Davet edilmiş canim. Diğer 3 u anlaşıp konu sahibine de msj atmislar sen de gel diye.Hatta konu sahibinin arabasıyla gitmeyi kararlastirmislar.Ama içlerinden biri hastalanınca plan iptal olmuş.sonra da haber vermeyip kendileri gitmisler
Davet edilmiş ama planı yapan, ilk storiyi atan kişi tarafından değil.
Bak ilk konuda da diyor;
"Bu arkadaslardan biri sosyal medyada x müzeye gitmek istiyorum, benimle gelen var mi" dedi,
ben de ben gelirim yazdim. Benden baska iki arkadas daha gelecegini söylemiş. Neyse ucu kendi arasında konuşmuş gidelim diye,
biri de bana yazdı sen de yazmissin, sen de gel dedi" Yani esasen o storiyi atan kişi konu sahibine gel dememis. Hatta diğer ikisiyle konuşmuşlar, sonra içlerinden storiyi atmayanlardan biri yazmış. Konu sahibi de şey demiş;
"
diger arkadas soyledi bana. Sonra ben de bu plani atan arkadasa
ben de geliyorum hatta benim arabayla gideriz dedim" Bence suç ilk story atan arkadaş oralı olmadığı halde konu sahibi kadını davet eden isguzar arkadaşta. Çünkü müze storisini atan baştan oralı olmamış. Bence bu konuda konu sahibini istemeyen, dışlayan o.
Bazen grup etkinliklerinde birini istemezsin ve bir şekilde onu elersin. Bu bazen onu sevmeidginden olur bazense sevsen bile belki o gün diğerleriyle konuşmaya ihtiyacın olduğundan olur
Benim eski iş yerinde son 3-5 aydır çalışan bir kız vardı. Heralde sosyalleşme isteğinden tüm etkinliklere gelirdi. Bense Zaten tüm gün isteyiz,bir de iş çıkışı aynı insanlarla kalablik bir şey yapmayı hiç sevmem.
bir keresinde çıkış saatinde sevdiğim bir arkadaşla spontane bir plan yaptık, başka sevdiğimiz biri var,ona da soralım dedik. Bizim 3. Arkadaş 'gelsem mi gelmesem mi' modunda olunca 'hadiii çok oturmayiz' falan diye ikna etmeye çalıştık.
Sonra o yeni giren kız dedi 'aaa bilmemnere mi,ben gelirim'
Bu yeni kızı da iş yerinde bile kafam kaldırmıyor, iş çıkışı o gelse ben gitmem yani bir ortama. Ki düşmanlığım falan yok,sadece sosyal olarak zaman geçirmek istemediğim birisi. Zaten hava kararana kadar çalışıyorum,neden iş çıkışı iki saat kafa dinleme hakkimda az sevdiğim insan göreyim ki?
O zaman da biz ayak yaptık 'madem yorgunsun, başka zaman plan yapalim' diye. Sonra bizbize gittik.
Bence konu sahibinin olayı da aynı böyle oldu..
Eminim tatlı biridir ama basit arkadaşlıklara bu kadar aşırı değer veren, küçük şeyleri büyütüp 'kalbim üzüldü' diyip diyip ağlayan biriyle ben de arkadaşlık yapmak istemezdim. İnsana biraz korkutucu geliyor.