• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

medine cnm hızın muhtemelen etkisi var ama asıl önemli olan diyet

nefes cnm ben hiç bikini giymedim bu saatten sonra sarkık ve çatlak karınla asla
ama çok şişmiştim ilk 1 ay ki hedef en az 4 kilo en fazla 6 kilo ben az kiloya geldim bu haftada verirsem en az 1 kilo çok iyi olacak bugün çok düzenli gitmedi çok uykusuzdum 4 de yattım aksam üzeri çocuklara uyudumda kendime geldim...

şimdi darma dağnık odalarını toplayacağım...sonra çamaşır asacağım makinayı yine çalıştırırım
yarın aşımız var çantamızı hazırlaycağım...bugün ne hareket ne ara öğünler olmadı yanii canımız sağolsun

medine cnm hızın muhtemelen etkisi var ama asıl önemli olan diyet

nefes cnm ben hiç bikini giymedim bu saatten sonra sarkık ve çatlak karınla asla
ama çok şişmiştim ilk 1 ay ki hedef en az 4 kilo en fazla 6 kilo ben az kiloya geldim bu haftada verirsem en az 1 kilo çok iyi olacak bugün çok düzenli gitmedi çok uykusuzdum 4 de yattım aksam üzeri çocuklara uyudumda kendime geldim...

şimdi darma dağnık odalarını toplayacağım...sonra çamaşır asacağım makinayı yine çalıştırırım
yarın aşımız var çantamızı hazırlaycağım...bugün ne hareket ne ara öğünler olmadı yanii canımız sağolsun

valla tam hız devam sende normalde bir insan bu hızla deynek gibi olur valla . ama metobolizmada önemli .zaten sende bu konuda tedavi görüyordun unutmadıysam .ama bir ayda 6 kilo vermek harika birşey 6 kilo yük gidiyor insanın vücudundan .
çatlaklara gelince ilk hamilelligimde hiç olmadı bunlardada daha başlamadı ama hiç umudum yok sonuçta ikiz taşıyoruz .bende artık bikinileri atacakmışım gibi görünüyor zaten üç çocukla el kadar şeyleri giymek riskli olur heralde delikafadulden bide canım kaçıncı haftada başladı çatlaklar olmaya ben bu haftalardan sonra bekeleyeyiğmmi

valla tam hız devam sende normalde bir insan bu hızla deynek gibi olur valla . ama metobolizmada önemli .zaten sende bu konuda tedavi görüyordun unutmadıysam .ama bir ayda 6 kilo vermek harika birşey 6 kilo yük gidiyor insanın vücudundan .
çatlaklara gelince ilk hamilelligimde hiç olmadı bunlardada daha başlamadı ama hiç umudum yok sonuçta ikiz taşıyoruz .bende artık bikinileri atacakmışım gibi görünüyor zaten üç çocukla el kadar şeyleri giymek riskli olur heralde delikafadulden bide canım kaçıncı haftada başladı çatlaklar olmaya ben bu haftalardan sonra bekeleyeyiğmmi

evet nefes cnm aslında benim evdeki tempomu millet spor salonunda yakalıyor
ama metobolizmam bozuk...ilaçlarla dengeye getiriyoruz...

çatlak konusunda ben en şansız anneyim sanırım ben 3 ayımda çatladım
olurmu diyeceksin oldu ben tam 3 ayımı bitirmeden gebelik alerjisi oldum ve o alerjiden heryerim kaşındı tek karnım değil vücudum yara olurken göbüşüm çatladı ama bir ikize göre çok çok çatlamadım ben

Hayırlısı ile kucaklarsın inşallah canım .:asigim: :asigim:
Bende şimdilik ödem oluşmadı..

amin inşallah canım sagolasın

maşallah canım bebeklerine nazar deymesin .için rahatetmiyorsa sıkıntı yapacaksa bu sana başka bir dr. git hayatım daha iyi ultrosonu olan bir dr. sana daha net bişeyler söyler.
sende rahatlarsın .

amin inşallah canım içim rahat canım ya ben Allahımı vekil kıldım Allahım büyük hakkımızda hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah hep,mizinkuzuların saglıklı vede sıhatlı gelirler dünyaya Allahım hepimizin kuzularına hayırlı uzun ömürler versin inşallah

slm arkadaşlar.21 martta doğum yaptım.öncesinde 10 gün ve sonrasında 10 gün küvöz nedeniyle hastanede kaldık.zaten nidilat kullanıyordum rutin kontrolde hastaneye yatman şart dedi dr um sancılarım düzenli gelmeye başlayınca dr nidilatla beraber içinde prepar denen ilaç olan seruma başladı.fazlaca ödem ve çarpıntı yapıyor.forumdan bihaberim ama gördüğüm birkaç mesaja şaşırdım 35 te ikizler doğurtulmalı yazmış sanırım bazı arkadaşlar,bense anne karnındaki bir saatin bile çok önemli olduğunu biliyorum ve fakültede günlerce bunun için yattım.neyse,dr um artık ilaçları kesicem korkuyorum yarın sezeryansın dedi ama birkaç saat sonra geldi ve,yenidoğan yoğun bakımda enfeksiyon çıkmış başka hastane arayabiliriz ya da riski göze alıyoruz yoğun bakıma gerek kalmaz diyorsanız burda doğumu yaptırayım dedi.eşimle şok olduk,doktorumuz da şaşkın ve çaresizdi ama bebekleri riske atmadık yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan hastane aramaya başladık.afyon da bulamadık.çünkü sadece küvözlerinin olması yetmiyor.eskişehir de bir özel hastanede bulabildik.gecenin biryarısı ambulansla oraya gittim.bu arada arkadaşlar bazen hastaneler özellikle devlete bağlı olanlar,küvözleri boş olsa da boş demiyorlar,çünkü yatan hastalar için rezerve ediyorlar,mesela ben fakültedeyken de dr,um ertesi güne iki boş küvöz olup olmadığını sorup bize ondan sonra yarın sezeryansın demişti.4 cm açıklıl ve yüzde altmış silinmeyle ameliyata alındım.gözümü açtığımda bebekler yanımda yoktu.kızım 2650 oğlum 2450 gr doğdu.oğlum için birgün süre demişler çıkarsa yaşar yoksa kaybederiz.doğduklarında ikisinde de solunum yokmuş.oğlum tüple nefes aldı günlerce ve herseferinde midesine sokulan hortumla beslendi.kızım ise daha güçlüydü 3.gün emzirmeye başladım onu.çok şükür 10 gün kaldık küvözde.herşey çok zordu.Allah ım ordaki anne babalara sabır versin.sizlere kolay doğumlar nasip etsin. yazacak çok şey var daha ama zaman yok:)size tavsiyem doğum yapacağınız hastanenin solunum cihazlı küvözleri olsun,yani sadece küvöz yetmeyebilir, iyi bir hastane olsun.görüşmek üzere..

pandora cnm hayırlı olsun öncelikle sıkıntılı bir süreç geçirmişsin
hemen hemen her ikiz annesi bunları yaşıyor bazılarıda şanslı olmuyor..

evet doğru biliyorsun anne karnındaki bir saat dışarıdaki birgüne bedel
ama 35-36 doğan bebekler herşeylerini tamamlamış oluyor özellikle ikizler için çok sıkıntılı oluyor...
yani tek bebekte 38 normal görüp alıyolarsa...ikizde 36 çok normal demek istedi açelya
ama 30 haftalık bir doğum için bu söz konusu değil
ben 28 haftadan 33 haftaya kadar devlet hastanesinde yattım....ve heran doğum olabilir beklendi
senin dediğin gibi oradaki hastalara ayrılıyor küvez...çünki hocalara geliniyor özel ve bu hocaların hastalarının hakkı oluyor...bende yatarken preklemsi hastası bir kız vardı bir hocanın hastası idi onun için tutuldu ...adelt değil gibi ama o kişilerde hocalara özel ücret ödüyolar...
benimde yattığımda sancım çok olduğundan iki bebek 28 haftalık doğarsa yer yok dendi...bende özel gidiyordum benim doktorumun tek küvez hakkı varmış...çok şükürki biz yaşamadık...rabbim kimsede yaşatmasın

iyi haftalar kızlarrrrr......
sakin eylülcğm geç olsun güç olmasın derler ya aman bak benm daha hala yapılacak işlerim var hepsi olur hiç sıkılma boşver....bizde bebek şekerlerimizi arkadaşlarımla kendimiz yaptık bu haftasonu çok şeker oldular.....o karın acısı bende uzun süredir var ve ben doğuma kadarda geçeceğini pek sanmıyorum dokunamıyorum ben acıyan yere sende de öylemi oluyor??
sanırım çatlayacak ne yaparsak yapalım benim şimdiye kadar bişey olmadı ama bu kaşındı ve yanma ondan olmalı sanırım. sen şekerleri nasıl yaptın canım
kızlar slm 2 gundur yoktuk hasta yatagımızdadık gecmısı okuyamadım umarım herkes ıyıdır grıbımız yenı yenı gecmeye basladı 1 haftada ama benıde zayıflattı yanı hıc bısey yıyemedım ben zayıfladım gobegım dahada belırgınlestı.kocaman oluor artık vucuduma alısmaya calısıorum kendımı bole gormeye alısık olmadıgımdan garıpsıyorum yattıgımda yanımda yatan kocaman bır kıtle :)))))
dalincim geçmiş olsun inşallah bir an önce atlatırsın
selam kızlar herkez iyidir inşallah .geçmişe bakamadım .dr. gittim herşey çok güzel biri 1200 biride 1300 kiloları kuzularım sağlıklarındada bir sorun yok sancımda yok pek mutlu geldim .ama acil kalp damara gitmem gerekiyormuş dr. ayagımdaki morlukları görünce nasıl dayanıyorsun sen bunlara acil gideceksin dr. dedi eee artık varizler patlıyor mosmor ayagım agrısıda cabası ama olsun kuzularım iyi ya o yetiyor bana . şimdi çıkmam lazım işyerindeyim burası doldu .rahat edemiyorum .hepinizi öpüyorum kocamannnnn opuyorumnanaktan hihoyyyt :emir_bebek: :emir_bebek:
nefes canım bebeklerine maşallah iyiler çok şükür
kızlaar herkeze ıyı ve saglıklı haftalar...bız dun esım ablam annem ve kayınvalıdemle bursa ıkeaya gıttık sadece gezıcektık ama okadar guzel bı bebek odası gorduk kı almaya karar verdık.ben hep tek yatakta yatırmaya karar vermıstım ama bu takımı gordukten sonra 2 yatak aldık tabı.hem fıyatı cook uygundu hemde tam benlah ım bebek odama goreydı dolabı ve sıfonyerı.ılk defa kuzularıma bısey aldım sımdıye kadar hep erken dıyodum ama kısmet olunca alıverdık odalarını.ınsallah rabbım saglıcakla yatmalarını nasıp eder.yarın kargoyla gelıcek bakalım.artık hazırlanmaya baslıycam bende .cook zevklı bı duyguymus oda hazırlamak allahım herkezlere nasıp etsın.yanlız bursa bıze 2 saat olmasına ragmen ve kendı arabamızla gıtmemıze ragmen cook sıkıstım ve gece bıraz belım agrıdı .artık sehır dısına gıtmek yok doguma kadar.carsamba kontrolum var ınsallah yavrularımda ıyıdırler hepınızı opuyorum ...
inşallah güzel günlerde kullan canım. kaç haftalım oldun sen . bizim için böyle aktiviteler artık yorucu oluyor bende biraz fazla otursam akşam bel ağrısı çekiyorum
slm kızlar geçen gün ilk dr kontrolüne gittik ve dr 2 tane kese gördüğünü ve ikiz olduğunu söyledi tabiki kalp atışlarını daha duyamadık c.tesi tekrar gidicez kalp atışlarını duyucaz inş. ama ben hep tek bebek gibi hissediyorum neden bilmiyorum sizede böyle oldumu hiç
canım tedirginlikler her zaman oluyor . hepimiz benzer tedirginlikler hissettik inşallah zaman geçtikçe bebeklerini hissettikçe tedirginlikler azalıcak

hayırlı akşamlar kızlar biz geldik
bugün kontrolumüz vardı gittik geldik
benim kuzular fazla kilo almamaışlar bitanesi 2300gr olmuş digeride 2000 gr olmuş kızlar size birşey soracagım doktorum bebeklerden bitanesinin kafası 3 hafta küçük gözüküyor dedi ama bu ultrasyon aletinden de olabilirn bazı hamilelerede böyle dedik ama bebekler dogdugunda nomaldi dedi inşallah seninkide normal olur inşallah dedi inşallahda öyle olur sizlerdede böyle şeyler oldumu birde benim bacaklarım falan fazla şişti ve doktor ödem var dedi perşembe yine gidecegiz Allah nasip ederse inşallah bu arada 37 haftada alacagım bebekleri dedi
rose bizim de bi arkadaşa biraz büyük dedi ama normal oldu çok şükür birine daha öyle dediler o da normal oldu inşalla senin de öyle olur için rahat etsin dersen bi doktora daha git derim ben

canım maşallah azmine ben rejime girdiğini unutmuştum bile iyi bırakmamışsın büyük başarı
slm arkadaşlar.21 martta doğum yaptım.öncesinde 10 gün ve sonrasında 10 gün küvöz nedeniyle hastanede kaldık.zaten nidilat kullanıyordum rutin kontrolde hastaneye yatman şart dedi dr um sancılarım düzenli gelmeye başlayınca dr nidilatla beraber içinde prepar denen ilaç olan seruma başladı.fazlaca ödem ve çarpıntı yapıyor.forumdan bihaberim ama gördüğüm birkaç mesaja şaşırdım 35 te ikizler doğurtulmalı yazmış sanırım bazı arkadaşlar,bense anne karnındaki bir saatin bile çok önemli olduğunu biliyorum ve fakültede günlerce bunun için yattım.neyse,dr um artık ilaçları kesicem korkuyorum yarın sezeryansın dedi ama birkaç saat sonra geldi ve,yenidoğan yoğun bakımda enfeksiyon çıkmış başka hastane arayabiliriz ya da riski göze alıyoruz yoğun bakıma gerek kalmaz diyorsanız burda doğumu yaptırayım dedi.eşimle şok olduk,doktorumuz da şaşkın ve çaresizdi ama bebekleri riske atmadık yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan hastane aramaya başladık.afyon da bulamadık.çünkü sadece küvözlerinin olması yetmiyor.eskişehir de bir özel hastanede bulabildik.gecenin biryarısı ambulansla oraya gittim.bu arada arkadaşlar bazen hastaneler özellikle devlete bağlı olanlar,küvözleri boş olsa da boş demiyorlar,çünkü yatan hastalar için rezerve ediyorlar,mesela ben fakültedeyken de dr,um ertesi güne iki boş küvöz olup olmadığını sorup bize ondan sonra yarın sezeryansın demişti.4 cm açıklıl ve yüzde altmış silinmeyle ameliyata alındım.gözümü açtığımda bebekler yanımda yoktu.kızım 2650 oğlum 2450 gr doğdu.oğlum için birgün süre demişler çıkarsa yaşar yoksa kaybederiz.doğduklarında ikisinde de solunum yokmuş.oğlum tüple nefes aldı günlerce ve herseferinde midesine sokulan hortumla beslendi.kızım ise daha güçlüydü 3.gün emzirmeye başladım onu.çok şükür 10 gün kaldık küvözde.herşey çok zordu.Allah ım ordaki anne babalara sabır versin.sizlere kolay doğumlar nasip etsin. yazacak çok şey var daha ama zaman yok:)size tavsiyem doğum yapacağınız hastanenin solunum cihazlı küvözleri olsun,yani sadece küvöz yetmeyebilir, iyi bir hastane olsun.görüşmek üzere..

canım verdiğin bildiler için sağol bebeklerine de sana da çok geçmiş olsun

kızlar göbüşler topıgıne bugunkı yanı 19 haftanın ıcındekı gobegımı koydum yorumlarsınız artık haftama gore nasıl normalmı kucukmu buyukmu

cnm eskısehırde hangı hastanede yaptın dogumu ozel demıssın sakaryadamı acaba

selam kızlar haftasonu filan giremedim geçmişede pek bakamadım bu ara kaşınmaktan delircem ben ya her yerim kaşınıyo sinir oluyorum görünürdede hiç bişi yok gerginlikten mi nedendir anlamadım ama uyuuz bişi perşembe dr a gitçez bakalım bi sorim ellerim ayaklarım kollarım karnımı hiç karıştırmıyorum zaten o ayrı bi alem morartıyorum kendimi kaşınıcam diye resmenbilmiyorumkismile

selam kızlar haftasonu filan giremedim geçmişede pek bakamadım bu ara kaşınmaktan delircem ben ya her yerim kaşınıyo sinir oluyorum görünürdede hiç bişi yok gerginlikten mi nedendir anlamadım ama uyuuz bişi perşembe dr a gitçez bakalım bi sorim ellerim ayaklarım kollarım karnımı hiç karıştırmıyorum zaten o ayrı bi alem morartıyorum kendimi kaşınıcam diye resmenbilmiyorumkismile

canım ypğun nemlendirici sürmeyi denedin mi, kuruyor cilt bayaa gebelikte. şekerin nasıl? şeker yükselmesi kaşıntı yapabilir. bilirübin yükselmesinden olabilir, gözlerinde fln sarılık yok dii mi?

gergınlıktendır belkı cnaım dr una dnaıs bakalım bende merak ettım belkı ıelrde bızıdme basımıza gelıcek nedenmıs acaba

bazı hurafelere inanası geliyor insanın ama buna ben de inanmam,
ama ben hep kısa saçlı takılmıştım,
hamileyken saçlarımı uzatmıştım,
kızlarım annelerini uzun saçlı görsünler ilk kez diyordum eşime,eşimde nerden hatırlıyacaklar seni diyordu,
güzel güzel fönlü mönlü gitmiştim doğuma..
ben de hala kestirmemekte kararlıyım,

ole dedıelr benıde korkuttular ınanmam pek ama bole seyelre ınsan etkılenıor ıste ıster ıstemez

dalincimm o hurafelere yakanı bi kaptırırsan ohooooo neler gelir arkasından başetmek mümkün değil. ama hymarrynin dediği gibi doğuma nasıl girmek istediğin esas olan.

Back