• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar bir fikir verin sizce napmalıyım?

titanicesra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
128
1
96
İstanbul
Arkadaşlar bizim kredi kartı + kredi borcumuz var. eşimin 3 tane benim 1 tane kredi kartımız var. Bir türlü işin içinden çıkamadık. Allaha şükür benim maaşım iyi. Eşim taşeron ama maaşında düzeltme yapıcaklarmış seçimden sonra.

ben hiç bi zaman kredi kartı taraftarı olmadım. Evlendiğimizden beri kredi kartlarını kapatıcam bana zaman ver diyor ama bir türlü olmadı malesef.

Şimdi kızlar ben altınlarımı sattım yatırım yapıyım diye ama bu borçlarada canım çok sıkılıyor. 3 yıl oldu evleneli doğru düzgün para bile biriktiremedik bu borçlar yüzünden. Çünkü sürekli artıyor hep yerimizde sayıyoruz.

Eşimin maaşıda kendisinde duruyor, maaş kartını bana ver diyorum ama ben borçları kapatıcam canını sıkma sonra kartımı sana veririm diyor.

Çok değil ama 11.000 tl tuttu altınlar. Sizce altın paralarıyla bu borçlarımı ödüyüm? yoksa bu parayla yatırım mı yapıyım? Siz olsaydınız napardınız?

tabiki yatırım
çok çok sıkışmıyorsanız tabi
ben olsam kesinlikle yatırım yapardım çünkü borç bir şekilde ödenir
ama yatırım ele geçmiyor bir daha canım
bi de eşim ödeyeceğim diyorsa bırak ödesin rahatlığa da alıştırma bence

tabiki yatırım
çok çok sıkışmıyorsanız tabi
ben olsam kesinlikle yatırım yapardım çünkü borç bir şekilde ödenir
ama yatırım ele geçmiyor bir daha canım
bi de eşim ödeyeceğim diyorsa bırak ödesin rahatlığa da alıştırma bence

haklısın canım onun maaş kartıda bende durucaktı o şekilde para mı biriktirsem iyi olur diyordum borcu ödedikten sonra?

Eşiniz gereksiz harcama mı yapıyor, para kontrolü konusunda mı yetersiz, yoksa para yetmiyor mu?

Şu an en azından biraz birikiminiz var, onlarla borcu kapatırsanız elinizde bir şey kalmayacak ve tekrar biriktirmek daha zor olacak.
Kredi kartlarını kesinlikle kullanmama kararı alın, eşiniz de kapatsın borçları bir şekilde.

Arkadaşlar bizim kredi kartı + kredi borcumuz var. eşimin 3 tane benim 1 tane kredi kartımız var. Bir türlü işin içinden çıkamadık. Allaha şükür benim maaşım iyi. Eşim taşeron ama maaşında düzeltme yapıcaklarmış seçimden sonra.

ben hiç bi zaman kredi kartı taraftarı olmadım. Evlendiğimizden beri kredi kartlarını kapatıcam bana zaman ver diyor ama bir türlü olmadı malesef.

Şimdi kızlar ben altınlarımı sattım yatırım yapıyım diye ama bu borçlarada canım çok sıkılıyor. 3 yıl oldu evleneli doğru düzgün para bile biriktiremedik bu borçlar yüzünden. Çünkü sürekli artıyor hep yerimizde sayıyoruz.

Eşimin maaşıda kendisinde duruyor, maaş kartını bana ver diyorum ama ben borçları kapatıcam canını sıkma sonra kartımı sana veririm diyor.

Çok değil ama 11.000 tl tuttu altınlar. Sizce altın paralarıyla bu borçlarımı ödüyüm? yoksa bu parayla yatırım mı yapıyım? Siz olsaydınız napardınız?

aynı durumdayız ,araba için altınlarımı verdim birazını, pişmanım :31:
nolursa olsun altınlarınız dursun,borc ödenir bi sekilde ... derim ben :31:

Borçlarınızı kapatıp küçük küçük başlayın bence yatırıma.
Çünkü siz yatırım yaparken kartlarınız büyüyebilir.
Eşiniz de sizin kadar sorumlu davransın..
Maaşa gelecek artışı düşünmeden şimdiki duruma göre davranmalı.

kredı kartlarını kapattıktan sonrada odeme yapabılırsınız
borclar bıttıkten sonra yavas yavas bırıktırırsınız

Eşiniz gereksiz harcama mı yapıyor, para kontrolü konusunda mı yetersiz, yoksa para yetmiyor mu?

Şu an en azından biraz birikiminiz var, onlarla borcu kapatırsanız elinizde bir şey kalmayacak ve tekrar biriktirmek daha zor olacak.
Kredi kartlarını kesinlikle kullanmama kararı alın, eşiniz de kapatsın borçları bir şekilde.

eşim gereksiz harcama yapmıyor. 2 yıl önce doğum yapmıstım tayin işlerim rast gitmedi 6 ay çalışamadım bu sürede eşim kredi kartından alışveriş yaptı malesef. Borçlar arttı.

Kredi kartını tamamen kesmek istiyorum bende. dediğiniz gibi tekrardan zor da olabilir biriktirmek.

kartların faizleride oluyor tabi benim misal 50 tl di faiz, eşiminde 2 tane var.
Hangisi daha karlı olur kestiremedim bir türlü. Borçları kapatıp para biriktirmekmi yoksa parayla yatırm yapmak mı bende bilemedim.

Altın zaten yatırım , keşke tam ne yapacağınıza karar vermeden bozmasaydınız , üstelik şu anda düşük.
Kredi kartlarınıza borçlrınızın totalini bilmeden bir şey diyemem, ama toplam miktarı kadar kredi çekip , tamammını kapatıp ,
Kartlardan bir tane acil durumlar için bırakıp gerisini iptal ettirmek te br fikir olabilir.
Tüm kartlarınızın asgarisinden daha az taksit ödersiniz. :34:
Yada tekrar faiz yememek için kapatın kartları , her ay bütçenize göre birtam yada yarım altın atın kenara.

Son düzenleme:
Biraz karışık olmuş
Borcunuz ne kadar ki ?
Bu bozdurduğunuz 11bin borcun tamamını kapatacak mı

Bence hazıra dağ dayanmaz, o altınlar dursaydı
Sizde borçluyuz diye ona göre kemer sıkıp rutin taksit ödeseydiniz daha iyi
Ben sanmıyorum bu bozdurduğunuz altınları kolay kolay yerine koyacağınızı

Altın zaten yatırım , keşke tam ne yapacağınıza karar vermeden bozmasaydınız , üstelik şu anda düşük.
Kredi kartlarınıza borçlrınızın totalini bilmeden bir şey diyemem, ama toplam miktarı kadar kredi çekip , tamammını kapatıp ,
Kartlardan bir tane acil durumlar için bırakıp gerisini iptal ettirmek te br fikir olabilir.
Tüm kartlarınızın asgarisinden daha az taksit ödersiniz. :34:
Yada tekrar faiz yememek için kapatın kartları , her ay bütçenize göre birtam yada yarım altın atın kenara.

kredi çekmekte olabilir, iyi bir fikir düşünücem.

Bu sorunun cevabı eşinin nasıl biri olduğuyla bağlantılı.
Borçları ödediğinizi varsayarsak eşin rahata erip sil baştan ziyadesiyle yapacaksa bence yatırım yap.
Ama eşim aklı başında biri yapmaz diyorsan borçlarını kapat.
Borçları kapattıktan sonra da kredi kartını teke düşürmeni tavsiye ederim. Elinde olunca mutlaka bir gün olmasa, bir gün kullanırsın.

Biraz karışık olmuş
Borcunuz ne kadar ki ?
Bu bozdurduğunuz 11bin borcun tamamını kapatacak mı

Bence hazıra dağ dayanmaz, o altınlar dursaydı
Sizde borçluyuz diye ona göre kemer sıkıp rutin taksit ödeseydiniz daha iyi
Ben sanmıyorum bu bozdurduğunuz altınları kolay kolay yerine koyacağınızı

canım kredi kratı borcu toplamda 6 bin filan tutuyor. 5 bini kalıcak paranın.

Bu sorunun cevabı eşinin nasıl biri olduğuyla bağlantılı.
Borçları ödediğinizi varsayarsak eşin rahata erip sil baştan ziyadesiyle yapacaksa bence yatırım yap.
Ama eşim aklı başında biri yapmaz diyorsan borçlarını kapat.
Borçları kapattıktan sonra da kredi kartını teke düşürmeni tavsiye ederim. Elinde olunca mutlaka bir gün olmasa, bir gün kullanırsın.

çok haklısın 1 e düşürmem gerek. eşim çok harcayan biri değil zaten eğer kapatırsam maaş kartınıda ben alıcam eşimin o şekilde para biriktirmeyi planlıyorum. Eşime sadece harçlık vericem:)

Bence altınların parası dursun. Kredi kartlarını her ay biraz biraz ödemeye çalışın, ama bir yandan öderken bir yandan harcamayın kesinlikle.. Gerçi keşke altınları bozdurup para şeklinde değil de, bozdurmadan altın şeklinde saklasaydınız :/ Tam bir karar almadan bozdurmuşsunuz hemen.. 1 sene daha falan beklerdiniz belki de artardı altının piyasası. Şuan tl olarak bir değeri kalmamış artık, mecbur yerinde sayacak.. Ya da para olarak durduğu için kenarda yavaş yavaş harcanıp gidecek :/

canım kredi kratı borcu toplamda 6 bin filan tutuyor. 5 bini kalıcak paranın.

Olsun ben olsam yine de altınlara dokunmazdım
TL olmasın altın olsun mümkünse, yatırım amaçlı

Borçsuz olunca her insan biraz gevşiyor
Borç yiğidin kamçısı diyerek biraz kemer sıkmakta fayda var bence

çok haklısın 1 e düşürmem gerek. eşim çok harcayan biri değil zaten eğer kapatırsam maaş kartınıda ben alıcam eşimin o şekilde para biriktirmeyi planlıyorum. Eşime sadece harçlık vericem:)

Bunları becerebilirsen fazla söze ne hacet:ssz:

bu kişiye göre değişir ben 5 lira bile borcum olsa terlerim afakanlar basar şahsen, o yüzden öncelikle borçlarımı kapatırım sonra önüme bakarım bide 4 kredi kartı ne demek bizim 1 tane var limitide 1000 tl, arttırmıyorum bile korkuma

Benim de kenarda param yatırım için vardı eşimin ihtiyacı oldu borçlar için verdim kapatıp rahat edelim diye. Sonuçta hayat müşterek senin benim yok ama hem kenardaki paramız gitti hem de borçlar misliye tekrar oldu. Şimdi ben de elime para geçse kenara koyuyorum borçları bi şekilde hallediyoruz. İnan bazen borç faize giriyor yine de ellemiyorum parayı. Bence yatırım yap eşine de söyleme. Çünkü erkekler bilirse nasıl olsa kenarda var deyip rahat harcıyorlar. Yine o para ikinizin sonuçta, sağlık sorunu olmadıkça ( kimsenin başına gelmesin tabi) para ailenin garantisi olarak durur kenarda bence

Son düzenleme:
Back