- 18 Aralık 2016
- 415
- 488
- 103
- 37
- Konu Sahibi new_yorker
-
Çok guzel anlamissiniz.Newyorker ... herkes sizi eleştirmiş ama ben anladım sizi. Yurt dışına eşinizle çıktınız. Orda bi sosyal hayatınız aileniz arkadaşınız yok. O müzeye gidecek arkadaşlarınızla da bağ kurmak istediniz. Turkiyede böyle çünkü. Parkta 5 dakika oturup sohbet ettiğin kişiyle bile duygusal bağ kurarsın. Yalnızlıktan çok korkuyorsunuz çünkü. Orda da çok yalnız kaldınız. Belki kendi memleketinizde ailenizin olduğu şehirde olsaydınız böyle bir boşluğa düşmezdiniz.
Bu bir süreç. Siz de hassas noktanızı keşfetmiş oldunuz böylece. Lütfen üzülmeyin. Bu yönünüzü güçlendirmeye çalışın.
Bi de görüşmeyi o kadar çok istemişsiniz ki kendi aracınızla , gezmeyi garantiye almak istemişsiniz.
Ben olsaydım bir daha o tayfa ile onlar mesaj atıp görüşme planı yapana kadar görüşmezdim.
Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan olayına dönmüş,sizi istemedikleri için ekmişler işte. Sizi istemeyeni siz hiç istemeyin. Bu kişiler Amerikalı mi yani duygusal bağlılık durumları ya da arkadaşlığa verdikleri önem bazen bizden farklı olabiliyor. Siz fazla hassassiniz sanirimIstemeyebilirler. Hatta beni sevmeyebilirler. Ucu cok samimi de olabilir Hic onemli degil. Beni uzen var olan plandan beni cikarip gitmeleri, beni ekmeleri.
Sürekli değişim bazen kaldirmasi zor bir duygudur.Çok guzel anlamissiniz.
Gurbet çok zor geliyor bana, çok yalnız hissettiriyor. Turkiyede iken hiç Boyle birisi degildim, Boyle dertlerim de yoktu.
En son lisede falan Boyle hissetmiştim o da baya zorbalık seklinde idi. Universitede ve sonrasında hiç Boyle hissetmedim.
ABD ye geldigimden beri hep yalnız kaliyorum, on senede 7 defa birbirinden uzak eyaletlere tayindik, o yüzden bir bag kuramadım etrafımdaki insanlar ile. Burada bir senedir oturuyorum, bu arkadaşları da bir senedir taniyorum, Allah biliyor sevdiğim kisiler ucu de. Buraya dert yazıyorum ama sanırım yurt disinda olmak ile yurt icinde olmak dert sekillerini ve hislerin şiddetini etkiliyor. Aslında abartmadım, samimi olarak yazdım ne hissettiğimi. Keske gercekten de bunlar beni üzmese ve bir butun gunum kotu gecmese. Dedim ya elimde degil
İnsanlar ekilebilir, dolandırılabilir, aldatılabilir.. hatta inanmazsınız öldürülebilir fakan.. e biz de insanız ya. Bide evliymişsiniz, benm yol arkadaşım olacak, bemce dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşicam da bir grup kadının beni bilmem ne müzesine giderken ekmesine üzülcrm… yani abartmak istemem de siz de abartmşsınız, bu yönünüzü daha önce farkettilerse sizle yakın olmak istememişlerdir belki? Olabilir yaniO arkadas story de sormus benimle gelen var mi diye, ucu konusunca New Yorker da gelmek istiyor Ona da soyleyelim demisler o yuzden diger arkadas soyledi bana. Sonra ben de bu plani atan arkadasa ben de geliyorum hatta benim arabayla gideriz dedim, konustuk konu kapandi orada. Sonuc su ki ekildim
Kafana dert ettiğin şeye bak, seni iplemeyeni sen de ipleme, salla gitsin bu em
Bu emojileri nerden buluyorsunuz bende çıkmıyorKafana dert ettiğin şeye bak, seni iplemeyeni sen de ipleme, salla gitsin
Şaka yapıyorum deyin nolur. Koskoca kadınsınız ne ağlaması içlenmesi yahu? Amerika'ya yeni mi yerleştiniz, iş ve arkadaş ilişkilerinin bizdeki gibi olmadığını fark etmiş olmanız lazım. Kimse kimseyle samimiyet kurmaz. Niye bana söylemediniz diye sitem etmenize bile şaşırmışlardır, çağırmak söylemek zorunda mıyız diye.Inanin elimde degil. Aklima geldikce agliyorum. Yani Gercekten bir kotulugumuz yok ama beni ekiyorlar. Umursamamayi Nasil yapabilirim? Cunku esim de agladigima denk gelince umursama diyor. O olsa hic umursamaz da. Elimde degil diyorum
Çok guzel anlamissiniz.
Gurbet çok zor geliyor bana, çok yalnız hissettiriyor. Turkiyede iken hiç Boyle birisi degildim, Boyle dertlerim de yoktu.
En son lisede falan Boyle hissetmiştim o da baya zorbalık seklinde idi. Universitede ve sonrasında hiç Boyle hissetmedim.
ABD ye geldigimden beri hep yalnız kaliyorum, on senede 7 defa birbirinden uzak eyaletlere tayindik, o yüzden bir bag kuramadım etrafımdaki insanlar ile. Burada bir senedir oturuyorum, bu arkadaşları da bir senedir taniyorum, Allah biliyor sevdiğim kisiler ucu de. Buraya dert yazıyorum ama sanırım yurt disinda olmak ile yurt icinde olmak dert sekillerini ve hislerin şiddetini etkiliyor. Aslında abartmadım, samimi olarak yazdım ne hissettiğimi. Keske gercekten de bunlar beni üzmese ve bir butun gunum kotu gecmese. Dedim ya elimde degil
Geçen hafta en yakın arkadaşlarımdan diyebileceğim insanlar ben şehirdısındayken benimle daha önce planladıkları bir şeyi yapmışlar. Sosyal medyadan gördüm bende. Biraz bozuldum. Ama en yakın arkadaşlarımdan olmalarına rağmen ne mesaj attım ne sizin kadar üzüldüm. Sadece döndüğümde sordum neden beni beklemediniz diye. Kendinizi bu kadar yıpratmayın bunun için bence.Merhaba,
Ben ABD de yasiyoruum, 35 yasindayim. Yeni tasindigim yerde bir yıldır tanistigimiz bir arkadas grubumuz var, çok samimi olmamakla birlikte arada bir araya gelip seviyeli biraz muhabbet ediyoruz, ayrılıyoruz. Bu arkadaslardan biri sosyal medyada "x müzeye gitmek istiyorum, benimle gelen var mi" dedi, ben de ben gelirim yazdim. Benden baska iki arkadas daha gelecegini söylemiş. Neyse ucu kendi arasında konuşmuş gidelim diye, biri de bana yazdı sen de yazmissin, sen de gel dedi. Sonra konustuk gidelim dedik, ben de dedim ki benim arabam geniş, benim arabayla gidelim dedim. Gidecegimiz gun bir arkadas hasta oldu, sonra erteledik, o iyileşinceye gideriz dedik gecen hafta.
Arkadaslar sabah instgrama bir girdim ucu buluşmuş, müzeye gitmiş, ucu de ayri ayri storyler atıyorlar falan nasıl kotu oldum bilemezsiniz. Kalbim kirildi, hatta ağladım tum gun. Aralarinda en genc benim ki ben de 35 yasindayim, digerleri 37, 39,42 yaşlarında. Seviyeli, iyi bir muhabbetimiz vardi, hiç beklemezdim, neye ugradigimi sasirdim. Nispeten biraz daha yakin hissetigimin story sine yazdım, neden beni ektiniz anlamadım dedim, çok ani oldu dedi, diger ikisi buluşmaya karar vermis, son dk buna haber vermişler ve aniden yola cikmislar ve hatta hem yol boyunca hem de gezi boyunca sürekli beni anmışlar. Dedim ki bana da ani haber verebilirdiniz, geliyorum ya da gelemiyorum diyebilirdim dedim, haklisin dedi. kalbim kirildi dedim, daha samimi olabilirsiniz, daha iyi anlasabilirsiniz ama var olan bir plandan ekilmek çok canimi yaktı dedim, haklisin dedi.
Arkadaslar ne olur bana yardimci olun. Bu insanlarla bir gr husumetim yok. Ucu anlaşıp gitsin buna da sozum yok ama neden var olan plandan ekiliyorum ki? Ya son dk da olsa haber vermelerinde ne gibi bir beis var ki?
Gördüğüm en mantıklı yorumYorumlara bakın ya herkes kadını "drama queen" addederek kendisinin ne kadar vakur olduğunu göstermiş. Tamam arkadaşlar en olgun, duygularını yönetebilen insanlar sizsiniz. Tebrikler, buyrun 20 lira.
Konu sahibi arkadaşa; belli ki bu dışlanmışlık sizde halihazırda var olan bir hassasiyete dokunmuş. Yalnız bırakılmak, dışarıda bırakılmak hayat boyu karşımıza çıkabilir. Neyse ki duygularınızı ifade etmişsiniz, içinizde kalmamış. Bu tür durumları tecrübe etmek bu duygularla baş etmeyi öğretir. İnsanız, hayatımız baş etmeyi öğrenerek geçiyor.
Sizi ayipliyor değilim yanlış anlaşılmasın. Arkadaşlarınızın yaptığı kesinlikle yanlış. Sonuçta o planı sizinle yapmışlar. Davet etmeleri şarttı bence de. Sadece degisteremeyeceginiz şeyler için kendinizi bu kadar üzmeyin demek istedim.Geçen hafta en yakın arkadaşlarımdan diyebileceğim insanlar ben şehirdısındayken benimle daha önce planladıkları bir şeyi yapmışlar. Sosyal medyadan gördüm bende. Biraz bozuldum. Ama en yakın arkadaşlarımdan olmalarına rağmen ne mesaj attım ne sizin kadar üzüldüm. Sadece döndüğümde sordum neden beni beklemediniz diye. Kendinizi bu kadar yıpratmayın bunun için bence.
neden beni ektiniz anlamadım dedim,
Dedim ki bana da ani haber verebilirdiniz, geliyorum ya da gelemiyorum diyebilirdim dedim.
Yani ortamda istenmemissin, seni almamışlar. Bu kadar basit.kalbim kirildi dedim, daha samimi olabilirsiniz, daha iyi anlasabilirsiniz ama var olan bir plandan ekilmek çok canimi yaktı dedim,
Tam olarak davet edilmemissiniz bile. Keşke yazan kişiden davet alsaydiniz.O arkadas story de sormus benimle gelen var mi diye, ucu konusunca New Yorker da gelmek istiyor Ona da soyleyelim demisler o yuzden diger arkadas soyledi bana. Sonra ben de bu plani atan arkadasa ben de geliyorum hatta benim arabayla gideriz dedim, konustuk konu kapandi orada. Sonuc su ki ekildim
Davet edilmiş canim. Diğer 3 u anlaşıp konu sahibine de msj atmislar sen de gel diye.Hatta konu sahibinin arabasıyla gitmeyi kararlastirmislar.Ama içlerinden biri hastalanınca plan iptal olmuş.sonra da haber vermeyip kendileri gitmislerTam olarak davet edilmemissiniz bile. Keşke yazan kişiden davet alsaydiniz.
Benim elime de bazen fazla davetiye geçiyor, ben de story atıyorum 'kimler gelir' diye. Ya da yalniz seyehat ettiğimde bir şehirde sikildiysam 'x şehrinde kimler var el kaldirsin' storisi atıyorum. Sevmediğim ya da görüşmek istemediğim insanlar yazınca da geriliyorum :)
Sizde de aynen öyle olmuş. Kadın Newyork ilanı açtığında aklında siz yokmussunuz, ilk yazdığınızda da oralı olmamış.
Çok açık ve net.
Belki olay turkiyede gelişse devamlı elalemi mutlu etmek için yaşayan, sabah akşam geldigi için biktigi komşusuna bile gelme diyemeyen, sevmediği akrabalarla gün yapıp kinayelere maruz kalıp gtunden ayrılmayan insanların memleketi olduğumuz için yine ayıp olmasın diye çağırırlardi. Ama bireysel yaşayan, vakti kıymetli insanların ülkesi.
O yüzden bu kadar kişisel almayın bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?