Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

slm hanımalr gecmısı okudum herkes bıraktıgım gıbi
dırımcım allah ogluna acıl sıfalar versın cnm sıkma canını gececk bunalr ıns
eylul artık sıra sende haydı :)))
benı soracak olursanız bole mayhosum 26 ıncı haftaya gırdık artık gıderek zorlasıor enerjım yok yerımden kalkamıorumc atlaklar bır yandan bel agrısı asırı sekılde erken dogum kapıda ne yapacamı sasırdım tek tesellım bebeklerımın tepıklemelerı ozaman hersyeı unutuorum ıste :))

Canım rabbim kolaylık versin inşallah.Sabret bak 26.haft.gelmişsin,bundan sonrası belki ağırlık olarak dahada zorlanacaksın ama sonu çok güzel olacak inşallah.

Benimde canım sıkkın kızlar.Test sonuçlarını almış eşim hepsi iyimiş.ama kan pıhtılaşması testi yüksek çıkmış(3.80 değer) 4.70 çıkmış benim.dr.bebe asprini kullanmsın demiş testi 1 haft.sonra yenileyelim demiş.inşallah değerde artış olmaz,kanda pıhtılaşma olursa oğlumun beslenmesinde sıkıntı olur oooof rabbim hayırlısını nasip etsin.

sıkma canını bitanem... aspirin kullan bakalım bence etkili olacakdır... a.s.

Kızlar bugün ayrıntılı ultrasona gittim size de bahsetmiştim. Bebeklerimin arasında gün farkı vardı.Ayrıntılıya göre amniyosentez önerebilirim demişti dr.um.
Neyse gelelim bugüne, bugünkü ultrasonda bebeklerimde organ anomalisi yada amniyon sıvısında artma ya da azalma yoktu, her şey normaldi. Ancak benim bugün son adet tarihime göre 18 hafta 2 günlük olması gerken bebeklerimin biri 17 hafta 5 günlük, diğeri 19 hafta 1 günlük çıktı. Dr.um bebeğin birinde hafif gelişme geriliği var sıkı takip etmemiz lazım fark açılırsa amniyosentez yapmak gerekebilir dedi.
Kızlar böyle bi şey yaşayan var mı? Yani bebeğinin biri son adet tarihine göre böyle biraz geri olan. ınşallah bi şey yoktur. Ne hissedeceğimi bilemedim. Bana bebeklerimin ikisi de iyi gibi geliyor öyle hissediyorum nş. öyledir...

CNM BNM BEBEKLERIM 20 INCI HAFTAYA KADAR ARALARINDA FARK COKTU BIRISI SAT A GORE ONDE DIGERIDE GERIDEYDI IKISININ ARASINDAKI FARK TOPLAM 1 HAFTAYDI COKTU YANI 20 INCI HAFTADA AYRINTILIYA GIRDIGIMDE BIRISI 20 HFT3 GUNLUK DIGERIDE 20 HFT 2 GUNLUKTU YANI FARK KAPANMISTI SEN O FARKA COK TAKILMA TUM BEBEKELRDE MEVCUT BIR DURUM AMA GENEDE DR UNUN SOZUNDEN CIKMA :asigim:

artvinlim benim de birinin kalbi durduktan sonra kan sulandırıcı verdi doktor, kalbi duran bebeğin sana ve diğer bebeğe zarar vermesini engelliyormuş. ama benim 1 hafta sonra kanama olduğu için kesti ilacı. kanaman olursa kesmen gerekir aklında olsun.

kızlar bizde taşınıcaz 2-3 hafta sonra, offf nasıl gözümde büyüyor, ressmen bunalıma girdim yaaa. bu halde toplasam toplayamıyorum, evde emanet gibi yaşamaya başladık amaaann yoğun bir pazar sendromu modunda gibiyimm.

dalincimmm maşallah 26ya girdin haa süpper, çoğu giti azı kaldı sabırr.

varya resmen kaburgamın üst kısmına dek ayaklarını uzatıyorlar...bilmiyorumkismile göğsümün altına dek..küçüktür benimkiler bir de..

varya resmen kaburgamın üst kısmına dek ayaklarını uzatıyorlar...bilmiyorumkismile göğsümün altına dek..küçüktür benimkiler bir de..

aynı şeyi banada yapıyolar ayşecim ama sol tarafımdaki yapmıodu bi kaçgündür dönmüş aşağı.. hatta ben kaburgamın arasında gezdirdiğini düşünüyodum ayaklarını :))))
bunların tadını çıkaralım özleyeceğiz bu günleri....:)

Yanlız degilsin ayşecim.. Aynennn.. Hergün bir gün daha geçti diye şükrediyorum ama o günün her saatini milim milim yaşıyorum nerdeyse..

Canım herkes özlüceksin diyor bu günleri..hiç ihtimal vermiyorum..aylardır kah hastanede kah evdeyim..hep yatış..arkadaşlarımı bile görmedim,aylardır eşimle elele bile yürüyemedim..Allahtan hep sabır diliyorum..hareket ediyorlar mı diye yokluyorum..saliseler bile o kadar zor geçiyor ki....
Ah bir sağlıkla doğsa şu sıpalar...
boshayallersmile

Amiinn inşallahhh canım, hayırlıısıylla bi dünyaya gelseleer daha ne isterizz.. Onları görünce unutacagız sanırım bu günleri, yani öyle ümit ediyorum :)

Keyfini çıkar diyolarr, her hareketlerinde seviyorum konuşuyorum hoşumada gidiyor ama başka keyfini çıkarıcak bişey bulamıyorum şuan için boshayallersmile

iyigeceler kızlar felaket bir baş ağrısı ve mide bulantısı yaşıyorum çıkartacak gibiyim ama tutuyorum kendimi...

bizi bugün arayan soran dua eden herkese teşekkür ederim hastane köşesindeyken bir ses bir tlf bu kadar manalı olur iyiki varsınız
sabah çok erken gittik kuzum saat 12 kadar aç bekledi..12 de içeri girdik hemen muayne etti allahtan 2. ayından beridir talkip eden doktoru geldi ameliatı ben yapacağım dedi....sevindim açıkcası
o arada başka bir doktor geldi hemen hocam iğnesini yapalımmı dediler yapın dedi dok.
ana kuzuma sakinleştirici yaptılar hoppp doktor aldı kucağına ...annesi biz gezmeye gidiyoruz dediler ve aldılar... o kadar tuaf oldumki arkama bakmadım baksaydım alacaktım ömeri....
kendimi çok sıktım annem vardı yanımda ..ağlamadım ama çok zor bişeymiş.....içim gitti dışarı çıktığımdada sakindim eşim deli tavuk gibiydi kardeşi abisi vardı annesi vardı ama
aldılar kuzumu diyor başka bişey demiyordu
saat geçemedi normalden uzun sürdü bizden sonra giren bebek çıktı bizimki çıkmadı
delirdimm...2,5 saat sürdü....sonunda ömer eser dediler....milleti yararak geçtim ameliyathanenin önü ana baba günü en büyük ameliyathaneymiş 20 masalı hemen üzerimi değiştrim....daldım içeriye
yakışıklım tam ayılmamıtı suratı asıktı ....içim gitti sarıldım hemen....

doktorumuz geldi....herşey iyi geçti dedi...elimden geleni yaptım dedi adam
ben şaşırdım bi sorunmu var dedim...ameliyatta bu kadar kalmamızın nedeni
testis tahmin edilenin dahada yukarısında kasıktaydı dedi.ve testisin damarı malesef kısa dedi
elimden geldiği kadar torbaya çektim ama tam gelmedi dedi...bundan sonra çok dikkat edeceğiz
takiplerini ben yapacağım dedi...tekrar yukarı kaçma olasılığı var dedi...
bu olasılığı ilerleyen zamanlarda konuşacağız dedi...şimdi ömerle .ilgilenin dedi...

kuzum çok usluydu bir melek kadar masum ve güzeldii....hiç üzmedi bizi...
şimdi uyuyor maşallah evdede geziyor sürünüyor 3 gün sonra kontrol

sizlere çok teşekkür ederim desteğiniz için...birkez daha anladım anne yüreği mangal kadar olmalı

iyi geceler...

Canım inşallah Ömer in en kısa zamanda sağlığına kavuşur..Tüm kalbimle güzel günlerin gelmesini dilerim sizin için...:Saruboceq:

sıkma canını bitanem... aspirin kullan bakalım bence etkili olacakdır... a.s.

İnşallah dorukcum asprin işe yarar.Eşim dr.görüşmüş bu normal olağan bir durum demiş.Ama eşiminde benimde canımız çok sıkıldı,belki büyütülecek bir şey yok ama,artık çok gerildik.En ufak bir durum geriyor işte bizi.

dırım oğluşuna masallah ınş kısa zamnda ıyı oluvcak.........annelık cok zor gercekten........artvınlı masallah sanada rabbım kolayklık versın .......alın hepınız meleklernızıu kucanıza ınşşşşşşşş herkese hayurlı sabahlar

arkadaşlar herkes nasıl hamile kaldıgı yazabilirlerse daha güzel aydınlatacaksınız.yani dogal yollardanmı ikizlere hamile kaldınız yoksa aşılama mı tüp bebbekmi mikroenjeksiyonmu.Allah yarabbim bütün isteyenlere versin.kimsenin kucagını boş bırakmasın.sizlerede hayırlısıyla kucaklaınıza almayı nasip etsin

günaydın kızlarr,

dırımcımm canım geçmiş olsun, yazdıklarını okurken kendimi tutamadım, hem bir anne adayı olarak hem de kendim de çoook küçük aylarda yaşlarda ameliyatlar geçirdiğim için anacığımın o anki hislerini düşünerek çook duygulandım. benim babamın da bir testisi inmemiş, müdahale de edilmemiş 5 kardeşiz biz, bir sorun yaşamamış, şu an 75 yaşında. yani umarım çıkmaz tekrar yukarı, ama çıksa da sorunsuz devam edebiliyor demek istedim.

artvinlimm, ben bir hafta clexane kullandım öğrendikten sonra, biz doktora gitmeden 1 hafta 10 gün önce kalbi durmuştu, kanama başlayınca hemen kestiler ilacı, bir daha da kullanmadım. kan testi de yapılmıyor bana, sanırım hafta farkındandır. ama yakınen takip edilmen çok iyi bence de, önemli bir durum çünkü. asıl doktorun gevşek davransa ben bile endişelenirdim.

biz de bugün kontrole gidicez inşallah, heyecanlıyım birass. dünden beri bebişin hareketlerini seyirmeden daha kapsamlı şekilde hissetmeye başladım, yani hafif hafif dönmesini filan hissediyorum sanki, ya sanırım gebeliğin ennn güzel yanı bu.

ayşecimm, windyciimm gebeliğin nesini özleriz demişsiniz, ben şu an aynı kategoride olmadığım ve sizler kadar ileri haftada olup ağırlaşmadığım için belki tam olarak anlayamam sizi, ama benim için aynanın karşısında büyüyen karnımı izlemek bile o kadar keyif verici ki. bebiş isterken rüyamda görürdüm karnımı büyüdüğünü, ama o kadar uzak gelirdiki, o kadar umutsuzlua düşmüştüm ki, sanki bunları hiç yaşayamam gibi geliyordu. o yüzden aynaya bakmak, kıpırtılarını hissetmek, sabahları güne onunla uyanmak bile inanılmaz keyif veriyor bana. ama dediğim gibi endişelerinizi şu an tam olarak değerlendirebilmem mümkün değil.

neyse çok uzattım.

kızlar beni tanırsınız belki.. şu an daha 2,5 aylık ikizlerim var.hamiilelikten kalan futbol topu büyüklüğünde de karnım var... tekrar eski haline dönermi bilmem.........hamileliğimi nasıl geçirdiğimide bilen bilir..... göbüşler topiğinde resimlerim olcak bakarsınız....2 aylıkkken 40 derece ateşle acile gittim.. düşük riskin var dediler.. yattım.... 3 aylıkkken düşük riskinden dolayı dördüzlerimin ikisini aldılar...atlattım derken suyum geldi... gene yattım...24 haftayı tamamladım doktorum redüksiyondan dolayı erken doğum riskşn var yat kalkma dedi....çok şükür 37 haftada doğum yaptım.. hemde tek celeston vurulmadan.....ama hep yatarak..... şimdi koca bir göbüşüm yatmaktan dolayı kocamanda bir popo oluşmuş. sonuç iki güzel meleğim var.....3 kızım var şu anda.... tüpbebek maddi yöden külfetli zorluyor bizi..... ama biraz param olsa gene giderdim..... ben şimdiden hamileliğimi özledim.....

Kayracımm günaydın,

senin onlara yazdığın keyfini çıkar maili benim keyfimi kaçırdı şimdi. ya bu redüksiyon yaptırmış olmamız sonuna kadar risk mi yaratıyor bizde. 24. haftada birşey mi oldu, yoksa her koşulda bizim için riskli mi sonrası aceba? benim teke düştü hala risk sürüyormuki? bana biraz bu süreci açıklayabilirsen sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…