Ay çok şaşırdım,çok erken....Allah yardımcısı olsun:Saruboceq::Saruboceq:arkadaşlar,
erenzeyno açılma ve hafif su gelmesi başlangıcıyla hastanede,
serum alıyormuş,
hastanede küvez için yer yokmuş,
çevre illerde yer bulunursa ambulansla sevkedilecekmiş,
durumu bildirmek istedim,
henüz 27.haftasında,
dualarınızı ve desteğinizi bekliyor..
Slm kızlar, benim ikizlerim geçen çarşamba dünyaya geldiler, eve geldik, Allah bu mutluluğu herkese nasip etsin !!!!
Slm kızlar, benim ikizlerim geçen çarşamba dünyaya geldiler, eve geldik, Allah bu mutluluğu herkese nasip etsin !!!!
merhaba arkadaşlar,
ben de ikiz bebeklere tüp bebek yoluyla hamile bi anne adayıyım. ancak bugün canım öyle sıkkın ki, paylaşacak, dertleşecek buradan başka bir yer bulamadım..
24 hafta 2. günüm bugün. 3 hafta evvel ilk kez detaylı ultrasona girdim. o zamana kadar herşey harikaydı, hiçbir problem yoktu. ilk girişimde doktor bebeklerden birinin suyunun az göründüğünü söyledi ve yakın takip için bir hafta sonra yine çağırdı. o zaman bebeklerden biri 470 gr, diğeri 356 gr idi..
ikinci hafta gittiğimde bulgusunu değştirmedi ve küçük olan bebeğin 370 gr olduğunu (oğlan), diğerinin ise (kız) 630 gra çıktığını söyledi. yani neredeyse yarı yarıya. başka da bişey söylemedi.
oradan çıkıp kendi doktoruma gittim. doktorum ultrasonda bakınca, hiç de sıvı azalması görmediğini, hele bebekler arasında yarı yarıya gibi bir fark hiç olmadığını, en fazla oğlanın biraz daha çelimsiz göründüğünü söyledi. ama emin olmak için, bu kez nişantaşında başka bir profesöre gönderdi beni, ikinci bir görüş almak için..
bugün işte o profesöre gittim. hayatımda gördüğüm en dan-dun adam. baktı ve, bebeklerden küçük olanın 500 gr, diğerinin 640 gr olduğunu, küçük olanın diğerini iki hafta geriden seyrettiğini ama esas problemin küçüğün anneye bağlandığı kordondaki kan akışında olduğunu ve muhtemelen gelişmeyeceğini ve bebeği kaybedeceğimizi söyledi..
bir kaç haftaya kadar bebeği kaybedebilirmişiz ve onu alıp, diğeriyle tekiz gebeliğe devam edebilirmişim ya da eğer dayanabilirse, 32. haftadan sonra ikisini de alabileceklerini söyledi. ama ümitsiz bir şekilde..
bunun ne kadar berbat bir his olduğunu tahmin bile edemezsiniz. ikisi de karnımda kıpır kıpırken bunu bilmek çok canımı acıtıyor. yarın için, bir profesörden daha randevu alıp gideceğim, sonuç değişecek mi bilmem, muhtemelen değişmez ama en kötü senaryoda nasıl davranacağımı bilmeye çok ihtiyacım var..
aslında benim iyi hikayeler duymaya ihtiyacım var. var mı aramızda benzer sorunlar yaşamış olan? ve bebeklerin ikisini de sağ salim dünyaya getirmiş olan? güzel şeyler duymaya çok ihtiyacım var..
haberdar ederim elbette. çok teşekkür ederim..ne söylenir bilmiyorum... allah yardımcın olsun bebişlerini korusun inşallah.. imkansız die bişi yokdur sen onlara bol bol duaet annesi.. tevekkül allah... bence farklı dr a danışmanda fayda var.. birinin dediği birininkini tutmuyor inan farklı konularda sabittir yani... dualarım seninlle haberdar et bizi emi...
haberdar ederim elbette. çok teşekkür ederim..
işin tuhafı ikiz bebekten korkmamın bir sebebi vardı, bir arkdaşım ikizlere hamile kalıp benimle aynı problemden erken doğum yapıp bebeklerden birini kaybetti, diğerinin de sağlık sorunları 3 yaşına geldi, bitmedi..
hiçbirşeyi örnek alarak korkmamak lazımmış, insa ne konuda tedirgin oluyorsa başına geliyor. ama mucizeye ihtiyacım var. Allah'a çok güveniyorum başka da bir şey yok.
onlar içimde tekme attıkça, beni teskin ediyorlar gibi geliyorsa da, kaybedeceğim diye çok endişe ediyorum
merhaba arkadaşlar,
ben de ikiz bebeklere tüp bebek yoluyla hamile bi anne adayıyım. ancak bugün canım öyle sıkkın ki, paylaşacak, dertleşecek buradan başka bir yer bulamadım..
24 hafta 2. günüm bugün. 3 hafta evvel ilk kez detaylı ultrasona girdim. o zamana kadar herşey harikaydı, hiçbir problem yoktu. ilk girişimde doktor bebeklerden birinin suyunun az göründüğünü söyledi ve yakın takip için bir hafta sonra yine çağırdı. o zaman bebeklerden biri 470 gr, diğeri 356 gr idi..
ikinci hafta gittiğimde bulgusunu değştirmedi ve küçük olan bebeğin 370 gr olduğunu (oğlan), diğerinin ise (kız) 630 gra çıktığını söyledi. yani neredeyse yarı yarıya. başka da bişey söylemedi.
oradan çıkıp kendi doktoruma gittim. doktorum ultrasonda bakınca, hiç de sıvı azalması görmediğini, hele bebekler arasında yarı yarıya gibi bir fark hiç olmadığını, en fazla oğlanın biraz daha çelimsiz göründüğünü söyledi. ama emin olmak için, bu kez nişantaşında başka bir profesöre gönderdi beni, ikinci bir görüş almak için..
bugün işte o profesöre gittim. hayatımda gördüğüm en dan-dun adam. baktı ve, bebeklerden küçük olanın 500 gr, diğerinin 640 gr olduğunu, küçük olanın diğerini iki hafta geriden seyrettiğini ama esas problemin küçüğün anneye bağlandığı kordondaki kan akışında olduğunu ve muhtemelen gelişmeyeceğini ve bebeği kaybedeceğimizi söyledi..
bir kaç haftaya kadar bebeği kaybedebilirmişiz ve onu alıp, diğeriyle tekiz gebeliğe devam edebilirmişim ya da eğer dayanabilirse, 32. haftadan sonra ikisini de alabileceklerini söyledi. ama ümitsiz bir şekilde..
bunun ne kadar berbat bir his olduğunu tahmin bile edemezsiniz. ikisi de karnımda kıpır kıpırken bunu bilmek çok canımı acıtıyor. yarın için, bir profesörden daha randevu alıp gideceğim, sonuç değişecek mi bilmem, muhtemelen değişmez ama en kötü senaryoda nasıl davranacağımı bilmeye çok ihtiyacım var..
aslında benim iyi hikayeler duymaya ihtiyacım var. var mı aramızda benzer sorunlar yaşamış olan? ve bebeklerin ikisini de sağ salim dünyaya getirmiş olan? güzel şeyler duymaya çok ihtiyacım var..
merhaba arkadaşlar,
Herkese hayırlı sağlıklı ve sorunsuz haftalar diliyorum arkadaşlar a.s.
HİTUCİ şimdi okudum msj.sen gece yazdın sanırım.
Bu haftalarda ağrılar sıkıntılar çok normal canım.Erken doğum korkusu yaşayan inan sadece sen değilsin.Bütün ikiz annelerinde mevcut.
Bak bizde eşimle gün sayıyoruz,bir gün bile bitirsek seviniyoruz.
Şu anda benim tek gerçi ama oğlum 1800 kızın 1600 kilosu.Dr. doğuma kadar oğlan kilo alır ama kızın kilosu sabit kalır dedi.Tek gebeyim diye rahat davranma dedi.Risk devam ediyormuş.Hakkımızda hepimiz için hayırlı olsun :Saruboceq::Saruboceq:
cartman cnm kusuruma bakma ...ama çok kızıyorum böyle doktorlarea sola yat bol su iç dinlen cnm sen
merhaba,
ben bir şeyi merak ettim, benim tek gebelik demişsiniz ama hem oğlunuzdan hem kzıınızdan bahsediyorsunuz, nasıl oluyor o?
cnm artvinlinin ikizleri vardı bir kız ve erkek kızı sağlık sebebi ile karnında öldü malesef
günaydın hayırlı sabahlar hayırlı cumalar herkese...Merhaba arkadaşlar,ayın 2 sinde spinal anestezi ile dünyaya geldi yavrularım..biri dr gözetiminde,diğeri yanımdaydı..Ama daha sonra ikisinin de erken doğum nedeniyle 1 hafta kadar gözetim altında tutulmaları istendi..solunum vs sorunları yok..ancak yeterli ememiyorlar henüz..Onları kucağıma alacağım zamanı sabırsızlıkla bekliyorum..Dikiş yerlerim çok acıyor..Daha fazla ayrıntı yazmak isterdim ama gerçekten çok zor sezaryan sonrası pc ye oturmak..Hepinizi çok öpüyorum...
Merhaba arkadaşlar,ayın 2 sinde spinal anestezi ile dünyaya geldi yavrularım..biri dr gözetiminde,diğeri yanımdaydı..Ama daha sonra ikisinin de erken doğum nedeniyle 1 hafta kadar gözetim altında tutulmaları istendi..solunum vs sorunları yok..ancak yeterli ememiyorlar henüz..Onları kucağıma alacağım zamanı sabırsızlıkla bekliyorum..Dikiş yerlerim çok acıyor..Daha fazla ayrıntı yazmak isterdim ama gerçekten çok zor sezaryan sonrası pc ye oturmak..Hepinizi çok öpüyorum...