Arkadaşlar dün ailemi iftara çağırdım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence sen konunu kapat. Yaptığın çorbaya bile laf etmişler yorumlarda. Kime neyse. Bir daha evine tatlı getiren olursa ikram edersin, ananin her lafını da ciddiye almazsın. Mutsuz bir kadın. Asla asla memnun edemezsin ve bu senin suçun değil.
Nasıl kapanıyor hiç bilmiyorum burayi

Birincisi eve gelen tatlıdan mutlaka koymaliydiniz o konuda yanlış yapmışsınız.ikincisi eşinizle o şunu aldı bunu aldı diye hesaplamaniz çok tuhaf,herkes kendi misafirinin masrafını oduyorsa bu evlilik değil.ucuncusu annenizi hiç takmayın böyle olan anneler çok benimkide sürekli şu şöyle dedi diyip laf taşıyor.bisey söyleyince de sen kızımsin laf gelmesin diye diyorum diyor ama değil yani.

En en en sinir olduğum şey gittiğim misafirlikte çerez yermisin? Tatlı yermisin? Çay icermisin diye sorulmasidir. Sen koy getir yemezsem geri kaldirirsin zaten. Çerez bu kaseden geri poşete koymak zormu? Bu yeme demektir bana göre, zaten görgü gereği zahmet etme derim. Hele iftara gelmişler, ne varsa getir sormak ne ayıp, baktım yetişemiyorum annemden yada gelen misafirden tatlılari sen servis edermisin diye rica ederim, emin olun önüne koymamaktan daha nezaketli bir davranis.

Annenizin yaptığı ayıp olmuş, hiç kafaya takmayın, gerekirse yumuşak bi şekilde cevabını verin hatasını anlasın. Sizde insansınız, unutmuş olabilirsiniz, aklınıza hiç gelmemiş olabilir onların getirdiği tatlıyıda koymak. Ben birinin evine giderken tatlı götürüyorsam bana illa ikram etsin diye düşünmem hiç. Ne olmuş yani ikram etmediyseniz?

Benim asıl dikkatimi çeken şey, market alışverişi konusunda "ben ödedim, eşim elini cebine atmadı" kısmı oldu. Bence bu konuda eşinizle bi orta yol bulun, evlilikte sen ben davası hoş değil bence.

Neyseki tecrübesizliğini ailende yaşamışsın laf etselerde sorun değil ama hataların olmuş bir dahakine dikkat edersin. Annenin söyledikleri yanlış ama sizde eşinizle bi tuhafsınız. Biriniz mutfak gideri biriniz elektrik su vs üstlense anlarım ama ayı ikiye bölüp mutfak masrafını karşılamak çok saçma ev arkadaşı gibi?
Madem çalışıyorsunuz ertesi güne misafiriniz varsa bir gün önceden masayı kurun yemekleri koymadan peçete bardak tabak vs üzerini örtün,yine bir gün önceden hazır edilip ertesi güne pişirilebilecek ana yemek hazırlayın,meze tarzı şeyleri tatlıyı yapın ertesi güne kolay şeyler kalsın. Gelen tatlılarıda koy ortaya bir tabağa isteyen alsın çerezde koy sen koy isteyen yesin annen açık arıyormuş bulmuş neden kimsede dememiş ki ya kardeşim şu getirdiğim tatlıdanda koy yiyelim yabancılar mı sanki.

"Esim cebine el bile atmadi" cok itici bir söylem ya, ayri gayri misiniz?
Bilemiyorum bana acayip komik geliyor bu durumlar, benim cebim esimindir, esimin cebi benimdir😂

Konunuza gelecek olursak, ailem disinda misafirlerim olsa, getirdikleri tatliyi koyarim ama aile bu ya, bunlarin lafi olmamasi lazim aslinda ama her aile farklı işte.
Ya o olay öyle değil, diyor ki sen cimrisin eşin bile senden daha iyi. Kadın da beni haksız yere suçluyor çünkü eşim elini cebine bile atmıyor aslında diyor. Bu anne modelini bilmediğiniz için anlasilmamis tabi, şöyle örnek vereyim. Ya ben tr derecesi yaptım, kendi cabamla yüksek lisans yaptım, 4 dil biliyorum, düzgün bir evlilik yaptım, kariyerim vs çok memnunum yani. Bir kuzenim var liseyi bitirip kocaya kaçtı, olmadı döndü bir daha yine hiç olmayacak biriyle evlendi, ailesi yeter ki ayrılsın diye buna ev aldı geçti oturdu çocuğuyla. Sonra yine evlendi neyse ki daha düzgün biriyle allah da mutluluk versin, ev hanımı oldu. Annem ben kendimi bildim bileli bu kızla kıyaslıyor beni ve o kızı övüyor. Çok hoş çok guleryuzluymus 😅 yani ben de gece 2 3 lere kadar ödevler yapmayıp mesaiden sonra dil okullarına gitmesem, kendi emegimle ev borçlarına girmesem, kariyerim için bir senedir eşimle ayrı ulkelerde yaşamasam evimde otursam belki ben de güleryüzlü olurdum😂 ayrıca o kuzenim de bor de güleryüzlü olmasa elinde başka neyi var ki diyemiyorum. Çünkü ben bunu anneme anlatmakla uğraşamam.

Ben de çalışıyorum ve kimseye kalan yemek falan veremem kimse kusura bakmasın
Aslında mezeden koydum en çok o kalmıştı ama diğer kalana yemek zor yapıyoruz calistigimizdan ondan da eşimde dediki yemek yapmak zor oluyor kalanlardan yeriz dedi diğer gün 2 gün yeriz dedi

Ben de birkaç kere unuttum getirilen tatlıyı vermeyi. Olabilir, kasıtlı koymasanız neyse de aklınıza gelmemiş olmasında anormal bi şey yok bence, bi dahakine dikkat edersiniz.

Ama çok abidik gubidik bi durum olmadığını farz edersek kimsenin yanında yemek falan göndermedim daha. Bi kayınpederim yola çıkacaktı, oruçluydu, yolda açarsın deyip koymuştum yanına onun dışında gereği yok bence. Ki anneniz iyi niyetli olsa orada söylerdi tatlıyı da koy tabaklara diye. O yüzden dert etmeyin hiç

Ya o olay öyle değil, diyor ki sen cimrisin eşin bile senden daha iyi. Kadın da beni haksız yere suçluyor çünkü eşim elini cebine bile atmıyor aslında diyor. Bu anne modelini bilmediğiniz için anlasilmamis tabi, şöyle örnek vereyim. Ya ben tr derecesi yaptım, kendi cabamla yüksek lisans yaptım, 4 dil biliyorum, düzgün bir evlilik yaptım, kariyerim vs çok memnunum yani. Bir kuzenim var liseyi bitirip kocaya kaçtı, olmadı döndü bir daha yine hiç olmayacak biriyle evlendi, ailesi yeter ki ayrılsın diye buna ev aldı geçti oturdu çocuğuyla. Sonra yine evlendi neyse ki daha düzgün biriyle allah da mutluluk versin, ev hanımı oldu. Annem ben kendimi bildim bileli bu kızla kıyaslıyor beni ve o kızı övüyor. Çok hoş çok guleryuzluymus 😅 yani ben de gece 2 3 lere kadar ödevler yapmayıp mesaiden sonra dil okullarına gitmesem, kendi emegimle ev borçlarına girmesem, kariyerim için bir senedir eşimle ayrı ulkelerde yaşamasam evimde otursam belki ben de güleryüzlü olurdum😂 ayrıca o kuzenim de bor de güleryüzlü olmasa elinde başka neyi var ki diyemiyorum. Çünkü ben bunu anneme anlatmakla uğraşamam.
Siz de onun annesini övün, helal olsun kızı kaçtı kaç kez evlendi boşandı annesi destek oldu hiçbir zaman sırtını dönmedi, üstüne ev aldılar vs.

Gelen tatlı misafire ikram edilir ama anneniz de bi tuhaf ertesi gün cimri bilmem ne yazmaktansa çay sırasında kendi gelip diyebilirdi şu tatlıları da koyalım diye. Anne sonuçta kızı bilmiyorsa öğretebilir sonradan o şekilde mesaj atmak biraz terbiyesizce geldi bana.

Eee ozaman ne alaka anneniz doyursun oğlunu değişik kafalar o kısma takılmayın bence diğer kısmada dikkat edersiniz bir dahakine olur biter
Karnı doyuyordur zaten adamın. Mesele karın doyurmak değil ki. Bütün ailenin bir arada olduğu aile davetine katılmayan kişiye yemeklerden az da olsa gönderilir. Sen de tadına bak sensiz boğazımızdan geçmedi demek gibi bir şey. Benim boğazımdan geçmez mesela abim yemezse ve gönderebilecek durumdaysam. Ama konu sahibinin ailesi, aile kavramı değişik. Ona da bir şey diyemiyorum.

Karnı doyuyordur zaten adamın. Mesele karın doyurmak değil ki. Bütün ailenin bir arada olduğu aile davetine katılmayan kişiye yemeklerden az da olsa gönderilir. Sen de tadına bak sensiz boğazımızdan geçmedi demek gibi bir şey. Benim boğazımdan geçmez mesela abim yemezse ve gönderebilecek durumdaysam. Ama konu sahibinin ailesi, aile kavramı değişik. Ona da bir şey diyemiyorum.
abisi zaten yemekte değil mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X