meridyen ve Ayşe Allah bağışlasın bebeklerinizi sağlıkla büyütün hayırlı evlat olsunlar inşallah
cartman sakın morelini bozma burada hepimiz çok zorlu yollardan geçtik neler çektik halada doğumu beklerken nelerle karşılaşıyoruz Allaha güven sığın o herşeyin hayırlısını verir ben ilk hamile kaldığımı öğrenince ultrasonda bebeklerim görünmedi kistlerden dr eşime ümitlenmeyin bu gebelikten hiç ümidim yok ilk 3 ayda bebekler düşer dedi kanamalarım bitmedi kalkamadım hep yattım ama bak 6 aylık oldular hala benimleler yani Allahtan başka kimse bilemez hayırlısıysa neyse o olsun dedim hep haftalarımız yakın inşallah sağlıkla doğururuz benimde oğlum kızımdan bir hafta geride için rahat olsun yavrularımız Allaha emanet
ya niye alıntılarım silniyo ya anneler topiğindede böle oldu pöffffffff
meridyen hayırlı olsun bebişleirn
eren zeynonun allah yardımcııs olsun bebekler biraz daha aklsın içinde
selsel canım artvinlinin kızı hala içinde doğumda alacaklar kııznı sadece kanında pıhtılaşma yapıyo bebek ilaç kullanıo onun için
artvinli kızını ciğerleri gelişmeidği ciğerlerine su dolsuğu için kaybetti
bi arkadaş daha vardı nikini unuttum çıkmadık canndna umut keislmezcanım ne olacağını bilezmezsin banada oğlumun kalbinde parlak odacık olduğunu söylemişlerid down sendromu belirtisi idi çapada 2. düzeye felanda girdim şimdi canavar gibi bi oğlum var ayrıca kilo farkı herzaman hepimizde oldu öylede devam ediyo doğdukları halde
sen allaha sığın o ne eylerse güzel eyler de
hayırlı hamilelikler
birceciğim, Allah razı olsun, çok teşekkürler söylediklerin için, nihayetinde Allah ne nasib ederse o olacak.. peki, 23. hatandasın diye soruyorum, sen hiç detaylı ultrasona girdin mi?
bir diğer sorum, şu hamileliğin kaçıncı haftada olduğunu gösteren çizelgelerden profilime nerden ekleyebilirim :/
merhaba arkadaşlar,
ben de ikiz bebeklere tüp bebek yoluyla hamile bi anne adayıyım. ancak bugün canım öyle sıkkın ki, paylaşacak, dertleşecek buradan başka bir yer bulamadım..
24 hafta 2. günüm bugün. 3 hafta evvel ilk kez detaylı ultrasona girdim. o zamana kadar herşey harikaydı, hiçbir problem yoktu. ilk girişimde doktor bebeklerden birinin suyunun az göründüğünü söyledi ve yakın takip için bir hafta sonra yine çağırdı. o zaman bebeklerden biri 470 gr, diğeri 356 gr idi..
ikinci hafta gittiğimde bulgusunu değştirmedi ve küçük olan bebeğin 370 gr olduğunu (oğlan), diğerinin ise (kız) 630 gra çıktığını söyledi. yani neredeyse yarı yarıya. başka da bişey söylemedi.
oradan çıkıp kendi doktoruma gittim. doktorum ultrasonda bakınca, hiç de sıvı azalması görmediğini, hele bebekler arasında yarı yarıya gibi bir fark hiç olmadığını, en fazla oğlanın biraz daha çelimsiz göründüğünü söyledi. ama emin olmak için, bu kez nişantaşında başka bir profesöre gönderdi beni, ikinci bir görüş almak için..
bugün işte o profesöre gittim. hayatımda gördüğüm en dan-dun adam. baktı ve, bebeklerden küçük olanın 500 gr, diğerinin 640 gr olduğunu, küçük olanın diğerini iki hafta geriden seyrettiğini ama esas problemin küçüğün anneye bağlandığı kordondaki kan akışında olduğunu ve muhtemelen gelişmeyeceğini ve bebeği kaybedeceğimizi söyledi..
bir kaç haftaya kadar bebeği kaybedebilirmişiz ve onu alıp, diğeriyle tekiz gebeliğe devam edebilirmişim ya da eğer dayanabilirse, 32. haftadan sonra ikisini de alabileceklerini söyledi. ama ümitsiz bir şekilde..
bunun ne kadar berbat bir his olduğunu tahmin bile edemezsiniz. ikisi de karnımda kıpır kıpırken bunu bilmek çok canımı acıtıyor. yarın için, bir profesörden daha randevu alıp gideceğim, sonuç değişecek mi bilmem, muhtemelen değişmez ama en kötü senaryoda nasıl davranacağımı bilmeye çok ihtiyacım var..
aslında benim iyi hikayeler duymaya ihtiyacım var. var mı aramızda benzer sorunlar yaşamış olan? ve bebeklerin ikisini de sağ salim dünyaya getirmiş olan? güzel şeyler duymaya çok ihtiyacım var..
Merhaba arkadaşlar,ayın 2 sinde spinal anestezi ile dünyaya geldi yavrularım..biri dr gözetiminde,diğeri yanımdaydı..Ama daha sonra ikisinin de erken doğum nedeniyle 1 hafta kadar gözetim altında tutulmaları istendi..solunum vs sorunları yok..ancak yeterli ememiyorlar henüz..Onları kucağıma alacağım zamanı sabırsızlıkla bekliyorum..Dikiş yerlerim çok acıyor..Daha fazla ayrıntı yazmak isterdim ama gerçekten çok zor sezaryan sonrası pc ye oturmak..Hepinizi çok öpüyorum...
merhaba,
ben bir şeyi merak ettim, benim tek gebelik demişsiniz ama hem oğlunuzdan hem kzıınızdan bahsediyorsunuz, nasıl oluyor o?
kirpi elif nasıl?nerelerdesin?
Slm kızlar, benim ikizlerim geçen çarşamba dünyaya geldiler, eve geldik, Allah bu mutluluğu herkese nasip etsin !!!!
Merhaba arkadaşlar,ayın 2 sinde spinal anestezi ile dünyaya geldi yavrularım..biri dr gözetiminde,diğeri yanımdaydı..Ama daha sonra ikisinin de erken doğum nedeniyle 1 hafta kadar gözetim altında tutulmaları istendi..solunum vs sorunları yok..ancak yeterli ememiyorlar henüz..Onları kucağıma alacağım zamanı sabırsızlıkla bekliyorum..Dikiş yerlerim çok acıyor..Daha fazla ayrıntı yazmak isterdim ama gerçekten çok zor sezaryan sonrası pc ye oturmak..Hepinizi çok öpüyorum...
canancım, çok sağolasın. beni kilo farkından ziyade, kordondaki kan akışında problem var diye korkuttular. doktorlara da çok kızmak istemiyorum, işlerini yapıyorlar nihayetinde ama bu kordon muhabbeti bu kadar sık karşılaşılan bir şey mi onu merak ediyorum çok..
mübarek cuma vakti, Rabbim inşallah herkese evladını sağ salim kucağına almayı nasib eder..
Canım neler yaşadığını,neler düşündüğünü çok iyi biliyorum,seni çok iyi anlıyorum.
Aynı şeyleri yaşamamış olsakta,benimde yaşadığım kötü tecrübeler oldu.
Senin durumun hakkında yorum yapmak istemiyorum,biliyorum yazılan her mesaj seni tatmin etmiycek.Moralinide düzeltmiycek.......
Sana tek diyebileceğim şu olur anca.
Rabbime sığın ve hakkında hayırlı olanı iste,inan bizim hakkımızda hayırlı olanı bir tek rabbim biliyor.Ben hep öyle dua ettim.
Soruna gelince.....Canancım çok güzel özetlemiş benim durumumu,yardımcı olmuştur inşallah.
Birde kimsenin durumuyla kendi durumunu bir tutma,hepimizin yaşadıkları ve yaşayacakları çok farklı.
Dualarımda olacaksın,hakkında hayırlısı neyse hep o olsun.
merhaba burdayım, iyi Elifcikk artık daha çok tekmeliyor benii. bugün işteyim o sebep fazla giremedimm.
doğum yapan tüm arkadaşlar hayırlısıyla sağlıkla bebişlerini kucaklarına alsınlar inşallah.
erenzeyno da umarımm birkaç hafta daha dayanır en azından, Allah yardımcısaı olsun hiç aklımdan çıkmıyor dünden beri.
Artvinlim hani haber vericektinlmaz:
canancım sanırım nikini unuttuğun kişi benim. içeride iki kalbi durmuş bebek vardı, biri tamamen yok olmuş diğeri de çok küçülmüş.
bircecimm size de geçmiş olsun ufak bir kaza geçirmişsiniz.
iyi geceler hanımlar
göbüşümü ekledim bakmak isterseniz
geçmiş olsun..inşallah vakitlice gelir bebekleri..arkadaşlar,
erenzeyno açılma ve hafif su gelmesi başlangıcıyla hastanede,
serum alıyormuş,
hastanede küvez için yer yokmuş,
çevre illerde yer bulunursa ambulansla sevkedilecekmiş,
durumu bildirmek istedim,
henüz 27.haftasında,
dualarınızı ve desteğinizi bekliyor..
çok sevindim..hayırlı uğurlu olsun inşallah..Slm kızlar, benim ikizlerim geçen çarşamba dünyaya geldiler, eve geldik, Allah bu mutluluğu herkese nasip etsin !!!!