• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadalar ltfen yardmc olun..

Ha ayrıca Kuran da bekaretle ilgili bir ayet görmedim ben.. (Peygamberimizin ilk eşide duldu..)

sacmalama, dul kadini almak yasak diye bisey mi soyledilerde peygaberin esi duldu diyorsun?
madem kafani bekarete taktin,evlilik oncesi zina yasaktir. kuranda bunlar acik acik da yazilirdir.

hatta ona bakarsan erkek ile kadinin yanliz yanyana kalmasi bile yasak..ucuncu (seytan) akkli celer diye..

allah bosunami yasaklamis bu tur seyleri? iste boyle bisey oldugunda ortada kalmasinlar diye, namuslarina dil uzanmaisn diye irz lari korunsun diye vebirsuru kotu seyleri onlemek icin. Allahin bildigi bisey varmis ki haram kilmis bunlari.

veyok ben okudumda, yok modernimde diyipte bunlari uymamazlik bence cok sacma. din dindir ve nebileyim kuranda az okumus bekareti ni evlenmeden kaybedemez ama okumus modern biri icin normaldir diye bir yazi goremiyorum ben.

tamam arkadas bir yanlis yapmis, kendide soylemis..herkesinde burda arkadasi (susarak ozluyorumu) tasladigi, kotuledigi,kucumsedigi filana yok, okadar abartmayin, sizin iicn daha mi makbul diyip.
biz kizin yanlisliklarini yargilayamayiz, boz arkadasimizda yapamaz, o sadece dusuncesini soylemis, kotuleyelim sunu bunu yapalim yok evlensinde terkedilsin daha iyi dememis. hatta erkek icin haram degil kadin iicn haram diye birsey de dememis.
Zaten yanlislar kullara mahsustur. dua edip tovbe ettikten sonra Allah affeder.. insanlar nekadar kucumsese bile Allah bile aff ettikten sonra biz kimseye birsey diyemeyiz, kinayamayiz.

ve senin peygamberin esi duldu diyip bekaret hakkinda ayet yok dersen.. sacmalamis olursun. bende kurandaki ayetleri harfiyen bilmiyorum ama zinanin cok gunah oldugunu okumus ve bilen birisiyim.

Bizim gibiler derken ne demek istiyorsunuz anlamadım!!!!! Daha açık olsanız benim nasıl olduğumu siz bilemezsiniz, özelimi sizle paylaşmak zorunda değilim fakat sandığınız tarzda bir ilişki yaşamadım, kaldıki bu arkadaşa burda yardımcı olmaya çalışıyoruz yermeye utandırmaya değil, sizin inancınızda yardım isteyen insanları eleştirmek yermekmi makbul?? Kaldıki Kuran-ı Kerimde zina sadece kadına haram değil erkeğe de haram, sadece siz bilmiyorsunuz dini;Bu kız nişanlısı ile dini nikah kıysaydı terkedilseydi size göre herşey normaldi değilmi? Sizin gibiler yüzünden erkekler artık dini nikah kıyıp kadınları kandırıyor sonrada çekip gidiyor ne de olsa günaha girmemiş oluyor sizin gibilere göre Değilmi?

ilksen bak benim yazdığım şeyleri başka yerlere çekme lütfen anlamak istediğin gibi algılıyorsun.ben arkadaşıma zaten yazrdımcı olmak istediğim için buraya yazılar yazıoyrum.sizin gibler derken sizin gibi düşünen insanlardan bahsediyorum cümlem gayet açık aslında.bekaret önemli diil herkez istediğiyle herşeyi yapabilir.böle bişey yok.bu konuyu açan arkadaşta hatalı oldunu biliyor.bir anlık zaafından dolayı şimdi üzülüyor. bide özelimi senle paylaşmak zorunda dilim demişsin sana özelini ne yaşadını soran olmadı zaten,ne yaptıysan yaptın pekte beni ilgilendirmiyor zaten.bizim inancımıza göre yermek makbul dill tabiki.bu siteyi bir çok kişi okuyor.sadece ders çıkarılması gerektini söledim ben hiç yericek bir kelime kullandımı düşünmüyrum.bide demişsin ki zina sadece kadınlara günah diil bende öle bişey demedim zaten karşılıklı tabiki.konuyu farklı yerelere çekip kendinizi haklı çıkarmaya çaışıyorsunuz bunu yaparkende okasdar komik duruma düşünüyorsunuz ki farkında dilsin.

Ha ayrıca Kuran da bekaretle ilgili bir ayet görmedim ben.. (Peygamberimizin ilk eşide duldu..)

ya bide demişsin ki kuranda bekretle ilgii bir ayet yok demişsin.artık gerçekten saçmalıyorsunuz.ve komik duruma düşünüyorusunuz.peygamberimizin ilk eşi duldu.duğru sölüyorsun.ama dul nedemek onu bilmiyorsun.dul:evlenipte eşi ölmüş kişiye denir.bekarken zina yapıpta bekareti bozulan kişiye denmez.lütfen biraz araştırın.modern düşünüyoruz die kendinizi komik duruma düşürmeyin.

Konu dağıldıkça arkadaşın kafası daha çok karışabilir. O zaten yaşadığı durumdan pişman ve "Ben yandım yandım, başkaları yanmasın." diyor. Sevgili "susarak özlüyorum" sorun çıkmasın diye arkadaşlarınızla bile muhabbeti kesmişsiniz, o yanlış anlamasın, dert etmesin... Hem pişmansınız hem de hala tavizlere devam... Maddi manevi sizi sömürmüş olma ihtimalini kabullenmek istemiyorsunuz çünkü uzun bir birlikteliğiniz var. İnanın şurda birçoğumuz en az bir yıllık beraberlik, arkadaşlık, flört vs. yaşamış ardından bizi gerçekten seven ya da sevdiğimiz insanı bulmuşuzdur.(Hala arayanlarımız da vardır yerimseniben ) Aksi olsaydı herkes ilk görüştüğüyle evlenirdi. Geçmiş artık yok, olmayan bir şeyi de artık kangren olmuş ilişkinize kalkan olarak kullanıp devam edebileceğine dair umutları kafanızdan silseniz rahatlarsınız sanırım... En yakın zamanda şimdiye kadar sizi kısıtladığı için yapamadığınız ziyaret ve gezileri gerçekleştirir, sosyal hayata dönerseniz de en geç birkaç ay içinde rahat bir nefes alırsınız umarım... yerimseniben

Boz!
Saçmalayan sizsiniz; arkadaşa sırf beraber oldu diye alttan al yalvar yakar namusunu kurtar tarzı öğütler veren ben değilim, olan olmuş bundan sonra adamla evlenirse varsaydığın günah ortadan kalkmışmı olacak???? Evet hata yaptım diyor ama bunun telafisi o adamın suyuna gidip nikahına girmeye çalışmak değil, cahil olanda sizsiniz.. Konu açıldığından beri olayı iki bacak arasına getirmeye kızın bekaretini sorgulamaya çalışıyorsunuz, bu bir tesadüfmü?

Sevgili konu sahibi arakadaşım! Burdaki bizden daha namuslu ahlaklı arkadaşlarımız kadar temiz pak olmak istiyorsan, nişanlına de ki; bir hoca bul dini nikah kıyalım sonra beni boşarsın namusum kurtulur.. Böylece herkes rahat eder, ( Kusura bakma ama ama dini bütün kardeşlerimiz açıkça bunu demek istiyorlar)

sacmalama, dul kadini almak yasak diye bisey mi soyledilerde peygaberin esi duldu diyorsun?
madem kafani bekarete taktin,evlilik oncesi zina yasaktir. kuranda bunlar acik acik da yazilirdir.

hatta ona bakarsan erkek ile kadinin yanliz yanyana kalmasi bile yasak..ucuncu (seytan) akkli celer diye..

allah bosunami yasaklamis bu tur seyleri? iste boyle bisey oldugunda ortada kalmasinlar diye, namuslarina dil uzanmaisn diye irz lari korunsun diye vebirsuru kotu seyleri onlemek icin. Allahin bildigi bisey varmis ki haram kilmis bunlari.

veyok ben okudumda, yok modernimde diyipte bunlari uymamazlik bence cok sacma. din dindir ve nebileyim kuranda az okumus bekareti ni evlenmeden kaybedemez ama okumus modern biri icin normaldir diye bir yazi goremiyorum ben.

tamam arkadas bir yanlis yapmis, kendide soylemis..herkesinde burda arkadasi (susarak ozluyorumu) tasladigi, kotuledigi,kucumsedigi filana yok, okadar abartmayin, sizin iicn daha mi makbul diyip.
biz kizin yanlisliklarini yargilayamayiz, boz arkadasimizda yapamaz, o sadece dusuncesini soylemis, kotuleyelim sunu bunu yapalim yok evlensinde terkedilsin daha iyi dememis. hatta erkek icin haram degil kadin iicn haram diye birsey de dememis.
Zaten yanlislar kullara mahsustur. dua edip tovbe ettikten sonra Allah affeder.. insanlar nekadar kucumsese bile Allah bile aff ettikten sonra biz kimseye birsey diyemeyiz, kinayamayiz.

ve senin peygamberin esi duldu diyip bekaret hakkinda ayet yok dersen.. sacmalamis olursun. bende kurandaki ayetleri harfiyen bilmiyorum ama zinanin cok gunah oldugunu okumus ve bilen birisiyim.

1-Bekarete takılan sizsiniz..
2-Yasaklar sadece kadınlar içinmi yazıyor Kuran da canım?
3-Etrafında müslüman olupta bakir olan kaç erkek tanıyorsun? ( Evliysen eşin bakirmiydi? Değilse onuda eleştirsene)
4-Allahla arama kimse giremez..

Konu dağıldıkça arkadaşın kafası daha çok karışabilir. O zaten yaşadığı durumdan pişman ve "Ben yandım yandım, başkaları yanmasın." diyor. Sevgili "susarak özlüyorum" sorun çıkmasın diye arkadaşlarınızla bile muhabbeti kesmişsiniz, o yanlış anlamasın, dert etmesin... Hem pişmansınız hem de hala tavizlere devam... Maddi manevi sizi sömürmüş olma ihtimalini kabullenmek istemiyorsunuz çünkü uzun bir birlikteliğiniz var. İnanın şurda birçoğumuz en az bir yıllık beraberlik, arkadaşlık, flört vs. yaşamış ardından bizi gerçekten seven ya da sevdiğimiz insanı bulmuşuzdur.(Hala arayanlarımız da vardır yerimseniben ) Aksi olsaydı herkes ilk görüştüğüyle evlenirdi. Geçmiş artık yok, olmayan bir şeyi de artık kangren olmuş ilişkinize kalkan olarak kullanıp devam edebileceğine dair umutları kafanızdan silseniz rahatlarsınız sanırım... En yakın zamanda şimdiye kadar sizi kısıtladığı için yapamadığınız ziyaret ve gezileri gerçekleştirir, sosyal hayata dönerseniz de en geç birkaç ay içinde rahat bir nefes alırsınız umarım... yerimseniben

tatlım onunla çıkmaya başladığımzda ben daha 19 yaşındaydım belki gözüm hiçbirşeyi görmüyordu bütün tavizleri verdim ama son zamanlarda bu tavizleri hiçbirşekilde vermemye özen gösterdim biçok şeyi kabullendim emin ol herkes ilk gördüğüle evlencek diye bişi yok tabikide olay gerçekten kangren haline dönmüş bende farkındayım şimdi olaydan en az hatayla her iki tarfta üzülmeden nasıl bitircem düşünce içerisindeyim evet çok seviyorum ama bu şekilde de olmuyo nereye kadar devam eder böyle dedim ya çocuk değilim farkındayım şimdi daha mantıklı düşünme çabası içerisindeyim bi hata daha kabullencek ve kaldırcak durumda değilim :1no2:

evet arkadaşlar bugün aradım son kez konuşmak adına cevap vermedi açmadı yani arkasından 10 dk sonra bi msj açamadım izmirde annemi doktora getirdim annesi rahatsız kaplten ameliyat olcak ve ben konuşmayı biraz daha mı ertelesem ?????*

size dönüp mesaj yazdıgına göre hala size deger verdiğini ,önemsediğini gösterir bence bu gün içerisinde arayı fazla acmadan konusun derim

Yazılan mesajda verilen değere dair bir şey görmedim ben :kahve: Elbette arayı açmadan arayıp konuşabilirsiniz ama sizin de tahmin ettiğiniz gibi "koyun can, kasap et derdinde" diyerek sizi kendinizi suçlamaya sevk etmesi olası görünüyor. Şu saatten sonra olan gelişmeleri dikkate alıp umutlanmak şu ana kadar can sıkıcı olan hiçbir şeyi düzeltmez kanımca. Umut sorunlu ilişkilerde derttir, derman gibi görünür. En yakın zamanda net bir tavır koymazsanız şu an yaşadığınıza pişman olduğunuz zaman daha da uzayacak. Madem bir hata daha kaldıracak durumda değilsiniz, karşı tarafı hatalarıyla başbaşa bırakma vakti gelmiş ve geçiyor. "En kötü karar kararsızlıktan iyidir" :a.s

1-Bekarete takılan sizsiniz....
benim takildigim yer bekaret degildi ki, sadece boz'un ''yaptigin zina dir''dedigi lafin ustune ''peygamberimizn karisida duldu'' dedigin iicn oraya takilip yazdim canim :)

ilk basta zinadan bilmem neden bahseden sizlerdiniz.
ben konuya sadece yapmis oldugunuz yanlis soz icin katildim. yoksa banane onun bunun bekaretinden.
2-Yasaklar sadece kadınlar içinmi yazıyor Kuran da canım?..
ben yazimin neresinde kadinla erkegi ayirmisimda bunu bana soruyorsun canim?
boz arkadasada ayni seyi demisdin kadin yapamazda erkek yapabilirmi diye cikismissin) onun icin bende; boz kadin erkek arasindaki farki belirtmemis ki zaten diye yazdim ama simdide aynini bana yapiyorsunuz. ben yazmin icinde neresinde demisim erkek yaparda kadin yapamaz diye?
benim yazidigm yazi apacik ortada (senin kast ettigini yazmisim zaten) ''biz kizin yanlisliklarini yargilayamayiz, boz arkadasimizda yapamaz, o sadece dusuncesini soylemis, kotuleyelim sunu bunu yapalim yok evlensinde terkedilsin daha iyi dememis. hatta erkek icin haram degil kadin iicn haram diye birsey de dememis.
''
3-Etrafında müslüman olupta bakir olan kaç erkek tanıyorsun? ( Evliysen eşin bakirmiydi? Değilse onuda eleştirsene)..
bunu bana niye soruyosun neye bagdastirarak ? konumuz etrafta bakire erkek varmi yokmu degil, hic bir yazimdada oyle birsey yazmadim. ne erkekler yapabilir yazdim (evlilik oncesi zina haram yazdim kadin erkek ayirmadim) nede benim etrafimda soyle boyle insanlar var diye bahsettim.. nereye gelmek istediginizi anlamadm..
4-Allahla arama kimse giremez..
ben girer mi dedim? sana laf mi attim? bunu ne anlamda soyledin onuda bilmiyorum ama

veya yazdigimi tekrar okumanizi tavsiye ederim, ki sizin dusuncelerinize yakin bir yazi yazmisim, sadece orada dulluga takildim, cvbini oyle yazdim.
yazinin tumu zaten size yonelik de degildi belki olmayan yerleri ustunuze alindiniz ama benim ortaya da yazdigim yazilar da var.

oyle cevabini 4 kat siralamissin saymissin ama iicnde benim yazdigim yaziya ne bir yorum var nede bir tepki. benim soylediklerim bambaska seyelr sizin siraladiklariniz bambaska ve alakasiz( benim yazimla) seyler.

bencede konusmak icin ne yeri ne zamani.
umutlu_ol'un dedigi gibi sizi yine suclayacaktir. vs vs
bende bir deger filan goremedim. normal bi sekilde simdi olmaz demis.
seni geri ariyacakmi bak, konusmak icin.. musait oldugunda arar zaten, yoklarsin durumu hali nasil ozaman icindekileri soylersin.

bencede konusmak icin ne yeri ne zamani.
umutlu_ol'un dedigi gibi sizi yine suclayacaktir. vs vs
bende bir deger filan goremedim. normal bi sekilde simdi olmaz demis.
seni geri ariyacakmi bak, konusmak icin.. musait oldugunda arar zaten, yoklarsin durumu hali nasil ozaman icindekileri soylersin.

evet tatlım aramadı ama msj yazdı işte annesinin ameliyat olması gerekiyrmuş falan falann toparlayamıyorum kendimi demiş maddi olarak buda beni huzursuz ediyo demiş şaşırdım ne diyceğimi bilmiyorum salı günüde babsı anjuo olcakmışş

benim takildigim yer bekaret degildi ki, sadece boz'un ''yaptigin zina dir''dedigi lafin ustune ''peygamberimizn karisida duldu'' dedigin iicn oraya takilip yazdim canim :)

ilk basta zinadan bilmem neden bahseden sizlerdiniz.
ben konuya sadece yapmis oldugunuz yanlis soz icin katildim. yoksa banane onun bunun bekaretinden.

ben yazimin neresinde kadinla erkegi ayirmisimda bunu bana soruyorsun canim?
boz arkadasada ayni seyi demisdin kadin yapamazda erkek yapabilirmi diye cikismissin) onun icin bende; boz kadin erkek arasindaki farki belirtmemis ki zaten diye yazdim ama simdide aynini bana yapiyorsunuz. ben yazmin icinde neresinde demisim erkek yaparda kadin yapamaz diye?
benim yazidigm yazi apacik ortada (senin kast ettigini yazmisim zaten) ''biz kizin yanlisliklarini yargilayamayiz, boz arkadasimizda yapamaz, o sadece dusuncesini soylemis, kotuleyelim sunu bunu yapalim yok evlensinde terkedilsin daha iyi dememis. hatta erkek icin haram degil kadin iicn haram diye birsey de dememis.
''

bunu bana niye soruyosun neye bagdastirarak ? konumuz etrafta bakire erkek varmi yokmu degil, hic bir yazimdada oyle birsey yazmadim. ne erkekler yapabilir yazdim (evlilik oncesi zina haram yazdim kadin erkek ayirmadim) nede benim etrafimda soyle boyle insanlar var diye bahsettim.. nereye gelmek istediginizi anlamadm..

ben girer mi dedim? sana laf mi attim? bunu ne anlamda soyledin onuda bilmiyorum ama

veya yazdigimi tekrar okumanizi tavsiye ederim, ki sizin dusuncelerinize yakin bir yazi yazmisim, sadece orada dulluga takildim, cvbini oyle yazdim.
yazinin tumu zaten size yonelik de degildi belki olmayan yerleri ustunuze alindiniz ama benim ortaya da yazdigim yazilar da var.

oyle cevabini 4 kat siralamissin saymissin ama iicnde benim yazdigim yaziya ne bir yorum var nede bir tepki. benim soylediklerim bambaska seyelr sizin siraladiklariniz bambaska ve alakasiz( benim yazimla) seyler.

arkadaşlar sessiz kalayım dedim ama olmuyo yapmayın lütfen herkesin bilgisi kendine boşyere kalp kırmayalım lütfen konu kapansın benim yüzümden tartışmaya girmenizi istemyrm gerçkten daha çok üzülüyorum:1no2:

arkadaşlar sessiz kalayım dedim ama olmuyo yapmayın lütfen herkesin bilgisi kendine boşyere kalp kırmayalım lütfen konu kapansın benim yüzümden tartışmaya girmenizi istemyrm gerçkten daha çok üzülüyorum:1no2:

canım sen üzülme.arkadaşın yanlış düşüncelerine tepki gösteriyorum sadece.canını hiç sıkma.ve bence biraz beklemede kal bakalım.o aradığında ne dicek sana

Boz!
Saçmalayan sizsiniz; arkadaşa sırf beraber oldu diye alttan al yalvar yakar namusunu kurtar tarzı öğütler veren ben değilim, olan olmuş bundan sonra adamla evlenirse varsaydığın günah ortadan kalkmışmı olacak???? Evet hata yaptım diyor ama bunun telafisi o adamın suyuna gidip nikahına girmeye çalışmak değil, cahil olanda sizsiniz.. Konu açıldığından beri olayı iki bacak arasına getirmeye kızın bekaretini sorgulamaya çalışıyorsunuz, bu bir tesadüfmü?

saçmalayanın kim olduğunu gayet iyi görebiliyorum ben.benim yazdığım şeylere yorumlarınızı katıyosunuz süslüyorusunuz bunu siz dediniz diyorsun.ben namusunun kurtar die bişey yazmadım.konuyu her açıdan değerlendirdim.ailen böle bi dururumu nasıl karşılar dedim.olan olmuş evlense günah ortadan kalkmışmı olcak diosun ya,onu bilemem o kuluyla allah arasında.bizim dinimiz okadar bağışlayıcıki.ben tövbe edeni affederim diyo zaten.ben bu yazıyı okuyanların ders çıkarması gerektini söledim.ne arkadaşın bekaretini sorguladım ne başka bişey.

Back