• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

kızlar sıze bır sorum olacak ama cvplar acıl olursa sevınırım soru su:
HAMİLEYKEN SAÇ KESTIRILIRMI ?

Valla ben kestirdim inanmam ben pek oyle seylere yok akli kisa olurmus cocugu,hamile olan tum arkadaslarimda kestirdi.ben sacimi kestirdikten sonra cok canli cikmaya basladi valla iyikide kestirmisim,ama yinede kendin bilirsin:)

Gercektende sancım yoktu ama ben cok zor durumdayım doktor yok dedi şimdi ne diceksin ki zorla beni ddoguma al denmez vallahi kendimden cok onlara üzülüyorum böyle karnımın şekli bozuldu yavrularım nasıl sıkış pıkış

sık dişini demekten başka ne diyebilirizki canım.
en zor zamanlarındasin şimdi.ama tehlikeli dönemli atlatmışsın maşallahhh diyelim boncuğumuzda eksik etmeyelim..:nazar::nazar:
gerçi ben senin haftana kadar gelemedim ama ben bile 35. haftada kendimden karnımdan korkuyordum.. patlayacak balon gibi kocamandı.. sımsıkıı, gergin..fil gibi şişmiş ayaklar..yatsan bir türlü yatmasan bir türlü vs...doktorum 36+6 da sezeryana alacaktı ama nasip olmadı.
sağlıklı doğumlar arkadaşım.. vakitlice gelsin yavruların...

selam kızlar iyi herkes bakıyorum maşallah allah nazarlardan saklasın....benimde netim yoktu sabahtandır.aman iğrenç bir gece geçirdim gece 3 den sabah 7 kadar uyanıktım allahım delirecektim...saat 7den sonra uyumuşm biraz of ne zor yahu.....

nerocuğum sağol kuzum valla bi sen cvp verişsin yazdıklarıma

sonra yazmayınca neden yazmıyosun diyonuzzzzzzzzzzz

nefes maşallah ya kocaman olmuşsunuz siz sen bacakalrı göster yaa canın zaten çok yanıyor

opuyorumnanaktan kuzum ben erken cevap yazıyormda ondandır.

ayy offf su guzel gunde cıkıp gezmek vardı be
bole hasta hasta yatıorum sancımda var
1 hafta sonr akontrolum var bakalım ıkızlerımın cınsıyetleırnı ogrenebılırsem ıns artık gosterseler 5 ay bıtıor cok sabırsızlanıor annelerıııı

dalin bu seferde göstermesze kız :sinifsinif:

hayırlı akşamlar kızlar biz geldik
bugün kontrolumüz vardı gittik geldik
benim kuzular fazla kilo almamaışlar bitanesi 2300gr olmuş digeride 2000 gr olmuş kızlar size birşey soracagım doktorum bebeklerden bitanesinin kafası 3 hafta küçük gözüküyor dedi ama bu ultrasyon aletinden de olabilirn bazı hamilelerede böyle dedik ama bebekler dogdugunda nomaldi dedi inşallah seninkide normal olur inşallah dedi inşallahda öyle olur sizlerdede böyle şeyler oldumu birde benim bacaklarım falan fazla şişti ve doktor ödem var dedi perşembe yine gidecegiz Allah nasip ederse inşallah bu arada 37 haftada alacagım bebekleri dedi

allah hayırlısını versin rosecğm haftandan dolayı ödem olabilir belki benim henüz olmadı ama bilemiyorum ilerisi için ne olur..benim dr 37 haftada alacağını söyledi inşallah beklerler..

evet nefes cn
m aslında benim evdeki tempomu millet spor salonunda yakalıyor
ama metobolizmam bozuk...ilaçlarla dengeye getiriyoruz...

çatlak konusunda ben en şansız anneyim sanırım ben 3 ayımda çatladım
olurmu diyeceksin oldu ben tam 3 ayımı bitirmeden gebelik alerjisi oldum ve o alerjiden heryerim kaşındı tek karnım değil vücudum yara olurken göbüşüm çatladı ama bir ikize göre çok çok çatlamadım ben

kız dırım benm dr artık bu saatensonra çatlamazsın dedi ama acabamı ??

slm arkadaşlar.21 martta doğum yaptım.öncesinde 10 gün ve sonrasında 10 gün küvöz nedeniyle hastanede kaldık.zaten nidilat kullanıyordum rutin kontrolde hastaneye yatman şart dedi dr um sancılarım düzenli gelmeye başlayınca dr nidilatla beraber içinde prepar denen ilaç olan seruma başladı.fazlaca ödem ve çarpıntı yapıyor.forumdan bihaberim ama gördüğüm birkaç mesaja şaşırdım 35 te ikizler doğurtulmalı yazmış sanırım bazı arkadaşlar,bense anne karnındaki bir saatin bile çok önemli olduğunu biliyorum ve fakültede günlerce bunun için yattım.neyse,dr um artık ilaçları kesicem korkuyorum yarın sezeryansın dedi ama birkaç saat sonra geldi ve,yenidoğan yoğun bakımda enfeksiyon çıkmış başka hastane arayabiliriz ya da riski göze alıyoruz yoğun bakıma gerek kalmaz diyorsanız burda doğumu yaptırayım dedi.eşimle şok olduk,doktorumuz da şaşkın ve çaresizdi ama bebekleri riske atmadık yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan hastane aramaya başladık.afyon da bulamadık.çünkü sadece küvözlerinin olması yetmiyor.eskişehir de bir özel hastanede bulabildik.gecenin biryarısı ambulansla oraya gittim.bu arada arkadaşlar bazen hastaneler özellikle devlete bağlı olanlar,küvözleri boş olsa da boş demiyorlar,çünkü yatan hastalar için rezerve ediyorlar,mesela ben fakültedeyken de dr,um ertesi güne iki boş küvöz olup olmadığını sorup bize ondan sonra yarın sezeryansın demişti.4 cm açıklıl ve yüzde altmış silinmeyle ameliyata alındım.gözümü açtığımda bebekler yanımda yoktu.kızım 2650 oğlum 2450 gr doğdu.oğlum için birgün süre demişler çıkarsa yaşar yoksa kaybederiz.doğduklarında ikisinde de solunum yokmuş.oğlum tüple nefes aldı günlerce ve herseferinde midesine sokulan hortumla beslendi.kızım ise daha güçlüydü 3.gün emzirmeye başladım onu.çok şükür 10 gün kaldık küvözde.herşey çok zordu.Allah ım ordaki anne babalara sabır versin.sizlere kolay doğumlar nasip etsin. yazacak çok şey var daha ama zaman yok:)size tavsiyem doğum yapacağınız hastanenin solunum cihazlı küvözleri olsun,yani sadece küvöz yetmeyebilir, iyi bir hastane olsun.görüşmek üzere..

cnm tebrikler hayırlı olsun ayrıca kötü günlerden geçirmişsin allah birdaha yaşatmaşın..

dalincğm ben inanmıyorum bu tip şeylere ben kestirdim saçlarımı hatta redüksüyndan 1 gün önce kestirmiştm çok keyifsizdim

selam kızlar haftasonu filan giremedim geçmişede pek bakamadım bu ara kaşınmaktan delircem ben ya her yerim kaşınıyo sinir oluyorum görünürdede hiç bişi yok gerginlikten mi nedendir anlamadım ama uyuuz bişi perşembe dr a gitçez bakalım bi sorim ellerim ayaklarım kollarım karnımı hiç karıştırmıyorum zaten o ayrı bi alem morartıyorum kendimi kaşınıcam diye resmenbilmiyorumkismile

benim bir arkadaşımda vardı gece uykudan uyanırdı hamilelik alerjisi olmuştu oturup ağlardı kaşıntıdan,,ee cnm nasıl durucan perşembeye kadar...

ben kestirdim dalincim 1 ay oldu bende terettüt etmiştim ama hurafelere inanmamak lazım hamilelikte saçlar çabuk uzarda diyolar ama benimki hiçde uzamadı sen keyfine bak kafana göre takıl süslü güzel hamile ol eşim bana hamlemisin süslü kokonamı belli değil der

Amn canım,rabbm hepimize sağlıklı doğumlar nasp etsin.
Dediğin gibi bencede canım.34.haftaya gelsen daha bekletmem dedi.
ondan sonrası sanada bebeklerede işkence artık dedi.
O haftadan sonra bebekler dışarda daha iyi kilo alırlarmış.Hayırlısı artık,palanlı ve zamanı belli bir doğum olsunda,vakitsiz olunca anden yani çok stresl oluyor.

Canım sen daha önceki ikiz hamileliğinde üzücü bir durum yaşadın.Allah kimseye yaşatmasın.. Doktorun bunuda gözönüne alıp bebekleri riske atmamak adına ,haftan çok ilerlemeden almayı planlıyor olabilirmi..34 te almasıda biraz erken değilmi.

Ne kadar saçma yaa. banada dediler kesilmez diye. Mantığım almıyor valla.Ömrü kısa olur dediler Tövbe yarabbim.. Ömün müddetini Ancak Allah bilir..
Ben dinlemedim tabi. kestirdimm..süprizzzzz

nerooo npacaz bu seferde gostermezlerrr oturup aglıcam artık :)

ağlama kız dr biraz uğraşsın göstermedi diye kestirip atmasın gelmiyim oraya kötükedihüsokötükedihüso

eylülcğm beyaz tül aldık beyaz bademli çikolata beyaz kurdela ile bağlayıp kırmızı uğur böceği yapıştırdık üstüne sempatiksalakcinni ucuza halletik anlayacağın sadece çukulatasını iyi bir marka aldım hayatım

ağlama kız dr biraz uğraşsın göstermedi diye kestirip atmasın gelmiyim oraya kötükedihüsokötükedihüso

eylülcğm beyaz tül aldık beyaz bademli çikolata beyaz kurdela ile bağlayıp kırmızı uğur böceği yapıştırdık üstüne sempatiksalakcinni ucuza halletik anlayacağın sadece çukulatasını iyi bir marka aldım hayatım

yesınelr o tullerı emııı kendılerı böcük zaten varmı baska bocukk
dr a ısrarla solucem valla baska dr a gıderım lenn ııce bak dıcem lülülülülülü

ya kızlar benim bu hafta başım ağrıyo çok, bu haftalarda dolaşım hacmi mi artıyo acaba, kan fln. siz de yaşadınız mı bunu?

ben onumuz cuma dusunuorum gıtmeyı esım ozaman musaıt oluor
ama hanımlar sıze soruorum cuma gunu 19 haftam bıtıo 20 ye gırıorum 19+1 falan olucam 20 nın ıcınde olucam erkenmı ayrıntılı ultrason ıcın ne dersınız

aaa harbiden ben daha önce ööreniceemmm :)delikafadulden

Back