merhaba arkadaşlar,
merak edenler için bir durum bildirimi yapayım dedim. bugün bir doktora daha gittim. burada doktor isimleri vermek doğru mu yanlış mı bilmediğimden bir şey yazamıyorum. ama tüp bebek alanında türkiyenin en uzman kişilerinden biriydi.
her neyse, benim de tahmin ettiğim gibi çok arklı birşey söylemedi, bebeklerden biri diğerini iki hafta geriden takip ediyormuş. ileriki haftalarda bu anlaşılır olabilirmiş ama 24-25. haftalarda olduğumdan bu kritikmiş. aradaki fark açılabilirmiş. yapılabilecek bir kaç şey olduğunu söyledi, biri kordosentez yapmak, yani sorunlu bebeğin kordonundan kan alıp bir anomali varsa onu ortaya koymak ve bu doğrultuda gerekiyorsa gelişmeyen bebeğin hayatına anne karnında iken son vermek, böylece sağlıklı olan ikizinin gelişmesini sağlama almak..
ikinci yol ise beklemek. neler olacağını görmek. biz eşimle kordosentez taraftarı değiliz, bir anomali olsa bile o bebeği öldüremeyiz. ancak şu da var ki, 28. haftadan sonra küçük olan bebek hala hayattaysa ve doğum gerçekleşirse sağlıklı olanı da alıyorlar ve böylece iki tane çok erken doğmuş bebek oluyor..
velhasıl biz bekleyecek ve dua edeceğiz ki, hayırlısıyla bir de olacaksa iki de olacaksa sağlıklı sıhhatli ve vaktinde olsunlar.. inşallah 32-33 haftayı beklerler ve ikisi de sıhhatle dünyaya gelir.. insanın dua etmekten ve moralini yüksek tutmaktan başka hiçbir çaresi yok..
hepinize Allah'tan sorunsuz hamilelikler dilerim, inşallah herkes bebeğini sağlıkla sıhhatle kucağına alır..
aklıma bişi takıldı 28. haftadan sonra 2 bebekte sağlıklı doğum olursamı
anlatamadım yani artvinli nin kızı 30. haftada öldü ve doğuma kadar içinde bekledi sen sanırım hani bi bebek doğumu geldimi 2. bebeğide alacaklar demek istedin dimi
öğer öyle bi durum varsa üniversite doktoruna dıkı bi takibe git derim gerekirse üniversitede doğuruun 2 bebeğinde yaşar
ya kafamda biraz karışık tam anlatamadım demek istediğimi sanırım karman çorman bi yazı oldu
kısaca bekle canım dokunma bebekleirne o fark ileride kapanada bilir yavaş kilo alıyor ya bebeğin daha çok ye canım doktor başka bişi tavsiye etmedimi kan akışını hızlandırcak bişi yokmuymuş yani
şok içindeyim vallahi... hiç beklemediğim bi haberdi... çok sevindim... uzun zmandır bu kadar mutlu olmamışdım... ama bi o kadarda tedirginim sanırım sıra bana geliyır... beni görenlerde ayyy az kalmış diyip duruyor psikolojik olarak doğum moduna girdim bile..
allahım artvinlimin minicik oğluna çokkkkk uzun ömürler versin anasına babasına hayırlı evlat olsun inşallah..... darısı olmayan herkesin başına olsun....
windyyy doğurmadın dimi?[/QUOTE
Merhaba dorukcum dogurmadım ama sıra bize geldii :teytey: :dance: :dance: :dance: :teytey:
Heyecanlı bekleyişimiz başladııı :sm_cool:
Artvinli cnm çok tebrikk ederimmm Allahım sağlıkla mutlulukla büyütmenizi nasip etsin hayırlı evlatt olsun inşallahhhh... Sevgilerimle.. a.s.
arkadaşlar cehaletimi mazur görün ama bişi sorcam bu serklaj ipi ne??? gerçekten merak ettim dr ma cuma günü gidicem ozamana kadar merak etmiyim.bu arada kendimi tanıtayım ben ıraz adanadan öğretmenim 31. haftalık ikiz gebeyim bir kız bir oğlan kan pıtılaşmasından dolayı düşük yapanlardanım bende ikiz gebe artı her gün bir iğne benim durumda bu işte her dr günü öncesi acaba pıhtılaşma oldumu kalpleri durdumu atıyomu stresi yaşıyoruz dr çıkışı dünyalar bizim ve doktorumuzun oluyor çünkü doktorumuzda sağolsun bizimle sevinip bizimle üzülen bir doktor aileden biri gibi..
neyse çok uzattım herkese hayırlı doğumlar çok çok öptüm
kızlarr size iyimi kötümü bilemediğim bi haberim varrrr
artvinliciğim doğum yapmış bugün sancı ve kasılmaları artmış saat 6 gibi doğum olmuş 2150 gr doğmuş oğluşumuz iyiyimiş küvöze girmemiş sadece nefes almasında birazhırıltı varmış ona bakıyomuş dr daha görmedim dedi eşi görmüş çok tatlı imiş dualarınızı esirgememenizi dilerim sağlıkla oğlunuda alıp evine gitsin tüm hayatlarını mutluca yaşasınlar biliyosunuz daha önce 2 kızını kaybetti hastane mikrobundan
o yüzden çocuğunun sağlıklı bi şekilde büyümesini çok istiyorum ve tabi mutlu olmasını 2 sende 3 kızını kaybetti bu çok ağır bi durum tek ricam dularınız eksik etmeyin öpüyorummm
kızlar artvinliyi gförmeye gittim çok iyi maşallah ALİYAĞIZ hoşgelmiş
mama bile içirdim kuzuya minik bebekler çok güzel
kızlarr size iyimi kötümü bilemediğim bi haberim varrrr
artvinliciğim doğum yapmış bugün sancı ve kasılmaları artmış saat 6 gibi doğum olmuş 2150 gr doğmuş oğluşumuz iyiyimiş küvöze girmemiş sadece nefes almasında birazhırıltı varmış ona bakıyomuş dr daha görmedim dedi eşi görmüş çok tatlı imiş dualarınızı esirgememenizi dilerim sağlıkla oğlunuda alıp evine gitsin tüm hayatlarını mutluca yaşasınlar biliyosunuz daha önce 2 kızını kaybetti hastane mikrobundan
o yüzden çocuğunun sağlıklı bi şekilde büyümesini çok istiyorum ve tabi mutlu olmasını 2 sende 3 kızını kaybetti bu çok ağır bi durum tek ricam dularınız eksik etmeyin öpüyorummm
doğum yapan anneleri tebrik ediyorum..darısı başımıza inşş hayırlısıyla..ama daha çook yolumuz var çookohaoldumsmile
Ya kızlar ben bu gece kasinmaktan sabaha kadar uyuyamadim yine. Başka dertlerden onu sormaya sıra gelmemişti. Son iki aydır hep böyle. Özellikle geceleri avuç iclerim ve ayak tabanlarimla başlıyor, vücuduma yayılıyor. Her yerim yara bere icinde..
Dr um karacigerle ilgisi olabilir mı diye beni dermatologa göndermişti, o da kan testi falan yaptı ve yediğim bişeyin dokunduğuna hükmetti. Fakat bu bisey veya bişeyler her neyse beni perişan ediyor. Baskalarından da duyuyorum kaşıntıyı.. Var mı aranızda bundan muzdarip olan?