• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artik biktim, bir akil verin bana

Zidane

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2016
33
11
38
Merhaba ben 23 yasindayim ve 1 senedir evliyim, 3 aylik hamileyim ikimizde cok sevdindik bir bebegimizin oldugunu duyunca birbirimizide cok seviyoruz ama....aile!
Nerden baslasam bilmiyorum, kisa kesmeye calisicam konuyu.
Esimi tanidim taniyali calisiyor cok calisiyor hemde (günde 12-13 saat) kendi döner dükkani var daha dogrusu babasinin dükkani ama babasi calismaz bütün sorumluluk esimin üzerinde, haftanin 1 günü bile izin alamiyor cünkü onsuz dükkani isletemiyorlar ve ben bu durumdan epeyidir rahatsizim gün boyu evdeyim ailem yakkinda oturuyor ama esim olmadan bi yerleri gezmek istemiyorum zevk alamiyorum hic birseyden, tek basima evde cürüyüp gidiyorum sanki bu yetmiyormus gibi bütün kazandigi maasi aksamlari gider kurusu kurusuna babasina teslim eder (ailesinin evi üdükkandan 2 dk ötede ayni zamanda bizim evimizde cok yakin 4 dk) evlenmeden öncede ailesine veriyodu buda gayet normal oldugu icin hic kafama bile takmazdim evlenince artik yollar ayrilir nasilolsa düsünüyordum ama tam tersi, ona bu durumdan rahatsiz oldugumu dedigime cok sinirlenip tabikide bakicam aileme ben bakmicamda kim bakicak babam herseyi kimin icin yapiyo kimin icin topluyor tabikide cocuklari icin ( 3 kardesler 1i 8 yasinda) diye bir cvp veriyor bana artik bu konu hakkinda kendisiyle tartismaktan biktim herseferinde suclu ben oluyorum, sen bu para isine karisma keyfine bak diyor, ama kendisindende para istedigimde yok o ödemelerimiz var yok iscinin maasi acik, hem sen maasini napiyosun ayin kaci olmus hemen bitirdinmi bu paralari napiyosun diye benden hesap soruyor. ev hanimiyim ve devletten güzelde maas aliyorum ama napiyim en iyi siz bilirsiniz alisveris, o su bu derken bitiyor iste, hem esim ne icin bukadar cok calisiyor bana destek olmicaksa birtek ailesine calisiyor, abisi calismiyor gezmelerde tozmalarda ve ona bile veriyor. Zaten yüzünü bi sabahlari bi geceleri görmem yetmiyormus gibi..:.
nolursunuz bana bir akil verin daha anlatilacak cok sey var aslinda ama iste...
Ama sadece para konusu degil esimin gezme heveside var... akrabalariyla sesimi cikarmazsam her gece kahvelere takilir ama beni hic düsünmez hic demezki bir aksamda karimi cikariyim... Arkadaslar esim cok iyi bir insandir cebinde son 2 kurusu olsada cikarip uzatir karsisindakine, kendinden önce baskalarini düsünen bir insan, bana olan sevgisinide hep gösterir o konuda sorunlarimiz yok ama bu sorunlar beni gercekten bitiriyor artik bosanmak bile istiyorum, karnimdaki yavrumla kendi ayaklarim üzerindede dururum ailemde arkamda ama napacagimi bilemiyorum piskolojim cok bozuk, düzelir diye sabretsemmi?
uzun oldugu icin kusura bakmayin arkadaslar

allah sabir versin esin umarim bazi seylerin farkina varir ailesinin artik siz oldugunun farkina varir

Canım içinde bulunduğun durum hiç kolay değil. Daha 1 yıllık evliyiz diyorsun elbette bu durumları yaşıyor olman hiç hoş değil insanı psikolojik olarak çok fazla yıpratır. Hele ki hamile olduğun bu dönemde daha da hassassın bu yüzden daha ağır geliyor. Öncelikle boşanmayı kafandan sil derim. İnan bana en kolayı boşanmak. Peki ya sonra.. İnan bana evliliğinde olduğu kadar ayrılıkta da zorluklar çekeceksin hele ki severken ayrılmak çok zor olacak senin için üstelik bide bebeğin olacak babasız büyümesi onu da yıpratacak. Bu duruma katlan demiyorum elbette ama biraz daha dik durmaya çalış. Çoğu zaman hayatımızda en istemedğimiz yerlerden sınanırız. En korktuklarımız gelir hep başımıza hayatın işleyişi bu sanırım. Ama gördüklerime ve kendi tecrübelerime dayanarak sana söyleyeceğim tek şey hayatta ne kadar mutlu olacağın zor zamanlardaki sabrınla doğru orantılı. Şimdilik izlemede kal eşini hiç sesini çıkarma üstüne gitme sorma biliyorum kolay değil ama biz kadınlar için hayatta ne kolay ki böyle düşün. Bu süreçte bebeğinin gelişimi için kitaplar oku bebeğine hazırlan yalnız yürüyüşlere çık kendinle kal bol bol kalbini beynini dinle hayattan ne istiyorsun bunları düşün ama en derinlere inerek inan bana bunları yapmak seni daha güçlü kılacak. unutma kadınlar tek başına herşeyin üstesinden gelir. Bebeğin doğduktan sonra zaten tüm dünyan o olacak bebeğinle en mutlu ile tablonu çiz. Eşinin de uzaktan bakıp huzur duyacağı ve içinde olmak isteyeceği bir tablo.. İnan bana sabrın sonunda mutlaka güzel şeylerler olacak. Evet zor bir süreç ama bu süreci atlatman gerek. Ya oturup karalar bağlayarak yapacaksın yada bu süreci kendi ve bebeğinin gelişimi için harcayıp verimli hale getirerek seçim senin... Umarım herşey sizin için güzel olur.. Sevgiyle kal.

Başkalarına cebindeki üç kuruşu verir.
Karısına para için hesap sorar çok iyi bir eş gerçekten.

Yerinde olsam ona evi geçindirmesi gerekenin o olduğunu, kendi maaşımla artık bebeğim için birikim yapacağımı
söylerdim.

Günümüzde erkekler için evlenmek çok kolay valla.
Pislikler!

Peki o zaman neden hemen çocuk yaptınız ? Önce sorunları çözmeye çalışsanız daha iyi olmaz mıyı ? Koca ortada yok, para yok, koca aileye laf söyletmez. Çocuk biraz ödül gibi gelmiş bu adama.

sen ailene para verme dedikçe o vercektir. bunu yapmayı bırak.

bırak versin ki kendisi anlasın ..sonra pişman olacak verdiği paralara.biriktirsem daha rahat yaşardım diyecek.verdim de ne oldu diyecek.vermeyle kimseyi memnun edemediğini ve hiçbir şeyi çözemediğini görecek ..

ne boşanması ..senin eşin anlattığına göre boşanılacak bir eş değil.

hatta ailesine para vermesini destekle....

sabredip de bu taktikleri uyguladım ve hep kazandım ...hayat böyle psikoloji böyle.

benim eşim en büyük abisine çok düşkün hep onlara gidelim ya da onlar gelsin istiyordu.ben de misafir severim ama sürekli istemiyorum tabi yoruluyorum.ben de ne yaptım eşim demeden hadi abine gidelim sık sık ya da işten geldiğinde dedim abinleri aradım çaya ya da yemeğe çağırdım geliyorlar sık sık bunu yaptım.şimdi o istiyor ki işten gelince dinlenmek ,ben çağırdım mı acaba diye korkuyor...

Keşke kendinden önce başkalarını düşünene kadar ilk önceliği siz olsanız
Bence bi erkek evlendiği zaman kendi ailesi artık ikinci planda kalmalı , bunu başaramıyorsa dengede tutmalıdır .

Sorunumuz Aile Diye Yazmışsınız da Bence Eşinizle Problem Daha Fazla :işsiz:

Koca Yok,Çocuk Var, Maaş Yok Eee Nolacak Böyle Bu Adam Nasıl Geçim Sağlıyor Peki

Sizin evinize eşiniz tarafından tatmin edici oara giriyor mu?
Orayı babası kurmus sanırım babasına da para vermesi normal ancak kendi imkanlarını da kısmayacak şekilde kendi hakkını da alacak yani
Kendine bir babaya 10 ise bu sıkıntı
Ayrıca haftada bir gününü size ayırması gerek ama siz evlenmeden 7 gün çalıştığını ya da calısacagını biliyor muydunuz

Babasının işinde çalışan eşin ayrılmadıkça pek birşey değişeceğini sanmıyorum bence sen bir işe giremeye bak ve paranı çarçur etme ilersi içinde sanki bu adamdan ayrılır gibime gibi geliyorsun o hayatını ailesi için feda etmeye gelmiş ve farkında değil artık onunda bir ailesi olduğunu senin psikolojik durumdan bi haber se bence şiddetli bir tavır koymadıkça (onu terk etmek gibi ) yıllarca değişen birşey olmayacak bir çok kadın bu dert forumunda konu açtı babasıyla çalışıpta para alamamaktan yakınan senin gibi , ekonomik zorluk çektiğini ,acaip zor durum sizinkisi

sen evde oturup sana bakılmasını bekliyoken normal
eşinin ailesi evde oturup kendilerine bakılmasını isterken anormal mi?

sen evde oturup sana bakılmasını bekliyoken normal
eşinin ailesi evde oturup kendilerine bakılmasını isterken anormal mi?
Ben merakimdan evde oturmuyorum, evet devletten yardim aliyorum ama ayni zamanda isde bakiyorum tahki hamile oldugumu ögrenene kadar, öyle bos bos evde oturupda kocam para getirsin hevesinde degilim ben kendi ayaklarimin üzerinde durmasini bilirim bu yasima kadar hep calismisimdir, zoruma giden sadece birtek ailesine calismasi cabalasmasi

Babasının işinde çalışan eşin ayrılmadıkça pek birşey değişeceğini sanmıyorum bence sen bir işe giremeye bak ve paranı çarçur etme ilersi içinde sanki bu adamdan ayrılır gibime gibi geliyorsun o hayatını ailesi için feda etmeye gelmiş ve farkında değil artık onunda bir ailesi olduğunu senin psikolojik durumdan bi haber se bence şiddetli bir tavır koymadıkça (onu terk etmek gibi ) yıllarca değişen birşey olmayacak bir çok kadın bu dert forumunda konu açtı babasıyla çalışıpta para alamamaktan yakınan senin gibi , ekonomik zorluk çektiğini ,acaip zor durum sizinkisi
Cok zor... Suan ailemin yanindayim birkac günde burda kalmayi düsünüyorum, belki böylece biraz kiymet anlar, düsünür eder, bilmiyorum...

Babasinin yaninda calisabîlir ama maas almasi gerekir babasi bile olsa ! Gecesini gunduzune katiyorsa ailesiyle ilgilenemiyorsa bir bedeli olmali! Bosanmalik degil ama aklini basina getirmek icin kucuk capli bir :skandal:gerekiyor.

Sizin evinize eşiniz tarafından tatmin edici oara giriyor mu?
Orayı babası kurmus sanırım babasına da para vermesi normal ancak kendi imkanlarını da kısmayacak şekilde kendi hakkını da alacak yani
Kendine bir babaya 10 ise bu sıkıntı
Ayrıca haftada bir gününü size ayırması gerek ama siz evlenmeden 7 gün çalıştığını ya da calısacagını biliyor muydunuz
Aynen bagri ayda maas olsa veya yarisi ailesine yarisida bize gelse planli olsa onada raziyim...

birseyler lazim oldukca gidip istiyo, baba onu sunu alcam bana bukadar bukadar ver diyo... Ailesinin bizim tüm ihtiyaclarimizdan haberleride oluyo böylece... hic bir gizlimiz saklimizda yok ne olursa olsun tartissak bile herseyi gidip annesine yetistirip anlatiyor böyle bir sorunumuzda var...artik hepsini düsünmekten kafaya takmakdan tel tel beyaz saclarim cikti :(

Back
X