Arkadaşımı Kurtarmamız Gerek.

kristena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
250
0
Kızlar anlatcağım olayın şahsımla bir alakası yoktur diyerek başlıyorum.
Çok samimi ama şuanda gözü kör olmuş şaşkın bir arkadaşımı anlatıcam size..

Arkadaşım bundan 1-2 ay önce face denilen illette grup açıyor fakat grup gizli olmasına rağmen cem isimli birisi gruba girmek istiyor neyse ekliyor arkadaşım gruba derken muhabbet başlıyor.
O insanla tek ortak arkadaş tanıdık yok 1-2 haftada çok iyi anlaşıyorlar.
Arkadaşımla yaklaşık aralarında 15 yaş var ve bekar ikiside.
Neyse adamla muhabbet msn taşınıyor arkadaşım bir gün aniden ne kapanabilir diye telefonunu veriyor.
Ve işte tamda burda ipler kopuyor kızlar.
Arkadaşımın dediğine göre bu adamın facesinde 1 tane fotoğraf 12 arkadaşı varmış fotoğraf cam olayına girdiği
zaman sevmiyorum fotoğraf çekmeyi diyip geçiştiriyor.
Telefon araması yapılıyor arkadaşıma bir gün yetişemiyor derken telefon numarası özel..
?

Hepte özelden arama yapıyor..Hiç kendi numrasını vermiyor.
Kızlar ve bu adam arkadaşıma senden hoşlanıyorum eğer yaşıtım olsan seni kaçırmazdım diyor.
Neyse bizim kız sahte mi diye şüphleniyor filanda neyse özelden arıyor bu vatandaş her gün konuşuyorlar arkadaşım onu kaybetmek istemiyorum allah korkusu olan ben yanlış yaptığımda beni düzelten biri diyor .
Ama kızlar bu adamlada ciddi ciddi konuşması gerektiğini düşünüyorum..
Sizce ne yapmalı arkadaşım delirmek üzere..
Ama kopamıyor çünkü çok iyi dostlar..Çok iyi ..

Siz olsanız nasıl bir konuşma yapardınız böyle bir adamla ki :KK57:
Ben yakalasam dövcemde ne mümkün:KK57::KK57: adamı daha tanımıyoruz.

Son düzenleme:
Yüzünü bile görmediği bir adamın nesini kaybetmekten korkuyor anlamadım
Açıtığı hesab sahte büyük ihtimal
Neydir necidir hiç bişey bilmeden numarasını veriyor bide..!
Kendinden de kaç yaş büyük(!)
Napması gerektiği çok açık değilmi?
Gerçekten iyi bir arkdaşsan görüşmemesi gerektiğini anlat

tıpatıp aynısı bir arkadaşımın başına gelmişti.
çocuk 1 resim koymuştu ve yaklaşık 8 ay konuştular çocuk kendisinden 11 yaş büyüktü.
arkadaşım ısrar etti sonra cam aç diye açtı ve ne görsün adam o resimdeki adam değil :KK53:
arkadaşım büyük bi hayal kırıklığına uğramıştı.
oda cam açmasını falan istesin bana bu adam fake gibi geldi.

fotoğrafını, görüntüsünü saklayan, hatta telefon numarası bile gizli olan, üstelik arkadaş sayısından ya da tek bir resminin bulunmasından sahte bir face hesabı kullandığı belli olan biriyle nasıl bir konuşma yapılabilir ki..
birdaha asla görüşmemesi gerekiyor.. zira ilerde başına gelebilecek "tehlike"lere şimdiden bile bile lades diyor.

arkadaşım 20 yaşında arkadaşlar ..
Hep hayalkırıklığı yaşadığı için insanlar yüzünden doğru görmeye başladığına sarılıyor ki adam iyi birisiymiş akıl verip yanlışlarını düzeltiyor..

O adam evlidir,kendi hesabında evli olduğu yazıyodur.Açmıştır bi fake hesap ordan takılıodur.Tırstığı içinde numarasını bilmem nesini vermiyodur.

Ne yazdım 2 dk da:)

Arkadaşın gözünü açsın madem aramız bu kadar iyi ya kendini göster ya da ben sana yolu gösterim desin olmaz böyle:S

face hesabı fake bu apaçık belli..
adam bence evli ve arkadaşınla gönül eğlendiriyor ..
belki de aslında tanıdığı biridir, mesela apartmandan biri, ya da mahalleden..bu yüzden de cam açmıyordur tanınmasın diye..uzaktam hayranlık besleyen biri olabilir..bir çok ihtimal var!
bir an önce konuşmayı bırakmalı, özel bilgilerini vermesin, oturduğu semti..ailesi hakkında bilgi vermesin..
internet üzerinden kızlarla tanışıp onları öldüren sapıklardan bahset biraz arkadaşına..
yüzünü görmemiş "kopamam" diyor hey allahım ya, bıraksın bunları, yok öyle bi dünya!

arkadaşım 20 yaşında arkadaşlar ..
Hep hayalkırıklığı yaşadığı için insanlar yüzünden doğru görmeye başladığına sarılıyor ki adam iyi birisiymiş akıl verip yanlışlarını düzeltiyor..

Bizim etrafımızda da vardi o iyi birileri(!) sonra en büyük kazığı yine kendileri atıyolar...

arkadaşınla bu konunun pek de sağlam olmadığını konuştunuz mu? Konuşarak olayın gidişatını farketmesini sağlamaya çalıştınız mı?

çok konuştum hatta gizli profille adamı ekleyip konuştum kızlar adamın yalan söylediği küçükte olsa noktalar vardı ama işte adamın yazılarını okuttum inanmadı..:KK58:

Yillardir face kullaniyorum ve artik bu tipleri cozmus durumdayim kesinlikle fakedir diyorum. Genelde erkekler israr eder cam acalim konusalim diye demekki gizledigi bisey varki istemiyor. Ama arkadasin madem bu kisiyi kaybetmek istemiyor dosta konusuyor, dostca konusmayi istiyorsa devam etsin ama sunu bilsinki o kisi kesinlikle sahtedir resmide biyerlerden bulmustur zaten arkadas sayisina bakilirsa bu hemen anlasiliyor. Ayrica daha tanisali 2 hafta oldu diyorsunuz bi insan bu kadar nasil baglanabilirki onu cozemedim ben neysee. Arkadasiniza Allah akil fikir sizede kolaylik versin.

Of kızlar ciddi ciddi doğru düşünmüşüm fake adam ama gelde anlat şu adamın foyasını çıkarıp göstermem gerek:KK57:

arkadasin saf mi allah askina. face de oyle cok hesap var ki bahsettigin gibi. resmi yok biseyi yok iki uc tane kisi ekli ne idugu belirsiz. normal insanlar gibi face i olsa arkadaslarinin tipinden bile nasil biri olabilcegini tahmin edersin. 20 yasinda, kendisi hakkinda hicbi bilgi vermeyen adama baglanmak cok enteresanmis. tabi ki ona yardimci olucak, kiza kendince iyi yolu gostercek. napcakti ki yani. oyle yapmasa bu kiz hala bu kisiyle gorusuyo olur muydu. boyle duzgun anlatirsaniz arkadasiniz bence adami savunmaya gecer ama cok iyi biri falan der. ki demis bile sanirim. bence biraz utandiricak gibi davranin. sen saf misin gormedigin adama baglaniyosun cok komik falan diyin ne biliyim.

Kızlar çok saf merhametli içine kapanık dünya tatlısı birisi arkadaşım ama kaybetcem sanırım.
Çok korkuyor insan ona zarar gelsin istemiyorum !

ismi cismi calistigi yeri adresi telefon numaralari ailesini onlarin numarasini ev adreslerini almadan internetten tanistigin herhangi birine güvenmeyin....
kim bilir kim? o resim onunmu degilmi ?
adamin gercekten yasi omu degilmi?
hadi hepsi bunlarin gercek diyelim acaba ona güven olurmu ??
yani bi ton bekar adam varken disarda niye bir saplantiya bagli kaliyor
anlamis degilim...
o senin yakin arkadasin bir an evvel konus aklini basina toplasin

O arkadaş sayısından ve resimden hiç mi çakmamış arkadaşınız fake hesap olduğunu ?
Şimdiki zamanlarda 6 yaşındaki çocuğa gösterseniz "fake" diye hemen yapıştırır.
İlk başta insan bir kontrol etmez mi nedir necidir ?
Tanımadığı insanlara neden bu kadar güveniyor ? Facebookun manyak kaynadığını bilmiyor mu yani.
Arkadaşınıza çok kızdım doğrusu. :KK20:
2 konuşmayla birisne mi bağlanılır allah aşkına ? Yapmayın..
Tanımadığı etmediği adamlarla, hele ki kendinden 15 yaş büyük briyle konuşması çok yanlış.
Madem adam onun yanlışlarını düzeltio, biz zahmet "benden uzak dur" desin de bir yanlışını daha düzeltsin arkadaşınızın.
Çevresinden biri olabilir, birileri işletiyor olabilir, yada tam tersine evli, çocuklu manyaklardan olabilir, sapık olabilir, belalı bi tip olabilir, katil midir nedir nerden biliyor ?
Ne yani bu. Tanımadığı birine insan bağlanır mı ?
Bence Facebook gerçeğini anlatın arkadaşınıza. Acilen kendine gelmeye ihtiyacı var.

Of sinirlendim. -,-

Son düzenleme:
bence arkadaşın o adamla konuşmayı kessin.
bu kadar net bir cümle yeterli aslında ama daha gerçekliğini bile kanıtlanmamış bir adama nasıl güvenip de numarasını veriyor?
hele de kendinden büyük. yargılamak için söylemiyorum ama biraz şüpheyle yaklaşsın insanlara sonra kendisi zarar görür
en iyisi bir daha hiç konuşmasın. aramaya devam ederse de hattını değiştirsin. silsin engellesin. sonra başınıza bela olur. her gün gazetelerde görüyoruz. aman diyeyim, dikkatli olun.

Acaba arkadasın bilmeden hangi evli kadının kocasıyla özelden ve facebooktan muhabbet ediyor?
Yakında "Eşim gizli numaradan birilerini arıyor, yeni bir facebook acmıs mesajlarını yakaladım" diye konu acarlarsa sasırmayacağım. Çünkü alenen ortadaki, adam birinden bir seyleri gizlediği icin telefonunu vermıyor.
Ona bunu soyleyın. Ona, bılmeden de olsa herhangı "karaktersiz" bir erkeğin eşini aldatıyor olabileceğini anlatın. Bundan sonrasında da vazgecmezse arkadasınızı zaten kaybetmıssınız demektır.

X