- Konu Sahibi titanicesra
-
tabiki yatırım
çok çok sıkışmıyorsanız tabi
ben olsam kesinlikle yatırım yapardım çünkü borç bir şekilde ödenir
ama yatırım ele geçmiyor bir daha canım
bi de eşim ödeyeceğim diyorsa bırak ödesin rahatlığa da alıştırma bence
Arkadaşlar bizim kredi kartı + kredi borcumuz var. eşimin 3 tane benim 1 tane kredi kartımız var. Bir türlü işin içinden çıkamadık. Allaha şükür benim maaşım iyi. Eşim taşeron ama maaşında düzeltme yapıcaklarmış seçimden sonra.
ben hiç bi zaman kredi kartı taraftarı olmadım. Evlendiğimizden beri kredi kartlarını kapatıcam bana zaman ver diyor ama bir türlü olmadı malesef.
Şimdi kızlar ben altınlarımı sattım yatırım yapıyım diye ama bu borçlarada canım çok sıkılıyor. 3 yıl oldu evleneli doğru düzgün para bile biriktiremedik bu borçlar yüzünden. Çünkü sürekli artıyor hep yerimizde sayıyoruz.
Eşimin maaşıda kendisinde duruyor, maaş kartını bana ver diyorum ama ben borçları kapatıcam canını sıkma sonra kartımı sana veririm diyor.
Çok değil ama 11.000 tl tuttu altınlar. Sizce altın paralarıyla bu borçlarımı ödüyüm? yoksa bu parayla yatırım mı yapıyım? Siz olsaydınız napardınız?
Eşiniz gereksiz harcama mı yapıyor, para kontrolü konusunda mı yetersiz, yoksa para yetmiyor mu?
Şu an en azından biraz birikiminiz var, onlarla borcu kapatırsanız elinizde bir şey kalmayacak ve tekrar biriktirmek daha zor olacak.
Kredi kartlarını kesinlikle kullanmama kararı alın, eşiniz de kapatsın borçları bir şekilde.
Altın zaten yatırım , keşke tam ne yapacağınıza karar vermeden bozmasaydınız , üstelik şu anda düşük.
Kredi kartlarınıza borçlrınızın totalini bilmeden bir şey diyemem, ama toplam miktarı kadar kredi çekip , tamammını kapatıp ,
Kartlardan bir tane acil durumlar için bırakıp gerisini iptal ettirmek te br fikir olabilir.
Tüm kartlarınızın asgarisinden daha az taksit ödersiniz.
Yada tekrar faiz yememek için kapatın kartları , her ay bütçenize göre birtam yada yarım altın atın kenara.
Bu sorunun cevabı eşinin nasıl biri olduğuyla bağlantılı.Arkadaşlar bizim kredi kartı + kredi borcumuz var. eşimin 3 tane benim 1 tane kredi kartımız var. Bir türlü işin içinden çıkamadık. Allaha şükür benim maaşım iyi. Eşim taşeron ama maaşında düzeltme yapıcaklarmış seçimden sonra.
ben hiç bi zaman kredi kartı taraftarı olmadım. Evlendiğimizden beri kredi kartlarını kapatıcam bana zaman ver diyor ama bir türlü olmadı malesef.
Şimdi kızlar ben altınlarımı sattım yatırım yapıyım diye ama bu borçlarada canım çok sıkılıyor. 3 yıl oldu evleneli doğru düzgün para bile biriktiremedik bu borçlar yüzünden. Çünkü sürekli artıyor hep yerimizde sayıyoruz.
Eşimin maaşıda kendisinde duruyor, maaş kartını bana ver diyorum ama ben borçları kapatıcam canını sıkma sonra kartımı sana veririm diyor.
Çok değil ama 11.000 tl tuttu altınlar. Sizce altın paralarıyla bu borçlarımı ödüyüm? yoksa bu parayla yatırım mı yapıyım? Siz olsaydınız napardınız?
Biraz karışık olmuş
Borcunuz ne kadar ki ?
Bu bozdurduğunuz 11bin borcun tamamını kapatacak mı
Bence hazıra dağ dayanmaz, o altınlar dursaydı
Sizde borçluyuz diye ona göre kemer sıkıp rutin taksit ödeseydiniz daha iyi
Ben sanmıyorum bu bozdurduğunuz altınları kolay kolay yerine koyacağınızı
Bu sorunun cevabı eşinin nasıl biri olduğuyla bağlantılı.
Borçları ödediğinizi varsayarsak eşin rahata erip sil baştan ziyadesiyle yapacaksa bence yatırım yap.
Ama eşim aklı başında biri yapmaz diyorsan borçlarını kapat.
Borçları kapattıktan sonra da kredi kartını teke düşürmeni tavsiye ederim. Elinde olunca mutlaka bir gün olmasa, bir gün kullanırsın.
canım kredi kratı borcu toplamda 6 bin filan tutuyor. 5 bini kalıcak paranın.
çok haklısın 1 e düşürmem gerek. eşim çok harcayan biri değil zaten eğer kapatırsam maaş kartınıda ben alıcam eşimin o şekilde para biriktirmeyi planlıyorum. Eşime sadece harçlık vericem:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?