- 31 Aralık 2008
- 4.212
- 2.341
hymarry solıcek bır sozum yok gercekten ol sacma yere geldıkı ınanamıorum
ben topıktekı arkaadslar merak edıorlar dıye ne duymassam soledım ve bunu soledıgım ıcın suclu oldum dogru veya dıel duydugumu soleıdm topıgı dehsete dusuren ınsan oldum keske solemeseydım keske aramasaydım kendının kaale alınmadıgınıda nden dusundugunude analmıorum
onca yazdıgım syeın ıcınden sadece olumsuz olanlarımı okudun?
ayseye bıdaha sorarım dedıgın eyın mumkun olmadıgını olamıcanı ve bı acıklama yapması gerektıgını topıgı dehsete dusurmeye hakkı olmadıgını solerım bumudur
neyse karar sneın su saatten sonra nedesemde gunahkecısı olmusum bı kere herkes benı suclamaya basladı en ıysı susmak ve tk basına dertlere cozum aramak suanda ne durumdayım bılıomusun humeyracım okadar uzuldumkı su olanlardan cok kotu oldum
ne guze sne onca sıkıntın ıcınde pozıtıf olmayı basarabılmıssın herkes okadar guclu deıl sanırım
Canım bende senin gibiyim inan.Resmen paranoyak oldum diyorum.
Bu aralar oğlum çok hareketliAma nasıl hareket resmen taklalar atıyor sıpa.
Bende panik oluyordum kalkıp yürüyordum.Birşeymi oluyor canımı acıyor diye.
Gayet ciddi birşekilde dr.anlatıyordumki dr.nasıl gülüyor.
Herkes hareket etmiyor diye bize koşar korkup üzülür.Sen hareket ediyor diye endişeleniyorsun.Aman ne biliyim artık herşeyden korkar oldum.
Uzaktan takip ettiğim ve Ayşe nin hayırlı haberlerini beklediğim bir konuydu bu..Ben zaten bir kaç kişi hariç yorum yazmıyorum..çünkü hava da kalıyor..Bu kararı kızımın hastaneye yattığı zamandan beri uyguluyorum..Sıkıntımı anlattığım o mesajda topikte bir sürü hatun varken sadece bizimkilerden geçmiş olsun dileği aldım..mesajıma rağmen yok sayılarak devam etti mesajlar..o günden beri bende yok sayıyorum o kişileri..Sonra hamilelik geçiren,doğum yapan her kadın bilir ki açılma varsa doğum kısa zamanda başlar bunun bilmek için doktor olmaya gerek yokben bahsettiğiniz şeyin mümkün olmadığını söyledim sadece,
burda birbirinizi dehşet durumlarla endişeye sevketmenin bir anlamı yok,
yok bebeğin kafası görünüyormuş ta,yok bilmem ne,
bunun münkün olmadığını her akılı selim bilir,
ki mesajımın sonunda sağlıkla kavuşsun dedim,
artık bu topikte takılmayı düşünmüyorum,
söylediklerim ya kaale alınmıyor,
ya saçma sapan yerlere çekliliyor,
herkese hayırlı sağlıklı doğumlar..
Sanırım burada naz yapacak en son kişi Hymarrydir...Biz hiç bir zaman alınganlığa yer vermedik..ıkimiz en güzel örneğiyiz bence bunun..Biz başlarda pek de uyumlu değildik Hymarry ile ama bugün benim kardeşim oldu..Topikte kimse kimseyi kırmadan bu günlere geldik..naz yapmak değil maksadım,kimsenin üzüntü yada başka bir durum belirtmesine gerek yok,teşekkür ederim,fakat burası düşündüğüm çizginin çok dışında artık,bunu düzeltemedim de..
bu yüzden,tecrübe değil,haddime düşmez,fakat pozitif bir fikir alışverişi için annelik topiğimizde olacağım,
tekrar herkese hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum..
''ayse cok sıkıntılı gunler gecırıor artık konusmakta bıle zorlanıor okadar kotu bır durumda ıken bızım onu bruda yargılamamız hıcte dogru deıl onu yalancılıkla suclamaktan bı farkı yoktur bunun senın basına gelmeyen bnm basıma gelebılır bnm basıma gelmeyende senın bıze dusun bunu yargılamak deıl manevı destek olmaktır ''sımdı sorunun ne oldugunu anlayamadım neden bole yapıp bızı uzuyorsun ben sadece ayse ıcın endıselenıordum ve bana ne solenmısse ben onu soledım eksık yada fazla bıseyelr katmadım
bana denen suydukı bebegın bası serklaj ıpıne dayanmıs drum vajınal muayenede bebegın basını gordu dedı bend ebunu sıze ılettım
bırde ayse cok sıkıntılı gunler gecırıor artık konusmakta bıle zorlanıor okadar kotu bır durumda ıken bızım onu bruda yargılamamız hıcte dogru deıl onu yalancılıkla suclamaktan bı farkı yoktur bunun senın basına gelmeyen bnm basıma gelebılır bnm basıma gelmeyende senın bıze dusun bunu yargılamak deıl manevı destek olmaktır kısılere
aysenın bızı burda dehset durumuna sevketmek ıcın bunu soledıgını zannetmıorum sn gene bu kousmamı yanlıs anlıcaksın humeyracım ama artık bu topıkte takılmıcam gelmıcem gıtmıcem de deme bıze bızım bruda tecrubelı ellere beyınlere ıhtıyacımız var bu krıterlere sahıp kaç kısısınız surda kı 1 kaç kısısınız bız bılmedıgımızı kıme soralım kımden ogrenelım lutfen solenen seylere bukadar takılmayalım nolur benden buyuksunuz cogunuz hıc bırınızın kalbını bılınclı kırmak uzmek morla bozmak ıstıcem en son seydır
bu 2 oldu nedesem ınsnaalrtarafından yanlıs anlasılıor gemıler yakılıor en ıyısı hıc konusmamak konustukca karıstırıorum ortalıgı psıkolojısıne burundum aynı sey dah aoncede yasadım hep yanlıs anlasılıorum ıhtıyacım olan en son seyı yasıorum burda sızın ıkı guzel destegınızle moral bulurken bu tazr seyelrle uzuluorum :gitme:
O zamanları dün gibi hatırlıyorum ailecek duamızdaydın bizim..Her yeni gebeye,bu harika süreçten bahsettin,doğum korkusu yaşayanlara sadece güzelliklerini gösterdin,bebek bakımında zorlukları geriye attın kimseyi ürkütmemek adına..Sonra kim nereye gidiyor yahu?Eğer biz olmasaydık bu sayfalar bu kadar ilerleyebilirmiydi acaba?Topiğe yazmayacaklar biz değiliz,bizim topiğimiz burası..Yeni gebelere tavsiyemdir geçmişi okusunlar,çok şey öğreneceklerdir..KKyı ve çok şey paylaştığım arkadaşlarımı çok seviyorum...Siz olmasanız bu denli güzel geçermiydi acaba gebeliğim...topik başı Hymarryim her zaman seni burada göreceğiz....opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan31.haftamdaydım,,,
bir yaz sabahı sizler gibi uykusuz geceler geçirdiğim bir yaz sabahı yine topiğe geçtim,
burası bize moral oluyordu,
o zaman anlamadığım sancılarım başladı,
hiçbir şey yok gibi topikte yazışıyorum,eskilerde sayfasını bulabilirim
sessiz sedası dırımla konuşup hastaneye gittim,
saatlerce sırada bekledim,
ve akşama cerrahpaşada yatıyordum,
bir kere ahlanıp vahlanmadım ya,
doğum başlayabilirdi,
nst de sancı görünüyordu,açılmam vardı,
beni telefonla araynalar oldu,sağolsunlar,
ıkın sıkın sancılar içinde benimle beraber sıkıntıya düşmüş gerideki hamile arkadaşlarımla kahkahalarla konuşmaya çalıştım,
iki h aftaya yakın yattım,
ordan bile nete girip iyiyim diye haykırıyordum,
ki kimse korkmasın,endişelenmesin diye,
benim için değil,kendileri için,bebekleri için,
biz burda bir kardeşlik oluşturmuştuk,
kimimiz erken doğurdu,kimimiz günlerini hastanelerde geçirdi,ama hepimiz pozitiftik,
şişiyorum diyorsunuz şundandır,bundandır diyorum,sanki hiç okunmuyor,
biri geliyor benim yadığımın aynısını yazıyor,ay evet öyleymiş diye muhabbet devam ediyor,
ayrıca yazdığın,ayrıca, saçma bişey,
kimseye yalancı demedim,sadece bunun mümkün olamayacağını söyledim,
ona yalancı demek olur diye olayı kocaman yapıp ithamda bulunanla,
o dehşeti gerideki hamile arkadaşlarına anlatan da aynı kişi,
bu topiklerde nasıl yazılması ne temennide bulunulması gerektiğini bana kimse anlatmasın,beni ve tarzımı burdaki herkes tanır,
tabi ki tek kişiyi soumlu tutmuyorum,
sadece burası benim arzu ettiğim çizgiden çıktı ve buraya girmeyeceğim diyorum,
artık gerçekten yazmayacağım,çok sıkıldım,
son kez herkese sağlıklı doğumlar diliyorum..
Hymary canım,ben bu olaya karışmak istemiyordum ama.
Demek istediğim şuydu.
Doğum yapan arkadaşlar.kevser,pamukşeker,burcin,wayv,kayra aklıma gelmeyen arkadaşlar.Ben hepinizi doğuma yolladım,sizinle duygulandım ağladım.benim sıkıntılarımı paylaştınız saolun.Ama şimdi doğum zamanım geldi.hanginiizin haberi olacak benim doğurduğumdan merak ediyorum.
yanı yasımınkucuklugune nazaran alttan almak ıstedım ama gercekten yazılanalr sınırlendırı syeelr
kaswacım yalancılıktan katımda marry nın su kelımesıydı :
ben bahsettiğiniz şeyin mümkün olmadığını söyledim sadece,
burda birbirinizi dehşet durumlarla endişeye sevketmenin bir anlamı yok,
yok bebeğin kafası görünüyormuş ta,yok bilmem ne,
bunun münkün olmadığını her akılı selim bilir,
ki mesajımın sonunda sağlıkla kavuşsun dedim,
yetrıce acık olmustur umarım
haymaryy cım ssanırım su sıralar bıraz dalalı donemelr gecırıorsun o yuzden agzındna cıkanalr sertlesor dıe dusunuorum ınsnalara kapak olsun nedemektırkı kımı kıme neyı neye kapak edıoruz allah askına yapyaın ya pes dıorum sadece pes o kadının yasadıkalrını bu sekıdle tartısmaya cektın kımse ımsenın ne yasadıgını bılemez gereksız yere gerılım yarattın
ben acılmadan falan soz etmedıgım halde acılma lafı nerden cıktı onuda anlamadım sadece bebek serklaj ıpıne dayanmıs vajınal muayenede goruluormus dedım hepsı bu lutfen konumumzun ve yasımızın agırlıgına gore davranalım cocuklar gıbı tartısmamı yapıcaz ben ayseyı ararımhaberlerını alırım burayada yazarım ısteyen okur duasını eder ıstemeyen yorumsuz bır skeılde uzerınden gecer ama yorumsuz
yok mumkun deılde yok bılmem nede bırbırınızı dehsete dusuruorsunuzda falan fılan seklındekı yorumlar hos deıl o kadınagız gorse okusa nekadar uzulur deılmı humeyra canı sıkılır o mnevı destek araken bana msj cekerken nolur dualarınızı eksık etmeyın dıe bunalrı gorse kahrolur
sooluorum herkes ayrı ayrı dua edıo gecmıs olsun dı dıormnekadarmutlu oluo ona bu moal oluo destek olalım bırbırımıze sadece destek
bırbırımıze neyı kapak edıoruz allah askına ya nedemek kapak lsunneyın kapagı bu humeyra abla allah aksına soluorum sana gercekten senı sevıorum hıcbır yorumunuda kaale almadan gecmedım cvp yazamadıysamda okudum aklımayer ettım sen buranın buyuklerındensın bızlere tecrubelerındne susnup bızlerı sakın tutman gerekırken bıze kapak edıosun burda
Artvinli böyle düşünmen beni çok şaşırttı canım..çünkü sürekli takibimdesin benim ve pek çok arkadaşımın..sana her zaman benim özel duamda olduğundan bahsederim..hatta seni ziyarete gelmeyi bile istediğimi söylemiştim..Senin üzüntün hepimiizn üzüntüsü olmadı mı canım?Üzüldüm ama ben şimdi...
çünkü bizim mesajlarımız okunmaz oldu burda..
bak kızım yazdıklarım gayet açıktı diyorum,
anlayan anladı diyorum,
işin teknik kısmını söylüyorum diyorum,
bi alıntı yapıp aklınca kendine kanıt yapıyorsun,
bana yalancı diyemezsin sen tamam mı,
benim ağzımı bozdurmaa..
tatilden geldimm,çook çok iyiyim,burda bozuluyor sinirlerim malesef,
zira bu yüzden almıştım bu kararı..
kızlar sımdı konustum ayseyle yogun bakımdan cıkmıs bebeklerden bırının kafası cok asagıya ınmıs dogumu cok fazla tetıklıomus drlar bebegın kafasını tutuolarmıs resmen suanda kolunda kolunda 3 serum bıden varmıs dogumu engelemek ıcın ellerındnegelenı yapıolarmıs ılaclar ıgneler serumlar artık ıyıce kadın yıpranmıs sesı cok kotu gelıodu odasına almıslar ama dogum tehdıtı kapıdyamıs bebek lerden bırı cok asagıdaymıs vajınal muayenede dhaı gorulcek sekılde bu gunu bı atlatabılse ıns ben gene arıcam onu 1 kaç saat sonra ıns bu kez ıyı haberler alırım
bu arada nefescxım senın sorunuda ılettım ege unıversıtesınde yatıormus ozel odada 124 te kalıormus cnm
ya Allah aşkına başı görülen bebek doğum kanalına girmiştir,
ne acaip şeyler duyuyorum yaaa..
yani, şunu söylüyorum,doğum mantığına göre rahimdeki ufacık bir açılma bile gebelik kesesinin yırtılması ve suyun gelmesi ile doğum olayına götürür,
hele ki çocuğun kafası gözükürken doğum durdurulamaz,geciktirilemez,
iki kere iki dört..
sağlıkla zamanında kavuşsun inşallhh..
hanımlar yataktan absımı sımdı kaldırabıldım bende hazırlık yapıorum hast.ıcın sımdı ayseyı arıcam dun ıkı kez aradım aynıydı sımdı arayım bakalım ne durudma sızede selrım
hymarry cım cnm bence dogum basladımı baslamadımıoldumu olamdımı nasıl olur gıbı dusunmek yerıne hepımızdua etmelıyız onun ıcın opt hanımalr
ozaman mrycım konusmaalrında egıtımcı kısılıgıne yakısır olsun benımde son sozum bu yeter yanı artık
dırımcım bu arada preklemsı deılmısım cnm sormustun saolasın
Zeynocum gittinmi dr.Herşey yolundadır inşallah.