- 5 Mayıs 2020
- 46
- 36
- 3
- 32
900Ne kadar cebinize kalan para merak ettim ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
900Ne kadar cebinize kalan para merak ettim ?
madem siz yemiyorsunuz niye üstünuze alindıniz anlamadım? burda acilan konuların tamamina yakini ekonomik ozgurlugu olmayan kadınlarin koca dedikleri adama muhtac olmakari yüzünden açılıyor# biz tercihli işşizliği daha doğrusu hazır yemeyi makul gordükce, evkadinliğıni meslek olarak kabul etmeye devam ettikce, saygi duydukça bu sorun hiç bitmeyecek. Asalaksa asalak, parazitse parazit artık dile getirmekten korkmayin ki sonraki nesil bari kurtulsun,çalisan kadin ahlaksizdir diyen yorumlarda bile goremedim şu tepkinizi ayrıca, kelimelerin gücunu kullanarak bu farkindalik yaratilacaksa ona da varım, isteyen linç etsin, eğriye egri demek için geç bile kaldık
Bence aylik mecburmus gibi vereceginize arada bir birseyler alin götürün. Nebilim yiyecek alisveri olabilir kiyafet olabilir bir iki harclik olur. Pek gururlarinida incitmemek lazim. Bir ortak noktada bulusmaya calisin. Küs kalmayin gidip konus.Konuşmuyoruz ayrı odalarda takılmaya devam. Neyi nasıl konuşcağımı hala oturtamıyorum
En güzeli, azıcık aşım ağrısız başım.Herkesin kesesi ayrı ,bir insan çabalıyorsa her şeyi yapar zaten.Eve gelirken bir ekmek alıyorum ve bu benim kendi kazandığım para olunca o kadar mutlu oluyorum ki, abimde zaten para sakınmaz asla ama ne gerek var.Kendi başıma olmaya alışmam lazım çünkü babasız büyüdüm yarın annemde gidince tek kalıcam .Teşekkür ederimHelal olsun , kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışan kimse eyvallah etmeyen insanlara bayılıyorum.
Konu ne zaman çalışan kadınların çalışmayan kadınları ezmesine gelecek diye bekliyordum gene şaşırtmadı kksizi o kadar iyi anliyorum ki... nasil kazanildığıni bildiğiniz için kendinizden kısiyorsunuz, ama erkekler bunu asla anlamaz, bence de artik koca parasi yiyen asalaklar gibi rahat rahat kendi zevkinize harcamaya başlayin madem ona buna gidecek bari siz de rahatiniza bakin artik, evkadini komşum kuafore gözünü bile kirpmadan ayda 1000 tl gömerken ben kopek gibi calışıp evime yardimcı bile tutmuyorsam bu paragözlukten değil alınterinin kıymetini bildiğimdendir , bilmeyene anlatamazsıniz
Bibi babamın hiç öyle bi talebi olmadı. Bi de farklı uzak şehirlerdeyiz gelip uğraşamazdı kredi tapu falan. Bende iş yerinden izin alamadığım için eşime sen hallet dedim yani ne fark eder dedim ha ben ha oEvi niye üstünüze aldınız anlamadım babanın üstüne olsaydı hoş o zamanda babanın evini ödüyor olurdunuz bi arkadaşım boşanma aşamasında kadın zamanında 90binlik eve 70 bin vermiş rus bu arada kendi adına çekemiyor diye kocasına çekmiş geri kalan meblayı 20binlik kredi kocasının baska borçlarıyla olmuş 45 gibi birşey bide üstüne faiz şimdi kadın çalışıp o kadar ödediği evin yüzde 30 unu istiyor yapmayın böyle şeyler
Ya işte herşey iyiyken öyle oluyorda arkadaşımı görüyorum oda çok güveniyordu kocasına adam çalışmıyordu doğru düzgün hep kendi çalıstı ödedi kredileri şimdide yüzde 30unu istiyorBibi babamın hiç öyle bi talebi olmadı. Bi de farklı uzak şehirlerdeyiz gelip uğraşamazdı kredi tapu falan. Bende iş yerinden izin alamadığım için eşime sen hallet dedim yani ne fark eder dedim ha ben ha o
Hanımefendi asalak ve ahlaksızın kelime anlamlarıni ögrenerek baslayabilirsiniz işe, geçimini veya yasamini baska bir organizma veya yasami sömürerek sağlayan canlilara asalak denir (tdk) kene, pire, bağırsak kurdu, ....vbÇalısan kadına ahlaksız diyen zihniyetten bir farkıniz olduğunuzu düşünüyorsunuz ama aynı zihniyetin farklı türüsünüz sadece.
Forumu gerçekten takip ediyorsanız, çalıştığı halde eşinden harçlık alan , kendi para yönetimini yapamayan, eşiyle ikisi de çalıştığı hâlde eşinden zerre destek göremeyen hem evde hem çalışan bunun ciddi sıkıntısını yaşayan kadınların azımsanamayacak kadar çok olduğunu görürdünüz. Asıl problemin çalışmak yada çalışmamak olmadığını görmek çok mu zor?
Kadınlar ilk önce birbirini rahat bıraksın bence. Bağırıp çağırmadan önce bunu öğrenmek lazım.
sizi o kadar iyi anliyorum ki... nasil kazanildığıni bildiğiniz için kendinizden kısiyorsunuz, ama erkekler bunu asla anlamaz, bence de artik koca parasi yiyen asalaklar gibi rahat rahat kendi zevkinize harcamaya başlayin madem ona buna gidecek bari siz de rahatiniza bakin artik, evkadini komşum kuafore gözünü bile kirpmadan ayda 1000 tl gömerken ben kopek gibi calışıp evime yardimcı bile tutmuyorsam bu paragözlukten değil alınterinin kıymetini bildiğimdendir , bilmeyene anlatamazsıniz
İyi bari bibi, çok bilmiyorum hukuki tarafını ama boşanma değil de başka durumda arkadaşımın başına geldi. Yaptığı bi sözleşme üzerine parayı elden vermiş (ev kaporası), karşı taraf parayı almadım dedi mahkeme falan bir sürü uğraştılar, kaybetti davayı. Neden eft yapmadım diye üzülüyordu avukatı eft yapsan da fark etmez başka şey için aldım, bana başka borcu vardı onu ödedi falan diyebilirler, senet yapmalıydın demiş. Senetle eftnin farkı ne hala anlamadım, ikisi de banka enstrümanı halbuki.Yok o olayları gelirse kanıtlaniyor
İnşallah zaten uzakta yaşıyorlar bayramdan bayrama görürüm.Annemide evlenince kendi yakınıma almak için şu an öğrenci olduğum şehre getirdim.Çok çabalıyorum inşallah 2 seneye amacıma ulaşıp evlenip düzenli hayata geçicem.Annem Benim yakınımda daha rahat eder diye düşündüm, kıymetimi bilirse ne güzel bayramda ararım özel günde hediyesini gönderirim yengemin o kadar.Zaten etliye sütlüye karışmayı hiç sevmem,annem arada kalmaya gidince iyi geçinsinler yeter tek dileğim bu annem üzelmesin zaten annemde benim gibi naiftir.Maşallah pek de gençsin ona rağmen sorumluluk duygun yüksek. Sana çok saygı duydum, babacığına allah rahmet eylesin yanınızda değil ama ayakları yere sağlam basan bir kız çocuğu bırakmış gerisinde. İnşallah abinin eşi geçimli biridir de senin gibi insanın kıymetini bilir. Hayatta herşey gönlüne göre olsun inşallah.
kurban olurum sana yaa...kiz ben sana burs vericem, özelden ulaş bana tanışalimİnşallah zaten uzakta yaşıyorlar bayramdan bayrama görürüm.Annemide evlenince kendi yakınıma almak için şu an öğrenci olduğum şehre getirdim.Çok çabalıyorum inşallah 2 seneye amacıma ulaşıp evlenip düzenli hayata geçicem.Annem Benim yakınımda daha rahat eder diye düşündüm, kıymetimi bilirse ne güzel bayramda ararım özel günde hediyesini gönderirim yengemin o kadar.Zaten etliye sütlüye karışmayı hiç sevmem,annem arada kalmaya gidince iyi geçinsinler yeter tek dileğim bu annem üzelmesin zaten annemde benim gibi naiftir.
Bu siteyi kullanmayı çok bilmiyorumki ,teşekkür ederim ama önümdeki şubatta mezun oluyorum bölüm değiştirdiğim için yarım dönemim uzadı bursum bu ay bitiyor.Okul verdiğim dersleri saymadı o yüzden 7-8 ay burssuz okuycam Ama 7-8 ay bu şekilde idare edebilirim benden daha çok ihtiyacı olanlar vardır elbetkurban olurum sana yaa...kiz ben sana burs vericem, özelden ulaş bana tanışalim
Şu an 5 aylık bir bebişe bakıyorum uzaktan eğitim olduğu için,şimdi biriktirip okul açılınca 3-4 ay onla idare ederim formasyon ücretimi vs öderimkurban olurum sana yaa...kiz ben sana burs vericem, özelden ulaş bana tanışalim
sıkışırsan haberim olsunBu siteyi kullanmayı çok bilmiyorumki ,teşekkür ederim ama önümdeki şubatta mezun oluyorum bölüm değiştirdiğim için yarım dönemim uzadı bursum bu ay bitiyor.Okul verdiğim dersleri saymadı o yüzden 7-8 ay burssuz okuycam Ama 7-8 ay bu şekilde idare edebilirim
Biz de benzer durumdayız, eşim 1000 TL gönderiyor sanırım. Tam bilmiyorum ama o kadar da burnumu sokmak istemem ailesine göndereceği paraya. Ayıp etmişsiniz.Kızlar merhaba, bayadır yoktum. Yurtdışı seyahatimiz oldu sonra karantina da kaldık iş yerinde sorunlar oldu vs vs derken uzak kaldım moraller bozuktu.
Özelden yazanlar olmuş dönemedim kusura bakmayın, umarım herkes iyidir.
Günlerdir içinden çıkamadığım bi durum var, linç is coming hissediyorum ama lütfen abartarak yüklenmeyin bana.
mümkün oldukça özet geçmeye çalışacağım. konu eşim ve eş ailesi. klasik bir bdv konusu yani. eşimle ailesi dışında hiç bir sorun yaşamıyoruz. çat pat hepsini atlatıyoruz fakat atlatamadığımız tek konu : PARA. haftalardır aynı evin içinde konuşmuyoruz ikimizinde bıçak kemiğe dayandı.
eşimin babası emekli. kendi evleri ve arabaları var. üst katlarındaki evinde de kiracıları var. başka hiçbir gelirleri yok. bana kalırsa muhtaçlar diyemem. ihtiyaçları var mı ? elbet vardır. birinin cebinde 2 bin olsa 2 bin harcar 10 bin olsa 10 bin harcar o ayrı konu.
ama gayet normal hayatlarını sürdürüyorlar. belki ucu ucuna bilemiyorum o kısmını. benim ailemin çok şükür durumu iyi. hatta konu açmıştım babam 100 bin tl verdi 2ay önce ve ev almamızı sağladı. ihtiyaçları yok yani.
bize gelecek olursak. eve düzenli giren para aylık 15 bin civarında. fazlası olur eksiği olmaz, düzenli çıkan para 10 bin civarında (bunun içinde gıda,kıyafet,sağlık,gezme yok) aylık bize 4.5 - 5 bin arası bir rakam kalıyor. İstanbulda yaşıyoruz bu arada.
şimdi benim derdim şu. yüklü bi krediye girdik. ikimizde özel sektördeyiz ve köşede birikmiş para 0. ben hazır çalışıyoken ve ülkenin ekonomiside kötüye gidiyorken hızlıca para biriktirmek istiyorum. birimizi çıkarırlarsa en azından bizi ayakta tutsun diye. eşim aylık 500-750 tl ailesine para göndermek istiyor. ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. 5 bin kalan paradan 500 tl gözünüze batmıcaktır diye düşünüyorum ama bana gereksiz geliyor. ihtiyaçları olsa amenna ama hiçbirşeyden geri kalmazlarken neden gönderiyorum o parayı yani ?
1 abisi var devlet memuru ve hiç yardım etmez. 1 kız kardeşi var 23 yaşında ve evde yatar ne iş arar ne bişe.
kii benim eski konularımı bilenler bilir ne badireler atlattım mesleğimi değiştircem mutsuzum diye. ben bu şartlar altında çalışıyorken ihtiyacı olmayan birine 1 tl vermek gözüme batıyor.
ve ben diyorum ki sen ailene 500 gönderirsen ben de göndercem o zaman (kii asla ihtiyaçları yok napacaklarsa o parayı) aylık 1000 tl ben neden çöpe atayım ??
bunun kavgası sürekli oluyordu aramızda benden gizlide göndermiş ayrıca geçtiğimiz zamanlarda son kavgalarda ortaya çıktı. bende iyice patladım ve bayadır konuşmuyoruz eşimle.
bilmiyorum ben mi yanlış gaddar düşünüyorum kimseyle paylaşamadım fikirlerinize ihtiyacım var.
Bilgilendirme için sağolun, siz olmasanız kelimelerin anlamından bir haber olacaktım. Sizin o kelimeyi kelime anlamı dışında , hakir görmek olarak yazdığınız çok ortada, üzerinde durmanın benim açımdan manası yok. Zihniyet yine ayni fikrim sabit.Hanımefendi asalak ve ahlaksızın kelime anlamlarıni ögrenerek baslayabilirsiniz işe, geçimini veya yasamini baska bir organizma veya yasami sömürerek sağlayan canlilara asalak denir (tdk) kene, pire, bağırsak kurdu, ....vb
Ahlaksizın da tanimini yapayim mi? hangisi haksiz ve ağır hangisine tepki vermeli belki netleşir..
Şurda iki begeni alacaksiniz diye göze göz dememize bile kusacaksaniz buyrun en buyuk begeni bizden gelsin
Ayrica açılan konular icerisinde ekonomik özgurluğü olup da kullanamayanlar ile bunu şimdiye kadar hiiiiiiç düşünmeyip doğuştan hakkiymışçasina baba koca parasi yiyenlerin sorunlarınin sonuclanma bicimlerine goz atmanizı öneririm, zihniyet değişmedikçe paradigma baki kalır,bunu birilerinin dile getirmesi de en çok o zihniyetten nemalananları rahatsiz eder
Şu konuda bile konu sahibinin derdinin asıl kaynağı "ne munasebet abi,ben bu evde yaşıyorsam onlara destek sağlamak da benim görevimdir" demeyen, dolayli yoldan ailenin huzurunu bozan kizkardes değil mi? bunu da savunmayin artik allahaşkına, yeter ya
Ben ilk mesajı okuyup yorum yazıyorum, son sayfaya baktığımda hep şaşırıyorum “neler dönmüş serhat ya” diye. Milletin evde canı sıkılıyor herhalde.Konu ne zaman çalışan kadınların çalışmayan kadınları ezmesine gelecek diye bekliyordum gene şaşırtmadı kk
Teşekkür ederim hiç tanımadığınız biri için böyle düşünüp teklif etmeniz bile hayata dair umutlarımı yeşertiyor aklımda bir şey var belki onun için size ulaşırım kendim için değil sokaktaki hayvanlar için mama dağıtmak istiyorum Mamalar pahalı ortak bir şekilde internetten mama alabilirzsıkışırsan haberim olsun