Aşamadığımız Problem

23 yaşa çocuk diye ben dedim hanımefendi, çocuk doğurcak olsa da hayırlı olsun demem acelen neydi derim . Görümcenizin tam olarak durumunu yazmadığınız için bilemiyoru, ama 23 üniversiteden mezun olma yaşı o yüzden henüz iş bulamamış olabilir. Markette çalışmak istememesi de çok normal. Sadece demek istediğim onun yatıyor olması kendi anne babasını ilgilendirir. Siz kendi kardeşiniz çalışmasa sebebi nolursa olsun ailenizin de paraya ihtiyacı olsa o evde dana gibi yatıyorken ben size para göndermem mi derdiniz ? Hem eşiniz de sizden 3-4 bin lira fazla kazanıyormuş. Sırf evlendi diye kazandığı 9 bin liradan ailesine 500 lira göndermemesini istemek biraz ayıp oluyor. Boşuna aranızı da bu yüzden bozmayın. Bir de haftalardır konuşmuyormuşsunuz evliliğinize yazık yani. İçinize sinmese bile kabul edin geçin çünkü eşiniz haklı.
Önemli bir detay mı bilmiyorum ama kız üniversite okumadı okumak istemiyor. Yani 18inden beri evde. Tabi beni ilgilendirmiyorsa bu bişi diyemiyorum

Eşiniz kendine göre haklı ama sizde şu konuda haklısınız görümce konusunda.Bazıları haddi aşıyor vs demiş ,benimde abim yeni evli 1 sene olacak annemle tek yaşıyoruz babamı küçük yaşta kaybettik, ayrıca abim yüksek bir maaş alıyor gurbetteyiz ve öğrenciyim ona rağmen bu sınavların içinde işe başladım.Kendi masraflarımı çıkartmaya çalışıyorum,biraz gurur meselesi tabi ,ben abimden para kabul etmiyorum.Abimin eşi çalışmıyor ona rağmen aman huzurları bozulmasın ben annemle geçinirim kafasındayım.Bin tl için derslerimi riske atıyorum.Bu hayatta beklentiye girmek doğru değil.Bu borcun içinde her ay göndermesi şart değil.2 ayda bir gönderebilir Görümceniz yarın evlenirken eşinizden destek beklerse şaşırmayın.İşinizin olması iyi maaş almanız güzel ama bu demek değilki kardeşinin her şeyini karşılayabilir o konuda taviz vermeyin
Mesela annem diyor arada kızım çok yıpratıyorsun kendini abinde destek olur diye aman anne ben kimseden bir şey beklemiyorum her şeyimi kendim almak istiyorum diyorum.Asgari ücretle bir sene çalışsam her şeyimi alabilirim

Mesela annem diyor arada kızım çok yıpratıyorsun kendini abinde destek olur diye aman anne ben kimseden bir şey beklemiyorum her şeyimi kendim almak istiyorum diyorum.Asgari ücretle bir sene çalışsam her şeyimi alabilirim
Gerçekten saygı duyuyorum sizin gibilere. Bende kendimi bildim bileli çalışan bi insanım. Çok zor şartlarda bile çalıştım üni zamanı o yüzden belkide empati yapamıyorum bilmiyorum. Üni okumak istemeyen bi kız 5 senedir evde. Bi kere nasıl hayat geçer yani böyle anlamıcam bu durumu sanırım

Eşiniz kendine göre haklı ama sizde şu konuda haklısınız görümce konusunda.Bazıları haddi aşıyor vs demiş ,benimde abim yeni evli 1 sene olacak annemle tek yaşıyoruz babamı küçük yaşta kaybettik, ayrıca abim yüksek bir maaş alıyor gurbetteyiz ve öğrenciyim ona rağmen bu sınavların içinde işe başladım.Kendi masraflarımı çıkartmaya çalışıyorum,biraz gurur meselesi tabi ,ben abimden para kabul etmiyorum.Abimin eşi çalışmıyor ona rağmen aman huzurları bozulmasın ben annemle geçinirim kafasındayım.Bin tl için derslerimi riske atıyorum.Bu hayatta beklentiye girmek doğru değil.Bu borcun içinde her ay göndermesi şart değil.2 ayda bir gönderebilir Görümceniz yarın evlenirken eşinizden destek beklerse şaşırmayın.İşinizin olması iyi maaş almanız güzel ama bu demek değilki kardeşinin her şeyini karşılayabilir o konuda taviz vermeyin
Helal olsun , kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışan kimse eyvallah etmeyen insanlara bayılıyorum.

Sizin durumunuz özel. Başınızda baba yok. Abinizin destek olması çok normal. Ama yinede tavrınızı tebrik ederim. İnşallah abinizin eşi de ılımlı bir insandır

Gerçekten saygı duyuyorum sizin gibilere. Bende kendimi bildim bileli çalışan bi insanım. Çok zor şartlarda bile çalıştım üni zamanı o yüzden belkide empati yapamıyorum bilmiyorum. Üni okumak istemeyen bi kız 5 senedir evde. Bi kere nasıl hayat geçer yani böyle anlamıcam bu durumu sanırım
Bazı insanlar böyle işte amaçsız bomboş salak gibi evde yaşam sürdürmek onlar için sorun değil. Bende sizin gibi düşünüyorum her zaman biseyler için çabalamışımdır saçma geliyor banada

Önemli bir detay mı bilmiyorum ama kız üniversite okumadı okumak istemiyor. Yani 18inden beri evde. Tabi beni ilgilendirmiyorsa bu bişi diyemiyorum
Tabi ki justcım bizi ilgilendirmez,biz hadsizlik yapmayalım herkes universite okumak zorunda değil, universite okumadı diye markette çalışmak zorunda da değil(iş beğenmiyor), 5 sene evde oturmuş istediği kadar oturabilir.
Bence güzel bir düğünü hak etmiş,siz şimdiden para biriktirmeye başlayın 😂(sinirlerim bozulmuştur)

Anladım, yani tabi ki keşke çalışsa ama çalışmaması da kendisini ailesini ilgilendiriyor dediğim gibi. Çok iletişiminiz yok sanırım aileyle o yüzden neyi neden yapıyorlar tam bilemiyorsunuz. Sonuç olarak ne yapmaya karar verdiniz? Bence eşinizi para göndermemeye ikna etmeye çalışmayın. Çünkü bir kendinizi onun yerine koyun. Ailenize 500 lira yollamak istiyorsunuz ve eşiniz katiyen izin vermiyor. İnsan çok kırılı mahçup olur ve kendini kötü hisseder. Sebepleriniz mantıklı da olsa eşinizi kötü hissettirmeyin. Barışın bence.

ben ısrarla soruyorum hani nereye gidiyor neden yetmiyor vs diye hiç bahsetmedi borcundan falan
ben sadece daha rahat etsinler istiyorum diyorum
Neden yetmiyoru olur mu canım ya ;bahsettiğin para ne ki yapma nolur ..ben para gönderilsin vs demiyorum yanlış anlama ama insanların eline geçen para 2500-3000 TL ve o para ile 3 kişi geçinmek gerçekten zor yani ucu ucuna .eşin de böyle düşünüp ısrar ederek yada emrivaki yaparak hesaplarına gönderiyordur .
Babasının ısrarla senin işine sahip çıkman gerektiğini de iyi niyetli olarak söylediğimi düşünüyorum sonuçta 10 senelik 10 bin TL borç ;nasıl ödenir yoksa .
Biz burdan iyi kötü sana herseyş söyleriz ,gaza da getiririz ama evinin içinde olanları sen bilirsin ;burda yazılan bazı yorumlardan gaza gelip de gereksiz dialoglara girme derim ben .
Bir süre kesenizi ayırın ki yapmışsınız zaten ;eşin zaten neyin nasıl yettiğini yetmediğini görür.

Tabi ki justcım bizi ilgilendirmez,biz hadsizlik yapmayalım herkes universite okumak zorunda değil, universite okumadı diye markette çalışmak zorunda da değil(iş beğenmiyor), 5 sene evde oturmuş istediği kadar oturabilir.
Bence güzel bir düğünü hak etmiş,siz şimdiden para biriktirmeye başlayın 😂(sinirlerim bozulmuştur)
Yani üniversite mezunları bile market kasasında çalışırken, lise mezunu ve evinin karşısındaki bi marketteki işi beğenmeyen kızın düğününü tabiki 15 bin kazanan abisi yapcak başka kim yapcak 😵😂😂

kızlar kira gelirlerinin çok yüksek olduğunu sanmıyorum çünkü köy gibi bi yer. evleri güzel ama işte çevresi köy yani
emekli maaşı 2000-2500 olsa aylık 750-1000 tl de kiradan gelse o civar işte ele geçen
Babası nerden emekli 2500 maaş alsın ;yanlış bilmiyorsam normal bir işçi emeklisi ortalama 2000 maaş alıyor ; dediğiniz gibi bir terde de kira 1000 olmaz ;maks 750 olur

Kendimi senin yerine koyuyorum ve seni haksiz buluyorum.
Benim kayinbabamda emekli ve yalniz yasiyor. Sadece bir emekli maasi ve ufak bir ek geliri var. Karsi dairesinde annesi yalniz yasiyor. Ikiside kira ödüyorlar. Evine baksan fakir evi, ama eger gercekten ihtiyac duysa annesine tasinir ve bir kiradan kurtulmus olur. Üstelik biz senin kadar cok kazanmiyoruz bile.
Bence esin cok iyi kalpli biri. Ailesine sükranlarini gösterme cabalarinda. Bu maddi anlamda olmasida onun ihtiyac duyduklarini hissetmesinden kaynaklaniyor. Tamam ac ve acikta degiller ama o bolluk icinde yasarken annesinin ve babasinin iki kurus hesap yapmalari gerekmesinden rahatsiz oluyor. Zaten hangi evladin vicdani rahat ederki? Sen tabi bu durumu yasamadigin icin empati kuramiyorsun.
Allah herkesin gönlüne göre versin.

Kendimi senin yerine koyuyorum ve seni haksiz buluyorum.
Benim kayinbabamda emekli ve yalniz yasiyor. Sadece bir emekli maasi ve ufak bir ek geliri var. Karsi dairesinde annesi yalniz yasiyor. Ikiside kira ödüyorlar. Evine baksan fakir evi, ama eger gercekten ihtiyac duysa annesine tasinir ve bir kiradan kurtulmus olur. Üstelik biz senin kadar cok kazanmiyoruz bile.
Bence esin cok iyi kalpli biri. Ailesine sükranlarini gösterme cabalarinda. Bu maddi anlamda olmasida onun ihtiyac duyduklarini hissetmesinden kaynaklaniyor. Tamam ac ve acikta degiller ama o bolluk icinde yasarken annesinin ve babasinin iki kurus hesap yapmalari gerekmesinden rahatsiz oluyor. Zaten hangi evladin vicdani rahat ederki? Sen tabi bu durumu yasamadigin icin empati kuramiyorsun.
Allah herkesin gönlüne göre versin.
Ne kadar cebinize kalan para merak ettim ?

benim maaşım eşimden daha düşük arada 3 bin tl gibi bi fark var diyebilirim 4ü bile zorlar ama sırf bu sebeple kendinde bu hakkı görüyorsa yuh artık derim.
valla ev yarı yarıya diye biliyorum bende ama babamın verdiği 100 binde araya gidecek galiba bu durumda.
düğün çok çok çok uzak bi akrabanın vefatı nedeniyle kan bağı bile olmayan ertelendi
Evi niye üstünüze aldınız anlamadım babanın üstüne olsaydı hoş o zamanda babanın evini ödüyor olurdunuz 🤔 bi arkadaşım boşanma aşamasında kadın zamanında 90binlik eve 70 bin vermiş rus bu arada kendi adına çekemiyor diye kocasına çekmiş geri kalan meblayı 20binlik kredi kocasının baska borçlarıyla olmuş 45 gibi birşey bide üstüne faiz şimdi kadın çalışıp o kadar ödediği evin yüzde 30 unu istiyor yapmayın böyle şeyler

Ya tabi ki okumuş olsa, keşke çalışsa. Ama okuyup çalışmaması kendisini annesini babasını ilgilendirir. Geline veya başkalarına laf düşmez. İnatla çalışmıyor iş beğenmiyor demek görümcenin dedikosunu yapmak olur ve hoş değil. Benim kardeşim çalışmasa ben ona söylenebilirim iş mi beğenmiyorsun dana gibi yatıyorsun diye ama eşim bu konuda ağzını açsa üstüne çullanırım valla.

Bu arada iyilik yapmak isteyen baskalarinin (oglu memur ve kizi var dedin) yapip yapmadigini hesap etmez. Iyilik yapmak sevap icinde yapilmaz. Konustunuzmu esinle yine durum ne?

Sizin durumunuz özel. Başınızda baba yok. Abinizin destek olması çok normal. Ama yinede tavrınızı tebrik ederim. İnşallah abinizin eşi de ılımlı bir insandır
Abimde yengemde iyiler çok şükür.Tabi yengemi bu konularda çok tanımıyorum ama aileme de ailene de para göndeririz demiş.Yengemin babası annesi sağ kardeşide çalışıyor ,babası emekli ama çalışıyor zaten bu durumda para göndermek doğru değil.Şu anda abim kredi ödüyor yoksa hiç eksik etmez, bizde kredi ödüyoruz bekar abim çekti krediyi hep birlikte üç kardeş bitircez inş.Her birimiz 15 bin ödeyince bitiyor .Evet durumum istisna ama yinede elinden geldiğince insanın kendi çabası daha güzel oluyor ,yarın bir şey olsa bunu ben almıştım dese başıma kaksa unutmam o yüzden minnet etmemek en doğrusu.Abimden tek istediğim ilk atandığında ben tesettüre girmiştim bi tulum aldırmıştım o kadar.Abimin düğününde bile abiyemi kendim aldım burs paramla

Bu arada iyilik yapmak isteyen baskalarinin (oglu memur ve kizi var dedin) yapip yapmadigini hesap etmez. Iyilik yapmak sevap icinde yapilmaz. Konustunuzmu esinle yine durum ne?
Konuşmuyoruz ayrı odalarda takılmaya devam. Neyi nasıl konuşcağımı hala oturtamıyorum

Maşallah pek de gençsin ona rağmen sorumluluk duygun yüksek. Sana çok saygı duydum, babacığına allah rahmet eylesin yanınızda değil ama ayakları yere sağlam basan bir kız çocuğu bırakmış gerisinde. İnşallah abinin eşi geçimli biridir de senin gibi insanın kıymetini bilir. Hayatta herşey gönlüne göre olsun inşallah.

Back