• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artik biktim, bir akil verin bana

Böyle erkekler niye evlenirler anlamiyorum . Ailenden kopamiyosun madem kuzu kuzu yaşa ailenle niye milletin kızının başını yakiyosun :KK11:

Ben merakimdan evde oturmuyorum, evet devletten yardim aliyorum ama ayni zamanda isde bakiyorum tahki hamile oldugumu ögrenene kadar, öyle bos bos evde oturupda kocam para getirsin hevesinde degilim ben kendi ayaklarimin üzerinde durmasini bilirim bu yasima kadar hep calismisimdir, zoruma giden sadece birtek ailesine calismasi cabalasmasi

iyi de iş yeri sahibi olan babası.
eşiniz de babasının dükkanını işletiyo kendisine ait değil dükkan olaya böyle bakın.
hatta belki onlar da rahatsız oluyodur gelirimize ortak oldular diye.
sizin de iyi kötü para geçiyomuş elinize, bence de eşinizin dediği gibi karışmayın olaya.
eşiniz babasına ortak oluyor sonuçta, babası eşinize değil.
çok zor değil dükkan sahipleri için ayda 1500-2000 liraya bi işletme müdürü bulmak.

Aynen bagri ayda maas olsa veya yarisi ailesine yarisida bize gelse planli olsa onada raziyim...

birseyler lazim oldukca gidip istiyo, baba onu sunu alcam bana bukadar bukadar ver diyo... Ailesinin bizim tüm ihtiyaclarimizdan haberleride oluyo böylece... hic bir gizlimiz saklimizda yok ne olursa olsun tartissak bile herseyi gidip annesine yetistirip anlatiyor böyle bir sorunumuzda var...artik hepsini düsünmekten kafaya takmakdan tel tel beyaz saclarim cikti :KK43:

Haklısın ya...Madem iş sahibi babası,o zaman eşine belli bir maaş versin.Eğer ortak iş diyorsa o zaman gelir eşit bölünsün.
Fakat bu sadece maddi sorunu çözer,eşinin izin olayını çözmez.
Bence en güzel çözüm,eşinin başka bir iş bulması olur.Korkarım mesleği yok diyeceksin.Öyle bile olsa iş bulup çalışır,en azından mesaisi,maaşı belli olur.

Haklısın ya...Madem iş sahibi babası,o zaman eşine belli bir maaş versin.Eğer ortak iş diyorsa o zaman gelir eşit bölünsün.
Fakat bu sadece maddi sorunu çözer,eşinin izin olayını çözmez.
Bence en güzel çözüm,eşinin başka bir iş bulması olur.Korkarım mesleği yok diyeceksin.Öyle bile olsa iş bulup çalışır,en azından mesaisi,maaşı belli olur.

Evet, bahsen esimide anlamaya calisiyorum diyorumki babasidir nasil gidipde desinki baba artik kasayi sana getirmicem basinin cagresine bak... Ama böylede biz huzursuz oluyoruz sürekli tartisiyoruz, hadi esimide bos ver bukadarina akil edemiyor, peki kayinpederim kayinvadem? Hic mi demiyolar düsünmüyorlar artik bunlarinda bir yuvasi var aradan cekilelim veya bir maas verelim, kac kez artik patlamam geldi kendilerine icimdekileri dökmem geldi artik bizi bize birakin cekilin diye, ama yok agzimi acipta hic birsey diyemiyorum kilitleniyorum kendileride cok iyi insanlar, allah var cok iyiler anne baba gibi davraniyorlar ama yinede artik sus sus nereye kadar...

Merhaba ben 23 yasindayim ve 1 senedir evliyim, 3 aylik hamileyim ikimizde cok sevdindik bir bebegimizin oldugunu duyunca birbirimizide cok seviyoruz ama....aile!
Nerden baslasam bilmiyorum, kisa kesmeye calisicam konuyu.
Esimi tanidim taniyali calisiyor cok calisiyor hemde (günde 12-13 saat) kendi döner dükkani var daha dogrusu babasinin dükkani ama babasi calismaz bütün sorumluluk esimin üzerinde, haftanin 1 günü bile izin alamiyor cünkü onsuz dükkani isletemiyorlar ve ben bu durumdan epeyidir rahatsizim gün boyu evdeyim ailem yakkinda oturuyor ama esim olmadan bi yerleri gezmek istemiyorum zevk alamiyorum hic birseyden, tek basima evde cürüyüp gidiyorum sanki bu yetmiyormus gibi bütün kazandigi maasi aksamlari gider kurusu kurusuna babasina teslim eder (ailesinin evi üdükkandan 2 dk ötede ayni zamanda bizim evimizde cok yakin 4 dk) evlenmeden öncede ailesine veriyodu buda gayet normal oldugu icin hic kafama bile takmazdim evlenince artik yollar ayrilir nasilolsa düsünüyordum ama tam tersi, ona bu durumdan rahatsiz oldugumu dedigime cok sinirlenip tabikide bakicam aileme ben bakmicamda kim bakicak babam herseyi kimin icin yapiyo kimin icin topluyor tabikide cocuklari icin ( 3 kardesler 1i 8 yasinda) diye bir cvp veriyor bana artik bu konu hakkinda kendisiyle tartismaktan biktim herseferinde suclu ben oluyorum, sen bu para isine karisma keyfine bak diyor, ama kendisindende para istedigimde yok o ödemelerimiz var yok iscinin maasi acik, hem sen maasini napiyosun ayin kaci olmus hemen bitirdinmi bu paralari napiyosun diye benden hesap soruyor. ev hanimiyim ve devletten güzelde maas aliyorum ama napiyim en iyi siz bilirsiniz alisveris, o su bu derken bitiyor iste, hem esim ne icin bukadar cok calisiyor bana destek olmicaksa birtek ailesine calisiyor, abisi calismiyor gezmelerde tozmalarda ve ona bile veriyor. Zaten yüzünü bi sabahlari bi geceleri görmem yetmiyormus gibi..:.
nolursunuz bana bir akil verin daha anlatilacak cok sey var aslinda ama iste...
Ama sadece para konusu degil esimin gezme heveside var... akrabalariyla sesimi cikarmazsam her gece kahvelere takilir ama beni hic düsünmez hic demezki bir aksamda karimi cikariyim... Arkadaslar esim cok iyi bir insandir cebinde son 2 kurusu olsada cikarip uzatir karsisindakine, kendinden önce baskalarini düsünen bir insan, bana olan sevgisinide hep gösterir o konuda sorunlarimiz yok ama bu sorunlar beni gercekten bitiriyor artik bosanmak bile istiyorum, karnimdaki yavrumla kendi ayaklarim üzerindede dururum ailemde arkamda ama napacagimi bilemiyorum piskolojim cok bozuk, düzelir diye sabretsemmi?
uzun oldugu icin kusura bakmayin arkadaslar

EE sen ne dusunerek evlendin ki bu adamla ? Adamin hayati yasam sekli belli bence kendine bir is bul, boyle evde cocuk bakip oturarak gecer yoksa hayatin. Donerci dukkani olan adam zaten hep o isletiyormus onceden de, ee simdi evlendi diye o calismayip gezen kardesimi gecer diye dusundun aklina ne geldi acaba ? Evlenmeden hicmi gorusmedin sen bu adamla, gunde kac saat calistiginda izin yapmadigindan haberin yokmuydu ? Kendi is yerin olursa mecbursun yani bu sekilde calismaya, belliki oteki kardeslerde senin kocani yillarca kullanmislar sadece dukkanin parasini yemisler bu boyle gider ben sana diyim, kocan kavga ediyormus laf ettirmiyormus demekki memnun gidisattan. Keske cocuk yapmasaydin hemen.
Severek evlendik diyorsun adam gunde 12 saat calisip aksam kosarak eve gelecegine kahvelerde takiliyormus bana bira tuhaf geldi klasik evlenmis olmak icin evlenen bir adam daha iste. Sende adamin hayatini gormeden kendi kendine hayaller kurmussun halbuki gorunen koy klavuz istemez ki. Bir insan hic evleneyim kocam beni gezdirsin bana para versin diye evlenir mi yaa.

Eşiniz babasının bir çalışanı konumunda olduğu için mecburen işleri yürütmek zorunda ve hamile olduğunuz için sorumluluk daha da artacak..Bu kadar çalışıyorsa eşiniz siz Nasıl sevgililk nişanlılık dönemi geçirdiniz birbirinizle vakit geçirmeden o Zaman'da mı böyle yoğun çalışıyordu yani o Zaman'dan belli miydi ilgisiz kalacağınız..

iyi de iş yeri sahibi olan babası.
eşiniz de babasının dükkanını işletiyo kendisine ait değil dükkan olaya böyle bakın.
hatta belki onlar da rahatsız oluyodur gelirimize ortak oldular diye.
sizin de iyi kötü para geçiyomuş elinize, bence de eşinizin dediği gibi karışmayın olaya.
eşiniz babasına ortak oluyor sonuçta, babası eşinize değil.
çok zor değil dükkan sahipleri için ayda 1500-2000 liraya bi işletme müdürü bulmak.
Söyle anlatiyim durumu... Evet sahibi babasi ama o dükkanin bütün emegi esimde her bir kösede esimin parmak izleri var esim olmasaydi o dükkan asla öyle yürümicekti...esim 14 yasindan belli o dükkanda calisiyor belki inanmazsin...ama bunun arkasindada uzun bir hikayesi var hic girmiyim oralara, okulu birakip cocuk yasda girdi dükkana simdide 22 yasina, malesef meslegide yok elinde zaten kendisi baska bir yerdede calismak istemiyor yoksa onada razi olurdum

Yalnız bu durumlarda evlenmeden önce az çok tahmin etmen gerekirdi , hangi erkek babasıyla çalışıyorsa kasa hep babadadır babada keyfince parayı verir yani kendi oğluna elalemin oğlu gibi muamele etmez , aslında evlenmeden önce senin baban bu konuları oturup konuşması gerekirdi onun babasıyla , bence en doğru tavır budur , para olayı çok zor onunda babası olsada paranın bölünmemesinden yana tavır alacak olması besbelli, aslında sen bence bu konuda babanı görevlendir hani o ailem,ailem diyor ya , sen o zaman ailem babacığım dersin görsün ailem ne demek oluyormuş belli bu konuyu yalnız başına çözemiyeceğin seninde arkanda dağ gibi baban varsa durma hemen harekete geç derim ben .....
Haydi göreyim seni , elmi yaman beymi yaman

Yalnız bu durumlarda evlenmeden önce az çok tahmin etmen gerekirdi , hangi erkek babasıyla çalışıyorsa kasa hep babadadır babada keyfince parayı verir yani kendi oğluna elalemin oğlu gibi muamele etmez , aslında evlenmeden önce senin baban bu konuları oturup konuşması gerekirdi onun babasıyla , bence en doğru tavır budur , para olayı çok zor onunda babası olsada paranın bölünmemesinden yana tavır almayacak olması besbelli, aslında sen bence bu konuda babanı görevlendir hani o ailem,ailem diyor ya , sen o zaman ailem babacığım dersin görsün ailem ne demek oluyormuş belli bu konuyu yalnız başına çözemiyeceğin seninde arkanda dağ gibi baban varsa durma hemen harekete geç derim ben .....
Haydi göreyim seni , elmi yaman beymi yaman
Haklisin benimde dag gibi babam dag gibi ailem arkamda, cok sagol...

Bişey sorabilir miyim,ben de yurtdışındayım ve senin maaş alabilmen için eşinin resmi bir işi olmamalı,yani eşin şu an kayıtdışı mı çalışıyor.kayıtdışı çalışıyorsa ona babası haricinde kimse iş vermez kolay kolay yasal olmadığı için

O zaman bu durumda hiç bir zaman emekli olamıyacak resmen evladın emeğini sömürüyorlar
Bişey sorabilir miyim,ben de yurtdışındayım ve senin maaş alabilmen için eşinin resmi bir işi olmamalı,yani eşin şu an kayıtdışı mı çalışıyor.kayıtdışı çalışıyorsa ona babası haricinde kimse iş vermez kolay kolay yasal olmadığı için

Hayir kayitli calisiyor, sadece o göründügü maasi almiyor iste...

O zaman bu durumda hiç bir zaman emekli olamıyacak resmen evladın emeğini sömürüyorlar
Böyle aileler çok yurtdışında,konu sahibi alınmasın belki onun eşi farklıdır bilemem ama yurtdışındaki türkler diğer ülkeden gelenler erkek çocuklarını genelde okutmazlar ve afedersin eşşek gibi gece gündüz kendi açtıkları restoranlarda kebap döner vs yerlerde çalıştırırlar.izin günleri bile olmaz...işçilerinin yarısı resmi yarısı sigortasızdır...devlete vergi az ödemek için çeşitli yollara baş vururlar...ama böyle aileler için sadece para önemlidir,çocuklarının mutluluğu huzuru eğitimi vs fasa füso...konu sahibi lütfen alınma ben çevremde gördüğümü yazdım...işin çok çok zor...

Canım içinde bulunduğun durum hiç kolay değil. Daha 1 yıllık evliyiz diyorsun elbette bu durumları yaşıyor olman hiç hoş değil insanı psikolojik olarak çok fazla yıpratır. Hele ki hamile olduğun bu dönemde daha da hassassın bu yüzden daha ağır geliyor. Öncelikle boşanmayı kafandan sil derim. İnan bana en kolayı boşanmak. Peki ya sonra.. İnan bana evliliğinde olduğu kadar ayrılıkta da zorluklar çekeceksin hele ki severken ayrılmak çok zor olacak senin için üstelik bide bebeğin olacak babasız büyümesi onu da yıpratacak. Bu duruma katlan demiyorum elbette ama biraz daha dik durmaya çalış. Çoğu zaman hayatımızda en istemedğimiz yerlerden sınanırız. En korktuklarımız gelir hep başımıza hayatın işleyişi bu sanırım. Ama gördüklerime ve kendi tecrübelerime dayanarak sana söyleyeceğim tek şey hayatta ne kadar mutlu olacağın zor zamanlardaki sabrınla doğru orantılı. Şimdilik izlemede kal eşini hiç sesini çıkarma üstüne gitme sorma biliyorum kolay değil ama biz kadınlar için hayatta ne kolay ki böyle düşün. Bu süreçte bebeğinin gelişimi için kitaplar oku bebeğine hazırlan yalnız yürüyüşlere çık kendinle kal bol bol kalbini beynini dinle hayattan ne istiyorsun bunları düşün ama en derinlere inerek inan bana bunları yapmak seni daha güçlü kılacak. unutma kadınlar tek başına herşeyin üstesinden gelir. Bebeğin doğduktan sonra zaten tüm dünyan o olacak bebeğinle en mutlu ile tablonu çiz. Eşinin de uzaktan bakıp huzur duyacağı ve içinde olmak isteyeceği bir tablo.. İnan bana sabrın sonunda mutlaka güzel şeylerler olacak. Evet zor bir süreç ama bu süreci atlatman gerek. Ya oturup karalar bağlayarak yapacaksın yada bu süreci kendi ve bebeğinin gelişimi için harcayıp verimli hale getirerek seçim senin... Umarım herşey sizin için güzel olur.. Sevgiyle kal.
Yorumunu en az 5 keren okumusumdur, cok güzel dedin aklimda tutucam cok sagol :)

Bu ne yaman çelişki?

Kendi gezer, akrabalarıyla gezer. Hic karimla cikayim demez.
Para isteyince ödemem var cart curt eder, aldigin parayi naptin der.
Yüzünü bir sabah bir gece goruyorum.

Yaziyorsun.....

Sonrada bunlari yaziyorsun.

Sevgisini belli eder ( hangi ara?)
Kendinden cok baskasini dusunur ( ozaman neden seni cikartmiyor disari) Cebinde 2 kurus kalsa onu bile verir( sen istediginde neden vermiyor herkese bakmak zorundayim diyip millete dagitacagina?)

esim cok iyi demişsin sonundada

Komik

Konuşmaların çelişkili ama belli ki eşini seviyorsun. Ben şeyi merak ettim. Mesela eşin kazandığının kaçta kaçını eve getiriyor, ya da getiriyor mu? Tamamını veriyor yazmışsın?

İkincisi sen hamilesin ve masraflarınız otomatik olarak artacak. Eşin bunun farkında mı?

Konuşmaların çelişkili ama belli ki eşini seviyorsun. Ben şeyi merak ettim. Mesela eşin kazandığının kaçta kaçını eve getiriyor, ya da getiriyor mu? Tamamını veriyor yazmışsın?

İkincisi sen hamilesin ve masraflarınız otomatik olarak artacak. Eşin bunun farkında mı?
1 kurusunu bile eve getirmiyor, kirayi ödemek icin istiyo, alisverisi, vede faturalari okadar standart ödemeleri, kendim icinde istersem hemen tersliyo veya suan elimde yok diye gecindiriyor..

ilk ögrendigimiz zaman yine bir tartismamiz bununla ilgili cikmisti, "bak artik bir cocugumuz oluyor bu daha nekadar böyle gidecek" dedigimde, cevabi "sen orasini merak etme ben sizi ac birakmam" ! Vs.

babana niye gittin kustunuz mu esinin insallah akli basina gelir canim

Aynen bagri ayda maas olsa veya yarisi ailesine yarisida bize gelse planli olsa onada raziyim...

birseyler lazim oldukca gidip istiyo, baba onu sunu alcam bana bukadar bukadar ver diyo... Ailesinin bizim tüm ihtiyaclarimizdan haberleride oluyo böylece... hic bir gizlimiz saklimizda yok ne olursa olsun tartissak bile herseyi gidip annesine yetistirip anlatiyor böyle bir sorunumuzda var...artik hepsini düsünmekten kafaya takmakdan tel tel beyaz saclarim cikti :KK43:
Evet haklısın o halde
Allah yardımcın olsun

Back
X