arkadaşım ve eşi ve salak kafam

muzurtilki

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
6.238
15.575
merhaba arkadaşlar,
bu sefer bir arkadaşım için konu açıyorum, şu an yanımda (adı elif olsun) ve sizlerden gelen cevapları bekliyor. en fazla 1 saat vakti var, 1 saat sonra gidecek. biraz uzun olabilir, ne olur kusura bakmayın, olayı tam olarak anlatmam lazım.
elif yaklaşık 15 senedir evli, 2 kızı var. genel anlamda iyi bir evliliği var.
elif'le yakın oturuyoruz, dün akşam üstü bana uğradı bir kahveye. eşlerden konuşurken ilişkilerinin çok monotonlaştığını, çocuklar uyuduktan sonra ayrı ayrı işlerle uğraştıklarını, neredeyse 2 çift laf konuşmadıklarını anlattı.
ben de, salak kafam, daha önce burada da birkaç kez bahsetmiş olduğum eşlerle ilgili oyunu söyledim. elif de bana versene bir deneyeyim dedi, verdim.
bugün elif son derece bozuk bir moralle geldi. çünkü oyunda bir soru var. açık açık yazıyorum ki net anlaşılsın.

hangisini veya hangilerini değiştirmem hoşuna gider?
ev kıyafetlerim : a) daha şık olsun b)daha basit olsun
dışarıda giydiğim kıyafetlerim: a) daha şık olsun b)daha basit olsun
parfümüm : a) daha az sür b) daha çok sür c) kokusunu değiştir
saçım : a) daha stil bir kesim olsun b) daha klasik bir kesim olsun c) farklı renk olsun d) daha uzun olsun e)daha kısa olsun
sakalım-bıyığım: a) daha stil bir kesim olsun b) daha klasik bir kesim olsun c) daha uzun olsun d)daha kısa olsun e) hiç olması
makyajım : a) daha hafif olsun b) daha koyu olsun c) tonları farklı olsun

o soruyu elif çekmiş, eşine sormuş, eşi de önce bir duraksamış sonra şunları söylemiş:
"saçın, farklı renk olsun, makyajın daha hafif olsun, parfümün kokusunu değiştir, ev kıyafetlerin daha şık olsun"

elif şok olmuş ve "artık beni beğenmiyorsun" demiş
eşi de özetle şöyle demiş
"seni çok seviyorum, kesinlikle beğeniyorum ama daha çok beğenmek istiyorum. saçların 1-2 yıl öncesine kadar sarıydı ve çok güzeldi, şimdiki renginden (koyu kızıl) daha az hoşlanıyorum, makyajında göz altına sürdüğün o beyaz şeyleri hiç sevmiyorum, doğal gelmiyor bana, parfümün çok ağır geliyor, şekerli gibi, hoşlanamıyorum, evde sürekli rengi birbirine uymayan alt üst giyiyorsun, o da hoşuma gitmiyor. sana bunları söylediğim için özür dilerim, seni kırmak istemedim, ama hazır yeri gelmişken, seni daha çok beğenmek istediğim için söylemek istedim vs".

şimdi benim yüzümden elif mutsuz ve ben de kendimi çok suçlu hissediyorum ilişkilerine karıştığım için.
fakat öte yandan bence bu konuşma çok iyi olmuş, eşinin dürüst davranması da bence doğru olmuş, adam ne güzel karısına uygun bir dille nelerin farklı olmasını istediğini anlatmış. keşke hepimiz eşimize dürüst davranabilsek.
ben çok isterdim eşimin bana bu tip şeyleri söylemesini, bence bu ilişki için iyi birşey.
ben de eşime söylerim bazen bu parfüm olmuyor vs diye.

fakat elif buna ikna değil. eşim artık beni beğenmiyor diyor başka birşey demiyor ve ağlamak üzere, hatta ağlamış. eşi 10 kere aramış, yazmış, özür dilemiş, seni her halinle seviyorum yazmış (ki bence özür dilenecek birşey yok)
ben de diyorum ki bu kötü birşey değil, aksine güzel birşey, fırsata çevir, makyajını hafiflet, parfümünü değiştir, alt üst tayt-t-shirt uyumlu takımlar al ev için vs
yani bunları sırf 1 erkek istedi diye değil, ben de hiç sevmem şekerli kokuları mesela, elif'in parfümü bana da ağır geliyor. bunlar büyük şeyler değil.

kızlar kendimi çok sorumlu hissediyorum, çok üzüldüm, yorumlarınızı bekliyorum - bekliyoruz

Arkadaşınızın üzülmesini darılmasını sizin de kendinizi suçlu hissetmenizi gerektirecek hiçbir şey yok. Eşler birbirlerinin saçı,üstü başı, imajı için de yorum yapamayacaksa ehh yani. Bu artık onu beğenmediğini göstermez daha hoşuna giden şeyleri söylemiş ne var bunda ?

senle bu olayın hiç alakası yok bence...
elif arkadaşın ağlayacağı yerde eşinin dediklerine kulak assın bence..adam kötü birşey söylememişki..

evet ben de böyle düşünüyorum
kendisi de yanımda okuyor
ama elif işi "demek ki başka kadınları benden daha bakımlı buluyor" şekline çevirmiş durumda

eşinin onu eleştirmesi elifin çirkin bir kız oldugu anlamına gelmiyor ki bence eşi pofpoflasa şöyle güzelsin vs vs dese o zamanda gerçekçi gelmezdi bence eşinin dediklerini yapsın eşi değişmesine ragmen onu öyle sevmiş ki sevgisi için saygı da duymuş ama ilk öyle tanıdıgı için belki istiyordur elif sakın eşinin onu begenmediğini dü-şün-me-sin :)
bnim sevgilimde söyler bana bende alınırdım ama sonuçta basit şeyler yani gurur yapmaya gerek yok derim :)

canım bence eşi gayet dürüst davranmış ve aslında gerçekten eşini sevdiği için daha iyi daha güzel olsun diye söylemiş
benim eşim de böyledir ama sevgiliyken de böyleydi evlendik hala böyle yani artık beni sevmiyorsun durumundan kaynaklanmıyor hatta ben de bazen bozulur üzülürüm o zamanda der ki ne yani sana yalan söyleyim de daha güzel dolaşman varken bu şekilde dolanasın
ssenin iyiliğin için söylüyorum der
bi de eşim seni sevmesem ne giydiğin, saçının şekli, yaptığın makyaj umrumda olmaz der, umursuyorum ki seni, daha iyi olmanı istiyorum der

bı kere arkadasınızın belkıde evlılıgını kurtarmıssın
adam cevap bıle vermeyebılırdı ne guzel bı erkegın karısını daha cok begenmek ıstemesı
kadınlar ne susler yapıyor erkekler farketmıyor öcü gıbı olmussun dıyor
madem arkadasınız esının her kararına saygı duyuyor ve daha mutlu olmak ıstıyor
e adamla ısteklerını elestırılerını sunmus
sızde aracı ıolmussunuz daha dıkkat eder artık

ya bu oyunun linkini atsana bana muzurtilki elif üzülmene hiç gerek yok eşin gayet dürüst davranmış bence fırsata çevir. Daha çok beğenilmek kimin hoşuna gitmezki. muzurtilki sende üzülme ve şu oyunun linkini bana bi kopyalayıver

Bence abartılacak ve üzülecek hiç birşey yok.Aksine kocasıyla bu konuları açık açık konuşabildiği için sevinmeli.Parfüm ağır ise değiştirsin ne olur ki ya da evde aynı renk alt üst giysin ne olur.Bunlara alınganlık yapıpta hiç üzmesin kendini.Benim eşim bana söylese dışardan bir göz olduğu için söylediklerini değerlendirirdim.Evet kendime yakışanı giyerim ama ya gerçekten yakışmamışsa?

Merhabalar Elif hanım;

Eşiniz sizi beğendiğini başından belirtip, sadece daha çok hoşuna gidebilecek detayları belirtmiş.Keza sizinde hoşunuza gitmeyen şeylerden ötürü eşinizi sevmediğinizi yada beğenmediğinizi mi düşünüyorsunuz.Görüşü sadece Bütünden değil, Detaylarla ilgili görünüyor. Eşiniz nezaket sahibi bir insan.Size daha çok yakışanı dile getirmiş.Bunu yaptığından ötürü pişman etmişsiniz.Karşınızdaki kişi eşiniz olmasından ötürü hassas karşıladığınızı düşünmekteyim.Eleştiriye sıcak bakabilecek potansiyeliniz yoksa bu tür sorular sormayıp arkadaşınızıda zan altında/suçluluk duygusu yüklemeseydiniz.Hepimiz eşlerimizin karşısında mükemmel görünmeyi isteriz.

Lütfen kendi hassaslığınızdan kurtulun ve eşinize de suçluymuş gibi davranmayın. Çok olağan bir durum.Bu davranışınız yüzünden size dürüst/şeffaf olma durumunu baltalıyorsunuz.

Kendiniz gibi olmayı da tercih edebilirsiniz.Eşinizin istediği gibide.. Bu sizin tercihiniz.Ama o başkasındakini size kıyaslamadan önceki halinizden dem vurmuş.Benim nezdimde kırıcı bir tarafı yok yada beğenmediğini düşündürecek.

Sevgiyle kalın.

adı jiwsa canım google yap

Bu arada oyunu benımle de acil olarak paylaşmanızı rica ediyorum..Hemde çok acil

Hiç sizin kendinizi suclamaniza gerek yok arkadasiniz abartmış adam seviyorum diyomus halen inanmiyosa artik ne diyelim.Sormuş eşine oda doğru olanı söylemiş bunda ne varda bu kadar kapris yapiyo burdan arkadaşınıza selamlar fazla naz aşık usandirir abartmasin bence

evet ben de böyle düşünüyorum
kendisi de yanımda okuyor
ama elif işi "demek ki başka kadınları benden daha bakımlı buluyor" şekline çevirmiş durumda

canım elif şimdi yanında öle biz kız geçse eşi o yöne baksa kıza bakmasa da elif ona baktı onu begendi sanar yani bu normal bende öyleyim ama o kıza bakınca o kızı değil elifin eski halini düşünüyor yani o anı o zaman ki elifi düşnüyor o kzıı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…