- Konu Sahibi susarak xoxzlxuxyorum
Ha ayrıca Kuran da bekaretle ilgili bir ayet görmedim ben.. (Peygamberimizin ilk eşide duldu..)
sacmalama, dul kadini almak yasak diye bisey mi soyledilerde peygaberin esi duldu diyorsun?
madem kafani bekarete taktin,evlilik oncesi zina yasaktir. kuranda bunlar acik acik da yazilirdir.
hatta ona bakarsan erkek ile kadinin yanliz yanyana kalmasi bile yasak..ucuncu (seytan) akkli celer diye..
allah bosunami yasaklamis bu tur seyleri? iste boyle bisey oldugunda ortada kalmasinlar diye, namuslarina dil uzanmaisn diye irz lari korunsun diye vebirsuru kotu seyleri onlemek icin. Allahin bildigi bisey varmis ki haram kilmis bunlari.
veyok ben okudumda, yok modernimde diyipte bunlari uymamazlik bence cok sacma. din dindir ve nebileyim kuranda az okumus bekareti ni evlenmeden kaybedemez ama okumus modern biri icin normaldir diye bir yazi goremiyorum ben.
tamam arkadas bir yanlis yapmis, kendide soylemis..herkesinde burda arkadasi (susarak ozluyorumu) tasladigi, kotuledigi,kucumsedigi filana yok, okadar abartmayin, sizin iicn daha mi makbul diyip.
biz kizin yanlisliklarini yargilayamayiz, boz arkadasimizda yapamaz, o sadece dusuncesini soylemis, kotuleyelim sunu bunu yapalim yok evlensinde terkedilsin daha iyi dememis. hatta erkek icin haram degil kadin iicn haram diye birsey de dememis.
Zaten yanlislar kullara mahsustur. dua edip tovbe ettikten sonra Allah affeder.. insanlar nekadar kucumsese bile Allah bile aff ettikten sonra biz kimseye birsey diyemeyiz, kinayamayiz.
ve senin peygamberin esi duldu diyip bekaret hakkinda ayet yok dersen.. sacmalamis olursun. bende kurandaki ayetleri harfiyen bilmiyorum ama zinanin cok gunah oldugunu okumus ve bilen birisiyim.