Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

Merhaba arkadaslar,

öncelikle hepinize hayırlı kandiller. Bugün ben de doktordan geldim. Haberler yine ilginç. Kızımın suyunu biraz azalmış buldu doktor. Bası da asagidaymis, bas çapını olcemedi ama yaklaşık 1800-1900 gr olduğunu tahmin etti.

Şimdi senaryo su; bu Çarşamba perinatolog randevumuz var. Şayet karaciğer kolestazindan kızım da etkilenmeye başlamışsa ve gelişimi yavaslamissa ya da durmuşsa, 33 haftanın sonunda alacaklar bebeği. Yok bir problem yoksa, 37 ye kadar bekleyebildigimizce bekleyeceğiz, tabii sürekli kontrolle..

Fakat esas problem su ki, hamileliğimin basından beri her aksiliğe sürat asip perişan olan bir kocam var, sürekli teselli etmek zorunda kaldığım annesi var. Hamile olan kim, psikolojisi duzgun olması gereken kim, anlamıyorum. Bana en çok bundan fenalık geldi. Nazlanmadigim için, bebeğimi kaybettiğimde bile acımı icimde yaşadığım için çok pişmanım. Keske ben mahvolsaydim da onlar benle uğraşsaydı.

Ben bir de toplam 8-9 kilo aldım. Ama annem de az alirmiş. Bir de iştahım hiç yok. Bu hafta da her zamankinden fazla yememe rağmen kilom aynı. Muhtemelen sebep su, hiç tuvalete çıkma sorunu yasamiyorum. Yediğim çıkıyor. Ve de bu sıcaklarda hafif seyler yiyorum.

Kilo almamısim diye bile neredeyse darıldı esim bana. Hayirlisiyla saglikla sihhatle bir doğursam en çok da bunlardan kurtulacağım için rahatlayacağım. Esim bir daha cocuk isterse de ona petshoptan bir kedi alıp getirecegim.. :KK43:

canım yaaa ne kadar daraltmışlar seni. o kadar iyi anlıyorum ki, maalesef kadfınlar genelde daha güçlü, erkekler kaldıramıyor. biz de ikizlerden birini kaybettiğimizde eşim benden beter olmuştu. doktor beni bıraktı onla ilgilendi teselli etti. Allah kolaylık versin, hayatta güçlü olmak bazen zorluyor insanı.

haklısınız kızlar hayatta güçlü olmak bazen zorluyor insanı

hepinizin berat kandilinizi kutlar bebekleriniz ve eşinizle nice mutlu kandiller geçirmenizi canı gönülden dilerim

Hayırlı kandiller arkadaşlar.

Nasılsınız?Hituci bugün doğuma gitti değilmi.Belkide kızları şuanda koynundadırlar.Tlf.olan varmı,arayan yada merak ettim.

Şu anda o kadar şiddetli bir yağmur varki,havada çok karardı,şimşekte çakıyor.ooof ben tırstım galiba.

OĞLUM ağlıyor

hepinize hayırlı kandiller olsun ... küvezdeki bebişlerimiz bu mübarek günün yüzüsuyu hürmetine tez vakit analarının kucağına kavuşsun inşallah.. hamişlerimize hayırlı doğumlar doğuranlara hayırlısı ile büyütmek nasip olsun...
huticiden haberi olan varsa haber etsin bizlere ya.. tlfn almak aklıma gelmemiş ya...

doğum yarın sabah olacaktı kızlar, bugün yattı sadece. hepinize hayırlı kandiller olsun, küvezdeki bebişler sağlıkla annelerinin koynuna gelsin, doğacaklar zamanını beklesin. hituci de çoook rahat bir doğum geçirsin inşallah.

hepinizin kandili mübarek olsun arkadaşlar...iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.bugün yatış işlemlerini yaptık ama hastanede kalamadım kaçtımaklinialirimsmile
yarın sabah erkenden gitcem inşallah.
rabbim hepimizin evladını bağışlasın hayırlısıyla sağlıkla, olmayanlarada nasip etsin inşaallah...

Merhaba arkadaslar,

öncelikle hepinize hayırlı kandiller. Bugün ben de doktordan geldim. Haberler yine ilginç. Kızımın suyunu biraz azalmış buldu doktor. Bası da asagidaymis, bas çapını olcemedi ama yaklaşık 1800-1900 gr olduğunu tahmin etti.

Şimdi senaryo su; bu Çarşamba perinatolog randevumuz var. Şayet karaciğer kolestazindan kızım da etkilenmeye başlamışsa ve gelişimi yavaslamissa ya da durmuşsa, 33 haftanın sonunda alacaklar bebeği. Yok bir problem yoksa, 37 ye kadar bekleyebildigimizce bekleyeceğiz, tabii sürekli kontrolle..

Fakat esas problem su ki, hamileliğimin basından beri her aksiliğe sürat asip perişan olan bir kocam var, sürekli teselli etmek zorunda kaldığım annesi var. Hamile olan kim, psikolojisi duzgun olması gereken kim, anlamıyorum. Bana en çok bundan fenalık geldi. Nazlanmadigim için, bebeğimi kaybettiğimde bile acımı icimde yaşadığım için çok pişmanım. Keske ben mahvolsaydim da onlar benle uğraşsaydı.

Ben bir de toplam 8-9 kilo aldım. Ama annem de az alirmiş. Bir de iştahım hiç yok. Bu hafta da her zamankinden fazla yememe rağmen kilom aynı. Muhtemelen sebep su, hiç tuvalete çıkma sorunu yasamiyorum. Yediğim çıkıyor. Ve de bu sıcaklarda hafif seyler yiyorum.

Kilo almamısim diye bile neredeyse darıldı esim bana. Hayirlisiyla saglikla sihhatle bir doğursam en çok da bunlardan kurtulacağım için rahatlayacağım. Esim bir daha cocuk isterse de ona petshoptan bir kedi alıp getirecegim.. :KK43:

canım ya neler yasıyorsun ama sana bısey soylemıstım hatırlarsan acını yasamalısın ıcıne atma dıye.sen ne kadar guclu olursan senın ustune okadar cok gelıyorlar.benım esımde aynı durumda kılo almamı takıntı yapıyor karsıdan karsıya gecmemı bıle mesele halıne getırebılıyor.maalesef erkekler bızım kadar guclu degıl ama sende okadar guclu gorunmek zorunda degılsın cartmancım bırak ıcındekılerı serbest kalsınlar.umarım bebısınle ılgılı de bır problem cıkmaz hersety dıledıgın gıbı olur.

canım ya neler yasıyorsun ama sana bısey soylemıstım hatırlarsan acını yasamalısın ıcıne atma dıye.sen ne kadar guclu olursan senın ustune okadar cok gelıyorlar.benım esımde aynı durumda kılo almamı takıntı yapıyor karsıdan karsıya gecmemı bıle mesele halıne getırebılıyor.maalesef erkekler bızım kadar guclu degıl ama sende okadar guclu gorunmek zorunda degılsın cartmancım bırak ıcındekılerı serbest kalsınlar.umarım bebısınle ılgılı de bır problem cıkmaz hersety dıledıgın gıbı olur.

Canım haklisin.. Ben de ona karar verdim. Biraz geç oldu ama kendimi düşünmem gerek artık.. Kızımı düşünmem gerek, öyle korkuyorum ki kötü bisey daha yaşamaktan. Bu mübarek gecede herkes için dua ettim. Rabbim biliyorum ki bizi geri çevirmeyecek, elimiz boş bırakmayacak..

Allaha emanet olun hepiniz, tekrar hayırlı kandiller..

Canım haklisin.. Ben de ona karar verdim. Biraz geç oldu ama kendimi düşünmem gerek artık.. Kızımı düşünmem gerek, öyle korkuyorum ki kötü bisey daha yaşamaktan. Bu mübarek gecede herkes için dua ettim. Rabbim biliyorum ki bizi geri çevirmeyecek, elimiz boş bırakmayacak..

Allaha emanet olun hepiniz, tekrar hayırlı kandiller..

Cartmancım yolun çoook sonuna geldin, inşallah sağlıkla kavuşacaksın kızına ben can-ı gönülden inanıyorum. ben hep birini kaybettikten sonra dedimki, ya ikiz olmasaydı ve gebeliğim tamemen bitseydi? çok daha büyük bir travma, kürtaj vs, Allah'a şükür ki bizim tutunacak bir dalimız daha vardı. ismi ne olacak kızınızın karar verdiniz mi? hazılıkların tamam mı?
off kızlar geceleri sıcaktan hiç uyuyamıyorum, cam açık sözde hiiiç esmiyorr. gece 2-3 kez kalkıp suya girip çıkıyorum kurumadan uyumaya çalışıyorum. bir de gece 1 litre su tüketiyorum, o da tabii 2 saatte bir wc olarak bana geri dönüyor, kısır döngü :)
hituci naptı acaba, kavuştu mu kızlarına? en eski sıraya girelim mi listesine göre sıra bana geçti :) ama son durumda sıra cartmana geçti sanırım.

Cartmancım yolun çoook sonuna geldin, inşallah sağlıkla kavuşacaksın kızına ben can-ı gönülden inanıyorum. ben hep birini kaybettikten sonra dedimki, ya ikiz olmasaydı ve gebeliğim tamemen bitseydi? çok daha büyük bir travma, kürtaj vs, Allah'a şükür ki bizim tutunacak bir dalimız daha vardı. ismi ne olacak kızınızın karar verdiniz mi? hazılıkların tamam mı?
off kızlar geceleri sıcaktan hiç uyuyamıyorum, cam açık sözde hiiiç esmiyorr. gece 2-3 kez kalkıp suya girip çıkıyorum kurumadan uyumaya çalışıyorum. bir de gece 1 litre su tüketiyorum, o da tabii 2 saatte bir wc olarak bana geri dönüyor, kısır döngü :)
hituci naptı acaba, kavuştu mu kızlarına? en eski sıraya girelim mi listesine göre sıra bana geçti :) ama son durumda sıra cartmana geçti sanırım.

arkadaslar inş. hepiniz hayırlısıyla bebişlerinize kavusursunuz
yavru kirpinin dedigi travmaları ben yaşadım benim bebeklerim tek yumurta ikiziydi ve ikisinide kaybettik, 2 ay oldu ama ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum:KK43:

arkadaslar inş. hepiniz hayırlısıyla bebişlerinize kavusursunuz
yavru kirpinin dedigi travmaları ben yaşadım benim bebeklerim tek yumurta ikiziydi ve ikisinide kaybettik, 2 ay oldu ama ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum:KK43:

canımm acını deprestirdiysem çok özür dilerim. tek yumurta ikizleri maalesef böyle durumlarda tek bebek gibi oluyor. bebeklerin yaşasa belki hayat senin için de onlar için de çook daha zor olacaktı, umarım daha sağlıklı ve rahat bir gebelik yaşarsın en kısa zamanda, senin için de hep dua edicem, Allah yardımcın olsun.

slm ikiz anneleri maşallah siz sonuna gelmiş sayılırsınız allahım hayırlıs ile kucağınıza almayı nasip etsin yavrularınızı ben dün yavrularımın kalp atışını gördüm daha 7 haftalıklarr önümüzde uzun bi süreç var tüp bebekle oldu kuzularım ama dün dr başak yumurtanın içinde bir şey var dedi dış gebelik olabilir ikizlerden hariç dedi çok korktum o dr tüp bebk olduğunu söylemedimmm ikizlerime ve bana zararı olur muuuuuuu çok korkuyorummm

Canım benim dediğin çok doğru, ikiz olmasaydı belki elimiz boş kalacaktı. İnsallah saglikla kavuşuruz kızımıza..

İsimlerine Ahmet Âgâh ve Ayşe Bâlâ olarak karar vermiştik, ikinci isimler sünnet diye, aslında aysecik ve ahmetcik.. Şimdi Ahmet'imizi kaybettik.. Kızımız kaldı, bakalım..

İki tane gecelik ve bir sabahlik almıştım, terlik almıştım. Bebeğe de henüz kaybetmeden bir gün önce kayınvalidem bir kız bir de erkek için premature hastane çıkışları almıştı. Oglaninkini geri verelim diye düşünüyordum ama belki de hiç gerek yok, kızların giyemeyeceği kadar mavi değil..

Neler konuyor valize? En hayatı olanlar neler?

kızlar Allah hepimize hituci gibi vakitli ve sağlıklı doğumlar nasip etsin.. kendisiyle konuşmadım ama diğer forumda arkadaşım konuşmuş, ondan öğrendim kendinin de kızların da durumu iyiymiş, kavuşmuş sağ salim prenseslerine.. maaşallah kuzularına...
darısı sırada bekleyen bizlerin başına inşallah
ve de tüm bebek isteyip bekleyen, tedavi gören anne adaylarına

kızlarım doğdu arkadaşlar.yanımdalar çok şükür rabbime.anne olmak çok güzelmiş.rabbim isteyen herkese nasip etsin.hepinizi öpüyoruz.

HITUCI CANIIIIMMMM SAG SAGLIM KAVUSTUN KIZLARINA DARISI BASIMA INSALLAH ALLHIM HIC AYIRMASIN SIZI I OMUR BOYU INSALLAH.COOOKK OPUYORUM SENI VE KIZLARINI.:nazar::nazar::nazar:

kızlarım doğdu arkadaşlar.yanımdalar çok şükür rabbime.anne olmak çok güzelmiş.rabbim isteyen herkese nasip etsin.hepinizi öpüyoruz.

gözünaydın Allah analı babalı büyütsün inşallah sağlıklı ömürlü hayırlı olsunlar inşallah(bi de uslu olsunlarkaydirigubbakcemile3):Saruboceq:

canım maaşallah Allah bağışlasın kızlarını... çok güzel yaaa.. acayip heyecanlıyım şuan gözlerim dolu dolu... :gitme:
neler yaşadıktan sonra gelen mucizeler.. çok büyük Rabbim çoook... umudumuzu hiç kaybetmemeli...
Allahım bizlere de vakitli küvezsiz doğumlar nasip etsin..

seni de prenseslerini de öpüyorum, kendinize çok iyi bakın canım

X