- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.546
-
- Konu Sahibi redvelvetcake
Biri daha demişti duvarın karşısına gec konus daha faydalı olur dıye :))bunlarıda yapmaya hiç gerek yok bence..tamam kopar ipleri gitsin,bir iki sohbet için hiç değmez ( tecrube ile yazıyorum ) oturup kendi kendime konuşurum daha iyi :)))))))))
Kız kötü bir kız degil, kendisini seviyorum da, cimri evet ama bunu düzeltebilir ben de rahatsız oluyorum bu huyundan nasıl düzeltebilirim diye danışmak ıstedım. O bana o kadar hesabı kitliyor benim hesap yapmam plan yapmam cok normal ben kendimi korumak ıcın yapıyorum...Bu kadar rahatsiz oluyorsan neden görüşüyorsun? Isim cikti de kes gorusmeyi. Sizinki artik arkadasliktan cikmis sen bile en incs detaya kadar plan yapiyorsun arabasiz gideyim,corba iceyim vs vs diye. merak ettim gorustugunuzde ne oluyor ki? Degmez arkadasim isim var de git kafana göre takıl
Aynen o cok zorAcık sözlü olun diycem ama o zamanda kırılır
Sanki siz onun yediklerini odemek zorundaymissiniz gibi bi de surat mi asiuo pess bundan sonra siz de ona kitleyin yanimda para yok diyin yaniniza aldiginiz parayi da saklayin odemezse de siz surat asin
Keske sadece kendiniz icin para yukleseydiniz param yok diyip o kendi almak zorunda kalsaydi bu ne yuzsuzluk yaa cok sinir oldum
Allahim ayni hikaye resmen.
Benim de vardi bu cinsten bi tane.
Yemekleri soyledikten sonra pahali geldi diye bi bahaneyle kalkip bes dakika sonra gelicem diyip beni masada biraktigi gunu biliyorum. İki kisilik donatilmis masada tek basima saatlerce bekledim.
Allahim kabus gibi.
Kaçın akliniz varsa.
Nasiiill bi de kacti miiiii bu ne adilik yaa hic mi dusunmuyolar bi daha yuz yuze bakicaz diye konu sahibi arkadas da boyle yapsa hic fena olmaz gerci
bence arkadaşınız işine nasıl gelirse öyle davranıyor.sizi benimle gezer tozar her istediğimi yapar her şeyi öder vs. gözüyle görüyor.telefonla görüştüğünüzde daha az görüşmek istediğinizi maddi açıdan tasarruf etmeniz gerektiğini birine yüklüce borç verdiğinizi vs söyleyin.
Saglık sorunu olan ınsan başkalarıyla da yemez ama, benımle buluşmadan önce makarna pızza resımlerı koyup yemekten çatladık dıyor, bana gelınce çorba. Salı gunü gorusecegız ben de o gun çorba ıcecegım en azından tepkisini görmek ıcın. Sonra ona gore bır taktık ızlerımsaglık sorunu varsa zorla yemesini beklemeyezsiniz ki...
sizle farklı yerlere gitmeye heves ediyordur ancak yiyemiyor olabilir.
kimisinde de hemen tuvaleti geliyor, dısarıda kullanmak istemedigi icin eve gitmesi gerekiyor, boyle birsey yasamamak icin yemeyen icmeyen arkadaslarım vardı, evdeyken problem yasamıyorduk. ancak maddi olarak hicbir cimriliklerini de gormedim.
onunla acıkca bu durumu konusun bence. ustelik 10yıllık arkadasınızmıs neden cekiniyorsunuz ki?
rahatsız oluyorsanız da dısarda gorusmezsiniz, onun soyledigi yerlere ayda yılda bir gidersiniz,
veya tumuyle iliskiyi kesmek de bir alternatif.
mesela bugun benden olsun diyin bakın bakalım ne yiyip icecek?
Evet aynen ben de oyle dusundum...Kullanmiyor sadece cimri :) kullananninsan kendide yer yer heaabi sana kitler gorusmek zorunda degilsin
yazdıklarınızın hepsinin doğru olduğunu düşünrerek nacizane tespitim :
konu sahibini üzmek istemem ama bu kişinin sizi sevdiğini-değer verdiğini düşünmüyorum. bence siz onun için aklındaki dertleri anlatabileceği, kullanabileceği, normalde gitse para vereceği yerlere takılabileceği bir araçsınız.. sırf "iyi niyetli" diye düşünüp de böyle biriyle arkadaşlığınızı sürdurmeyin derim.. asalaklar gibi yeni bir konak bulursa o sizinle arkadaşlaığını bitirecek zaten. sonra çok pişman olursunuz..
E neden böyle yerlere gidiyorsunuz? Mesela arabayı almıyorum demişsiniz, yemeğe de gitmeyin? Evden çıkmadan tıka basa yiyin ben tokum sen istersen ye deyin? Böyle yapacağını bile bile kebapçılara gitmek bana garip geldi. Kimse parayı yoldan toplamıyor.
Nefret ediyorum boyle tiplerden ya kan emiciler!
Benimde 15 yillik arkadasim hayati boyunca hic para sikintisi çektiğini görmedim ama hesabini hep bana odetmeye calisir hesap gelir elini cebine götürürken 40 defa ddüşünür ya da başka şeylerle ilgileniyomus gibi yapar ödememek için .
Bende farkettim biraz geç oldu ama hep erkenden elim cebime gidiyor ben oduyorum onun hesabini sonra bende onun gibi bekledim kendi payima düşeni hesaba koydum. Hiçte rahatsız değil bu durumdan keyfi yerinde bide o calisiyo ben calismiyorum ama hesap benden cikiyo.
Bide 100 lirasi olduğu zaman parami bozdurmiyim bozdurunca harcaniyo dio sonra onun parasinida ben oduyorum
Artik bende parami kurusu kursuna ayarliyorum kendime düşen kismini ödeyip cekiliyorum
Aa iyi fikir :) gecen sefer bozuğum yok dıye otopark parasını ondan ıstedım, annem yanımda nakti para tasımamamı soyluyor taşısam da cok az taşıyorum, onu da kullandım dedı gıttım o yağmurda kırk yer dolaşıp para bozdurmaya calıstım; ki kendısı annesını asla sallamayan asilikte dünya markası bır kızdır
Terbiyesiz yaa bi de yuzsuz yuzsuz aa naber diyo. İntikam aldiniz miValla kizlar cok ciddiyim. Ve gelmedi. Cebimdeki para da odemeye yetmedi. Mekanin sahibiyle konustum utana sıkıla. Hicbi seye catal degmemisti ama buz gibi oldu tabi. Boyle boyle dedim arkadasimin acil bi isi cikti diyebildim anca. Param cikismadi oldugu kadarini vereyim kimlik birakayim sonra gelir oderim dedim kabul etmedi. Bes kurus para almadi vallahi. İsitip baskalarina verebilirdi anca o yemekleri.
Ama halimi garsondan musteriye herkes gordu kipkirmizi bi suratla, ne yapcam ben diye saatlerce dusundum.
Arkadasim ne yapti peki? Eve girerken karsidan gordu, aa naber dedi?
Cok iyiyim sagol bir de soruyo musun dedim noldu ya diyor.
Aa ben seni tamamen unutmusum iste annem aramisti da onun dedigini hallederken biriyle karsilastim da eve geldim de unutmusum da yan batti camura yatti falan yani..
Belki konu sahibi okur da akli basina gelir.
Boyle insanlar iyi karakterli falan degiller kendimizi kandirmayalim
Sen yedin mi peki alip sen yeseydin o ikramlariHem de nasılbır kere et yemeye gittik menü yok garson soyledı bız sectik orada bütün yemek suratını astı gergin bir sekilde yedi garson ne getirdiyse geri gönderdi gereksiz bu falan dıye hesap gelınce sok olmamak ıcın. Hahahah ben de söylemedim bunlar ikram diye:)) o kadar cok para hesabı yapıyor ki yemeği zehir oluyor dogal olarak.
Yok ne intikami ilk degildi son da olmadi :))Terbiyesiz yaa bi de yuzsuz yuzsuz aa naber diyo. İntikam aldiniz mi
Neler yapti baska? Ay ben tutamazdim kendimi ben de aynisini yapardim onaYok ne intikami ilk degildi son da olmadi :))
Az salaklik yapmadim dusundukce kendimi dovesim geliyor
Ama neyse ki kurtuldum ondan seneler sonunda da olsa koydum mesafemi simdi yolda gorsem canim isterse selam veririm o moddayim
Ay bi kere sey yapti ya gerci kucuktuk o zaman liseye yeni gececektikNeler yapti baska? Ay ben tutamazdim kendimi ben de aynisini yapardim ona
Kızlar size bir konuda danışacağım. Benim ta ilkokuldan tanıdığım bir arkadasım var, kendisiyle lisede yakın olduk, üniversitede de ayrı okullarda okuduk ama hep görüştük. Simdi de onun okulu devam ediyor, ben mezun oldum ama ayda bir mutlaka görüşürüz bütün gunümüzü de birlikte geciririz.
Neyse, kızı seviyorum gercekten cok iyi niyetli bir kız görüştüğümüz zaman da iyi vakit geciririz. Benim problemim su, ne zaman görussek, buluştuğumuz zaman bir sürü sey söyleriz yemekler gelir sonra der ki "benim midem rahatsız, iştahım yok, canım istemiyor". Gelmeden önce o kadar heveslenip yemek programı yaparız, yapalım edelim yiyelim dediği hicbir seyi de yapmıyoruz yemiyoruz. Kendisi gelen yemeklerden birer çatal alıyor tadına bakıyor sonra hesap gelince "e bu seferlik sen öde bak zaten ben bir sey yemedim tadına baktım" diyor. Her seyı ben ödüyorum. Ne bıleyım kebapcıya gıdıyoruz sadece çorba ıcıyor. Benım de hıcbır sey yıyesım kalmıyor açıkcası. En son sefer yarı yarıya ödeyelım dedim onda da gunun geri kalanında yüzünü astı oturdu.
Bu ödetme ısı bir oldu iki oldu sonrasında dedim ki "canım eger yemeyeceksen söylemeyelim". Ya da görüşüyoruz, oturduğumuz yerde sadece bir cay iciyoruz bes saat oturuyoruz. Sohbet edeceksek eve gidelim diyorum ona da yok diyor. Gittiğimiz yerler de cok kalabalık olan yerler degil, bir sey söylemeden o kadar saat oturunca göze batıyor. En son sefer ben o telefonda konuşurken gidip birkac tatlı söyledim, parayı ben o an ödedim garsona da dedim ki arkadasım dıyette ben dıyınce yemıyor ikram oldugunu söylerseniz belkı yer. O kadar saat oturuyoruz sonucta kıyıp bır ıkıncı cayı bıle icemiyor, ben orada ıcmekten çatlıyorum. Ustelık gideceğimiz yerleri de o seciyor.
Kendisinin ve ailesinin maddi durumu gayet iyi, kız koleksiyoner ve cok ünlü tablolar alıyor gercekten maddi durumları iyi ama cok cimri. Hatta kaç kisiyle görüştü simdiye kadar hepsini benim cevreme girebilecek seviyede degil diye reddetti.
Gecen gun konuşuyoruz, bir çocukla görüşmüş cocuk da aynı kendisinin bana yaptıgı seyi yapmış, bir sürü sey söylemis en sonunda da hesabın cogunu kıza kitlemis. O bana anlatınca komik geldi; cunku aynısını bana yapmıştı. Benim kırıldığım nokta su, cocuk her seferinde bunu yapıyor kız da görüşmeye devam ediyor, bizim iyi kötü on senelik arkadaşlığımız var benimle içtiği bir cayın hesabını yaparken gidiyor yeni tanıştığı cocuğun hesabını ödüyor. Sonra da bana gelip dert yanıyor. Allah'ın sopası yok iste.
Ya da bir yere gideceğiz mesela, konuşuyoruz sözlesiyoruz, bir onceki aksam ben diyorum ki ben arabayla gelmeyecegim seninle buluşur oradan taksıyle gideriz. Birden 180 derece dönüyor sabahında ben hastayım iste kendimi iyi hissetmiyorum sonra gidelim dıyor. Gecen gun de buluştuk trafiğe kapalı alan orası dedim arabayla gidemeyiz zaten, o zaman baska yere gidelim ta karşıya gittik dedı. Bir yere gideceğiz hemen diyor ki benim de dayım oraya yakın dayıma bırakırsın beni o zaman. Ben şoförü muyum onun artık ozellıkle onunla buluşacaksam arabasız gıdıyorum gelirken soylemıyorum da. Ben normalde rahatsız olmam böyle seylerden arkadasımdır canımdır ama o benım yerımde olsa benzın parasının hesabını yapar.
Bazı insanlar yapı olarak cimri olabilir belki bilmiyorum ama kendisi biraz bedavacı dediğimiz türlerden. Hep guzel yerlere gidiyor ama ona ısmarlayacak insanlarla. Ben her seferinde ona bir seyler ısmarlamak zorunda degilim sonucta. Kızı seviyorum da birlikte güzel zaman geçiriyoruz ama böyle yapması beni cok rahatsız ediyor. Ne yapmam lazım sizce?
Ay bi kere sey yapti ya gerci kucuktuk o zaman liseye yeni gececektik
Yemek yiyelim diye ciktik donerciye gidecektik bi de o teklif etti ben de tamam dedim
Giderken bakkala girdi bi cips bi kek aldi bi de babasinin hesabina yazdirdi
Bu ne oluyor diye sordum, yanimda para yok ben yolda gidene kadar bunlari yicem sen de yemek yersin ben seni beklerim dedi
Mosmor oldum gittik donercide cay ictik geri geldik galiba tek kelime etmedim ahahah rezaletime bak
Kiz karnini da doyurdu cipsle kekle ben aç açina cay ictim o da geri donelim demeye utandigimdan yani