• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

Merhaba hatunlar nasilsiniz.
Biz iyiyiz. Disarisi buz gibi ama biz yaniyoruz oglumla o ayri mesele.
Dun kontrolumuz vardi. Hem ustten hem alttan :1: ebenin cati muayenesinden kacamadim anlayacaginiz.
Catim ve rahim yumusakligim normal doguma musaitmis amma velakin bizim sipa normal dogmak istemiyo. Hem kafasi catiya yerlesmemis, yerlesse bile koca kafali oglum bas cevresini 10 cm yapmis simdiden. Hem de iyice tombik olmus. 4 kg dedi dr. Acilmam da yok. Nst de sancim yok. Ebe bu cocugu sen normal doguramazsin dedi.
İsin ozu haftaya bugun sezeryan oluyorum:18:
Durumun kesinlesmesi rahatlatti bi nebze beni. Tabi bu arada kanama, su gelmesi felan olursa saat farketmez hemen hastaneye gel dedi dr.
Bizden haberler boyle:16:

Allah yardımcın olsun.. :) kac haftan kaldı doğuma?

Merhaba kizlar nasilsinzzz.
Bende durumlar stabil. Oglusum icerde oynasip duruyo.
Bugun annem ve kayinvalidem yola ciktilar. Gece saat 2 gibi burda olurlar. Valla bi gelsinler evle ilgili her seyi satacam onlara direk:9: ozellikle mutfagi. Artik gobegimden ocak ve tezgaha erisemiyom. Belim agriyo bi kap yemek yapana kadar. Bakalim 2 dunurun performansi nasol olucak, dedikodulari paylasirim sizinle:1:
Benimle hamisligi ayni olan arkadas dun dogum yapmis suni sancidan oldum diyo. 2790 dogmus oglu. Konusurken tutamadim kendimi goz yaslarim indi. Pek duygusalim yine bu aralar.
Sizler neler yaptiniz. Azcik yazin yawww:37: ama desenize benim gibi bos gezmiyonuz :1:

kızlar nasılsınız walla ben çok yorgunum bi yandan kızım beni oruyo bi yandan da oğluşum hasta.. yine karın ağrısı ve kusması başladı kan tahlili falna yapıldı bişey yok ama çok kıvranıyo yaa.. uykusuzum yorgunum neyseki iki gün sınava gidip gelcem ders yok azcık dinlenme olur bana da..
tuğbacım hadi hayırlı olsun günün belli olmuş Allah yardımcın olsun kolaylıkla geçsin inşaallahhh

selam kızlar topikk düşmüş yaa nerelerdesinizz hanmlarr bu bebiişler hiç fırsat bırakmıor dimii?
Aynur abla seni çok merak ediyrm dr a gidecektin ya ne olduu bi ses verr??

Kizlarr merhaba napiyosunuz.
Benim anneler geldi. Su an keyifler yerinde allaha sukur.
Kayinvalidem sagolsun bi bavul esya ile gelmis. Simdi onlari inceliyoz.
Aynur ablayi ben de merak ettim, sonuclari nasil cikti acaba.

Kizlarr merhaba napiyosunuz.
Benim anneler geldi. Su an keyifler yerinde allaha sukur.
Kayinvalidem sagolsun bi bavul esya ile gelmis. Simdi onlari inceliyoz.
Aynur ablayi ben de merak ettim, sonuclari nasil cikti acaba.

Tubişim gözün aydın canım. Kayınvalideni tebrik ederim herkes yapmsz bu yiğitliği. Benimde Kayınvalide geliyor cumartesi günü ama sözde eli boş gelmemek için eşime bir takım kıyafet aldırmış biz aldıktan sonra o hediyenin ne anlamı varsa anlamadım:47::47:

Kızlar nasılsınız hepinizi cok özledim,internet yine sorunluydu okudum ama yazamadım...
Neler yapıyosunuz bakalım... Biz oğluşumla şükür iyiyiz,meme+mama devam ediyoruz....
Kilo alımı maşallah güzel,kıyafetler küçük gelmeye başladı,yeni ciciler alıyoruz:)
pamukcuk oldu agzı bu ara onunla ugrasıyoruz..
Birde gece burnu cok tıkanıyo sizde de oluyo mu?

Kızlar nasılsınız hepinizi cok özledim,internet yine sorunluydu okudum ama yazamadım...
Neler yapıyosunuz bakalım... Biz oğluşumla şükür iyiyiz,meme+mama devam ediyoruz....
Kilo alımı maşallah güzel,kıyafetler küçük gelmeye başladı,yeni ciciler alıyoruz:)
pamukcuk oldu agzı bu ara onunla ugrasıyoruz..
Birde gece burnu cok tıkanıyo sizde de oluyo mu?

fitoşumm bizde seni merak ettik. mama yarıyor bebişlere.. kıyafetler bizimkine de küçük gelmeye başladı ama daha giymeye başlamadık 6 aylık kıyafetlerimizi ..
ağzından pamukcuk oluyo bizimkinde de ama bazen de geçiyor o kadar çok değil. dr a filan da sormadım hiç.
burun tıkanıklığı oluyor canım sanırım geceleri üşüyor ondan oluyor

İRemm yaa hasan umutun boğazında hırıltı başladıı senin kızı da küveze almışlardı ya bi yandan içim rahat etmiyor bi sıkıntısı var mı diye bi yandan da burda dr yok götürebileceğimm böyle arada derede kaldım

fitoşumm bizde seni merak ettik. mama yarıyor bebişlere.. kıyafetler bizimkine de küçük gelmeye başladı ama daha giymeye başlamadık 6 aylık kıyafetlerimizi ..
ağzından pamukcuk oluyo bizimkinde de ama bazen de geçiyor o kadar çok değil. dr a filan da sormadım hiç.

İRemm yaa hasan umutun boğazında hırıltı başladıı senin kızı da küveze almışlardı ya bi yandan içim rahat etmiyor bi sıkıntısı var mı diye bi yandan da burda dr yok götürebileceğimm böyle arada derede kaldım

okuyodum ama yazamıyodum cnm,sen nasılsına?sana bi hayırlı olsun diyemedim,yeni görevin hayırlı olsun insallah...darısı basıma;)
hasan umutun resmini gördüm cok tatlı güleç masallah...
Sen hangi mamayı veriyosun cnm?alp doğgdugundan beri kakasını müdahalesiz yapamıyor,3-4günde bir ben yaptırıyorum..sizde de var mı kabızlık?cok canm sıkılıyo bu duruma..yapmadığım sey kalmadı,mamaya zeytinyağı,popoya zeytinyağı,duphalac surup...ben poposuna zeytinyağıyla masaj yaparak yaptırıyorum,2 defa kulak cubuguyla,2defa da fitile yaptırdım,kendilğıinden 3-4 defa yapmıştır belkl...:(mamayı değiştirdim aptamil conformil aldım,bakalım düzelecek mi?

okuyodum ama yazamıyodum cnm,sen nasılsına?sana bi hayırlı olsun diyemedim,yeni görevin hayırlı olsun insallah...darısı basıma;)
hasan umutun resmini gördüm cok tatlı güleç masallah...
Sen hangi mamayı veriyosun cnm?alp doğgdugundan beri kakasını müdahalesiz yapamıyor,3-4günde bir ben yaptırıyorum..sizde de var mı kabızlık?cok canm sıkılıyo bu duruma..yapmadığım sey kalmadı,mamaya zeytinyağı,popoya zeytinyağı,duphalac surup...ben poposuna zeytinyağıyla masaj yaparak yaptırıyorum,2 defa kulak cubuguyla,2defa da fitile yaptırdım,kendilğıinden 3-4 defa yapmıştır belkl...:(mamayı değiştirdim aptamil conformil aldım,bakalım düzelecek mi?

teşekkür ederim canım darısı sana en kısa zamanda :)

canım ben bir süre aptamil verdim de artık inek sütüyle nişastayla mama yapıp yediriyorum. çünkü hazır mamalarda bir sürü katkı maddesi var onları görünce dedim eski usul iyidir anne tavsiyesiyle böyle bir yönteme başvurdum.
kaka sorunu bizde de vardı canım çocuk genelde doymayınca kabız olur derler. mamaya başladıktan sonra kabızlığı geçmişti şimdi maşallahı var temiz bezi taktığımda hep yapıyor sağolsun :)))

merhaba kızlar.
ben doğurmadım burdayım:9: keyfim de yerinde işlerin büyük çoğunluğunu analara devrettim. şimdi onlar mutfakta sofra hazırlıyo kaçtım ben de buraya. ara ara gelen ağrı ve karın krampları dışında bi şikayetim yok. bizim oğlan salıya kadar durcak belli, dursun da zaten birden hopppaaaa yapıp iki ayağımızı bi papuca sokmasın.
bugün komşu davet etmişti, çok güzel bi gün geçirdik, oğluşumun hediyelerini de toplayıp geldik evimize.
sizler nasılsınız.
gülücüküm uzun zamandır yoktu, alp orucumuz biraz sıkıntılıymış galiba, bi resim güncellemesi de senden beklişyoruz.
Aynur abladan hala ses yok.
fuli uzun zamandır yok.

teşekkür ederim canım darısı sana en kısa zamanda :)

canım ben bir süre aptamil verdim de artık inek sütüyle nişastayla mama yapıp yediriyorum. çünkü hazır mamalarda bir sürü katkı maddesi var onları görünce dedim eski usul iyidir anne tavsiyesiyle böyle bir yönteme başvurdum.
kaka sorunu bizde de vardı canım çocuk genelde doymayınca kabız olur derler. mamaya başladıktan sonra kabızlığı geçmişti şimdi maşallahı var temiz bezi taktığımda hep yapıyor sağolsun :)))

Canım bunu doktoruna danıştın mı. İnek sütünü kaldıramaz iki aylık bebek. Nişastayı da. Ben yapamam şahsen. Mamada bir sürü vitamin var. Bebeğin vitaminsiz kalır sonra. Hele inek sütü kanını düşürür. Benim kızım dokuz aylıktı doktor inek sütü içiriyorum diye çok kızmıştı. Doymayınc kabız olduğu da doğru değil canım. Benim kızım da 3 haftadır müdahalesiz kaka yapamıyor. Doktor fitil ve şurup verdi. Şurubu bir türlü içemedi. Biberonla kaşıkla hiçbir şey içmiyor, zorlayınca kusuyor. Zaten çok kusan bir bebek. Salı günü tarttırdım bu sebeple.İçtiğini kusuyor ve on dakikadan fazla emmiyor diye kilo alamadığını düşündüm. Ben de senin gibi kaka yapmıyorsa doymuyor mu acaba diye düşünüyordum. Maşallah bir salıdan diğer slaıya 440 gr almış.

Beni merak edenler olmuş. Kızlar hala tomografi çektiremedim. 15 gün sonraya sıra verdiler. Özelelrde de makineler bozuk şansıma. Sürekl iağrı kesici içiyorum. Dayanamıyorum çünkü. Bir kaç kere acile bile kaldırıldım. Şimdi agumentin antibiyotiğe başladım. Hiç istemezdim ama ben iyileşmesem çocuğum sürekli ağrı kesicili süt içecek :( İki gündür neredeyse hiç emziremedim. Onca sütü sağıp döküyorum. İlaç etkisi geçtiği zaman emzirip artanını biriktiriyorum, emziremedeğim zaman içiriyorum. El pompasıyla süt doğru dürüst çıkmıyor memeden. Uğraşıp duruyorum işte. Aptamili bir defa güzel içmişti kızım, hemen kustu sonra. Şimdi aptamilin başka bir türü var bizde onu hiç içmedi. Mama istemiyor, biberon da. Zaten doktor mama vermeyeceksin dedi. Çlaışıyorum dedim sağ bırak dedi. Mama için çok küçük dedi. Bence erkek doktorlar hiç anlamıyorlar bu işte. Sanki ineğiz biz, hem yedi sekiz kere emzir, hem de ertesi günün 3 öğününü sağ depola. Oldu canım...

Uyandı Zeynep Narin. Gelirim gene canlarım.

Son düzenleme:

Canım benim, hırıltı boğazdan mı burundan mı göğüsten mi geliyor. Burundansa deniz suyu al tertemiz olur. İçtikleri süt geniz akıntısı kusarken hıçkırırken burnuna kaçanlar orda birikiyor. Dışarıdan temiz görünüyor ama sürekli hırıl hırıl olur bebek. Hiç endişelenme burundansa. Ben deniz suyunu her damlattığımda bu kadar kir nasıl birikmiş içerde şaşırıyorum :) Gerçi benim bebek kusmuklu zaten :) Altı aylık kıyafetlere biz de başlamadık daha. 6 kilo olduk. üç aylıklar oluyor şimdilik.

İşine yerine alıştın mı artık. Annen mi kalıyor senle. Allah kolaylık versin çocuğunu bırakıp gitmek zorunda olanlara. Ben çok üzülüyorum evden çıkarken. Neyseki ocak birden sonra çalışmayacağım kısmetse...Öpüyorum Hasan Umutumu. Güleç yüzlü yakışıklımı.

Fitoşum hoşgeldin canım. Kaka sorunu bizde de var. Şurup işe yaramadı, fitili verince yapıyor. Ama sürekli kullanımı bağımlılık yapıyormuş. Çocuk ilaçsız kaka yapamaz hale geliyormuş. Sıkıntının kaynağını bulmak lazım. Kabız için özel mamalar var doktoruna danışıp başlasan...

Tuğbacım, az kaldı doğumuna. Senin kadar heyecanlıyım :)

Öznurcum, bebeğine Allah şifa versin canım. Senin durumun da çok zor ya...

Kızlar diar ne yaptı acaba? Hiç uğramıyor...Fuli de gelmiyor yaa...

Öptük kızımla sizi.

Eklentiler

• $IMG_20131129_112103.jpg
    $IMG_20131129_112103.jpg
    24,9 KB · Görüntüleme: 36
  • $WP_20131119_020.jpg
    $WP_20131119_020.jpg
    28,9 KB · Görüntüleme: 39
  • $IMG_20131028_154522.jpg
    $IMG_20131028_154522.jpg
    26 KB · Görüntüleme: 37

Canim agiz burun kusuyo mu bebegin bizimki kusuyo simdide arada hiriltisi oluyo ama ben ona bagliyorum daha icten geliyosa hirilti bir dr gotur biz cocuk kardiyolojiye goturduk sukur bir sikintimiz cikmadi 3 ay sonra tekrar gitcez ufuruk birusu mu ne ona bakcak kapanmis mi diye, pamukcuk icinde yarim bardak kaynayip ilimis suya bir cay kasigi karbonat atip silebilirsiniz ilerlerse istahsizlikta yaparmis bilginize .....

Canım benim, hırıltı boğazdan mı burundan mı göğüsten mi geliyor. Burundansa deniz suyu al tertemiz olur. İçtikleri süt geniz akıntısı kusarken hıçkırırken burnuna kaçanlar orda birikiyor. Dışarıdan temiz görünüyor ama sürekli hırıl hırıl olur bebek. Hiç endişelenme burundansa. Ben deniz suyunu her damlattığımda bu kadar kir nasıl birikmiş içerde şaşırıyorum :) Gerçi benim bebek kusmuklu zaten :) Altı aylık kıyafetlere biz de başlamadık daha. 6 kilo olduk. üç aylıklar oluyor şimdilik.

İşine yerine alıştın mı artık. Annen mi kalıyor senle. Allah kolaylık versin çocuğunu bırakıp gitmek zorunda olanlara. Ben çok üzülüyorum evden çıkarken. Neyseki ocak birden sonra çalışmayacağım kısmetse...Öpüyorum Hasan Umutumu. Güleç yüzlü yakışıklımı.

Fitoşum hoşgeldin canım. Kaka sorunu bizde de var. Şurup işe yaramadı, fitili verince yapıyor. Ama sürekli kullanımı bağımlılık yapıyormuş. Çocuk ilaçsız kaka yapamaz hale geliyormuş. Sıkıntının kaynağını bulmak lazım. Kabız için özel mamalar var doktoruna danışıp başlasan...

Tuğbacım, az kaldı doğumuna. Senin kadar heyecanlıyım :)

Öznurcum, bebeğine Allah şifa versin canım. Senin durumun da çok zor ya...

Kızlar diar ne yaptı acaba? Hiç uğramıyor...Fuli de gelmiyor yaa...

Öptük kızımla sizi.

Aynur abla kizin masallah mimikler de yapmaya baslamis. Dudagini sivrelttigi pozu cok guzel.
Bizim buralarda heyecan dorukta. Herkes arayip son durumu soruyo, oglusumu bekliyo.
Bende simdilik bebegimi gorucek olmanin sabirsizligi disinda olumsuz bi sey yok. Cevreden cok baski gelirse de vinnn kaciyom. Olumsuz seyleri dinlemiyom.

İremikom o
soyledigin karbonatli suyu agiz temizligi icin duzenli mi yapiyosun yoksa sadece pamukcuk oldugunda mi.
Sizin bebek bakimiyla ilgili yazdiginiz herseyi hafizaya kaydetmeye calisiyom :1:

günaydın bayanlarrrr.. biz dün doktora gittik çalışabilir raporu aldık.. kızım 1900 gr ve 43 cm olmuş.. herşey yolundaymış çok şükür uçak yolculuğunda sıkıntı olmaz dedi öyle de olur inşaallah.. annemin yanına gitmeme kaldı 25 günnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

bu arada nehir ilk defa dün yüzünü gösterdi elini başının altına koymuş uyuyodu kuzum benim..

aynur abla oğlum toparlandı çok şükür antibiyotik iyi geldi.. zeynep nariin kocaman olmuş maşşallahhhhhhhh

Merhaba kizlar hepinize iyi haftasonlari.
Biz iyyiz, bugun sadece ara ara gelen bel agrim oldu.
Dun aksam babam izmirden geldi. İzmir kadrosu tamamlandi boylece. Evimiz doldu.
Bugun de kayinvalidem Seymenimin sonradan gelen esyalarini yikadi utulefi tek tek, buyuk bi keyif ve azimle:9: ha ha torun pek bi yaradi bizimkine masallah diyim. Annemi de mutfaga kitledim:1:
Bambucum masallah kizina, buyuyo her gecen gun. Benden sonra eger deniz dogurduysa senin icin gun saymaya basliycaz hayirlisiyla.

Back