- 30 Mayıs 2015
- 13.624
- 13.033
-
- Konu Sahibi girisimcii
abisi yemekteymiş zaten neden bir daha yemek koysun ki?Karnı doyuyordur zaten adamın. Mesele karın doyurmak değil ki. Bütün ailenin bir arada olduğu aile davetine katılmayan kişiye yemeklerden az da olsa gönderilir. Sen de tadına bak sensiz boğazımızdan geçmedi demek gibi bir şey. Benim boğazımdan geçmez mesela abim yemezse ve gönderebilecek durumdaysam. Ama konu sahibinin ailesi, aile kavramı değişik. Ona da bir şey diyemiyorum.
Evdeki abine koymadın demiş, ben de ilk sizin gibi düşündüm ama iftara gelmeyen bir abi daha var sanki.abisi yemekteymiş zaten neden bir daha yemek koysun ki?
Ha yokk ben gelen abisi için giderken vermesini istemiş sandımm evdeki abine demiş tamamm ozaman evet sormak gerekirdi bi keyfi sebeple gelmemezlik yapmadıysa odaKarnı doyuyordur zaten adamın. Mesele karın doyurmak değil ki. Bütün ailenin bir arada olduğu aile davetine katılmayan kişiye yemeklerden az da olsa gönderilir. Sen de tadına bak sensiz boğazımızdan geçmedi demek gibi bir şey. Benim boğazımdan geçmez mesela abim yemezse ve gönderebilecek durumdaysam. Ama konu sahibinin ailesi, aile kavramı değişik. Ona da bir şey diyemiyorum.
he onu bilmiyorum ben gelen abisinden bahsediliyor sandımEvdeki abine koymadın demiş, ben de ilk sizin gibi düşündüm ama iftara gelmeyen bir abi daha var sanki.
Bir abi daha var diye anladım ama geldiyse ayrı mesele.abisi yemekteymiş zaten neden bir daha yemek koysun ki?
Aman boşverin bir daha ki sefere misafirin getirdiği tatlıyı ikram etmeyi unutmazsınız olur biter ama anneniz çok hatalı. Siz yabancı mısınız? Sizin kusurunuzu kapatacağı yerde kendi küsur buluyor. Çok ayipladım kendisini. Madem adet bu ve siz bilmiyorsunuz, koysaydi tabaklara kızım getirilen tatlı ikram edilir deseydi. Evde de birisi var ve yemek yoksa bı saklama kabına alıverseydi. Anneniz çok hatalı.İlk kez değil ama yeni evliyim zaten aklıma gelmedi o tatlıları koymak zaten kendim tatlı yaptım diye
ben orayı anlamadım konu sahibi açıklarsa çok sevinirim. eğer öyle bir durum varsa tabi konmalı ona da.Bir abi daha var diye anladım ama geldiyse ayrı mesele.
Kadın ilk başta mutfağa gitmiş yardım etmek için damat sen otur biz hallediyoruz demiş. Kadın da damattan çekindiğini söylemiş kızına yardım etmemesine açıklama olarak.Gelen tatlı misafire ikram edilir ama anneniz de bi tuhaf ertesi gün cimri bilmem ne yazmaktansa çay sırasında kendi gelip diyebilirdi şu tatlıları da koyalım diye. Anne sonuçta kızı bilmiyorsa öğretebilir sonradan o şekilde mesaj atmak biraz terbiyesizce geldi bana.
Ailen menfaatçi, takmana değmez, ay gerçekten çok iticiler, lafı olur mu ya hu çok ayıp, uzak durmanızda fayda var , üzülecek bisey yok zaten böyle küçük hesapları olan insanlardan nefret ederim hele ki yeme içme hesabı yapanlardan...Abimler ,annemi ve babamı sonra işte yemek yaptık eşimle tatlı yaptım. Onlarda eve bize geldiklerinde tatlı getirmisler ama bakamadım zaten çorbada yetismedi son 1 saatte yaptim sonra bulaşık çıktı vs derken kim ne getirmiş diye bakamadım yemekten sonra da çay yaptık yaptığım tatlıdan koydum sonra çerez koyalim mi? dedim onlarda yok gerek yok dediler .Giderkende anneme dedimki onun tatlı getirdiğini biliyorum da abimgilin ne getirdiğine bakamamistim tatlidanda koymadım koysa miydim ? Dedim. Sonrada iste kendim tatlı yapmıştım ondan koydum diye aklıma da gelmedi yok dedi annem neyse zaten tatlı yapmışın dedi. Ertesi gün bugün yani yazmış bana tatlilardan koymadın kalan yemekten evdeki abine koysaydın seni cimri demeye başladı. Eşin senden iyi dedi ama şunu soyleyim ne zaman ailem gelse eve onun için yapılan market alışverişi genelde ben ödüyorum tam o vakit eşimin de parasi kalmıyor ikimizde çalışıyoruz ayın 15 gunu o 15 gunu ben yardımcı oluyorum eve .Canım çok sıkıldı bu duruma takmiyim mi ?sizce .Nedense memnun edemiyorum annemi
Niye çekiniyor kaç kere geldi sonrada o gün yorgundumda zaten dediKadın ilk başta mutfağa gitmiş yardım etmek için damat sen otur biz hallediyoruz demiş. Kadın da damattan çekindiğini söylemiş kızına yardım etmemesine açıklama olarak.
Cunku erkekBir de abin tek mi yaşıyor neden onu besleme derdine girdi anneniz
Konum kapanmadı acaba doğru mu yaptınmben orayı anlamadım konu sahibi açıklarsa çok sevinirim. eğer öyle bir durum varsa tabi konmalı ona da.
Diğer üyeliğinden girer, olsun.banlanacaksın en sonunda
doğru yaptın gelir kapatırKonum kapanmadı acaba doğru mu yaptınm
İftar yada normal akşam yemeğine misafir ağırlamak zor gerçekten, el olsa kalkıp yardım eder insan. Çekiniyordum bahane, hadi çekindi kızına abinin getirdiği tatlıdan da koy diyebilirdi.Kadın ilk başta mutfağa gitmiş yardım etmek için damat sen otur biz hallediyoruz demiş. Kadın da damattan çekindiğini söylemiş kızına yardım etmemesine açıklama olarak.
2 inci üyeliği de mı var?Diğer üyeliğinden girer, olsun.
Konu tatlı değil anne bu ya anne , nasıl anne bu ...Annem eşimi benden iyi sanıyor oysa eşim annemlerin geleceği zaman maddi olarak destek sağlamıyor alışverişi ben ödüyorum diyor konu sahibi, yani eşim benden iyi değil ama annem ille de onu övüyor beni ise yeriyor yok kilo almışsın yok abinlere yemek koymadın yok tatlı koymadın diye diyor.
Belki sofraya kendi tatlısından koymuştur yenmeyince sonraki çay faslında onların getirdiğini koymamıştır nasılsa yemiycekler diye ben bu şekilde anladım yani.
Ki burda tatlı çok mühim bir mesele değil annesinin konu sahibi sorduğunda olsun sen de tatlı yapmışsın zaten diye yönlendirip ertesi gün neden koymadın diye sorması daha mühim. Çünkü art niyet var özellikle kusur bulmak istemiş aramış saydırmış kızına. Sevgisiz merhametsiz memnuniyetsiz bir anneyi ne yaparsan yap mutlu edemezsin ve seni böyle aşağı çekiyorsa modunu düşürüyorsa görüşmeni kısıtlayabilirsin.
Üyeler hakkında bilgi sahibi olduğuna göre sjdkdkd2 inci üyeliği de mı var?
vaaay çok ince bir detayÜyeler hakkında bilgi sahibi olduğuna göre sjdkdkd
Şimdi şöyle sende doğru düzgün mutfağa gelmedin dedim baktım geldim zaten gerek yok dediniz dedi sonra da işte hem zaten benim senin bulasigina yardım etmek zorunda değilim dedi bende zaten anne korkudan gerek yok dedim çünkü bu sefer misafirliğe geldik bana yardım ettiriyor dersin dedim o yüzden de demedim bir şey dedimİftar yada normal akşam yemeğine misafir ağırlamak zor gerçekten, el olsa kalkıp yardım eder insan. Çekiniyordum bahane, hadi çekindi kızına abinin getirdiği tatlıdan da koy diyebilirdi.