Arkadaşım ve sorunlar sorunlar...

grizekali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2015
14
3
39
Hepinize selamlar olsun, Benim derdim arkadaşımla ilgili Vicdanım ve mantığım arasında hatta ve hatta eşim ve arkadaşım arasında kalıyorum.

Soruna gelince öncelikle arkadaşımla geçmişimiz 15 seneye yaklaştı. Nerden nasıl anlatsam bilmiyorum. Kendisinin eşiyle problemi var. Herzaman yanında olmaya gayret ettim. Elimden geldiğince maddi manevi ne gerekiyorsa. Aralarında ne aşk ne sevgi ne de SAYGI var.

Eşi çok sorumsuz çocuklarla ailesiyle ilgisi yok. Parayı kazanır sadece ne harcanmış ne ödenmiş hiç bişey bilmez. Bütün para akışı Arkadaşımın elinde yani. Sorunumsa şu arkadaşım çok müsrif eşi benim eşimden 2 katı Maaş alıyor ama müsrifliğinin Yüzünden sürekli bi borç içinde. Bunu onun yüzüne de söylüyorum. Mangodan zara'dan aşağısına giyinmez. Bizde biraz para biriktirip bi kaç yerden alacağımız vardı derken bi araba aldık. Bundan 1 ay kadar öncede benden borç istemişti daha önceden verdiğim borcu vermeden üstelik. Ben çalışmıyorum eşim iki işe gıdip geliyor. Hatta daha önceden verdiğim paradan da geçtim üstünden 3 sene geçti. Eşimde dediki bak ben araba alacam şimdi veririz elimize iyi bi araba geçer istediğimizde parayı bize veremez benim razılığım yok dedi.

Şimdi ben çalışmıyorum bizim evimizde ayrı gayrı yok ama eşime hiç bişey diyemedim tabii ki. Para yok dedim ki hakikaten o zaman yoktu. Bu arada kendi de araba istiyor onun için istiyor yani parayı da. Ben yok dediğim de başkasından bana borç bul dedi. Allah aşkına size soruyorum bu devirde kim kime borç veriyor ki bende Başkasına istiyim birde? Neyse isteyemem dedim 2 hafta beni ne aradı ne sordu. Bizde araba aldık 1 hafta önce . Bana dediği şu iğneleyici şekilde iyi gezersin artık ne diyim olsun ya olsun... Hani para yok dedin ama araba aldın gibi. Şimdi ajitasyon yapıp beni üzüyor eşim artık bana çok kızıyor. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın diyor. O parayla geçinemeyen ki yurtdışında yaşıyoruz şartlar çok iyi yani. Şimdi de arabayı kullanmak istiyor eşim fıttırıyor artık sen kendini kullanıdırıyorsun diyor. Ne yapıcam ne edeceğim bilmiyorum teşekkür ederim şimdiden...
..

Eşinizin bir şey bile demesine gerek kalmadan arkadaşınızın ağzının payını vermeniz gerekirdi, onun evliliğinden mi, yaşayışından mı sorumlusunuz?

Tabii ki hiç birşeyinden sorumlu Değilim ama bi sorununu anlattığında aman ne halin varsa Gör diyemiyorum yumuşak bi insanım elimden geldiğince çok müsrif olduğunu söylüyorum zaten ne yapabilirim başka siz söyleyin o zaman

Para verip de kötü olacağınıza, vermeden kötü olmuşsunuz ki önceki borçlarına sadık kalmamış
Araya daha fazla para muhabbeti girerse arkadaşlığınız bozulacak gibi..
Bi de sizin elinizde para varken kendinize bi araba almanız mı önceliğiniz; yoksa o araba alsın diye parayı ona vermeniz mi??

Sorununu anlattığında ne halin varsa gör demeyeceksiniz ki? Arabayı kullanmak istediğinde paranı biriktir de kendi arabanı kullan diyeceksiniz, bozulursa kendi bilir. Şu yumuşak bir insanım, vicdanlıyım bahanelerinin arkasına saklanmaya devam ederseniz problemler çözülmez, başka çözenler de vicdansız ve katı yürekli olmuyorlar. Benim de arkadaşlarımla aramda para muhabbeti bile olmaz cebimizdeki son kuruşa kadar vermekten hiç gocunmayız ama bir güne bir gün benden veremeyeceğim parayı borç isteyemezler, ben de onlardan isteyemem. Çünkü dostluğumuzun içine kırgınlığı/kullanılmayı bir kere soktuğumuz zaman geri dönüşü yok.

arkadaşlığınızı bıtırın bu hiç aklınıza gelmıyormu ne dıye böyle bırıyle didişiyorsunuzki haytaınızda olsa ne olur olmasa ne olur

Ya daha anlamadin mi bir yerlere gelmeni cekemiyor seni resmen kullaniyor luks yerden giyinmesini biliyor ya tutsun parasini gitsin kredi ceksin o insandan ne koy olur ne de kasaba

Parasını tasarruf eder ya da etmez buna neden karışasınız ki?
Siz sadece onun sizin üzerinizdeki beklentisini azaltmaya bakın zira arkadaşınız ona değil de kendinize araba almışsınız diye kapris yapmış
Bunun adı samimiyet de değil, ben tam olarak tepkisinin sebebini çözemedim
Öyle ya da böyle kendiniz için bi yatırım yapmışsınız..
Sizin mutluluğunuzla mutlu olmayan hatta örnekteki gibi fesatımsı tavırlar sergileyen insanları ailenizin içine fazla dahil etmeyin derim

Eşim de öyle diyor sorun şu ki kızar bozulur bir iki hafta sonra tekrar istemeye başlar yani ne dersen de öyle bi durumdaki elektrikleri kesiyolar evinde çocuklara yemek yapamadım karanlıkta oturdu diyor. Aldığı şeyleri görüp kızıyorum ben mutfaktan kısıyorum diyor .insan mutfağından kısabilirmi yahu faturalar ödenmiyor hemen elektriği kesiyorlar Ben bazen borç bazen öylesine veriyorum ama artık sinirlerim bozuluyor

Hayatta öncelikler vardır:siz,Çocuklarınız,eşiniz,anne,Babanız......arkadaşınız
Görüyorsunuz ya öncelik sırasında arkadaşınızdan önce sorumlu olduğunuz insanları...

Siz de Arkadaşınıza aile olduğunuzdan ve kendi başınıza iş yapamayacağınızdan,eşinizin arkasından da iş çeviremeyeceğinizi söyleyebilirsiniz.iyi bir arkadaş zaten Arkadaşının mutsuzluğunu istemez,ailesiyle arasının açılmasını da istemez.eğer buna rağmen anlayışsızlık gösteriyorsa,o sizin dostluğunuzu hak etmiyordur.

Diyorum neler demiyorum ki sürekli akıl veriyorsun diyor

Ha iyi araba almasaydin ona borc verseydin madem..
Onun elektriginin kesilmesi ac kalmasini sizi sorumlu tuttu tutacak nerdeyse,,sizde kendinizi gercekten suclu hissedeceksiniz..
Yahu birakin bu sacmaligi Allah askina

Eşinizle mi arkadaşınızla mı evlisiniz?

Allah Allah..İster kessin arkadaşlığını -ki böylesi sizin için daha hayırlı olur- ister yüzünüze bakmasın. Mecbur musunuz onu geçindirmeye..

Ben anlamıyorum bu tür ilişkileri.

Garip bi ruh hali içerisinde
Çoluğundan çocuğundan kısıp öteye beteye veriyorsa parayı bence samimi bi arkadaşı olarak onu bi psikoloğa götürün eşiyle de sorunları varmış zor durumda olabilir psikolojik anlamda

Diyorum neler demiyorum ki sürekli akıl veriyorsun diyor

E görüşmeyin o zaman, başka arkadaş bulamayacak kadar aciz misiniz? Aile değil, eş değil, evlat değil (ki onlardan bile kaçmayı yeri geldiğinde doğru bulurum) bir arkadaşı da terkediverin ya.

Off içim şişti artık bazen telefonlarına bile cevap vermiyorum bu sefer kapına dayanır pazarmış eşi evdeymiş hiç takmaz

E görüşmeyin o zaman, başka arkadaş bulamayacak kadar aciz misiniz? Aile değil, eş değil, evlat değil (ki onlardan bile kaçmayı yeri geldiğinde doğru bulurum) bir arkadaşı da terkediverin ya.
Diyorum ki tele cevap vermiyorum Kapıya dayanıyor. Neyini terkedeceksiniz ama şöylede bi durum var kendi elinde olsa ben zor durumda kalsam yardım eder öyle bi insan bunu da biliyorum Gerçi öyle bi durum yaşanmadı ama

Diyorum ki tele cevap vermiyorum Kapıya dayanıyor. Neyini terkedeceksiniz ama şöylede bi durum var kendi elinde olsa ben zor durumda kalsam yardım eder öyle bi insan bunu da biliyorum Gerçi öyle bi durum yaşanmadı ama

O önce kendine yardım etsin..
Yahu pahalı kıyafetler alıp kendi boğazından kısabilir; ama insan çocuklarını elektriksiz bırakır mı hiç
Bence bi desteğe ihtiyacı var; ama bu sizin onu arkadan iteleyip kakalamanız olmamalı
Ciddi psikolojik bir desteğe teşvik edin

Benim bir komşum vardı görüşmek istemiyordum, kapıyı çaldı ben de açmadım 3 hafta aradı yine açmadım, ki ortada sebep bile yoktu yani. Beni kötü bilirse bilsin, yaptığım bir kötülük yok nasıl olsa.

Hem zor durumda size yardım edeceğini vs. savunacaksanız bu konuyu neden açtınız yani? Eşiniz bunları biliyordur herhalde, sizi daha iyi tanıyan o, e o bile kullanıyor seni diyormuş. Bunun vicdanla falan alakası yok o yüzden içimizdeki doğru ve yanlışı ayırt etme yetisi değil mi vicdan, kocanızı susturun o halde rahat edin. Madem kendinize engel olamıyorsunuz arkadaşınız adına.

İşin komik tarafı da şu ki psikojisinin bozuk OLDUĞUNU kendi de biliyor. Ama git doktora dediğinde bütün suçu kocasına atıyor ilgilenmiyor diye. Yani evindeki mutsuzluğu alışveriş yaparak çıkartıyor. Kendine acıması yok çocuklarına da yok. Sanki Afrika ülkesindeyiz öyle gelişimsiz çocukları. Birlikte aile olup bir sofraya oturmamışlardır siz hesap edin artık. Ona göre suç kocasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…