Aşamadığımız Problem

Konuyu neden açtınız anlamadım. Gelen tüm muhalif yorumlada aksi aksi cevaplar veriyorsunuz. Belli ki derdiniz eşinizin ailesiyle. Ama tekrar söylüyorum eşinizin ailesine para yollamak istemesi çok normal. Benim ailen de kıt kanaat geçinse ben de kıyafetimden gezmemden kısa aileme ayda 500 liramı yollarım. Kardeşinin çalışmıyor olması da sizi ilgilendirmez daha 23 yaşında neredeyse çocuk sayılır. 35 yaşında evde yatar o zaman gözünüze batar anlarım. Bence bu konuda kötü niyetli davranıyorsunuz. Ayrıca eşim ben çalışmasam o borçları 5 senede öder demişsiniz de pardon borç sizin ortak borcunuz zaten eşiniz o borcu neden tek ödesin? Çalışmayan o da olabilirdi ne bu lütfetmiş havası.
Yani pes demek istiyorum ,23 yaşında insan çocuk mu yahu ben 17 yaşında başladım çalışmaya. Ayrıca çalışan el kızı para göndersin çalışmayan kardeş yesin.
Ve abinin işten çıkması konusuna gelince valla kusura bakmayın da evine bakamayacak erkek evlenmesin. Kadın çalışmak zorunda değil. Hem çalışacak hem ailesinden yardım alıp beyefendinin üstüne ev yapacak bir de sülelalesine para gönderecek.
Üstüne de temizliğe gidip boynuna kemer, sırtına kırbaç vurdursun isterseniz.

Dünya tersine dönmüş yaw

hediyelerini hiç eksik etmeyiz anneler günü babalar günü doğum günü falan uzaktada olsak kargolarız yada hediye çeki yollarız. bayramda ramazan kolisi vs gönderdik. memlekete gittiğimizde buzluklarını ağızlarına kadar dolduruyoruz falan. ama yok her ay para atılacakmış

E daha ne,
yani amac aileye jest yapmaksa ne guzel iste bu yazdiklariniz,
dahasi bence gereksiz jeste giriyor.

Bir de bir tek benim param kiymetli herhalde, 500 tl para degil denmis, nasil degil ya,
calisan insanin kazandigi 100 tl de kiymetlidir, emek var orada, kisin sabahin korunde yollara dusmek var.

Birz evlendigimizde bizim de gelirimiz cok iyiydi, boyle bir duzenli yardim soz konusu olmustu, ben de kirilmistim cok,
sonucta ben goruyorum yani, sabah herkesten once yollara cikiyorum, millet evinde kahvalti hazirlarken, aksam herkesin isigi yaniyor ben daha eve yeni giriyorum, bir de calismayan x akrabasina duzenli yardim mi yapacagim yani.
Burada sizi vicdansizlikla suclayanlarin asil vicdanini sorgulamak lazim. Ihtiyac halinde yapilan yardim ile jest olarak yapilan yardimi bir tutmamak gerekiyor.

Benım babam emekli maaşı yaklaşık 3.5 civarı istanbul dışı biyerde çok güzel geçiniyor. Bahçe çok büyük avantaj bakmayın giderlerin yarısını alıyor bahçe. Bi dertleri olmasa o 500 e tamah etmezler bence gerçek niyetlerini öğrenin derim
Katiliyorum size 2 yaslı insan heleki kira gelirleri varsa rahat rahat geçinir emekli maaşıyla ama evdeki işsiz gence para yetişmez, önce onun bir ise girmesi lazim

anlatmaya çalıştığım tam olarak bu, hiç bir beklentimiz yoktu evet ama sonuçta benim ailem o kadar yardım yaptı. buna karşılık insan der ki bize gönderme kredinizi ödeyin köşeye para atın. ama gelen parayı almak para istemek demek başka açıklaması yok.
Öyle demediklerini nerden biliyorsunuz ?belki oğlum gönderme kendinize ayırın diyorlar ama eşiniz bizim ihtiyacımız yok diyor .

Her ay maaş gibi şu kadar para yollamak istiyorum demesi doğru değil bence de görev gibi olmuş oluyor .
Karşı taraf içinde hep bir beklenti , mecburiyet ..
ama arada sırada yardım edilebilir , ailesi sonuçta .
Küsmek birşeyi çözmez , ortak bir nokta illaki bulmak zorundasınız , bir insan yapmak istesin yeterki , gördüğünüz gibi gizli yapmış , yine yapar . O sebeple bence güzelce bir ortak yol bulmak ☘️

şimdi ben anlamadım 23 yaş çalışmak için çocuk ama başka bir konudaki 23 yaşındaki görümce kazık kadar anasının yemeğini yapsın hem ona fırsat yemek yapmayı öğrenir.. e çocuksa elini kesip evi falan yakmasın yemek yapıcam diye..
neyse bence kilit nokta bu. ihtiyaç varsa çalışsın birileri.. kp kv kaç yaşında?
arada kardeşine de para gönderebilir genç kız neticede ihtiyacı olur vs diye.. ama görev gibi düzenli para göndermek istememekte haklısın bence.

Konuyu neden açtınız anlamadım. Gelen tüm muhalif yorumlada aksi aksi cevaplar veriyorsunuz. Belli ki derdiniz eşinizin ailesiyle. Ama tekrar söylüyorum eşinizin ailesine para yollamak istemesi çok normal. Benim ailen de kıt kanaat geçinse ben de kıyafetimden gezmemden kısa aileme ayda 500 liramı yollarım. Kardeşinin çalışmıyor olması da sizi ilgilendirmez daha 23 yaşında neredeyse çocuk sayılır. 35 yaşında evde yatar o zaman gözünüze batar anlarım. Bence bu konuda kötü niyetli davranıyorsunuz. Ayrıca eşim ben çalışmasam o borçları 5 senede öder demişsiniz de pardon borç sizin ortak borcunuz zaten eşiniz o borcu neden tek ödesin? Çalışmayan o da olabilirdi ne bu lütfetmiş havası.
Yorumları okuduğunuza emin misiniz. Aksi bi cevapta gelse ben yorumu beğeniyorum ve yazabildiğim kadar yorum yazıyorum. Beni haksız bulanlara da gayet iyi niyetli cevaplar yazdım. Eleştiri yapmak için yapmayın konumu sabote etmeyin lütfen yok yere.

Ben sizi anladım ve hak verdim. Ailenizin durumu iyi diye empati yapamadığınızı da düşünmüyorum, aksine ihtiyaçları olsa zaten konu açmaya bile gerek görmeden gerekirse kendi giderlerinizden kısarak gönderirdiniz diye tahmin ediyorum yorumlarınızdan.

Zamanında düğününüzü kendiniz karşılamışsınız, düğün karşı tarafın kararıyla ertelenmiş maddi zarara girmişsiniz onu da karşılamışsınız ve hiç üstüne basmamışlar bile konunun. Şimdi de dünürleri 100bini çıkarıp vermişken bu çocuklar borç ödüyor istanbulda anca geçinirler para kabul etmeyelim dememişler. Bence bu ailenin bencilliği hakkında yeterli şey söylüyor. Benim gözümde kendi yağında kavrulan iki tonton ebeveyn ve küçük kızları canlanmadı açıkçası. Yoksa şahsen ben de aileme düşkünümdür, bişey alsam onlarda da olsun isterim ama ailemin de maddi beklentileri olmaz benden mesela. Size hak veriyorum o yüzden.

Aynı evin içinde küs kalmak da çok zor ama sizi haksız bulmadığım için bir tavsiye de veremiyorum maalesef. Allah eşinizin kafasına daha çok aile bilinci versin ne diyeyim.

Açıkçası eğer ortak bütçeden kısmayacaksa benim standartlarımı düşürmeyecekse takmam durumu kendi parasından verebilir
Ama ailesine 500 lira verecek diye kendi standartlarımdan kısmam çünkü siz çalışıyormuşsunuz

500 lira hatta kendime ek veririm diğer kısmı da ilgirlendirmez
Ortak bütçe borçlar ödenir geriye kalan paradan alacagımdan 500 lira daha ek alırım o da kendi parasından ailesine gönderir

fakat şimdi çalışan bir erkek kardeş yardım etmiyormus o sıkıntı yarın bir gün her şey sizin üstünüze kalacak o zaman ben buna sinir olurdum sanırım

Para değil aslında olay ileride alabilecegınız manevi yük olay

Göndermesini istemediğinizde de gizli gönderiyormuş
İşiniz zor
Sizin 10 bin direk gidiyormuş
Geriye kalan 5 binle de siz ucu ucuna geçinirsiniz , eşinize bunu anlatın . Onların geliri şu kadar . Bize kalan şu
Gerekirse kalan kalem yazın .. Onların masraf yapmadığı ama sizin masraf yaptığınız şeyleri ..
mesela işe giderken yol parası , iş yerinde öğle yemeği , ben de çalıştığım için daha fazla kıyafet almam gerekiyor deyin , annesi kuaföre gitmiyorsa makyaj kozmetik vs almıyorsa , bu masrafları da yok diye bir matematik hesabı yapın .. Kafasına yatarsa göndermez . Gönderirse de siz de o tutarı ayrıca kendinize ayırın ..
Bu arada sizin maaşınız ne kadar ? Eşinizin maaşı sizinkinden baya yüksekse kendisinde hak görüyor olabilir mi
Boşanma durumu olduğunda yarı yarıya olmuyor mu ? Kimin üstüne olduğunun bir önemi oluyor mu ? Tam bilmediğimden soruyorum
Özel değilse düğünü niçin ertelemişlerdi

benim maaşım eşimden daha düşük arada 3 bin tl gibi bi fark var diyebilirim 4ü bile zorlar ama sırf bu sebeple kendinde bu hakkı görüyorsa yuh artık derim.
valla ev yarı yarıya diye biliyorum bende ama babamın verdiği 100 binde araya gidecek galiba bu durumda.
düğün çok çok çok uzak bi akrabanın vefatı nedeniyle kan bağı bile olmayan ertelendi

Boşanmada mallar mal paylaşımı rejimine bağlı olarak bölüşülür. Eğer kendi aralarında anlaşamazlarsa mesela ev satılır %50 %50 taksim yapılır. Konu sahibi 100 bin TL yi ailesinin verdiğini ispatlamazsa aradaki 100 bin de ikiye bölünür. Özetle 50 bin TL si buhar olur.

Ayrıca sanılanın aksine mal paylaşım davaları yıllarca süren masraflı ve yıpratıcı konular hele hele mahkeme satışa ( izale i şuyu ) çıkarmışsa mallar değerinin çok altına satılabilir
100 bin tl eftyle geldi bu arada. eğer öyle bi aşamaya gelirsek de bu kadar çirkinleşmez heralde durumlar ya
yani öyle umuyorum

Katiliyorum size 2 yaslı insan heleki kira gelirleri varsa rahat rahat geçinir emekli maaşıyla ama evdeki işsiz gence para yetişmez, önce onun bir ise girmesi lazim
kızlar kira gelirlerinin çok yüksek olduğunu sanmıyorum çünkü köy gibi bi yer. evleri güzel ama işte çevresi köy yani
emekli maaşı 2000-2500 olsa aylık 750-1000 tl de kiradan gelse o civar işte ele geçen

Kızlar merhaba, bayadır yoktum. Yurtdışı seyahatimiz oldu sonra karantina da kaldık iş yerinde sorunlar oldu vs vs derken uzak kaldım moraller bozuktu.
Özelden yazanlar olmuş dönemedim kusura bakmayın, umarım herkes iyidir.
Günlerdir içinden çıkamadığım bi durum var, linç is coming hissediyorum ama lütfen abartarak yüklenmeyin bana.

mümkün oldukça özet geçmeye çalışacağım. konu eşim ve eş ailesi. klasik bir bdv konusu yani. eşimle ailesi dışında hiç bir sorun yaşamıyoruz. çat pat hepsini atlatıyoruz fakat atlatamadığımız tek konu : PARA. haftalardır aynı evin içinde konuşmuyoruz ikimizinde bıçak kemiğe dayandı.

eşimin babası emekli. kendi evleri ve arabaları var. üst katlarındaki evinde de kiracıları var. başka hiçbir gelirleri yok. bana kalırsa muhtaçlar diyemem. ihtiyaçları var mı ? elbet vardır. birinin cebinde 2 bin olsa 2 bin harcar 10 bin olsa 10 bin harcar o ayrı konu.
ama gayet normal hayatlarını sürdürüyorlar. belki ucu ucuna bilemiyorum o kısmını. benim ailemin çok şükür durumu iyi. hatta konu açmıştım babam 100 bin tl verdi 2ay önce ve ev almamızı sağladı. ihtiyaçları yok yani.

bize gelecek olursak. eve düzenli giren para aylık 15 bin civarında. fazlası olur eksiği olmaz, düzenli çıkan para 10 bin civarında (bunun içinde gıda,kıyafet,sağlık,gezme yok) aylık bize 4.5 - 5 bin arası bir rakam kalıyor. İstanbulda yaşıyoruz bu arada.

şimdi benim derdim şu. yüklü bi krediye girdik. ikimizde özel sektördeyiz ve köşede birikmiş para 0. ben hazır çalışıyoken ve ülkenin ekonomiside kötüye gidiyorken hızlıca para biriktirmek istiyorum. birimizi çıkarırlarsa en azından bizi ayakta tutsun diye. eşim aylık 500-750 tl ailesine para göndermek istiyor. ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. 5 bin kalan paradan 500 tl gözünüze batmıcaktır diye düşünüyorum ama bana gereksiz geliyor. ihtiyaçları olsa amenna ama hiçbirşeyden geri kalmazlarken neden gönderiyorum o parayı yani ?

1 abisi var devlet memuru ve hiç yardım etmez. 1 kız kardeşi var 23 yaşında ve evde yatar ne iş arar ne bişe.
kii benim eski konularımı bilenler bilir ne badireler atlattım mesleğimi değiştircem mutsuzum diye. ben bu şartlar altında çalışıyorken ihtiyacı olmayan birine 1 tl vermek gözüme batıyor.
ve ben diyorum ki sen ailene 500 gönderirsen ben de göndercem o zaman (kii asla ihtiyaçları yok napacaklarsa o parayı) aylık 1000 tl ben neden çöpe atayım ??

bunun kavgası sürekli oluyordu aramızda benden gizlide göndermiş ayrıca geçtiğimiz zamanlarda son kavgalarda ortaya çıktı. bende iyice patladım ve bayadır konuşmuyoruz eşimle.
bilmiyorum ben mi yanlış gaddar düşünüyorum kimseyle paylaşamadım fikirlerinize ihtiyacım var.

Siz gaddarsınız. Cidden siz ailenize bir şey alırken "diğer kardeşlerim almadı ben mi alacağım" kafasına giriyor musunuz? Bir emekli maaşı bir kira max 3bin ediyor bu devirde siz 5e zar zor geçindiğinizi söylüyorsunuz. İnsanlar sadece yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak için mi yaşıyor? Hayır. Kaldı ki 15binin hepsini siz kazanıyor olsanız derim ki evet haklı o çalışıyor. Eşiniz de çalışmıyor mu? Kendi kazandığı paradan 500 TL harcama hakkı yok mu cidden insanların ya? Sizin gibi düşünenler insanı kanser eder. Saçma sapan düşüncelere dalıp karşınızdakini de yoktan yere üzüyorsunuz.

Öyle demediklerini nerden biliyorsunuz ?belki oğlum gönderme kendinize ayırın diyorlar ama eşiniz bizim ihtiyacımız yok diyor .
yani diyebilir evet söz bedava sonuçta ama icraat yok. ben aileme ısrarla göndercem desem ailem katiyen almaz.
bizim ihtiyacımız yok dese eşim 10 senelik borca girdiğimizi biliyolar. ihtiyacımız olmaması mümkün mü ?
ayrıca her telde konuştuğunda justice işine sahip çıksın aman ortalık kötü diye yorumlar yapıyor babası. aman atın köşeye dünyanın bir bir türlü hali var lafını duyamıyorum maalesef

şimdi ben anlamadım 23 yaş çalışmak için çocuk ama başka bir konudaki 23 yaşındaki görümce kazık kadar anasının yemeğini yapsın hem ona fırsat yemek yapmayı öğrenir.. e çocuksa elini kesip evi falan yakmasın yemek yapıcam diye..
neyse bence kilit nokta bu. ihtiyaç varsa çalışsın birileri.. kp kv kaç yaşında?
arada kardeşine de para gönderebilir genç kız neticede ihtiyacı olur vs diye.. ama görev gibi düzenli para göndermek istememekte haklısın bence.
evet taraflı yorum yapılıyor. 23 yaşa çocuk diyenler var inanılır gibi değil gerçekten
23 yaşında biri buraya hamileyim yazsa aa hayırlı olsun gözünüz aydın diyecekler de var , belki de aynı kişiler..
kp kv 60-65 yaş aralığındadır bende tam bilmiyorum :KK51:

Back