Aşamadığımız Problem

Bilgilendirme için sağolun, siz olmasanız kelimelerin anlamından bir haber olacaktım. Sizin o kelimeyi kelime anlamı dışında , hakir görmek olarak yazdığınız çok ortada, üzerinde durmanın benim açımdan manası yok. Zihniyet yine ayni fikrim sabit.

Beğeni alana bir ödül mü veriyorlar da böyle bir derdim olsun 😂 kadınların çalışması gerektiği üzerine istediğinizi yazabilirsiniz, bunu savuna bilirsiniz kimse size itiraz etmez ama bu fikrinizi çalışmayan kadını küçük görmek üzerinden yapip kusan sizsiniz aslında.

Doğuma 2 hafta kalana kadar çalışmış sonrasında eşimle ortak kararimizla çocuklarımla kendim ilgilenmek için 4 yıldır kendisini sömürerek! yaşayan bir kadın olarak, kadınları çalısan , çalışmayan diyen ayırıp beylik laflar eden herkesten inanılmaz rahatsız oluyorum. İnsanların tercihlerine de laf etmeyin bir zahmet yahu.

Konuda ki kız kardeşin çalışması gerekiyor bence de. Ama konuyu Koca parası yiyen asalak kadınlara getiren sizsiniz. Konuya sadık kalıp yorum yazsaydınız beğeni peşine düşmemiş olacaktım bende,hay aksi.
hani çalışıyordunuz? ben de diyorum çalışıyorsa niye gocundu :-)

Teşekkür ederim hiç tanımadığınız biri için böyle düşünüp teklif etmeniz bile hayata dair umutlarımı yeşertiyor😇 aklımda bir şey var belki onun için size ulaşırım kendim için değil sokaktaki hayvanlar için mama dağıtmak istiyorum Mamalar pahalı ortak bir şekilde internetten mama alabilirz
olur haberleşelim

Teşekkür ederim hiç tanımadığınız biri için böyle düşünüp teklif etmeniz bile hayata dair umutlarımı yeşertiyor😇 aklımda bir şey var belki onun için size ulaşırım kendim için değil sokaktaki hayvanlar için mama dağıtmak istiyorum Mamalar pahalı ortak bir şekilde internetten mama alabilirz
bu arada sen ilk olmiycaksın, yanlıs anlama senin gibi çok ögrencime karinca kararınca katkim oldu, bu gurur yapilacak birşey değil, bugün ben sana yapicam yarin da sen başka bir öğrenciye destek olacaksın ki kadınlarımız cahil kalmasın, kimseye muhtaç olmasın

hani çalışıyordunuz? ben de diyorum çalışıyorsa niye gocundu :-)
Çalıştığımi nerede yazdım ki zaten? Nasıl da sevindiniz kıyamam. 😂
Fikir yazınca da illa yaramız oluyor tabi sizde haklısınız.
Düşüncelerini başkalarına laf ederek anlatmaya çalışan birinden ne bekliyorsam zaten.
İyi forumlar. 🥴

Son düzenleme:
bu arada sen ilk olmiycaksın, yanlıs anlama senin gibi çok ögrencime karinca kararınca katkim oldu, bu gurur yapilacak birşey değil, bugün ben sana yapicam yarin da sen başka bir öğrenciye destek olacaksın ki kadınlarımız cahil kalmasın, kimseye muhtaç olmasın
Evet haklısınız ama artık o kadar çok sömürü yapan insanlar varki yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyor. Malesef biraz gururlu bir insanım hakka girmektende çok korkarım yoksa öğrenci için 50-100 tl bile çok iyi bi para 1 aylık yol masrafı demek

İyi bari bibi, çok bilmiyorum hukuki tarafını ama boşanma değil de başka durumda arkadaşımın başına geldi. Yaptığı bi sözleşme üzerine parayı elden vermiş (ev kaporası), karşı taraf parayı almadım dedi mahkeme falan bir sürü uğraştılar, kaybetti davayı. Neden eft yapmadım diye üzülüyordu avukatı eft yapsan da fark etmez başka şey için aldım, bana başka borcu vardı onu ödedi falan diyebilirler, senet yapmalıydın demiş. Senetle eftnin farkı ne hala anlamadım, ikisi de banka enstrümanı halbuki.

Gerçi ticari alacak verecekle aile hukuku bakış açıları farklı olabilir doğru.
yapılan eft de açıklama kısmına miras payi filan yazilirsa boşanmalarda dikkate aliniyor diye biliyorum

Tersten düşünelim. Diyelim ki üç kişilik bir aile var 1500 lira kira ödüyor araba almış hadi en en az 1500 lira da ona ödüyor geriye de 3000 lirası kalıyor. Bu adamın maaşı veya eşler toplamı artık nasıl düşünürseniz 6000 lira. Şimdi biz bu adama destek olmalı mıyız olmamalı mıyız? Söz konusu ailenin durumuyla aynı. Ki haftalık 100 liradan 400 liralık pazar alışverişi, büyükşehir masrafları yok bu hesapta.
Belli yaşı geçmiş insanlar hastalık olsa makine bozulsa tamam ama düzenli para göndermek doğru değil bence.
Kimse bahsetmemiş ama görümce çalışsa gencecik kız istekleri olur o da ailesine vermek zorunda değil ki zaten bana göre bu ailenin paraya ihtiyacı yok stabil zamanlarda.

evet haklısınız iletişim problemimiz kesinlikle var, bunu nasıl çözeriz onu da bilemiyorum
her kavgadan sonra oturup konuşuyoruz bidaha böyle yaklaşmıcaz sakince konuşup çözcez diyoruz ama yine kavgalarda günlerce küslük oluyor. ikimizde inatçı dikine giden insanlarız. dediğiniz gibi bu ilişki dinamiğine zarar veriyor farkındayım ama nasıl çözmem gerektiğini de bilemiyorum

Dr. David burns'un birlikte iyi hissetmek adlı bir kitabı var onu önerebilirim. Özellikle iletişim yanlışlarına ve nasıl düzeltilecegine değiniyor. Yazar ünlü bir psikiyatrist ve psikoloji bölümünde de kitapları okutuluyor. Yalnız okurken öz eleştiri yapmak gerekiyor o yüzden biraz insan sorguluyor kendisini. Onun dışında gerçekten çok faydalı bir kitap umarım size de faydası dokunur.

Back