Çocuklarınıza bakmayı kabul eden biri olmasadamı çalışacaksınız iki çocugu bırakıp? Bakıcı fiyatlarından kreş fiyatlarından bi habersiniz sanırım. Konuşup kaba kaba atmak gerçektn kolay iş icraate gelince öyle olmuyor malesef. Gerçekten elle tutulur bi maaş alınacakki çocukları kreşe yada bakıcıya verebilesin. Ben ist yaşıyorum hayat şartları ortada ayrı evde yaşamak kira faturalar kreş parası vs bunlar tek maaş ve iki çocukla mümkünmü. Ben bekarken süpriz çocugu olanlara gülerdim. Nası ya.. Nasıl farkında olmazlar vs diye. Benimde ikinci çocugum süpriz oldu. Aldırmayı istedim ben babanın imzasının da alındıgı biliyorum. Hatta tehtidi bile oldu. Bütün korumalara ragmen çok hamile kalan kadın var. Lütfen bu şekilde ne akla çocuk yaptınz ithamlarında bulunmayın kimse ne olacagını bilemez nasip diyede bişi var. Sizinde ne kadar dikkat etsenizde olmayacagı kesinmi? Değil. Kadınları bu şekilde yargılamayıda bırakın. Evet bu boşanma sürecini sadece yaşayan idrak ediyor kadının o psikolojisini diğer yaşayan kadınlar anlıyor. Umarım anlayacak şeyler yaşamzsnz. Ayrıca şunuda eklemek istiyorum. Bebeginizi yada bebeklerinizi bırakamayacagnz gidip çalışamayacagınz dönemler oluyor emzirme dönemi gibi. Aileniz maddi yönden desteklemese nafaka alamasanız bu dönemde napardınız!? Nafaka da karar verilince hemen alınıyor sanmayın. He sigorta varsa ne alaa yoksaa ugraşır durursunz. Biraz düşünün bilinçlenin empati kurun Lütfen.
o zmaan şu an suç kimin kaderin mi pis kader mi diyeceğiz çözümü ne ?
kaba kaba konuşmuyorum
ben size gerçekleri söylüyorum bilinçlenmekten bahsediyorsak acaba etrafı mı bilinçlendirsek mesela sizden başlayalım
şimdi ikinci çocuk yapılırken sevişmek gerekiyor değil mi aldırmayı bile düşünecek kadar kötü bir adamla sevişmişssiniz yani siz aynı odada kalmışsınız
sevişirken ortada bir risk vardı değil mi o zaman bu konuda bilinçlenmişsinizdir umarım
emziren bir çok anne çalışıyor devlet iki ay izin veriyor özel sektörde süt sağacaksınız konu sahibine dedğiniz gibi dokuz ayda da ek gıdaya geçilir
eğer iki çocukla boşanmaya karar verdiyseniz kreşe veremiyoanız annenizi babanızı mecbur ikna edeceksiniz yaşıyorsunuz ya o evde mecbur bakacaklar
temizlik ofis temizleme bulursunuz ki 4 gibi biter bu işler çocuğunuzu emzirmeye gelirsiniz
iki çocuk yapıp eğitim almayıp işssiz olup herhangi bir imkana sahip değilseniz aynaya bakmalısınız malesef şimdiye kadar yanlıştaymışsınız bari bundan sonrasını düzeltin
bu dünya da kimse size acımaz
ne zannediyorsunuz insanlar kolay yolla okuyor kolay emek vererek uzaktan atıyor
yok işte öyle bi dünya ellerimde kitaplar beş kilo dershabneye yürüdüm altı kilometre ben sınavı kazanayım diye
şimdi eşek gibi hala çalışıyorum imkanlarım daha da iyileşsin diye
çalışacaksınız çalışmayıp kocadan nafakaya güvenmeyeceksiniz çünkü Allahın cezalarına güven olmuyor ben on sekiz yaşımdayken bunun bilincindeysem sizde olmalıydınız olmadınız mı yine siz katlanıcaksınız
kimse poposundan sallamıyor hepimiz az çok aynı şartlarda büyüdük belki benden iyi şartlarınız vardı
işi Allaha ana babaya kocaya atmayın