Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

cnm yatma konusudnada sole dr um bugun cagırdı yatıralım dıe ama ben esımı beklıorum hala gıtmedım tek basıma cok zor zaten devamlı yatıorum esım geldıgınde konusucm dr umla druma kalsa gecen cuma yatıcaktım ama hastanelerden ole bıkmısmkı ne olrusa ewımde lsun kıvamına geldım

Kızlar dün eşimle başiktaş sahiline gittik.Hiç yürümedim neredeyse.
Ama ayaklarım şişti,birde nassıl ağrıdı dün.Neyseki şimdi şişlik geçmiş.
Artık dolaşmak ve ayakları sarkık bırakmak yasak galiba.Hemen uyarı veriyor.

canım senin son kontrolde oğlun kaç kg çıktı? benim dr kontrolünde haftam 33 çıkıyor bu sorunmu yoksa avantajmı anlamadım..offf iyce stres bastı bana...

benim ayaklarımda şişiyo ya ama yukarı kaldırıncada kasıklarım ağirıyo kaldırmıyorum o yüzden...bizde dün bütün gün sahildeydik. yüzüm yanmış. bugün dr dediki doğum yaklaşmış galiba burun kızarmış.. dedim yok yandı yüzüm.. yani kızlar burnunuz kızarıksa bilinki doğum yaklaşmış...

dalincim allahım yardımcın olsun canım... nefesle ayşeyede çokkk dua ediyorum rabbim hayırlısı ile aramıza dönmelerini yavrularını sağlıkla kucaklarına alabilmelerini nasip etsin inşallah.....

cnm yatma konusudnada sole dr um bugun cagırdı yatıralım dıe ama ben esımı beklıorum hala gıtmedım tek basıma cok zor zaten devamlı yatıorum esım geldıgınde konusucm dr umla druma kalsa gecen cuma yatıcaktım ama hastanelerden ole bıkmısmkı ne olrusa ewımde lsun kıvamına geldım

canım öle düşünme gözetim altında olman çok daha iyi... ihmal etme heleki tansiyonu...

hymarry cım cnm bence dogum basladımı baslamadımıoldumu olamdımı nasıl olur gıbı dusunmek yerıne hepımızdua etmelıyız onun ıcın opt hanımalr

ben bahsettiğiniz şeyin mümkün olmadığını söyledim sadece,
burda birbirinizi dehşet durumlarla endişeye sevketmenin bir anlamı yok,
yok bebeğin kafası görünüyormuş ta,yok bilmem ne,
bunun münkün olmadığını her akılı selim bilir,
ki mesajımın sonunda sağlıkla kavuşsun dedim,

artık bu topikte takılmayı düşünmüyorum,
söylediklerim ya kaale alınmıyor,
ya saçma sapan yerlere çekliliyor,

herkese hayırlı sağlıklı doğumlar
..

..

canım ya yapma böle valla hamiş hamiş üzülüyoruz bak... bizim sizin tecrübelerinize ihtiyacımız var...üzüldüm çok valla ya.....

naz yapmak değil maksadım,kimsenin üzüntü yada başka bir durum belirtmesine gerek yok,teşekkür ederim,fakat burası düşündüğüm çizginin çok dışında artık,bunu düzeltemedim de..
bu yüzden,tecrübe değil,haddime düşmez,fakat pozitif bir fikir alışverişi için annelik topiğimizde olacağım,

tekrar herkese hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum..

naz yapmak değil maksadım,kimsenin üzüntü yada başka bir durum belirtmesine gerek yok,teşekkür ederim,fakat burası düşündüğüm çizginin çok dışında artık,bunu düzeltemedim de..
bu yüzden,tecrübe değil,haddime düşmez,fakat pozitif bir fikir alışverişi için annelik topiğimizde olacağım,

tekrar herkese hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum..

ah canım ya ne diyimki sana.. yani topişin kurucusu olarak burda olman kendi açımdan beni mutlu ediyor.. tabiki kara senin ama keşke kurunun yanında yaşda yanmasa....

..

sımdı sorunun ne oldugunu anlayamadım neden bole yapıp bızı uzuyorsun ben sadece ayse ıcın endıselenıordum ve bana ne solenmısse ben onu soledım eksık yada fazla bıseyelr katmadım
bana denen suydukı bebegın bası serklaj ıpıne dayanmıs drum vajınal muayenede bebegın basını gordu dedı bend ebunu sıze ılettım
bırde ayse cok sıkıntılı gunler gecırıor artık konusmakta bıle zorlanıor okadar kotu bır durumda ıken bızım onu bruda yargılamamız hıcte dogru deıl onu yalancılıkla suclamaktan bı farkı yoktur bunun senın basına gelmeyen bnm basıma gelebılır bnm basıma gelmeyende senın bıze dusun bunu yargılamak deıl manevı destek olmaktır kısılere
aysenın bızı burda dehset durumuna sevketmek ıcın bunu soledıgını zannetmıorum sn gene bu kousmamı yanlıs anlıcaksın humeyracım ama artık bu topıkte takılmıcam gelmıcem gıtmıcem de deme bıze bızım bruda tecrubelı ellere beyınlere ıhtıyacımız var bu krıterlere sahıp kaç kısısınız surda kı 1 kaç kısısınız bız bılmedıgımızı kıme soralım kımden ogrenelım lutfen solenen seylere bukadar takılmayalım nolur benden buyuksunuz cogunuz hıc bırınızın kalbını bılınclı kırmak uzmek morla bozmak ıstıcem en son seydır
bu 2 oldu nedesem ınsnaalrtarafından yanlıs anlasılıor gemıler yakılıor en ıyısı hıc konusmamak konustukca karıstırıorum ortalıgı psıkolojısıne burundum aynı sey dah aoncede yasadım hep yanlıs anlasılıorum ıhtıyacım olan en son seyı yasıorum burda sızın ıkı guzel destegınızle moral bulurken bu tazr seyelrle uzuluorum :gitme:

Canım eğer dr.yatmanı isterse sakın itiraz etme.gözetim altında olman çok daha iyi olur.
Bak benimde dr.son 15 gün yatırıcam diyor.Öylesi benim için daha iyiyse yatıcan mecbur.
Eşim kalıcak yanımda,işlerinide bırakmak zorunda.

canım senin son kontrolde oğlun kaç kg çıktı? benim dr kontrolünde haftam 33 çıkıyor bu sorunmu yoksa avantajmı anlamadım..offf iyce stres bastı bana...

benim ayaklarımda şişiyo ya ama yukarı kaldırıncada kasıklarım ağirıyo kaldırmıyorum o yüzden...bizde dün bütün gün sahildeydik. yüzüm yanmış. bugün dr dediki doğum yaklaşmış galiba burun kızarmış.. dedim yok yandı yüzüm.. yani kızlar burnunuz kızarıksa bilinki doğum yaklaşmış...

dalincim allahım yardımcın olsun canım... nefesle ayşeyede çokkk dua ediyorum rabbim hayırlısı ile aramıza dönmelerini yavrularını sağlıkla kucaklarına alabilmelerini nasip etsin inşallah.....

En son 32+6 günlüktü kontrolüm 1817 gr.oğlum.
Bende hiç anlamamki canım.neden acaba 33 haft.gözüküyor.Kaç kilolardı belki kilo ölçümlerindendir.

Canım eğer dr.yatmanı isterse sakın itiraz etme.gözetim altında olman çok daha iyi olur.
Bak benimde dr.son 15 gün yatırıcam diyor.Öylesi benim için daha iyiyse yatıcan mecbur.
Eşim kalıcak yanımda,işlerinide bırakmak zorunda.

En son 32+6 günlüktü kontrolüm 1817 gr.oğlum.
Bende hiç anlamamki canım.neden acaba 33 haft.gözüküyor.Kaç kilolardı belki kilo ölçümlerindendir.

canım bugün bakdı biri 1800 gr diğeri 1730 gr çıktı 32+4 çıkıyo ama ben 30+1 imnormalde.... umarım hayra delalettir.

31.haftamdaydım,,,
bir yaz sabahı sizler gibi uykusuz geceler geçirdiğim bir yaz sabahı yine topiğe geçtim,
burası bize moral oluyordu,
o zaman anlamadığım sancılarım başladı,
hiçbir şey yok gibi topikte yazışıyorum,eskilerde sayfasını bulabilirim
sessiz sedası dırımla konuşup hastaneye gittim,
saatlerce sırada bekledim,
ve akşama cerrahpaşada yatıyordum,
bir kere ahlanıp vahlanmadım ya,
doğum başlayabilirdi,
nst de sancı görünüyordu,açılmam vardı,

beni telefonla araynalar oldu,sağolsunlar,
ıkın sıkın sancılar içinde benimle beraber sıkıntıya düşmüş gerideki hamile arkadaşlarımla kahkahalarla konuşmaya çalıştım,
iki h aftaya yakın yattım,
ordan bile nete girip iyiyim diye haykırıyordum,
ki kimse korkmasın,endişelenmesin diye,
benim için değil,kendileri için,bebekleri için,
biz burda bir kardeşlik oluşturmuştuk,
kimimiz erken doğurdu,kimimiz günlerini hastanelerde geçirdi,ama hepimiz pozitiftik,

şişiyorum diyorsunuz şundandır,bundandır diyorum,sanki hiç okunmuyor,
biri geliyor benim yadığımın aynısını yazıyor,ay evet öyleymiş diye muhabbet devam ediyor,

ayrıca yazdığın,ayrıca, saçma bişey,
kimseye yalancı demedim,sadece bunun mümkün olamayacağını söyledim,
ona yalancı demek olur diye olayı kocaman yapıp ithamda bulunanla,
o dehşeti gerideki hamile arkadaşlarına anlatan da aynı kişi,

bu topiklerde nasıl yazılması ne temennide bulunulması gerektiğini bana kimse anlatmasın,beni ve tarzımı burdaki herkes tanır,
tabi ki tek kişiyi soumlu tutmuyorum,
sadece burası benim arzu ettiğim çizgiden çıktı ve buraya girmeyeceğim diyorum,

artık gerçekten yazmayacağım,çok sıkıldım,
son kez herkese sağlıklı doğumlar diliyorum..

kızlar olay ne kadar anlamsız boyutlara gelmiş inanamıyorum.

hymarrye katılıyorum bebeğin başı serklaj ipne dayansa, yani doğum kanalına girse geri gitmesi zor, doğmaması ise imkansız gibi geliyor bana da . dalincim sen de hymarryi suçlamış gibi olmuşsun morale ihtiyacı var yargılanmaya değil diyerek.
ama genel itibarıyla olaya baktığımızda tartışma saçma geliyor, kıızcağız can derdinde, öyle ya da böyle sağlıkla doğursun da gerisi boş.
Hymarrycimm burası senin topiğin bırakıp gitmen bana da ters geliyor, diğer topikte burayla ilgili yazılanlar da bana ters gelmişti. sanırım bana artık buralarda herşey tuhaf geliyor.
şurada bir avuç insan var zaten, herkes stresli endişeli, birbirimizi üzmeye değer mi yahu

canım bugün bakdı biri 1800 gr diğeri 1730 gr çıktı 32+4 çıkıyo ama ben 30+1 imnormalde.... umarım hayra delalettir.

Oy maşallah dorukcum.Çok iyi beslemişsin kuzularını :nazar:

Bence hiç bir sorun yoktur.Çok duyuyoruz bu durumu,hiç sıkıntı çıkmıyor canım.

Oy maşallah dorukcum.Çok iyi beslemişsin kuzularını :nazar:

Bence hiç bir sorun yoktur.Çok duyuyoruz bu durumu,hiç sıkıntı çıkmıyor canım.

peki sence ben satıma göre 36 haftayı bekleyebilirmiyim. dr a sordum güldü. canları ne zaman isterse dedi ama bence 3 hafta daha atlatırsın korkma artık dedi.. ama ben çok korkuyorum ya..

peki sence ben satıma göre 36 haftayı bekleyebilirmiyim. dr a sordum güldü. canları ne zaman isterse dedi ama bence 3 hafta daha atlatırsın korkma artık dedi.. ama ben çok korkuyorum ya..

Bence 36.haftayı rahat görürsün canım.Ama biliyorsun ikizlerde süprize hazır olmak lazım.

34.Haft.sonra korkma demişti benim dr.Bebekler desteksiz nefes alabiliyorlarmış.

hymarry solıcek bır sozum yok gercekten ol sacma yere geldıkı ınanamıorum
ben topıktekı arkaadslar merak edıorlar dıye ne duymassam soledım ve bunu soledıgım ıcın suclu oldum dogru veya dıel duydugumu soleıdm topıgı dehsete dusuren ınsan oldum keske solemeseydım keske aramasaydım kendının kaale alınmadıgınıda nden dusundugunude analmıorum
onca yazdıgım syeın ıcınden sadece olumsuz olanlarımı okudun?
ayseye bıdaha sorarım dedıgın eyın mumkun olmadıgını olamıcanı ve bı acıklama yapması gerektıgını topıgı dehsete dusurmeye hakkı olmadıgını solerım bumudur
neyse karar sneın su saatten sonra nedesemde gunahkecısı olmusum bı kere herkes benı suclamaya basladı en ıysı susmak ve tk basına dertlere cozum aramak suanda ne durumdayım bılıomusun humeyracım okadar uzuldumkı su olanlardan cok kotu oldum
ne guze sne onca sıkıntın ıcınde pozıtıf olmayı basarabılmıssın herkes okadar guclu deıl sanırım

Bence 36.haftayı rahat görürsün canım.Ama biliyorsun ikizlerde süprize hazır olmak lazım.

34.Haft.sonra korkma demişti benim dr.Bebekler desteksiz nefes alabiliyorlarmış.

inşallah canım ya ne güzel sen bu hafta riski atlatıyosun allahın izniyle büyük ölçüde hayırlı zamanda gelsin tüm bebişler inşallah..... bu ara paranoyak oldum ama onun farkındayım ben gece uykuları bitti zaten artık..kafamçokkarıştı

inşallah canım ya ne güzel sen bu hafta riski atlatıyosun allahın izniyle büyük ölçüde hayırlı zamanda gelsin tüm bebişler inşallah..... bu ara paranoyak oldum ama onun farkındayım ben gece uykuları bitti zaten artık..kafamçokkarıştı

Canım bende senin gibiyim inan.Resmen paranoyak oldum diyorum.

Bu aralar oğlum çok hareketli :nazar:Ama nasıl hareket resmen taklalar atıyor sıpa.

Bende panik oluyordum kalkıp yürüyordum.Birşeymi oluyor canımı acıyor diye.

Gayet ciddi birşekilde dr.anlatıyordumki dr.nasıl gülüyor.

Herkes hareket etmiyor diye bize koşar korkup üzülür.Sen hareket ediyor diye endişeleniyorsun.Aman ne biliyim artık herşeyden korkar oldum.

X