Arkadaşım ve sorunlar sorunlar...

Siz niye bu kadar atarlanıyorsunuz ne demek kocanızı susturun. Biraz sağduyulu olun.

Ya hiç sevmem böyle insanları.Konuşmazsa görüşmezse görüşmesin ya.Agustos böceği hikayesi işte gerçek örnek.

En acilinden psikolojik bi destek şart bence..
İnsan sadece kendinden kaynaklanan sorunlar yaşadığında mı gider doktora
Ne yani kafasına biri taş atıp yaracak; ama taşı o attı, benim bi suçum yoktu diye oturup geçmesini mi bekleyecek öyle değil mi
Çok saçma

Zaten herkes sorununu bilse dünya daha yaşanılır hale gelir öyle değilmi. 40 yaşında olup ergenler gibi sorumsuzca davranamazsın. Ben nereye gidiyorum diye sorabilmeli kendine analiz yapabilmeli. O kadar anlattım li bazen kızıyorum diyorum küssün çıksın hayatımdan çünkü benim evimi de etkiliyor. Ama yok asla kin gütmüyor. Ki ben o lafları işitsem konuşmam yani.

Siz niye bu kadar atarlanıyorsunuz ne demek kocanızı susturun. Biraz sağduyulu olun.

Neden atarlanayım, kocanız arkadaşınız hakkında hiç konuşmasa, sorunlar bitecek.
Siz arkadaşınızla artık konuşmasanız sorunlar bitecek.
İkisi arasında kalan da sizsiniz. Sağduyulu olmasam zaten neden böyle yorum yapayım, canım arkadaşının durumu çok üzücü, sen ne olursa olsun onun yanında ol yazııık derdim.

Ama yazık falan değil, kocasından şikayetçiyle boşansın. Hayatını iyileştirsin çocuklarıyla, parasıyla, sorumluğuyla iyi olsun, sizin de övünülecek bir arkadaşınız olsun, şikayet edecek değil.

Ben arkadaşımdan çok çocuklarına üzülüyorum anne Baba'nın sorumsuzluklarını çocuklar çekmesin istiyorum. Çocuklar karanlıkta oturuyor dediğinde almasaydın o kadar çocuklarını mahvediyorsun diyorum ama çocukların günahı ne. Eşimle sorunum ben ondan habersiz bişey yapmam ona söylüyorum para meselesini bu sefer o da arkadaşıma kızıyor. Tamam burda herkes hemfikir . Peki çocuklar revamı bunları çekmeye diyorum Vicdanım devreye giriyor. Yoksa ben arkadaşımı severim ama yaşadığı hayattan son derece rahatsızım.

Bence de üzülünecek bir şey varsa çocukların durumu gerçekten, öyle bir aileye maruz kalıyorlar. Ama bir şey derseniz çok matah bir şeymiş gibi evliliğine sarılıyordur.

Eşinizden böyle bi durumda gizli bir şey yapmamanız iyi olmuş. Ama yine de arabayı kullanma gibi artık uç isteklerinde cevabını vermeniz lazım veya nispet yaptığınızı düşündüğünde ettiği laflara üzülmeyin, yardım ederseniz çocuklara veya onlar için edersiniz zaten. Bunun altını çizin sizin içten içe istediğiniz şeyi o yapar belki, yani anneliğini eleştirirseniz sevdiği bir insan olduğunuz için kendini kötü hisseder, size laf etse bile, biraz olsun durup düşünür belki.

Eşiniz haklı. Araba alırken ona soracak haliniz yok. Ne kadar yakın arkadaşınız olursa olsun. Kendi çocuklarını düşünemeyecek kadar bencilse de yapabilecek bir şey yok sanırım.

Arkadaşımın eşi çocuk istemedi zaten adamın evlilikle alakası yok ama o 3 çocuk yaptı. Çocuklarınla ilgilen dediğinde bir baba evlatları için yetiştirme yurduna verelim diyebilirmi. Şu vicdansızlığa bakarmısınız. O kadar evlilikle babalıkla alakası yok. Peki böyle bir adamdan 3 çocuk yapan arkadaşıma ne demeli. Boşan diyorum ben yuvamı bozamam diyor. Iyi de yuva yok ki. Dediğim gibi yurtdışındayız çalışırsın bakarsın çocuklarına olmadı çalışamadın devlet bakıyor zaten o çocuklar ilerde nasıl sağlıklı bir birey olsun. Evde hergün hırgür böyle hayat olurmu insan kaç kere geliyor şu hayata

Mesela sanane diyebilirsin. Yada banane.
Sanane benim param yok yada var ama aldığım arabadan , banane senin için lazım olan borç parayı bulmaktan.

Kusura bakmayın ama eşiniz baştan sona haklı. Bildiğiniz art niyetli arkadaşınız. Para vermeyince haftalarca aramasın sonra kendi paranızla kendinize araba aldınız diye laf soksun. Yok daha neler yahu..
Birde yüzsüz gibi eşinizle ortak olan arabanızı kullanmak istiyor..

Daha fazlasına izin vermeyin bence..

acıma acınacak hale düşersin diye bir söz var atalarımız ne demişse doğru demiş, o yüzden Allah acısın mümkünse. kendi aile bağlarınız zarar görecek yoksa.

Kullanılmak illaki maddi manada olmuyor. Arkadaşınız sandığınız kişi sizi manevi olarak kullanıyor. Ve duygusal zayıflığınızdan yararlandığı gibi maddiyatınızdan da yararlanmaya çalışıyor. Gerçek bir arkadaş olsa siz araba aldığınızda laf sokmaz en az sizin kadar sevinir! Arkadaş filan değil, arkanızı dönmeyin ilk o vuracak..

Yerinizde olsam ilişkimi biraz soğuturdum. Bu kadından size hayır gelmez, eşinle de aranızı bozacak çünkü...

Siz para vermediniz diye sizi iki hafta aramiyorsa siz hala ne icin savasiyorsunuz ki sizi sadece kullanıyor dost olarak sadece siz görüyor sunuz arkadasiniz değil

Aslında eşim diyor ki sen ona para verdikçe ona kötülük yapıyorsun. Çünkü o sıkıştıkça para bulursa sorumluluk alamaz. Biraz hayatın gerçeklerıyle tanışsın. Sorumluluk alsın kimseden kimseye fayda olmayacağını bilsin diyor. Teoride HAKLI sizde haklısınız. Ama iş pratiğe döküldümü işler aynı olmuyor maalesef. Çünkü sadece benden istemiyor ortak arkadaşlarımız var onlarda durumdan şikayetçi. Böyle geçim olmaz diyorlar. Ama evde ekmek yok dediğinde kimse bişey diyemiyor. Hakikaten bazen buzdolabı tamtakır kurubakır derler ya o hesap. Mecbur veriyorsun. Ben en azından eskisi kadar vicdan yapmamaya karar verdim bilmiyorum artık..

Onun neden sizinle 15 Yıldır arkadaş olduğu belli ailesinden istemeyip sizden istiyor çünkü insanlar nasıl alışırsa öyle gidiyor alışmış sizin yok diyememenize gayet rahat biri kişiliğe sahip biri araba parası istediğine göre parayı verememişsiniz araba almışsınız kadın afedersiniz ama Yüzsüz insan gurur yapar insanlar ekmek alacak çoçuklarına evlerine bakamayacak hallere düşüp yine de gururruyla çalışıp kimseden keyfi para istemiyor arkadaşlığınız konusunda bir daha düşünün derim eşinizde tebrik edin Sabırlı bir insanmış.

Diyorum ki tele cevap vermiyorum Kapıya dayanıyor. Neyini terkedeceksiniz ama şöylede bi durum var kendi elinde olsa ben zor durumda kalsam yardım eder öyle bi insan bunu da biliyorum Gerçi öyle bi durum yaşanmadı ama

oyle bir durum yasanmadan bilemezsin :)

ayrica esinin kazandigi parayi da arkadasina veremezsin.
oyle bir hakkin yok zaten, ne diye kendini suclu hissediyorsun.

Eski borclarini odemeden hangi yuzle bir daha borc isteyebiliyor bu insanlar anlayamiyorum ustelik keyfi bisey icin, hadi hastalik falan olur neyse.bide size trip atiyor. fazla yuz vermeyin

Eşinizin parasını istiyor sizden aslında. Çok saçma. Yani sizin evliliğinizde senin paran benim param yok ki olmaması da lazım ama dışarıdan 3. bir şahıs eşinizin kazandığı parayı sizden istiyor. Bunu ona açıkça söyleyin. Bir daha isterse bizimde problemlerimiz var arabanın borcunu ödüyoruz hem ben kazanmıyorum eşim zor zar iki işte çalışıp kazanıyor vs vs deyin. En uç noktada da siz ondan borç isteyin. Cüzi bir miktar dahi olsa isteyin ve birkaç zaman vermeyin bakalım ne hissedecek. Uzunca bir aradan sonra verirsiniz o da geri aldığına şükreder ve birdaha böyle hareketlere girişmez bence.

Böyle mezarcılarla yakın arkadaşlık zor oluyor gerçekten. Yani karakteri iyidir hoştur muhakkak bu kadar yakınsanız ama böylelerinin ruhu otlakçı oluyo yapıcak hiçbir şey yok hayır demeyi kendinize alışkanlık edinmelisiniz ona karşı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…