- 23 Ocak 2016
- 32.464
- 48.775
Şimdi doğruya doğru iyi insanlardır kimseye kötülükleri olmazArnavut ciğeri olma zamanın gelmiş. Gösteriş sevmeleri sadece düğün dernekte oldukça eli sıkı insanlar ,geleneklere bağlılar, çalışmayı severler kibar insanlar, içmeyi de sevenleri vardır. Aha saydım birşeyler.
Kendi taraflarından seçerlerdi normalde biraz dışarı kapalı ilerliyor kültürleri ama sevmişsiniz sonuçta. Kayınvalide biraz karşı çıkar arnavut olmadığın için çünkü arnavut değilse çerkes isterler onun dışında bozulurlarAma ben romanım bi yanımda karadeniz napıcaz bunu
Tövbe estağfirullah ölmüş kişide hemen mi yemek istiyolar bizde de varda 1 2 gün sonra ya da cenaze fömüldükten sonra helve ve hamur pişiirlirSadece düğün olsa iyi cenaze olsa evde ki gelenlere yemek veriliyor
Arnavut böreği de var üfff parmaklarını yersin nasıl da canım çekti bak şimdiKız demeyin öyle arnavut ciğerini de severim aslındabenimki beni çalıştırma taraftarı değil ben bakarım oturucaksın sen diyor
Ayyy öyle bişey olursa bi de beni istemezse zoruma gider ama ben sormuştum erkek arkadaşıma bizim bu taraftanda aldıkları oldu var bikaç taneKendi taraflarından seçerlerdi normalde biraz dışarı kapalı ilerliyor kültürleri ama sevmişsiniz sonuçta. Kayınvalide biraz karşı çıkar arnavut olmadığın için çünkü arnavut değilse çerkes isterler onun dışında bozulurlar
Halam yaşlı haliyle kaç gün insan ağırladı napsın görenekTövbe estağfirullah ölmüş kişide hemen mi yemek istiyolar bizde de varda 1 2 gün sonra ya da cenaze fömüldükten sonra helve ve hamur pişiirlir
Dedelerimin ölümünde 40 kişiye çay ve ikram servisi yaptımTövbe estağfirullah ölmüş kişide hemen mi yemek istiyolar bizde de varda 1 2 gün sonra ya da cenaze fömüldükten sonra helve ve hamur pişiirlir
Evet banada atardı habire annesi çok yapıyor çok yiyolar bi de böyle yufkaya yoğurt döküp yaptıkları varArnavut böreği de var üfff parmaklarını yersin nasıl da canım çekti bak şimdi
Yaaa çok üzüldümHalam yaşlı haliyle kaç gün insan ağırladı napsın görenek
Sadece kıyafet için tercih edebilirdim benYapabildiklerini yaparlar ki maddi durumları yerinde fazlasıyla boyum da uzun fazla kumaş gider
Çok garip ayıplanmasıDedelerimin ölümünde 40 kişiye çay ve ikram servisi yaptımağlayarak.. kimse garipsemiyor yapmazsan ayıp..
İsteme anında görürler zaten oynamamıSadece kıyafet için tercih edebilirdim benama düğünde somurtarak da oynanmaz ki onda baştan anlaşma yap hele romansan bu çok zor
Bu adetler gerçekten çok zor ve saçmaDedelerimin ölümünde 40 kişiye çay ve ikram servisi yaptımağlayarak.. kimse garipsemiyor yapmazsan ayıp..
Sen yine de kayınvalidenin biraz karakterine bak esnek mi değil mi diye yoksa o oynama sonrası her şey olabilirİsteme anında görürler zaten oynamamı
Napıcak yüzüğümü alıcakSen yine de kayınvalidenin biraz karakterine bak esnek mi değil mi diye yoksa o oynama sonrası her şey olabilir
Yarı tarafım öyle, akrabalarım adetleri uyguladı ancak bizim aile uygulamadı. Çok sade düğünlerimiz oldu, kına dahi yapmadım. Ama normalde her cemiyeti çok abartılı yapma gibi bir huyumuz vardır. Bir kınada gelinin 7 kere kıyafet değiştirmesi falan normaldirAşırı saygı gerektirir, gelinin sürekli hizmet etmesi beklenir. Hatta çocukken gördüklerimi söyleyeyim gelinin oğlu olana kadar evde sesi bile duyulmaz sürekli kayınvalidesinin misafirlerine hizmet eder. Temenna diye farklı bir el öpmeleri vardır.Gelin, eşinin çocuk yaştaki erkek kardeşinin bile bu şekilde elini öper ya çok uzun burda paragraflarca yazarım da gerek var mı bilemedim? Belki onlar da benim ailem gibi artık bu adetleri hiç takmıyordur. Ben nişan ve kına yapmadım düşün yani, erkek arkadaşına sor bakalım adetlerine düşkünler mi?
Orda hiç belli etmez eve gidince başlar tembihlemeye oğlunuNapıcak yüzüğümü alıcak
Kimseye demezse öğrenmez kimse şşşşBuyuk ninem soyunda arnavutluk var. Bu kadar agir gelenekleri oldugunu ilk defa ögrendim şuan.
Hadi canım o kadar mı ya soğar mı acaba ama oynayışımda ayıp bişey yok ki yaOrda hiç belli etmez eve gidince başlar tembihlemeye oğlunu
Daha neler var da.. artık hafiflemiş diye duyuyorum annemden. Ben çocukken bunları çok gördüğüm için feminist damarım çok kabardı.Buyuk ninem soyunda arnavutluk var. Bu kadar agir gelenekleri oldugunu ilk defa ögrendim şuan.