- 15 Kasım 2013
- 7.679
- 3.799
-
- Konu Sahibi muzurtilki
Eşi arkadaşınız ile ilgili, burnun çirkin gibi hep varolan ve değiştirilmesi zor olan bir eleştiri yapsa idi, bir nebze anlamak mümkün olurdu.
Ancak çok güzel bulduğumuz insanları bile, örnek veriyorum, göz altlarını panda gibi yapması sebebi ile eleştirebiliyoruz. Veya saç rengi, zaten doğal saç rengi değil, ve başka bir rengi daha çok yakıştırması çok normal.
Kıyafetlerin uyumsuz olması ise zaten beğenilmesi gereken bir şey değil. Hatta öyle olsa idi, özendiğimde de dikkat etmiyor demek ki diye endişelenebilirdi arkadaşınız.
Olduğu gibi beğeniyormuş zaten eşi de. Olmadığı gibi beyaz şeyler sürmesini istemiyormuş. Veya kıyafet seçiminin arkadaşınızla alakası yok ki, uyumlu renkleri beğenmeyen mi var?
panda gibi lafına güldüm.Güzel benzetme hakikaten
Belki de evlilikleri bu yüzden monotonlaştı. Elif yeni şeylere açık olmayan ve hassas bir kadın mı acaba?
eşibunları yüzüne söylemeyip içinden söylese daha mı mutlu olacak mış?hayır diyor, yeni şeyleri severmiş
fakat eşinin kendisini beğenmiyor olmasına takılmışmış
düşününce ona da normal gelse bile, duymak farklıymış-MIŞ!
eşibunları yüzüne söylemeyip içinden söylese daha mı mutlu olacak mış?
Ben her gün neler duyduğumu söylesem eşimi ormana göndermem gerekhayır diyor, yeni şeyleri severmiş
fakat eşinin kendisini beğenmiyor olmasına takılmışmış
düşününce ona da normal gelse bile, duymak farklıymış-MIŞ!
Eşi gayet normal cevap vermiş bence bu sevmediği anlamına gelmez eğer eşini sevmeseydi basindan savmak için her halimle guzelsin derdi ama eşine önem gosteriyorki gayet güzel bir şekilde onemsemis ve cevap vermiş benim eşimde bana geçen gün dediki bu parfümü nu bor daha kullanma kokusunu sevmedim diye bunlar gayet doğal şeylermerhaba arkadaşlar,
bu sefer bir arkadaşım için konu açıyorum, şu an yanımda (adı elif olsun) ve sizlerden gelen cevapları bekliyor. en fazla 1 saat vakti var, 1 saat sonra gidecek. biraz uzun olabilir, ne olur kusura bakmayın, olayı tam olarak anlatmam lazım.
elif yaklaşık 15 senedir evli, 2 kızı var. genel anlamda iyi bir evliliği var.
elif'le yakın oturuyoruz, dün akşam üstü bana uğradı bir kahveye. eşlerden konuşurken ilişkilerinin çok monotonlaştığını, çocuklar uyuduktan sonra ayrı ayrı işlerle uğraştıklarını, neredeyse 2 çift laf konuşmadıklarını anlattı.
ben de, salak kafam, daha önce burada da birkaç kez bahsetmiş olduğum eşlerle ilgili oyunu söyledim. elif de bana versene bir deneyeyim dedi, verdim.
bugün elif son derece bozuk bir moralle geldi. çünkü oyunda bir soru var. açık açık yazıyorum ki net anlaşılsın.
hangisini veya hangilerini değiştirmem hoşuna gider?
ev kıyafetlerim : a) daha şık olsun b)daha basit olsun
dışarıda giydiğim kıyafetlerim: a) daha şık olsun b)daha basit olsun
parfümüm : a) daha az sür b) daha çok sür c) kokusunu değiştir
saçım : a) daha stil bir kesim olsun b) daha klasik bir kesim olsun c) farklı renk olsun d) daha uzun olsun e)daha kısa olsun
sakalım-bıyığım: a) daha stil bir kesim olsun b) daha klasik bir kesim olsun c) daha uzun olsun d)daha kısa olsun e) hiç olması
makyajım : a) daha hafif olsun b) daha koyu olsun c) tonları farklı olsun
o soruyu elif çekmiş, eşine sormuş, eşi de önce bir duraksamış sonra şunları söylemiş:
"saçın, farklı renk olsun, makyajın daha hafif olsun, parfümün kokusunu değiştir, ev kıyafetlerin daha şık olsun"
elif şok olmuş ve "artık beni beğenmiyorsun" demiş
eşi de özetle şöyle demiş
"seni çok seviyorum, kesinlikle beğeniyorum ama daha çok beğenmek istiyorum. saçların 1-2 yıl öncesine kadar sarıydı ve çok güzeldi, şimdiki renginden (koyu kızıl) daha az hoşlanıyorum, makyajında göz altına sürdüğün o beyaz şeyleri hiç sevmiyorum, doğal gelmiyor bana, parfümün çok ağır geliyor, şekerli gibi, hoşlanamıyorum, evde sürekli rengi birbirine uymayan alt üst giyiyorsun, o da hoşuma gitmiyor. sana bunları söylediğim için özür dilerim, seni kırmak istemedim, ama hazır yeri gelmişken, seni daha çok beğenmek istediğim için söylemek istedim vs".
şimdi benim yüzümden elif mutsuz ve ben de kendimi çok suçlu hissediyorum ilişkilerine karıştığım için.
fakat öte yandan bence bu konuşma çok iyi olmuş, eşinin dürüst davranması da bence doğru olmuş, adam ne güzel karısına uygun bir dille nelerin farklı olmasını istediğini anlatmış. keşke hepimiz eşimize dürüst davranabilsek.
ben çok isterdim eşimin bana bu tip şeyleri söylemesini, bence bu ilişki için iyi birşey.
ben de eşime söylerim bazen bu parfüm olmuyor vs diye.
fakat elif buna ikna değil. eşim artık beni beğenmiyor diyor başka birşey demiyor ve ağlamak üzere, hatta ağlamış. eşi 10 kere aramış, yazmış, özür dilemiş, seni her halinle seviyorum yazmış (ki bence özür dilenecek birşey yok)
ben de diyorum ki bu kötü birşey değil, aksine güzel birşey, fırsata çevir, makyajını hafiflet, parfümünü değiştir, alt üst tayt-t-shirt uyumlu takımlar al ev için vs
yani bunları sırf 1 erkek istedi diye değil, ben de hiç sevmem şekerli kokuları mesela, elif'in parfümü bana da ağır geliyor. bunlar büyük şeyler değil.
kızlar kendimi çok sorumlu hissediyorum, çok üzüldüm, yorumlarınızı bekliyorum - bekliyoruz
Eşi gayet normal cevap vermiş bence bu sevmediği anlamına gelmez eğer eşini sevmeseydi basindan savmak için her halimle guzelsin derdi ama eşine önem gosteriyorki gayet güzel bir şekilde onemsemis ve cevap vermiş benim eşimde bana geçen gün dediki bu parfümü nu bor daha kullanma kokusunu sevmedim diye bunlar gayet doğal şeylermerhaba arkadaşlar,
bu sefer bir arkadaşım için konu açıyorum, şu an yanımda (adı elif olsun) ve sizlerden gelen cevapları bekliyor. en fazla 1 saat vakti var, 1 saat sonra gidecek. biraz uzun olabilir, ne olur kusura bakmayın, olayı tam olarak anlatmam lazım.
elif yaklaşık 15 senedir evli, 2 kızı var. genel anlamda iyi bir evliliği var.
elif'le yakın oturuyoruz, dün akşam üstü bana uğradı bir kahveye. eşlerden konuşurken ilişkilerinin çok monotonlaştığını, çocuklar uyuduktan sonra ayrı ayrı işlerle uğraştıklarını, neredeyse 2 çift laf konuşmadıklarını anlattı.
ben de, salak kafam, daha önce burada da birkaç kez bahsetmiş olduğum eşlerle ilgili oyunu söyledim. elif de bana versene bir deneyeyim dedi, verdim.
bugün elif son derece bozuk bir moralle geldi. çünkü oyunda bir soru var. açık açık yazıyorum ki net anlaşılsın.
hangisini veya hangilerini değiştirmem hoşuna gider?
ev kıyafetlerim : a) daha şık olsun b)daha basit olsun
dışarıda giydiğim kıyafetlerim: a) daha şık olsun b)daha basit olsun
parfümüm : a) daha az sür b) daha çok sür c) kokusunu değiştir
saçım : a) daha stil bir kesim olsun b) daha klasik bir kesim olsun c) farklı renk olsun d) daha uzun olsun e)daha kısa olsun
sakalım-bıyığım: a) daha stil bir kesim olsun b) daha klasik bir kesim olsun c) daha uzun olsun d)daha kısa olsun e) hiç olması
makyajım : a) daha hafif olsun b) daha koyu olsun c) tonları farklı olsun
o soruyu elif çekmiş, eşine sormuş, eşi de önce bir duraksamış sonra şunları söylemiş:
"saçın, farklı renk olsun, makyajın daha hafif olsun, parfümün kokusunu değiştir, ev kıyafetlerin daha şık olsun"
elif şok olmuş ve "artık beni beğenmiyorsun" demiş
eşi de özetle şöyle demiş
"seni çok seviyorum, kesinlikle beğeniyorum ama daha çok beğenmek istiyorum. saçların 1-2 yıl öncesine kadar sarıydı ve çok güzeldi, şimdiki renginden (koyu kızıl) daha az hoşlanıyorum, makyajında göz altına sürdüğün o beyaz şeyleri hiç sevmiyorum, doğal gelmiyor bana, parfümün çok ağır geliyor, şekerli gibi, hoşlanamıyorum, evde sürekli rengi birbirine uymayan alt üst giyiyorsun, o da hoşuma gitmiyor. sana bunları söylediğim için özür dilerim, seni kırmak istemedim, ama hazır yeri gelmişken, seni daha çok beğenmek istediğim için söylemek istedim vs".
şimdi benim yüzümden elif mutsuz ve ben de kendimi çok suçlu hissediyorum ilişkilerine karıştığım için.
fakat öte yandan bence bu konuşma çok iyi olmuş, eşinin dürüst davranması da bence doğru olmuş, adam ne güzel karısına uygun bir dille nelerin farklı olmasını istediğini anlatmış. keşke hepimiz eşimize dürüst davranabilsek.
ben çok isterdim eşimin bana bu tip şeyleri söylemesini, bence bu ilişki için iyi birşey.
ben de eşime söylerim bazen bu parfüm olmuyor vs diye.
fakat elif buna ikna değil. eşim artık beni beğenmiyor diyor başka birşey demiyor ve ağlamak üzere, hatta ağlamış. eşi 10 kere aramış, yazmış, özür dilemiş, seni her halinle seviyorum yazmış (ki bence özür dilenecek birşey yok)
ben de diyorum ki bu kötü birşey değil, aksine güzel birşey, fırsata çevir, makyajını hafiflet, parfümünü değiştir, alt üst tayt-t-shirt uyumlu takımlar al ev için vs
yani bunları sırf 1 erkek istedi diye değil, ben de hiç sevmem şekerli kokuları mesela, elif'in parfümü bana da ağır geliyor. bunlar büyük şeyler değil.
kızlar kendimi çok sorumlu hissediyorum, çok üzüldüm, yorumlarınızı bekliyorum - bekliyoruz
Ben her gün neler duyduğumu söylesem eşimi ormana göndermem gerekBir de hiç kırmamaya özen göstermez direk çat çat söyler. Elif'in eşinin naif bir şekilde söylemesi gerçekten güzel, takdir ettim.
Kot giyme basenlerini büyük gösteriyor.
Yaz gelince kararıyorsun, kış gelince sararıyorsun.
Çillerin çıktı yine.
Bu rimelin hangi marka gözlerinin altına dökülüyor.
Saçında kuş tüyü var
2 kilo alınca, ooo yuvarlanarak gidersin artık.
Üzerindekiler hiç olmamış.
evet ama di mi?adam dememiş ki ben sarışınları seviyorum
adam ben senin eski sarışın halini çok beğeniyordum demiş
soruyorum
o soru sana çıksa, sen ne derdin diye
ben onu olduğu gibi beğeniyorum diyor
yok, çıkaramıyor şu at gözlüğünü!
şu yazdıklarımı da okuyor: ben hiç tahmin etmezdim benim bu arkadaşımın böyle katır inatlı olacağını!
ara, ara, araaaabence iyi şeyler bunlar, tabi kırıcı bir dille söylenmediği sürece
eşim de yeri gelir bana söyler
ooooo göbek çıktı galiba der, hayırdır
ARKADAŞLAR ELİF HAKİKATEN KADINLARIN HEMFİKİR OLMASINA ŞAŞIRMIŞ DURUMDA
EŞİMİ ARASAM MI ACABA DEMEYE BAŞLADI
evet şekerli çocuklar hem ağır hem çocuksuGerçekten pandaya benzeyen insanlar görüyorum günlük hayatta.
Bir de çok şekerli parfümleri, kim sürerse sürsün, beğenmek için insanın o parfümlere bayılıyor olması gerek. Çünkü gerçekten çok ağır ve baygın kokuyor, çiçek veya baharat kokuları o kadar rahatsız etmiyor ağır olsa da.
Yani adam gayet eşi yararına eleştiriler yapmış gibi görünüyor.