• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

Hmmmm mirmirmirmir.Peki doktorun bu duruma ne diyor?Yani normaldir dedi mi?Ya da ne bileyim hemen bi başka doktora görünmeyi düşünsen?fisfisfis

Sonra bu 6+5 son adet tarhine göre hesaplanan tarih değil mi?Belki de döllenme adetine az bir zaman kala gerçekleşmiştir,bu yüzden de henüz bebek yenidir.Bi de bu açıdan düşün derim,canını sıkma inşallah..

Sonra bu 6+5 son adet tarhine göre hesaplanan tarih değil mi?Belki de döllenme adetine az bir zaman kala gerçekleşmiştir,bu yüzden de henüz bebek yenidir.Bi de bu açıdan düşün derim,canını sıkma inşallah..

canım bende carsamba gunu baska bir doktora gidicem bakalım o ne diycek...
adetim geceli 16 gun oldu ama bebek halen ortada yok :(

Anladım ama eğer adetine az bir zaman kala döllenme gerçekleşmişse ve bebek şuan en fazla 4-5 haftalık olsa ancak gebelik kesesi görünür;bebek yine görünmeyebilir.ıçini ferah tut canım,inşallah bir sorun olmaz,gelişmeleri burda bizimle paylaş..

Anladım ama eğer adetine az bir zaman kala döllenme gerçekleşmişse ve bebek şuan en fazla 4-5 haftalık olsa ancak gebelik kesesi görünür;bebek yine görünmeyebilir.İçini ferah tut canım,inşallah bir sorun olmaz,gelişmeleri burda bizimle paylaş..

hayırlısı canım ya insallah oyle bisiydir
doktorun kafasını karıstıran beta hcg nin 4 gundur katlanmaması oldu :(

Aaaaaaaaaaa nasıl yani yaaa,ne tek ne çift demiş doktor ama bu haksızlııık benneyaptımki.Ben de çift olduğunu vajinal ultrasonda daha ilk saniyede söylemişti,hiç unutamam o anı sanırım kaydirigubbakcemile3.İnşallah seninki de biran önce netleşir.Tekrar ne zaman gideceksin yani ne zaman netleşecek durumun:sm_confused:?
Bu arada şu kuru nane tavsiyen için teşekkür ederim,denemeye değera.s...

Canım ben vajenden ultrason istemedim bilerek karından yaptırdım.Belki vajenden olsa net görülürde.Tedirgin oldum işte.Neyse Önümüzdeki hafta birdaha gidicez inşaallah o zamana belirginleşir dedi.

ARKADASLAR BENIM MORALIM COK BOZUK :( :( :(
Persembe gunu bana beta hcg yapılmıstı 7400 cıkmıstı.
Bugun tekrar yapildi 8400 cıktı, degerim hiç katlamamıs.
doktor ultrasona soktu bu sefer tek kese gordu ve icinde bebek yok..
cok uzuldum kızlar, doktor bir hafta daha bekleyelim diyor
ama ben 6+5 im bebegin coktan gozukmesi lazım degil mi kızlar :( :(

Dur dah vakti var .Hayır çoktan gözükmesi lazım değil.Doktor şöyle demişti,7 haftalık bir olsun hatta geçsin demişti ozamn net görülür içinde embryo dedi.Herkesin döllenme günü çok farklı çünkü.Bebek geç döllendiyse geç oluşucaktır embryo.Mesela senin gibi 6+5 olan başka birisi adetinden hemen sonra gebe kalmıştır.Ama sen ayın ortalarında yada sonuna doğru gebe kalmışsındır.Son adet tarihine göre hesaplandığı için ikinizde 6+5 günlük sayılıyorsunuz.Ama aranızda 10 belki 15 günlük fark var buda embryoda kendisini gösteriyordur bence.

esteryaaa canım son durum nedir merak ettimfisfisfis ?

guzelim doktor yarın son defa bakacak durum aynı ise operasyona alacak
ilgin icin cok sagol guzelim

Esterya seni çok iyi anlıyorum ancak her şerde hayır vardır.Buna gerçekten inan.Sonuç olumsuz bile olsa Allah bence senin için iyi olanı verdi.Belki böylesi daha hayırlı olacaktı nerden bilebiliriz değilmi?Allah hepimizin yardımcısı olsun.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

merhab arkadaşlar ben de şu an 7+2 günlük:CüvCüv:benim ilk başta çok iştahım vardı ama şimdi mide bulantılarım çoğaldı öğürmekten içim dışıma çıkıyo kusayım dedim kusamadım şimdi gene cesaret edemiyorum kusmaya
ama kızımın hamileliği o kadar rahat geçmişti ki sadece acıktığımda midem bulanıyordu ha bir de acayip derecede koku alıyorum en ufak bir kokuyu bile hissediyorum eşim de bu işe şaşırıyo :1rolleyes:bakalım ne kadar sürer bu bulantılar
mesala sizde de oldumu önceden çok severek yediğiniz bişeyi hamişliğiniz sırasında istemediğiniz ya da düşününce mideniz bulandı mı bende oluyo valla :uhm:

merhab arkadaşlar ben de şu an 7+2 günlük:CüvCüv:benim ilk başta çok iştahım vardı ama şimdi mide bulantılarım çoğaldı öğürmekten içim dışıma çıkıyo kusayım dedim kusamadım şimdi gene cesaret edemiyorum kusmaya
ama kızımın hamileliği o kadar rahat geçmişti ki sadece acıktığımda midem bulanıyordu ha bir de acayip derecede koku alıyorum en ufak bir kokuyu bile hissediyorum eşim de bu işe şaşırıyo :1rolleyes:bakalım ne kadar sürer bu bulantılar
mesala sizde de oldumu önceden çok severek yediğiniz bişeyi hamişliğiniz sırasında istemediğiniz ya da düşününce mideniz bulandı mı bende oluyo valla :uhm:

Canım doktorum bana da 8. haftaya girerken ikiz gebelikten de dolayı ciddi mide bulantısı dalgaları yaşayabileceğimi uyarmıştı.Bu durumda en kısa zamanda tekrar görüşelim,mide bulantına tahammül durumuna göre ilaçla destekleyelim demişti sağolsun.Ama çok şükür bir nebze olsun mide bulantısı yaşamadım.Ayrıca bu mide bulantıları her hamilelikte de değişebiliyormuş,yani ilk hamileliğin öyle bir sonrakiler de aynen öyle olur anlamına gelmezmiş.Ayrıca netten okuduğumuza göre bulantılar BHcg değeri arttıkça artıyor,12. haftadan sonra Bhcg değeri düştükçe mide bulantısı da azalır diyorlar.
Güzel,sağlıklı bir hamilelik diliyorum canım.Geçmiş olsun..a.s.

Canım doktorum bana da 8. haftaya girerken ikiz gebelikten de dolayı ciddi mide bulantısı dalgaları yaşayabileceğimi uyarmıştı.Bu durumda en kısa zamanda tekrar görüşelim,mide bulantına tahammül durumuna göre ilaçla destekleyelim demişti sağolsun.Ama çok şükür bir nebze olsun mide bulantısı yaşamadım.Ayrıca bu mide bulantıları her hamilelikte de değişebiliyormuş,yani ilk hamileliğin öyle bir sonrakiler de aynen öyle olur anlamına gelmezmiş.Ayrıca netten okuduğumuza göre bulantılar BHcg değeri arttıkça artıyor,12. haftadan sonra Bhcg değeri düştükçe mide bulantısı da azalır diyorlar.
Güzel,sağlıklı bir hamilelik diliyorum canım.Geçmiş olsun..a.s.

güzel duaların ve önerilerin için çok teşekkür ederim:1hug: bakalım yarın gideceğin ve inş. kalp atışlarına bakılacak:dance:çok heycanlıyım bu yüzden

Biz kalp atışlarını 5+3 te almıştık,seninkiler de çok rahat görünürler inşallah.Ayyy çok heyecanlı kaydirigubbakcemile3.

benimde 17 haftalık oldu ikizlerim geçen haftaya kadar mide bulantılarından ölüyordum ilaçlar bile fayda etmiyordu ama allaha şükür ki bu hafta biraz azaldı biraz daha rahatım ama tam olarak geçmedi sabrediyorum çok kötü olduğum halde bile bebklerim için ilaç kullanmadım arkadaşlar biraz sabredin mutlaka ki geçecektir bu rada benim bebişlerim hala cinsiyetlerini göstermediler

Merhaba kızlar bende ne zamandır yazamadım.Biliyormusunuz benimkilerde ikizmiş.5hafta 6 günlük tü iki kese görüldü.Ama keselerin birinde embryo var diğerinde yok.Kalbide atıyor.Sizce diğeride oluşur mu sonradan?Doktor olabilir bekleyelim dedi .Sizce?

Merhaba kızlar bende ne zamandır yazamadım.Biliyormusunuz benimkilerde ikizmiş.5hafta 6 günlük tü iki kese görüldü.Ama keselerin birinde embryo var diğerinde yok.Kalbide atıyor.Sizce diğeride oluşur mu sonradan?Doktor olabilir bekleyelim dedi .Sizce?

canim benimde iki kese gozukmustu
birinin icinde sali gunu yolk sac gorundu ama halen embriyo net olarak gozlenmedi
digeri ise bos
kalp atimi goremedik bekliyoruz

Canım doktorun ilaç başladımı?Bana şöyle dedi düşük olabilir bu yüzden progestan ve coraspin başladı.Ama benim moralim sıfırın altındaydı.Şu an daha olumlu düşünüyorum.Herşeyin sağlıklısı olsun napalım düşük te oılabilir boşta çıkabilir keseler önemli olan sağlıklı eli ayağı düzgün bebekler olsunlar.

Son düzenleme:
Bende araştırdım bu ikiz olayından sonra yolk kesesi bebeğin varlığına işarettir diyordu.Yolk kesesi olanın hani sonradan kalp atışı duyulur gibi geliyor bana.

Back