- 16 Eylül 2017
- 7.438
- 13.760
- 248
Köy okulunda öğretmenim. Sene başından beri hep aynı konuları isliyorum öğrenmiyorlar diye. Özellikle matematik her türlü materyali kullandım, özel eğitici oyuncaklar alip yaptırdım, hemen her ders A4 dağıtıp onun üzerinden teker teker yapıyorum, anlatıyorum, yetişmeyeni eve ödev verip ertesi gün kontrol ediyorum. Çıldırıyorum artık ödevlerin çoğu yalan yanlış yapılıyor öylesine yapmış olmak için kimisi hiç yapılmıyor derste kimisi dinliyor kimisi dinlemiyor. Özellikle okuma anlama hiç yok. Veliler de zaten hep evde okuma yapmıyorlar diyor. İlk saat okuma yaptırayım diyorum hiçbiri okumuyor,konuşuyorlar,kitaplarla birbirlerini vuruyorlar, okuyormuş gibi yapıyorlar bir ton kitap bağışı yaptı arkadaşlarım kitaplar hep yırtıldı parçalandı. Bugün sınav yaptim hepsi işlediğimiz basit konulardi çoğu 20 sorudan 5-6 doğru yapmış. ben daha napayım bir yandan müdür de gelip okumalarını ilerlet diyor. artık dayanamadım yaptığım sınav kağıtlarını eve yolladım Veli grubuna da bu notlar öğrencilere değil size verilmeliydi. Bu ayıp sizin kağıtlarda kendinizi göreceksiniz dedim. Ders anlatmayı yeni bir şeyler öğretmeyi çok seviyorum. Ama mesleki doyum konusunda 0 ,verdiğim hiçbir emeğin karşılığını alamıyorum. Ve sürekli kendimi suçluyorum ben ogretemiyorum diye. Bu kadar emeği dağlara taşlara versem dile gelirdi. Veli toplasında da tabiki sorunlu ogremcilsrin velileri gelmiyor sınıfa. Artık ders işlemek istemiyorum bıktım çünkü.