- 3 Nisan 2020
- 217
- 127
- 26
Altinimiz yokBence bu adam pişman olmaz. Siz de olmayın. Çocuk yaşta evliliklerde boşanma oranları çok yüksek maalesef. 25 yaş öncesi evlilikler çok şüpheyler yaklaşılmalı. Hem pişman olsun diye beklemek de bir beklentidir. Adamdan hiçbir beklentiniz kalmasın. Daha sevgiliden ayrılma depresyonuna girecek yaşta boşanıyorsunuz ama çocuğunuz var. Artık daha olgun davranmak zorundasınız maalesef.
Yahu bu adamla nasıl anlaşmalı boşanacaksınız? Anlaşmalı boşanma için sizin ve eşinizin boşanma konusunda her konuda (çocuk velayeti, kimse be kadar kalacak, ortak mallar ne olacak) anlaşmış olmanız gerekli. Anlaşınca hepsini tek tek yazıyorsunuz imzalayıp mahkemeye sunuyorsunuz. Adam ben arabamı alacağım diyor siz vermem diyorsunuz. Nasıl anlaşmalı boşanma olacak?
Mutlaka hemen ilk iş avukat tutun. Para kazanıyorsunuz sonuçta. Taksit falan önerirsiniz yoksa adam avukatını tutmuş, altınları, arabanızı alıp gider. Sonra araba ortak malsa ya da eşinizin üzerineyse satılmaması için şerh koyacaksınız. Sonra avukatlar konuşur, ortak bir metinde uzlaşmaya çalışır yine anlaşmalı boşanabilirsiniz. Nafaka da size vermez elbette çalışıyorsunuz sonuçta ama çocuğa vermek zorunda. Hoş çok komik paralar oluyor genelde ama olsun.
Adamı evden tabi ki kovun da arabamı alır giderim diyorsa bence yarın avukata gidin, arabayı satamayacağının garantisini yapın sonra kovun. Satarsa al başına belayı. Gitsin nerede kalıyorsa kalsım yahu.
Evlenirken hepsini sattim ev esyalarinin borclarini odedim