İşte bu hiçbir şekilde ciddiye almamanız gereken bir yorum
Passionatewoman Çok fazla insan tanıdım, çok geniş sosyal çevreler içerisinde bulundum, üniversite faktöründen tam da sizinkilere benzeyen pek çok arkadaşım var.
Ve bunların içinde tek eşliliğe inanıp liseden beri birlikte olduğu sevgilisiyle bu yaz evlenecek olanı da var, çok eşliliğe inanıp fuckbuddy leriyle gününü gün eden de.
Tek eşliliğe inanıyomuş gibi yapıp tek ayak üstünde kırk yalanla aynı anda pek çok kişiyle birlikte olanı ve bununla gurur duyanı da tanıyorum, zayıf bi anında sadakatsizlik edip yıllarca bunun pişmanlığını taşıyanını da.
Ve bu olayların hiçbiri benim o insanlara bakış açımı değiştirmedi. Bi dakika bile onların yaşam şekillerini ve ahlak anlayışlarını yargılmaya hakkım varmış gibi hissetmedim. Sözlerimle ya da tavırlarımla onları benim doğrularıma göre, mutlu olmadıkları bi şekilde yaşamak zorundalarmış gibi de hissettirmeye çalışmadım.
Çünkü arkadaşlık böyle bi şeydir, kendi seçtiğin ailedir o insanlar bi yerde. Her şeyleriyle sahiplenirsin. Kusurlarını olumlamazsın ama dinamikleri birbirinden tamamen farklı iki ilişkiden (aşk ve arkadaşlıktan bahsediyorum) birinde çuvalladı diye de diğerinden dışlamazsın.
Pazardan sebze meyve mi seçiyoruz, kusurlu yönleri şöyle köşede kalsın ben sadece iyi yönlerini alayım diyesin.
Ki benim bu bağlılığı gösterdiğim insanların hepsi de bana dostluğumun karşılığını fazla fazla verdiler, ben nasıl onların kusurlarını örttüysem onlar da benimkileri örttüler. Beni benim ahlak anlayışıma göre yargıladılar, ben de aynısını yaptım.
Bu benim için hiç aldatılmamışken de böyleydi, aldatıldım, canım inanılmaz yandı ve hala böyle. Ve evet buna dense dense esnek düsünme kabiliyeti denir.
Son olarak ben önceki konularınızı bilmiyorum sayın konu sahibesi, aldatılmaktan korkmayan bi insan evladının var olduğuna da inanmıyorum. Herkes ihanete uğramaktan öyle ya da böyle korkar/çekinir. Güven duyduğunuz insana karşı savunmasız bi pozisyondayızdır ve hiçkimse bile isteye savunmasız olduğu yerden vurulmak istemez. Ama bu korkunun ya da bu travmanın beni değistirmesine izin vermedim. Kimse de vermemeli, hastalıklı bi durum bu. (Ki bu farkındalıga ermek bir yılımı aldı. Aldatılmayı normalleştirmekse bu, evet insanoğlu her türlü şeref yoksunu hareketi yapmaya müsait, göründügünün ancak yarısı kadar zeka ve vicdan sahibi bi canlı olup ettiği haltlara şaşırmamak gerekir.)
O yüzden siz siz olun eşinizle arkadaşlarınız arasındaki dengeyi korumak için elinizden ne geliyosa yapın. Eşinizin onları sizin gözünüzden görmesini sağlayın.