- 17 Haziran 2021
- 224
- 141
-
- Konu Sahibi MMorsalkimm
Ben prp yaptırdım,acibademde. Doktorum yumurta sayısında, kalitesinde iyileşme olacağını söylemişti. Bana hiç faydası olmadı. Daha sonra okuduğum kadariyla; genellikle rahim kalinlastirma için uygulaniyormusMerhabalar, prp ve çizik atılması ne oluyor tam olarak?
Embriyoları gen testine göndermiş miydiniz?Merhababaşka yerlerde denemelerim oldu. Klasik muayene vs. Ne tahlil ne bişey yapılmıyordu. Aret hoca titiz olduğu için gerçekten memnun kaldım. Hatta keşke en başında gitseydim diyorum.
Şimdi bazı durumlar var ki ona hoca da bişey yapamaz. Bir yakınım var. Yaşı baya ileri. Transfer olacak olamıyor. Sürekli rahim inceliyor o yüzden de iptal ediyor. Şimdi burada hocanın yapabileceği bir şey yok. Prp ve çizik attı o yakınıma. İnşallah iyi sonuçlanır.
Evet 3 embriyom kaldı. Şansım artsın diye 3 tane transfer etti. Transfer edilenler 6,8,8 hücreliydi. Kalanlar da 7,8,10 hücreliler.
A auworld
Benim 2 tüpümde baştan sona kadar kapalıydı.
Embriyolarım 3. Gün embriyosuydu.
Benimkiler 3. Gün embriyosu olduğu için genetiğe gitmedi. Bir tane embriyo tutundu. Şimdi 9,5 aylık olduk çok şükürEmbriyoları gen testine göndermiş miydiniz?
Tekil gebelik oldu sanırım değil mi?
Detaylı bilgi için teşekkürler çok açıklayıcı oldu
Canım sen bana umut oldun. İki kez gonal-f ile yumurta geliştirmeye çalıştık. Bir yumurta gelişti. Bir tanesini transfer bile oldum tutmadı. Doktoruma klomen mi denesek dedim. Bu ay 3 gün klomen kullancağım, sonra klomen + gonal-f 225 olacağım. Ben düşük amh lıyım. Sadece üç folikül göründü. Umarım bir mucize olur da senin gibi sayım artar. Senin amh değerin neydi? Ve klomen + gonal-f ı nasıl kullandın canım? Bir de sanırım yakında transfer olacaksınSizin normal döngünüzde 12-13 yumurta oluyosa opu zamanına kadar olan süreçte baya yumurtanız cıkar benim 5-6 vardı ilk muaynede ilaç ve iğnelerle 23 tane yumurta toplandı:) daha çok toplanan kisilerde duydum. 5. Güne 11 adet embriyo geldi. Öyle durumda taze transferi uygun görmedi doktor. Opu ya kadar olan süreç için kendimden örnek vereyim 23 aralık reglimin 3. Günüydü 13 gün sonra 5 ocakta opu oldum. Siz yine garanti olsun 15-16 gün durun burda sonra 5. Güne gelirken her gün labaratuardan arayıp durum bildiriyolar finalde 5. Gün kaç adet olduğunu söyleyip donduruyorlar. Dondurulmuş transfer olacaksanız opu sonrası min 2. Regli beklemeniz gerekiyor ve reglin ilk günü merkezi arayıp randevu alıyorsunuz. Reglinizin 5. Gününe randevu verip ilaçlara başlatıyor sonra 5gün sonra bir daha kontrole cağırıyor bu arada opu olana kadar her gidişinizde östrojen ve progesteron hormonunuzun değerine bakmak için kan alıp artışı gözlemliyorlar bunu transfere hazırlıkta da yapıyorlar. Transfere giden süreç te duruma göre cok sık çağırılabilirsiniz reglin genelde 17. Günü gibi transfer sağlanıyor bunun günü sizin rahim kalınlığınıza ve kan değerlerinizin durumuna göre belirleniyor
Benim amh 2,10 du gonal f 300 ml vuruyorduk her gün bununla beraber sabah akşam günde 2 klomen içtim. Doktor sık sık bu süreçte kontrol ediyordu, zaman içinde cetrotide iğne de eklemişti. Umarım tez zamanda senin de güzel haberlerini alırız dua edeceğim senin için de bu akşamCanım sen bana umut oldun. İki kez gonal-f ile yumurta geliştirmeye çalıştık. Bir yumurta gelişti. Bir tanesini transfer bile oldum tutmadı. Doktoruma klomen mi denesek dedim. Bu ay 3 gün klomen kullancağım, sonra klomen + gonal-f 225 olacağım. Ben düşük amh lıyım. Sadece üç folikül göründü. Umarım bir mucize olur da senin gibi sayım artar. Senin amh değerin neydi? Ve klomen + gonal-f ı nasıl kullandın canım? Bir de sanırım yakında transfer olacaksın
Sağlıkla bebeğin sana tutunsun inşallah kuzum
Sağol canımBenim amh 2,10 du gonal f 300 ml vuruyorduk her gün bununla beraber sabah akşam günde 2 klomen içtim. Doktor sık sık bu süreçte kontrol ediyordu, zaman içinde cetrotide iğne de eklemişti. Umarım tez zamanda senin de güzel haberlerini alırız dua edeceğim senin için de bu akşamyarın doktor kontrolüm var her şey yolunda giderse büyük ihtimal transfer günümde belli olur diye tahmin ediyorum. Endometrium kalınlığıma dün 6,5mm dediler min 7,5 olması gerekiyormus, umarım olmuştur. Bu arada şeyi anlamadım doktoru klomene siz mi yönlendirdiniz? Tedaviniz nerede oluyor?
Klomeni ara vermedenmi kullandınız diğer degerlerin nasıl fsh amh e2 gibiaret hoca bana hiç gonalf vermedi, 8 kutu klomen kullandım. yarın kontrolüm var ama benim şimdiye kadar hiç yumurtam görülmedi bırakın transferi toplanma aşamasına bile geçemedim. doktorum bana biraz umutsuz konuştu şimdiye kadar görülmediyse bundan sonra yumurta görünse bile kalitesi düşük olur deyip donasyonu düşünmüyor musun dedi. sizce ne yapmalıyım?
klomen 5 gün sabah akşam kullanılıyor sonra doktor takip ediyor yumurta gelişiyor mu diye. fsh 96 e2 de düşüktü ama en son kaçtı bilmiyorum.Klomeni ara vermedenmi kullandınız diğer degerlerin nasıl fsh amh e2 gibi
Hormonlar çok yüksek bende tüp bebeğe başladığım anda fsh 24 du şimdi 50 lere çıkmış haliyle yumurta olmuyor Allah evlat isyenlere yardım etsinklomen 5 gün sabah akşam kullanılıyor sonra doktor takip ediyor yumurta gelişiyor mu diye. fsh 96 e2 de düşüktü ama en son kaçtı bilmiyorum.
Merhaba tedavi süreciniz hep aynı yerde, aynı doktor ile mi oluyor? Farklı doktorlara gözüktünüz mü? Bazen değişiklik iyi gelir. Bende 1 aşılma 2 tüp bebek denemesi yaşadım. Belki benim de problemlerim kaynaklı olmamış , tutmamış olabilir ancak yer değiştirmek bana çok iyi geldi. Farklı bir doktorun bakış açısı, tedavi şekli bazen bünyeye daha iyi gelebiliyor.bende 5 senedir deniyorum sayısız tüp bebek denedim ama yumurtam hiç büyümedi hep bir yumurta gözüküyordu oda ne kullanırsam kullanayım büyümedi kaçar kutu gonalf yüksek doz kullandım olmadı 1 yıldır bıraktık ne yapacağız onu düşünüyoruzyumurta donasyonu mu yoksa tekrar tedavimi hemen hemen aynı maliyet olacak ama bilmiyoruz sizde ne yapmalıyım amh 1.52 fsh 32
arada farklı doktorlarada gittim hep tek yumurta gözüktü ve hiç toplamaya geçemedikMerhaba tedavi süreciniz hep aynı yerde, aynı doktor ile mi oluyor? Farklı doktorlara gözüktünüz mü? Bazen değişiklik iyi gelir. Bende 1 aşılma 2 tüp bebek denemesi yaşadım. Belki benim de problemlerim kaynaklı olmamış , tutmamış olabilir ancak yer değiştirmek bana çok iyi geldi. Farklı bir doktorun bakış açısı, tedavi şekli bazen bünyeye daha iyi gelebiliyor.
Çok güzel kalinlasmisMerhaba benim bugün kontrolüm vardı rahim kalınlığı 12,6mm olmuş Aret hoca iğneler, ilaçlar ekledi reçeteme, her şey yolunda giderse 4 mart pazartesi transferim olacak
Çok teşekkür ederim canım düşük çıktığı gün çok stres yapmıştım o gün eve geldim tavuk gibi kabak çekirdeği yiyiyorum eşim nar suyu sıkıyo vs tüm tuşlara bastık. Dün rahim kalınlığı artınca acayip mutlu olduk umarım hepimizin sevinci katlanarak artarÇok güzel kalinlasmishayırlı olsun canım
neşem hayırlı olsun bugün benimde 8.4 çıktı 3 gün önce 5.3 dü güzel kalınlaşma dedi önümüzdeki hafta yaparız transferi bu gidişle dediÇok teşekkür ederim canım düşük çıktığı gün çok stres yapmıştım o gün eve geldim tavuk gibi kabak çekirdeği yiyiyorum eşim nar suyu sıkıyo vs tüm tuşlara bastık. Dün rahim kalınlığı artınca acayip mutlu olduk umarım hepimizin sevinci katlanarak artar
Canım benim çok sevindim hayırlı olsunneşem hayırlı olsun bugün benimde 8.4 çıktı 3 gün önce 5.3 dü güzel kalınlaşma dedi önümüzdeki hafta yaparız transferi bu gidişle dedi
Çok teşekkür ederim hepimizin inşallah bahar coşkusuyla beraber gelsinCanım benim çok sevindim hayırlı olsun