Arkadaşlar dün ailemi iftara çağırdım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İftar yada normal akşam yemeğine misafir ağırlamak zor gerçekten, el olsa kalkıp yardım eder insan. Çekiniyordum bahane, hadi çekindi kızına abinin getirdiği tatlıdan da koy diyebilirdi.
Damat nezaketen öyle der tabii ki. Biz de öyle diyoruz ama el atsalar daha iyi. Daha çabuk hallolur işler. Oturup sohbet etmeye vakit kalır.

Tutmuyorum eşime cimri demiyor bana diyor eşim cebine el bile atmadi

Cimri insan kimseyi davet etmez zaten. Annenize gelince; onu memnun etmek zorunda değilsiniz. Evinizin hanımı sizsiniz kime ne ikram edeceğinize siz karar verin ve bunun hesabını da anneniz dahil kimseye vermeyin, sormayın.

İkinci kez değil de bir kere koyarken evde ne kadar tatlı varsa tabağa az az koysanız iyi olur nefis bu çünkü, akla gelir. Gelirken eve tatlı getiren biri olursa ben de kendi tatlimin yanına mutlaka koyarım yenmiyor ya da şöyle borcam gibi bir tabağa servis olarak masaya açarim dileyen alır gerisi bana kalır zaten.

Çorbayı yetiştirdim ablacım sadece onlar erken geldi 1 2 saat onlar geldiğinde ben çorba yapıyordum o yüzden kutulara bakamadım
Benim annem de sizin annenize benzer. Ben de bekarken evde yemek yapıp misafir ağırlamış olmama rağmen yeni evlendiğimde misafir ağırlamayı pek becerememiştim. Tam pişmeyen yemekler bile olmuştu ama insanlar anlayışla karşıladılar ki onlar eşimin tarafıydı. İnsan kendi ailesinim daha anlayışlı olmasını bekliyor. Tatlıyı koymayı unuttuysanız annenizin usulca söylemesi ya da gelip kendisi koyması gerekirdi çünkü o anne ve yol göstermesi gerek. Kendiniz koysaydınız da laf vermeseydiniz daha iyi olurdu tabi ama ben sizi haksız görmedim. Bir de baştan bir şey olmaz deyip sonrasında lafını yapması da çok garip ve aynı benim annemin yapacağı bir hareket, o yüzden ne hissettiğinizi anladım ama gelen misafir için yapılan alişverişin parasını kimin ödediğini söyleyip eşinizi rencide etmeyin. Siz eşinizle takım arkadaşısınız, rakip değil

Söyle bir inceledim de her konuda yorumun var
Her konuda nasıl yorumum olsun yahu böyle bir şey mümkün mü? Sabah boşanamayan bir kadına üzülmüşüm, dün gece çocuklu annelerle ilgili konuya normal yorumlar yapmışım. Ama sizin kast ettiğiniz Venüs Öykü konusu herhalde. O da eleştirilir yav şimdi, Venüs Öykü ne

Damat nezaketen öyle der tabii ki. Biz de öyle diyoruz ama el atsalar daha iyi. Daha çabuk hallolur işler. Oturup sohbet etmeye vakit kalır.
Bizim milletçe sorunumuz var ben çözdüm işi
Çay içer misin? Ay yok zahmet etme (kibarlık olsun diye dedim)
Yardım edeyim. Yok sen otur ben hallederim (ayıp olur diye dedim)
sonra böyke kavga dövüş

Ben şeyi anlamadım kendi evinize gelen misafiriniz için doğal olarak alışveriş yapmışsınız. Ha siz yapmışsınız ha eşiniz ne fark eder. Eşim elini cebine atmıyor dediniz ama evlisiniz zaten kimin markete gittiğinin bir önemi var mı para aile evinden çıkmıyor mu? Onun dışında anneniz çok abartmış yani tatlı unutulmuş olabilir bir dahakine dikkat edilir önemi yok. Kalan yemeği abiye koymak da saçma bu adam tek başına sefalette yaşamıyor ya kazık kadar adam, ona yemek ayrılmadı diye anne mesajla hakaret eder mi ne saçma

benim senin bulasigina yardım etmek zorunda değilim dedi bende zaten anne korkudan gerek yok dedim çünkü bu sefer misafirliğe

Benimle bu şekilde konuşan anneye hiç bir şey sormam, davet etmem, zerre kiymette vermem. Kendisi size mesafeli, çocuğu olarakta benimsememiyor ve sarfettiği cümlelere bakılırsa da kıskandığı çok açık.

Valla hepsini okumadım ama bende misafirliğe gittiğimde kendi getirdiğim tatlı illa ısrarla koyulsun istemem. Kendim yemek için getirmiyorum yoksa tatlıları koysunlar varsa söylerim onu size getirdim siz yersiniz diye. Herkesin farklı görüş açısı var tabi.

Burda hatali olan anne. İnsan kizina boyle yapmaz. Tatliyi unuttu diyelim “kizim kutuda baklava vardi dagit istersen” diyebilir.
Bizde ikinci gun ayni yemek pek tercih edilmediginden ben de yogut kaplarinda vs koyup veririm yakinimsa misafir ama anne bunu da soyleyebilir “yemek kaldiysa abine de gotureyim” demek cok zor degil. . Arayip boyle kindarlik yapmasi yanlis olmus.

Annesi sen cok cimrisin, evdeki abiye yemek gondermedin ,zaten kilo almissin ,hepsini ye iyice diye laf sokmus, damat cok iyi senin gibi degil demis. Konu sahibi o yuzden hem tum malzemeyi ben aldim, hem herseyi ben yaptim, ben kötü, damat iyi oldu demeye getiriyor. Tipik erkek kayiran, damatci, ogulcu anne.

Hepiniz çok tuhafsınız ya da herkes birbirini çok yanlış anlıyor. Eşiniz misafir geliyor para harcamıyor. Anneniz açığınızı arıyor. Uyarıp, kızım unutmuşuz bir dahakine dikkat ederiz, derdi. ( eğer ilk kez yaptıysanız) Siz gelen tatlıyı çıkarmıyorsunuz. Evli kardeşiniz almış sanırım. Eşi evde söylenebilir çünkü. Bir de evdeki kardeşe yemek konmalı bence.
Eşiniz annenizi neden çıkarıyor mutfaktan onu da anlamadım. El mi çekiyor yoksa zahmet mi olmasın diyor.

Kayınvalidem annemleri yemeğe davet etmişti. 2 kilo fıstıklı baklava almışlardı. Kadın önlerine çıkarmadı. Unutmuştur dediler. Tanıdıkça bilerek yapacak biri olduğunu düşündüm. Daha sonra bir kez çaya gittik ailemle. Yine tatlı aldık. Gittim mutfağa yardıma. Bana diyor ki " dünden kalan kek var bir şey yapamadım." Aldım elime tabakları annemlerim aldığı tatlıdan koydum. Dedim ki " bak sorun çözüldü."

Kasedeki tatlıyı nasıl dilimlicem sutlaci
Bence baklava gibi şerbetli tatlı getirmişlerdir. Siz sütlaç yapmışsınız. İftar menüsünde pilav ve benzeri yemekler oluyor mutlaka. Üstüne pirinçli sütlaç gitmiyor. Ben de olsam iftar yemeğinin üzerine baklava tercih ederim.

Zaten her türlü getirileni ikram etmek görgü kuralıdır. Çünkü insanlar çekinebilir, canı istese de söyleyemeyebilir. Hele de anne baba kardeş falan değilse. Ki bakın kardeşleriniz bile çekinmiş ve isteyememiş zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…