kızlar sabahtan hastanedeyiz ameliyata gireceği öptümm
merhaba canım,
öncelikle gebeliğin hayırlı olsun, umarım sağlıkla devam eder. benim de rahmimde septum vardı, ama benim komplet septum denen türdendi, baştan sona ikiye ayırmıştı rahmi, ben gebelik öncesi ameliyatla açtırdım. teyzemde de varmış zamanında, o yatarak geçirmiş hamileliklerini düşük riskine karşı. bu septumun çok küçüğü de oluyor, benim gibi baştan sona ikiye böleni de. bir de çift rahim olayı var i ona zaten doktorlar da müdahale edemiyor. senin durumun ne tam olarak bilemiyorum ama senin diğerlerinden daha dikkatli bir hamilelik geçirmen gerekir sanırım.bu durum alan küçüklüğünden dolayı erken doğum riskini tetikleyebiliyor, ama hiç farkedilmeyip doğumda da görülebiliyor bu tür anomaliler.
ahanda bir ikiz anne adayı daha :lepi:
canım hayırlı uğurlu sağlıklı bir hamilelik diliyorum,
beklemiyordun sanırım,hakkında hayırlısı olsun,Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez biliyorsun,
sen de bizim gibi şanslılardansın,
iyi düşün iyi olsun,
burda senin durumunda olan kimse var mı bilmiyorum fakat sonuçta hepimiz gibi ikiz bekliyorsun işte,gerisi çok da önemli değil benceopuyorumnanaktan
selam kızlar ben yine nete giremiyorum gözümün biri pert oldu yine koca bir arpacık şişirdi gözümü kapandı resmen geçene kadarda girmemem lazım zaten görmüyorum dogru düzgün.geçmişe bakamadım yine umarım herkez iyidir .allah nasipederse yarın kontrolümüz var inşalah oğluşlarım kilo almıştır bu yakınlarda dogurcak gibi bir his var içimde bide bugün adet sancısı gibi sancılar girmeye başladı allahtan hayırlısı diyorum kısmen tehlikeyi atlattık artık oda biraz rahatlatıyor beni.eylülllllll naptın kuzummm dogum yaptınmı geçmişe bakamadıgımdan bilmiyorum .allaha emanet olun canımmmm
Nefescim çok geçmiş olsun canım.Artık korkma bu haftadan sonra doğursanda daha allahın izniyle hiç birşeycik olmaz kuvezede gerek kalmaz inşallah.
Sende benim gibi hergün aman bugünde doğurmadım diye hamilelik sezonunu kapatıcan galiba canım.Hadi hayırlı.
teşekkür ederimcanımmmmCanan çocuklarının isimleri ne güzel:lepi:
ahhh canım cananım doğum sonrası erkeklerin bence korkuları artıyor .....gergin olunuyor
ee bizlerde tek olduğumuzdan bir yay gibiyizz en ufak şeyde oklar çıkıyor...
gececek bu zamanlaer kuzuların düzene girsin herşey normal olacak
Valla canan bizde ilk gülerde öyleydik yani şu bir ay falan oldu çok fazla kavga etmez olduk. Eee kolay değil tüm ilgi birden bebeklere dönüyor kocalarda ne olduğunu anlamıyor biz desen patlayacak yer arıyoruz uykusuzluk en büyük neden sanırım. Kızların uyku düzenini oturttuktan sonra herşey daha kolay olmaya başladı.
Yani kısacası sabır sabır su yolunu buluyor.
bekliyorum işte yaaa artık o gün ne zaman gelecekse psikolojim öyle bozukki bu inişli çıkışlı zamanımda yanlış karralar vermekten korkuyorummHayırlı cumalar arkadaşlar.
Canan sen keyfine bak tatlım,eşinin vee diğer erkeklerin doğumdan sonraki bu terelelli halleri ne bence biliyormusun.Bizler lohusalık depresyonu yaşıyoruz ya,onlarda bu durumdan sıyrılmak için onlar bizden önce giriyorlar lohusalık deprosyonuna.İlk doğumumda eşim çok idare etmişti beni saolsun,ama bu sefer nasıl olur bilemicem.
Eylül canım sen hangi hast.gidiyorsun?Bence dr.başka hast.gidecekse sana o yüzden gün vermiyor.doğum başlasın kendi gelsin diye düşünüyor.Bence dr.ara yada yanına git konuş canım.başka hast.gidecekmişsiniz ben ne olucam,şimdiye kadar siz yaptınız de takibatı.Seni korkutmak için demiyorum ama tatlım dr.bazen çok bencil oluyorlar.36.haftanda bitmiş,kontrole haft.gidiyorsundur.Dr.peşini bırakma derim ben,doğumun olana kadar.
Selam dırımcım.sen nasılsın.Sana kesinlikle katılıyorum.Manyaaaaaaaak bunlar ya.Bak ben hem perinatolog hemde doç.dr.kontrolümü sürdürüyorum.
Perinatolog kadın dr.sen 34.35.lerde doğum yaparsın,bu kız bebek erken doğumu tetikler diyor illa 2 kez daha ciğer geliştirici yap diyor.12 doz oldum iğne buarada.
Erkek olan dr.ciğerler matüre olmuş,iğneye gerek yok,oğlan miyadına gider,38 de planlı sezeryana alırız diyor.Anlıyacağın eşimle ben arada manyak olduk.Hangisine inanıyım ben şimdi?
anammm o kalabalıkta kendine mukayet ol canım korkutmak istemem ama zor günler bekliyo gibi seniimerhaba kızlar sizleri okudukça kendimi daha iyi hissediyorum maşallah hepimiz iyiyiz çok şükür
doğumdan sonra eşlerin değişme olayından bende çok endişe ediyorum bizim ilk bebek deneyimimiz şimdilik çok iyiyiz ben bebek gibi ilgileniyorum kocamla doğumdan sonra inşallah kavga gürültü yaşamayız ilgi bölünecek umarım Allah ağız tadımızı bozmaz zaten kayınvalidem kayınpederim kaynım gelecekler lohusayken sinir olacağım birde huzursuzluk çekersem bilmiyorum neler olur
unutulmuyo işte canım sürekli olunca kavgalar hep öncekilerde hatırlanıyo şu dönemi sağlam atlatabilseydik hayırlısı ilecanancım çok şükür başka bi sıkıntınız olmasın böyle ufak tefek kavgalar hemen unutulur senin de sinirlerin bozuktur tabiki her işe koşturuyosun bugünleri ne kadar sabırla eminim bekledin inşallah en mutlu şekilde Allahım geçirmeni nasip eder
çok gergin sinir bozucu birgün geçiriyordum...şimdi koşu bandından indim 1 saattir kulağımda müzik yürüdüm rahatladım yaaaaaaaaaaa
günaydın kızlar.çoktandır gelemiyordum buralara.ben doğum yaptım,bebeklerim 3 hafta erken geldiler.tam 33.haftada doğum yaptım.aslında herşey yolundaydı ama 19 mayıs gecesi birden burnum kanamaya başladı,kanı durduramadık.hemen acile gittik,doktorumuda çağırdık.tansiyonum aniden fırlamış.kendi yaşadığım yerde o kadar erken doğum için olanak yok,doktorum araştırıyor çevre illeri yoğun bakım üniteleri hep dolu.en son ankarada özel bir hastanede iki tane yer bulduk.ambulansla apar-topar ankaraya geldim.hemen sezeryana alındım.ben ve bebeklerim son anda kurtulmuşuz.Allah korumuş.ben ancak dün çıkabildim hastaneden.bebeklerim iyi çok Şükür,bir hafta kadar biri küvezde kalacak diğerinin ihtiyacı yokmuş ama onada daha iyi bakabilmek için orda tutacaklar.sütüm gelmeye başladı yavaş yavaş.İnşallah bundan sonra herşey iyi olur.bizler için dua etmeyi unutmayın.
günaydın kızlar.çoktandır gelemiyordum buralara.ben doğum yaptım,bebeklerim 3 hafta erken geldiler.tam 33.haftada doğum yaptım.aslında herşey yolundaydı ama 19 mayıs gecesi birden burnum kanamaya başladı,kanı durduramadık.hemen acile gittik,doktorumuda çağırdık.tansiyonum aniden fırlamış.kendi yaşadığım yerde o kadar erken doğum için olanak yok,doktorum araştırıyor çevre illeri yoğun bakım üniteleri hep dolu.en son ankarada özel bir hastanede iki tane yer bulduk.ambulansla apar-topar ankaraya geldim.hemen sezeryana alındım.ben ve bebeklerim son anda kurtulmuşuz.Allah korumuş.ben ancak dün çıkabildim hastaneden.bebeklerim iyi çok Şükür,bir hafta kadar biri küvezde kalacak diğerinin ihtiyacı yokmuş ama onada daha iyi bakabilmek için orda tutacaklar.sütüm gelmeye başladı yavaş yavaş.İnşallah bundan sonra herşey iyi olur.bizler için dua etmeyi unutmayın.
Artvinli canım inşallah herşey yolundadır..ama ayrı yumurta ikizleri oldukları için etkilendiklerini sanmam bir birlerinden..eşleri de ayrıydı ne de olsa dğeil mi ?
dırımcım iyi haberlerle gelin inşallah
artvinli birşeycik olmaz artık dualarım oğlunla olsun
firdoscum Allah hayırlısıyla kurtarmış gözün aydın
kızlar herşeyin yolunda olmasına sevindim kendinize ve minişlerinize iyi bakın
yaaa hüngür hüngür ağlayasım var..sorunsuz geçsin şu 1 ay...çok yorulduğumu hissediyorum manen
Ayşecim evet keseleri eşleri ayrı.Ama dr bazı kan testleri istiyor işte doğuma kadar tekrarlanacak.Oğluma ve özellikle bana zararı olabilirmiş,o yüzden tedbirmiş bu testler.
Amin bircecim inşallah sağlıkla alırım oğlumu kucağıma.
Bende senin gibiyim inan canım.Kendini o kadar yorgun ve çökük hissediyorumki.Bazen bütün enerjim çekiliyor.Ama çok şükür diyerek,oğluma bağlanarak moral buluyorum.
Rabbim hepimize sağlıklı vakitli doğumlar nasip etsin.:Saruboceq::Saruboceq: