• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar bir fikir verin sizce napmalıyım?

Benim de kenarda param yatırım için vardı eşimin ihtiyacı oldu borçlar için verdim kapatıp rahat edelim diye. Sonuçta hayat müşterek senin benim yok ama hem kenardaki paramız gitti hem de borçlar misliye tekrar oldu. Şimdi ben de elime para geçse kenara koyuyorum borçları bi şekilde hallediyoruz. İnan bazen borç faize giriyor yine de ellemiyorum parayı. Bence yatırım yap eşine de söyleme. Çünkü erkekler bilirse nasıl olsa kenarda var deyip rahat harcıyorlar. Yine o para ikinizin sonuçta, sağlık sorunu olmadıkça ( kimsenin başına gelmesin tabi) para ailenin garantisi olarak durur kenarda bence

borçları eşin yapıyo o zaman? neye harcıyo misliyle tekrarlanacak kadar

Bence altınlarınızı yok yere bozdurmasadınız.Zaten düşük fiyatları şuan.

Zor durumda kalmadıkça taksitler ödenir gider hazır altın vb. dursun bir kenarda.Bozdurunca yerine konmuyor maalesef.

Kartlardan birini kapatın biri acil durum için kalsın .

Her ay gram altın bile yapsanız damlaya damlaya göl olur.:31:

borçları eşin yapıyo o zaman? neye harcıyo misliyle tekrarlanacak kadar

Eşim müthiş rahat harcayan bi adam 2 kişilik bi akşam yemeğine 200-300 öder kalkar 1 aylık mutfak masrafı düşününce. Hiç bir ödemesini zamanında yapmaz faiz öderiz mesela ta 7-8 sene önceden vergi borcu varmış taksitlendirmiş taksidi gecikince hepsini istediler e doğal olarak o ay açıldık diğer ödemeler sekteye uğradı. Eşim çok iyidir ama 8 senelik evliliğimde tek baş edemediğim ve kötü huyudur boğazına düşkünlüğü herkese ısmarlama huyu baya zorluyor. Markete gider 50 liralık abur cubur, ihtiyacımız olmayan şeyler, bize yeteceğin 2 katı yiyecek ( tabi atılıyor çürüyüp yazık) 2. çocuk doğunca biraz toparladı ama ben de ücretsiz izindeyim zorlanıyoruz haliyle. Bir de evlenmeden önce kredi çekmiş kredi kartları full doğal olarak her şeyi ailelerimiz yapmasına rağmen eksiyle başladık :(

Eşim müthiş rahat harcayan bi adam 2 kişilik bi akşam yemeğine 200-300 öder kalkar 1 aylık mutfak masrafı düşününce. Hiç bir ödemesini zamanında yapmaz faiz öderiz mesela ta 7-8 sene önceden vergi borcu varmış taksitlendirmiş taksidi gecikince hepsini istediler e doğal olarak o ay açıldık diğer ödemeler sekteye uğradı. Eşim çok iyidir ama 8 senelik evliliğimde tek baş edemediğim ve kötü huyudur boğazına düşkünlüğü herkese ısmarlama huyu baya zorluyor. Markete gider 50 liralık abur cubur, ihtiyacımız olmayan şeyler, bize yeteceğin 2 katı yiyecek ( tabi atılıyor çürüyüp yazık) 2. çocuk doğunca biraz toparladı ama ben de ücretsiz izindeyim zorlanıyoruz haliyle. Bir de evlenmeden önce kredi çekmiş kredi kartları full doğal olarak her şeyi ailelerimiz yapmasına rağmen eksiyle başladık :(

hmmm anladım bende eşime atlet aldıramıyorum yırtılmış delinmiş amaaan içimde kim görecek diyo :1: sen iyi yapıyosun o zaman kenarda köşede birikim yapmakla :34:

:1:
hmmm anladım bende eşime atlet aldıramıyorum yırtılmış delinmiş amaaan içimde kim görecek diyo :1: sen iyi yapıyosun o zaman kenarda köşede birikim yapmakla :34:
:)) ortası yok galiba bu eşlerin:) senin eşinin elinden su içireyim gerçekten yoruldum çünkü artık kızmaya bile mecalim kalmadı. Çözümü böyle buldum napıyım iki çocuğum ve onların geleceği var sonuçta.

bizde kredi kartıyla başladık malesef Allah kolaylık versin sizede.

:1:
:)) ortası yok galiba bu eşlerin:) senin eşinin elinden su içireyim gerçekten yoruldum çünkü artık kızmaya bile mecalim kalmadı. Çözümü böyle buldum napıyım iki çocuğum ve onların geleceği var sonuçta.

aman bakma benim babamda öyleydi ruhları paçoz eşimin de babamın da :1:
iki taraftan biri akıllı davranacak başka yolu yok ki geçim zor hele çoluğun çocuğun da varmış tek kusuru o olsun diyelim :nazar:

Bence altınlarınızı yok yere bozdurmasadınız.Zaten düşük fiyatları şuan.

Zor durumda kalmadıkça taksitler ödenir gider hazır altın vb. dursun bir kenarda.Bozdurunca yerine konmuyor maalesef.

Kartlardan birini kapatın biri acil durum için kalsın .

Her ay gram altın bile yapsanız damlaya damlaya göl olur.:31:

doğru söylüyosunuz aslında hazır çabuk gider, kredi kartınıda 1 yapıcam harcama yapmıcaz inş.

canım eşimin maaşı düşük, kredi kartındada seviyeli harcama olmayınca zamanla yükseldi malesef, bi ara çalışmıyordum o zman baya kredi kartı alışverişi oldu.

zaten var ya kredi kartında bi kere asgari ödemeye alıştım mı o faizin önü alınmıyo ben çok çok korkuyorum dediğim gibi bence önce kredi kartlarını kapatın biriktircem diye yola çıkarsan gram gram tekrar biriktirirsin altınları

Arkadaşlar bizim kredi kartı + kredi borcumuz var. eşimin 3 tane benim 1 tane kredi kartımız var. Bir türlü işin içinden çıkamadık. Allaha şükür benim maaşım iyi. Eşim taşeron ama maaşında düzeltme yapıcaklarmış seçimden sonra.

ben hiç bi zaman kredi kartı taraftarı olmadım. Evlendiğimizden beri kredi kartlarını kapatıcam bana zaman ver diyor ama bir türlü olmadı malesef.

Şimdi kızlar ben altınlarımı sattım yatırım yapıyım diye ama bu borçlarada canım çok sıkılıyor. 3 yıl oldu evleneli doğru düzgün para bile biriktiremedik bu borçlar yüzünden. Çünkü sürekli artıyor hep yerimizde sayıyoruz.

Eşimin maaşıda kendisinde duruyor, maaş kartını bana ver diyorum ama ben borçları kapatıcam canını sıkma sonra kartımı sana veririm diyor.

Çok değil ama 11.000 tl tuttu altınlar. Sizce altın paralarıyla bu borçlarımı ödüyüm? yoksa bu parayla yatırım mı yapıyım? Siz olsaydınız napardınız?
Yatırım yapın bence.
Eşiniz borçları hallederim diyormuş zaten. Borcunuzda gecikme yoksa kapatmayın ödenir bu haliyle.
Kolaylıklar dilerim.

benzer durumda bende ikilemde kalmıştım.
ben biriktirdiğim ve yatırıma ayırdığım parayı kartları kapatmak için kullandım çünkü 3 kartımın aylık faizi toplam 150 lira geliyordu.
her ay 150 lira havaya atacağıma birikimimle kartı kapattım her ay 150 lirayı havaya değil kenara atıyorum :)

benzer durumda bende ikilemde kalmıştım.
ben biriktirdiğim ve yatırıma ayırdığım parayı kartları kapatmak için kullandım çünkü 3 kartımın aylık faizi toplam 150 lira geliyordu.
her ay 150 lira havaya atacağıma birikimimle kartı kapattım her ay 150 lirayı havaya değil kenara atıyorum :)

sende haklısın canım iyi yapmışsın zaten faizler baya etkiliyor insanı

Altın olarak saklasaydınız keşke uzun zaman için güzel bir yatırım kurpsuz altın alıp kenarda saklayabilirsiniz kesinlikle yatırım borç ödenir kredi kartları kapanır bir şekilde şahsen yatırımımı birikimimi harcayacaksam ev alındığı zaman harcardım bunun gibi büyük farklı durumlarda harcanmalı :34:

aman bakma benim babamda öyleydi ruhları paçoz eşimin de babamın da :1:
iki taraftan biri akıllı davranacak başka yolu yok ki geçim zor hele çoluğun çocuğun da varmış tek kusuru o olsun diyelim :nazar:
Ay beni güldürdün sen de hep gül:)) evde birinin dengelemesi lazım ki genelde de bu hanımlar oluyor. herkesin derdi bu kadar olsun yuvası mutlu huzurlu olsun ne diyim:)

çok haklısın 1 e düşürmem gerek. eşim çok harcayan biri değil zaten eğer kapatırsam maaş kartınıda ben alıcam eşimin o şekilde para biriktirmeyi planlıyorum. Eşime sadece harçlık vericem:)

cnm bnm esimde borçlar varkn maas kartını verdi para kalmıo tabi şimdi bitti kartı aldı eyvllhta bitti ama bence önce borcu kapat sonra birikrvar sonuçta her ay o elli cebine girergirer

arkadaşlar bizim kredi kartı + kredi borcumuz var. Eşimin 3 tane benim 1 tane kredi kartımız var. Bir türlü işin içinden çıkamadık. Allaha şükür benim maaşım iyi. Eşim taşeron ama maaşında düzeltme yapıcaklarmış seçimden sonra.

Ben hiç bi zaman kredi kartı taraftarı olmadım. Evlendiğimizden beri kredi kartlarını kapatıcam bana zaman ver diyor ama bir türlü olmadı malesef.

şimdi kızlar ben altınlarımı sattım yatırım yapıyım diye ama bu borçlarada canım çok sıkılıyor. 3 yıl oldu evleneli doğru düzgün para bile biriktiremedik bu borçlar yüzünden. çünkü sürekli artıyor hep yerimizde sayıyoruz.

Eşimin maaşıda kendisinde duruyor, maaş kartını bana ver diyorum ama ben borçları kapatıcam canını sıkma sonra kartımı sana veririm diyor.

çok değil ama 11.000 tl tuttu altınlar. Sizce altın paralarıyla bu borçlarımı ödüyüm? Yoksa bu parayla yatırım mı yapıyım? Siz olsaydınız napardınız?
allah aşkın abu ne şirketmi işletiyorsunuz bir ailede 4 tane kart olurmu
bir tane bile olmamalı ama hadi olsun
onunda borcunu sakın sakın altınlarınla ödeme
gider geri yerinede gelmez
al bir araba yada ufak bir arsa yatırım yapp
gerekirse çek bir kredi öde kapat hepsini tek bir yere borcun olsun

Back