra karantina da kaldık iş yerinde sorunlar oldu vs vs derken uzak kaldım moraller bozuktu.
Özelden yazanlar olmuş dönemedim kusura bakmayın, umarım herkes iyidir.
Günlerdir içinden çıkamadığım bi durum var, linç is coming hissediyorum ama lütfen abartarak yüklenmeyin bana.
mümkün oldukça özet geçmeye çalışacağım. konu eşim ve eş ailesi. klasik bir bdv konusu yani. eşimle ailesi dışında hiç bir sorun yaşamıyoruz. çat pat hepsini atlatıyoruz fakat atlatamadığımız tek konu : PARA. haftalardır aynı evin içinde konuşmuyoruz ikimizinde bıçak kemiğe dayandı.
eşimin babası emekli. kendi evleri ve arabaları var. üst katlarındaki evinde de kiracıları var. başka hiçbir gelirleri yok. bana kalırsa muhtaçlar diyemem. ihtiyaçları var mı ? elbet vardır. birinin cebinde 2 bin olsa 2 bin harcar 10 bin olsa 10 bin harcar o ayrı konu.
ama gayet normal hayatlarını sürdürüyorlar. belki ucu ucuna bilemiyorum o kısmını. benim ailemin çok şükür durumu iyi. hatta konu açmıştım babam 100 bin tl verdi 2ay önce ve ev almamızı sağladı. ihtiyaçları yok yani.
bize gelecek olursak. eve düzenli giren para aylık 15 bin civarında. fazlası olur eksiği olmaz, düzenli çıkan para 10 bin civarında (bunun içinde gıda,kıyafet,sağlık,gezme yok) aylık bize 4.5 - 5 bin arası bir rakam kalıyor. İstanbulda yaşıyoruz bu arada.
şimdi benim derdim şu. yüklü bi krediye girdik. ikimizde özel sektördeyiz ve köşede birikmiş para 0. ben hazır çalışıyoken ve ülkenin ekonomiside kötüye gidiyorken hızlıca para biriktirmek istiyorum. birimizi çıkarırlarsa en azından bizi ayakta tutsun diye. eşim aylık 500-750 tl ailesine para göndermek istiyor. ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. 5 bin kalan paradan 500 tl gözünüze batmıcaktır diye düşünüyorum ama bana gereksiz geliyor. ihtiyaçları olsa amenna ama hiçbirşeyden geri kalmazlarken neden gönderiyorum o parayı yani ?
1 abisi var devlet memuru ve hiç yardım etmez. 1 kız kardeşi var 23 yaşında ve evde yatar ne iş arar ne bişe.
kii benim eski konularımı bilenler bilir ne badireler atlattım mesleğimi değiştircem mutsuzum diye. ben bu şartlar altında çalışıyorken ihtiyacı olmayan birine 1 tl vermek gözüme batıyor.
ve ben diyorum ki sen ailene 500 gönderirsen ben de göndercem o zaman (kii asla ihtiyaçları yok napacaklarsa o parayı) aylık 1000 tl ben neden çöpe atayım ??
bunun kavgası sürekli oluyordu aramızda benden gizlide göndermiş ayrıca geçtiğimiz zamanlarda son kavgalarda ortaya çıktı. bende iyice patladım ve bayadır konuşmuyoruz eşimle.
bilmiyorum ben mi yanlış gaddar düşünüyorum kimseyle paylaşamadım fikirlerinize ihtiyacım var.
Şaka mı bu ? Salaklığın ötesi olmuş.
Ben sizi haklı bulmadım. Neticede ailesi. Sizin aileniz gibi durumları çok iyi değil üstelik o yüzden sanırım empati yapmakta zorlanıyorsunuz. Muhtaç olmayabilirler ama gidecek olan miktar sizin hayatınızı etkileyecek bir miktar değil. Sizin ihtiyaçlarınızdan kısıp ailesine gönderse anlarım ama öyle bir durum da yok. Sizin bu durumda kısasa kısas yapmaya çalışmanız hele hiç mantıklı gelmedi. Benim kardeşim yok, eşimin ailesinin durumu iyi bizim durumum da iyi çok şükür yine de eşim üniversite okuyan kardeşine her ay belli bir miktar gönderiyor. İhtiyacı var yok değil mesele neticede kardeşi. Çalıştığı paradan yardımcı olmak istemesi çok normal. Benim gider tablomda bir değişiklik yaratmayan bu durumdan mesele yaratmak hiç aklıma gelmedi
Özel değilse düğünü niçin ertelemişlerdidüğün eşya kına herşeyi kendimiz yaptık. ,
benim onayım olmadan düğünü ertelediler 2 katı kadar tekrar masraf çıktı balayı biletleri yandı düğün salonu yandı vs herşeye ok dedim hiçbişi beklemedim, beklememde
borçları anca kapattık 1,5 senede üzerine ev aldık çok yüklü borca girdik. ve hala gönderince o parayı alıyolar
gerçekten çok ilginç
Boşanmada mallar mal paylaşımı rejimine bağlı olarak bölüşülür. Eğer kendi aralarında anlaşamazlarsa mesela ev satılır %50 %50 taksim yapılır. Konu sahibi 100 bin TL yi ailesinin verdiğini ispatlamazsa aradaki 100 bin de ikiye bölünür. Özetle 50 bin TL si buhar olur.Boşanma durumu olduğunda yarı yarıya olmuyor mu ? Kimin üstüne olduğunun bir önemi oluyor mu ? Tam bilmediğimden soruyorum