• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

günaydın hatunlar. bugün de topikin açılışını yapayım :16:
biz iyyiz durumumuz stabil :1:
sadece uykusuzluk çok yormaya başladı. gece 3-4 kez tuvalet, yok ayağım uyuştu yok popom derken ne kadar erken yatsam da kesmiyor :37:
Allah eslerimizden razi olsun ben cok zo r gunler gecirdim esim hala evde
ilkb zamnlar pansumanimi dogru yapiyim.diye tuvalete bile goturdu lohusa depresyonu.a girmeyim diye hergun gelir.iltifat ederdi
Tipimide gorseniz oturamadigim icin kuafore gidemiyorum insanliktan ciktim resmen bide ilk kez bu kadar
uzun sure evde kaldim eski.kiyafetlerim olmuyor henuz bilmiyorum.nasil. Duzelicem
Cuma gunu guzel haberle evime donmeyi cok istiyoru umarim dikislerimde hersey yolundadir
canım benim hiç öle şeyleri kafana takma, sen nasıl mucizevi bi şey yaptın, bi canlıyı dünyaya getirdin, kolay deil. eski haline dönmen tahminimce biraz zaman alır tabi. ha emzirdim, ha ayaklandı peşinden kovaladım derken kilo verme süreci kırkından sonra daha kolay işler.
cuma günü bizi de haberdar et canım. inşallah bi sıkıntı olmaz. sana çok mu dikiş atıldı canım, iç ve dış diye ayırıyolarmış galiba dikişleri.

Gecmis olsun onceliikle canim dikis sikintilarin var anladigim benim dikisler suukur artik agrimaz oldular agri kesici almayi biraktim , ben bebisimin altinida degistiriyom ustunude degistiriyom banyoyu cesaret etmedimde benim en buyuk derdim agladimi ben bitiyom susmazsa cani yaniyo diye dedigin gibi mecbur aliscaz

Bu arada sukur sanki kimyon otu ise yaradi emzirirken bile alttan calismaya basladi ama yinede belli olmuyo bi kac emmede iyi sobra bir anda kotu oluyo bebegim gunduz uyudu gece uzun olacak sanki , bugun dr gittik korkmustum kilosuna ne diycek mama falan baslamaliyiz diye ama bir haftada 250 gr almis iyi dedi dr ama hala hiriltidan dolayi suphelenip bizi cocuk kardiyolojisine yonlendirmiisti yarin ona gitcez ins bir sikintimiz olmaz ufuruk borusu mu ne var ya ona bakilcak galiba

taze annem benimmmm :16: inşallah bugün hastanede bi sıkıntı Asudemizle yaşamazsınız canım, haberdar et bizi de.
siz ne söylerseniz yazıyom bi kenara ben. Aynur abla geçen gün acı elma yağı ve zeytinyağ demişti. senden kimyon otu geldi. bi arkadaşımda yemeklerine bol bol kekik at o da hem sana hem bebeğe iyi geliyor demişti.
hamiş kalma döneminde olduğu gibi yine aktarları zengin etcez anlaşılan :9:

şimdi tecrübeli topik arkadaşlarım. doğum çantam hazır. size koyduklarımı bi yazayım. yorumlarınızı bekliyom. eksik gedik var mı bi bakıversenize.
şu an için normal doğum gözüküyor ama her ihtimale karşı sezeryan durumunu da hesaba kattım.

SEYMEN İÇİN KOYDUKALRIM:
1 tane 10'lu hastane çıkışı
2 tane 5'li takım
1 tane tulum takımı (penye)
3 tane iç zıbın
2 çıtçıtlı body
2 penye battaniye
1 çıtçıtlı kadife battaniye
1 tane penye kalın yelek
2 çorap
1 paket bez
2 paket yeni doğan ıslak mendil
bolca ağız mendili
biberon
emzik
pompa
pişik önleyici krem
4-5 tane alt açma örtüsü tek kullanımlık
1 paket bebek pamuğu

BENİM İÇİN:
2 gecelik
2 pijama takımı
1 tane sabahlık
1 tane örgü şal
1 paket hasta bezi
göğüs pedi
1 paket hijyenik ped
1 paket lohusa kilodu
2 tane emzirme sütyeni
2 tane emzirme atleti
2 tane normal penye külot
1 çift terlik
2 kalın çorap
sıcak su torbası
1 adet koyu renk havlu
tarak, krem, sıvı sabun, diş fırçası ve macunu, lohusa taçları, makyaj çantası (belkim kokoşluğum tutar:9:)
1'er paket peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı
1 tane nevresim takımı

ayriyetten şunu da sorayım kızlar size. ben doğuma girince doğumhaneye veya ameliyathaneye bebek ve anne için bi çanta veriliyo ya. onun içine de şunları koydum:
10'lu takım
2 bebek bezi
1 zıbın
1 hasta bezi
1 lohusa kilodu....

hani sınava hazırlanan öğrenci olur ya çalışır çalışır ama bi türlü kendini hazır hissetmez, aynen o moddayım :9::9::9:

Son düzenleme:
şimdi tecrübeli topik arkadaşlarım. doğum çantam hazır. size koyduklarımı bi yazayım. yorumlarınızı bekliyom. eksik gedik var mı bi bakıversenize.
şu an için normal doğum gözüküyor ama her ihtimale karşı sezeryan durumunu da hesaba kattım.

SEYMEN İÇİN KOYDUKALRIM:
1 tane 10'lu hastane çıkışı
2 tane 5'li takım
1 tane tulum takımı (penye)
3 tane iç zıbın
2 çıtçıtlı body
2 penye battaniye
1 çıtçıtlı kadife battaniye
1 tane penye kalın yelek
2 çorap
1 paket bez
2 paket yeni doğan ıslak mendil
bolca ağız mendili
biberon
emzik
pompa
pişik önleyici krem
4-5 tane alt açma örtüsü tek kullanımlık
1 paket bebek pamuğu

BENİM İÇİN:
2 gecelik
2 pijama takımı
1 tane sabahlık
1 tane örgü şal
1 paket hasta bezi
göğüs pedi
1 paket hijyenik ped
1 paket lohusa kilodu
2 tane emzirme sütyeni
2 tane emzirme atleti
2 tane normal penye külot
1 çift terlik
2 kalın çorap
sıcak su torbası
1 adet koyu renk havlu
tarak, krem, sıvı sabun, diş fırçası ve macunu, lohusa taçları, makyaj çantası (belkim kokoşluğum tutar:9:)
1'er paket peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı
1 tane nevresim takımı

ayriyetten şunu da sorayım kızlar size. ben doğuma girince doğumhaneye veya ameliyathaneye bebek ve anne için bi çanta veriliyo ya. onun içine de şunları koydum:
10'lu takım
2 bebek bezi
1 zıbın
1 hasta bezi
1 lohusa kilodu....

hani sınava hazırlanan öğrenci olur ya çalışır çalışır ama bi türlü kendini hazır hissetmez, aynen o moddayım :9::9::9:

tubişim eksiksiz bir canta olmus bence ve emin ol rabbim bir aksilik vermez bir gece kalırsan hastanede fazla bile gelecek bazıları:34:
aman olsn elinin altında bulunsun yine :6:
oğluşuna söyle acele etmesin emre abisi var sırada daha:27::27::27::27:
bende ne nişan ne söz ne düğün hiçbişey yok :1:
inşallah bu kadar zaman normal doğum için bekleyip son dakıkada sezeryan olmam ama bebeğim ve benim için hayırlısı ne ise o olsun diyorum sürekli:18::18::18:

inersin canım emzirirken kilo vermek daha kolay oluyo .. azra ismini ben de severim ama anlamına baınca bakire yazdığı için koymak istemiyorum.. isim konusunda kafam o kadar karıştıki artık belli olsun da kurtulayım..

canım benı merak etmişsin saolasın...senin kızcede artık 30lu haftalara gelmiş anaaaaam:32::32::32:ben de kızım olsaydı eger sare yada bade koyucaktım belki fikir olur sanada:34:

bu arada yarın doktor kontrolüm var yine inşallah açılmam fln baslamıstır merdiven inip çıkıp acılmayı hızlandırıyormus komşu diyordu gecen gün:26:tabiki bütün apartman bana acıyor niyeyse :47: klasık felaket senaryolarımız da basladı bos boğazlı insanlardan bıktım valla:ssz:

Tubisim hazirligin fazla fazla yeter sadece soyle bisey deyim cit cit li badilerin kafadindan gecen degil yandan cit citli sec onlardan daha iyi olan ilk zaman icin ic zibinlar dikissizlervarya benim 2 tane vardi yikayip yikayip giydiriyom boynundan gecen kiyafetler sanada zor olur.....

Kimyon otunu da bana her yemekten sonra ic demisti sero bebisim dun butun gun uyudu resmen sersemlestirdi galiba bugun icmedim o yuzden gerekirse gunde bir icecem aklinda olsun.........

Tubisim hazirligin fazla fazla yeter sadece soyle bisey deyim cit cit li badilerin kafadindan gecen degil yandan cit citli sec onlardan daha iyi olan ilk zaman icin ic zibinlar dikissizlervarya benim 2 tane vardi yikayip yikayip giydiriyom boynundan gecen kiyafetler sanada zor olur.....

Kimyon otunu da bana her yemekten sonra ic demisti sero bebisim dun butun gun uyudu resmen sersemlestirdi galiba bugun icmedim o yuzden gerekirse gunde bir icecem aklinda olsun.........

ben o zıbınlardan bayağı aldım canım. sadece kafamı kurcalayan üzerine o zıbınları giydirince altına ne giydiriyosun. ben de bi tek 10'lu çıkışın içinden kilot çıktı, başka kilodum yok. veya zıbın giydirip üztüne çıt çıtlı body mi giydiriyosun tekrar:44:

günaydın hatunlar. bugün de topikin açılışını yapayım :16:
biz iyyiz durumumuz stabil :1:
sadece uykusuzluk çok yormaya başladı. gece 3-4 kez tuvalet, yok ayağım uyuştu yok popom derken ne kadar erken yatsam da kesmiyor :37:

canım benim hiç öle şeyleri kafana takma, sen nasıl mucizevi bi şey yaptın, bi canlıyı dünyaya getirdin, kolay deil. eski haline dönmen tahminimce biraz zaman alır tabi. ha emzirdim, ha ayaklandı peşinden kovaladım derken kilo verme süreci kırkından sonra daha kolay işler.
cuma günü bizi de haberdar et canım. inşallah bi sıkıntı olmaz. sana çok mu dikiş atıldı canım, iç ve dış diye ayırıyolarmış galiba dikişleri.

taze annem benimmmm :16: inşallah bugün hastanede bi sıkıntı Asudemizle yaşamazsınız canım, haberdar et bizi de.
siz ne söylerseniz yazıyom bi kenara ben. Aynur abla geçen gün acı elma yağı ve zeytinyağ demişti. senden kimyon otu geldi. bi arkadaşımda yemeklerine bol bol kekik at o da hem sana hem bebeğe iyi geliyor demişti.
hamiş kalma döneminde olduğu gibi yine aktarları zengin etcez anlaşılan :9:

Cok tubacim sayisini ben bile bilmiyorum
PopomdA dA var dikislerim doktor ondan korkuyodu zaten kaslar ccalismazsa diye

Tubim cok bile koymussun hersey fazla fazla
Ben pijamami bile.giyemedim uzun sure onlukle yattim beni hastane fotarimi gorsen korkarsin davul gibi bir ruhtum
Umarim senin icin herseynormal gider
Oglunla mutlu mutlu gulersin kameralara :)

canlarım son kararım olarak kızımın adını NEHİR koymaya karar verdimyoruldum artık isim düşünmekten anlamı hoş kulağa güzel gelen bi isim aradım içime sinmedi hiçbişey.. sonunda sade ve kulağıma hoş geldiği için kararım böyle oldu pamuk kızıma yakışacağını düşünüyorum sağlıkla gelsin de inşaallah minnoşumm..

canım benı merak etmişsin saolasın...senin kızcede artık 30lu haftalara gelmiş anaaaaam:32::32::32:ben de kızım olsaydı eger sare yada bade koyucaktım belki fikir olur sanada:34:

canım senin ilk doğum normaldi o zaman dimi ne güzel allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin inşaallah emre paşamızı.. oğlunun adı da pek tatlı ben çok seviyorum bu ismi furkan ıma koymayı çok istemiştim de inatçı eşim saolsun kabul ettirememiştim.. neyse 3. sü erkek olursa koyarım artık :))))))))))) ben bade ismini çok seviyorum ama anlamı içki kadehi demekmiş o yüzden düşünmedim.. şimdi nehir ismine karar verdim.. nehir deyince aklıma güzel yüzlü ibar bi kız geliyo inşaallah öyle olur benşm minik prensesim de.. emre yi bekliyoruz sonra seymen sonra da nehir im sağlıkla gelsin inşaallah bakalımmm son üçlü biz kaldıkk

ben o zıbınlardan bayağı aldım canım. sadece kafamı kurcalayan üzerine o zıbınları giydirince altına ne giydiriyosun. ben de bi tek 10'lu çıkışın içinden kilot çıktı, başka kilodum yok. veya zıbın giydirip üztüne çıt çıtlı body mi giydiriyosun tekrar:44:

Kulot falan giydirmiyorum canim bezi var zaten ama yenidoganlar bile buyuk geldigi icin corabi alt pijamalarinin ustune giydiriiyorum ustunede kapitone gibi yelek almistim onlari giydiriyorum birde muslin bez almistim keske fazla alsaymisim onlari battaniye icine once onu sariyorum daha siki oluyo o zaman birde battaniye al yanina en az 2 tane kusunca onu batiriyo kendi ustunden cok ben 3 almistim anca yetti ....,

inersin canım emzirirken kilo vermek daha kolay oluyo .. azra ismini ben de severim ama anlamına baınca bakire yazdığı için koymak istemiyorum.. isim konusunda kafam o kadar karıştıki artık belli olsun da kurtulayım..

Evet azranin anlami el degmemis demek ama ne bilim kiz ismi pek dusunmemistim

günaydın hatunlar nasılsınız.
uykusuz olarak iş başı yaptım yine. oğlum doğum sonrası çalışma hallerine şimdiden alıştırıyor beni. o minik ayaklarla böğrümden bi tepiyo amaniiiiinnn :52: bi doğsun o minik ayakları kırt kırt kemirip yimezsem :56:

Tubim cok bile koymussun hersey fazla fazla
Ben pijamami bile.giyemedim uzun sure onlukle yattim beni hastane fotarimi gorsen korkarsin davul gibi bir ruhtum
Umarim senin icin herseynormal gider
Oglunla mutlu mutlu gulersin kameralara :)
inşallah bi tanem.
canım benim ebe hatası da var galiba sende, çok kontrolsüz açılmışın, oğluşun da öle çok iri deildi di mi. neyse hatırlatmayım o anı san tekrardan. gelmiş geçmiş olsun. inşallah hızla iyileşirsin.

canlarım son kararım olarak kızımın adını NEHİR koymaya karar verdimyoruldum artık isim düşünmekten anlamı hoş kulağa güzel gelen bi isim aradım içime sinmedi hiçbişey.. sonunda sade ve kulağıma hoş geldiği için kararım böyle oldu pamuk kızıma yakışacağını düşünüyorum sağlıkla gelsin de inşaallah minnoşumm..

ismiyle uzun yaşasın canım. olur da ikinci bebişim kız olursa adaş olurlar benimkiyle.
bi de ben insanların isimlerinin hayatlarını çok etkilediğine inanırım. NEHİR ismi su ile ilgili ya hayatı su gibi aksın zorluk çekmesin inşallah kızçen, doğumu da ömrü de öle olsun :16:

Günaydın canlarım nasılsızı biz oğluşumla koyun koyunayız babanızı işe yolcu ettik emiştik uyudu sıpamm annesinin yatağında bende uzandım yanınaa ohhhh missss ;) biz genel olarak iyiyiz uyuyoruz emişiyoruz temizleniyoruz bakışıp gülüşüyoruz ( melekler güldürür derler ya ) hep gülüyo oğluşum rabbim nazarlardan sakınsın cümlemizin evladını...
Göbeğimizde düştü salı sabaha karsı rahat rahat bıcı bıcı yapıyoruz ;) çok başka bişeymiş evlat... Hani derler ya gerçeği hayalinden daha güzel olan tek şey EVLAT'tır die gerçektende öyle ... Rabbim dileyen isteyen herkese nasip etsin.. Doğum sırası bekleyen hamişlerimizi hayırlısı ile sağlıcakla kavuştursun birbirlerine... AMİN...

size poz vermeyide unutmadık bi kaç fotodan karma yaptık ;) şimdiden diyip çok edepsiz benim oğluşum resimdede göreceğiniz gibi hep hareket çekiyo ;)))

Eklentiler

• $image.jpg
    $image.jpg
    53,6 KB · Görüntüleme: 42
Aynur ablam işe dönüyormuşsun çok zordur ya ayrılmak ben şubat 10 da dönücem ama şimdiden sıkıntısı içime dert ;( nasıl ayrılıcaz biz bu cantanelerinden ;(

fatmikim mavişim anladığım kadarıyla epey zor bi doğum olmuş geçmişler olsun bitanemm kaan paşamız nasıl öpüyoruz Erenimle sizi ;)

ballı lokmammmmm nasıl heyecan ;)) az kaldı allahın izniyle yakında Seymen paşam koynunda inşallah bolbol yersin butlarını ;))

bambummm kuzçenin ismi hayırlı olsun su gibi temiz duru bi hayatı yolu bahtı açık olsun...

iremiommmmm bebekim nasılsın bacccımmmmmm Asudem nasıl

anti de gelmiş hoşgelmişşşşş Emre paşamında eli kulağında bugün yarın doğar hayırlısıyla ;))

gülücükümmmm alp paşam ve sen nasılsınnnn bebeğimmmm

roseis canısı oğluşun ve sen nasılsınnn herkesler iyidşr inşallahhh

seraptan hbr varmı oğluşuyla günleri nasıl geçiyor acaba görüşen olursa slm edin girmiyo sanırım topiğe

biz oğlumla hepinizi ce yawruşlarını öpüyoruzzzzzzz

Günaydın canlarım nasılsızı biz oğluşumla koyun koyunayız babanızı işe yolcu ettik emiştik uyudu sıpamm annesinin yatağında bende uzandım yanınaa ohhhh missss ;) biz genel olarak iyiyiz uyuyoruz emişiyoruz temizleniyoruz bakışıp gülüşüyoruz ( melekler güldürür derler ya ) hep gülüyo oğluşum rabbim nazarlardan sakınsın cümlemizin evladını...
Göbeğimizde düştü salı sabaha karsı rahat rahat bıcı bıcı yapıyoruz ;) çok başka bişeymiş evlat... Hani derler ya gerçeği hayalinden daha güzel olan tek şey EVLAT'tır die gerçektende öyle ... Rabbim dileyen isteyen herkese nasip etsin.. Doğum sırası bekleyen hamişlerimizi hayırlısı ile sağlıcakla kavuştursun birbirlerine... AMİN...

size poz vermeyide unutmadık bi kaç fotodan karma yaptık ;) şimdiden diyip çok edepsiz benim oğluşum resimdede göreceğiniz gibi hep hareket çekiyo ;)))

kuzummmmmm geçmiş olsun... zor günler geçrimişsiniz bitmiş gitmiş daha da geri gelmez inşallah...bu arada fotolara bayıldım...hele üçüncü resim tam benlik..yerim ben bu kuzuların her yerlerini...mis gibiler...Aklıma geldikçe herkese dua eder oldum Rabbim bu duyguyu isteyen herkese tattırsın diye...tarifi mümkün olmayan birşeymiş...

Aslında bunu konu açmıştm ama kimse cevaplamadığı için yazaym dedim buraya.. belki aynı sorunu yaşayan vardr diye.. :( Regl günüm kasımın 9 u.. Yaklaşık 10 gündür sebebini bilmediğim kahverengi bi akıntım var.. Aslında 26-27 ekim tarihinde annemler taşındığı için çok ağır kaldırdım, ve kasıklarıma 1 gün sonra feci bi ağrı oluştu bundan sonra başladı bu kahverengi lekelenmeler.. bende niyeyse hep çok ağır kaldırdm diye oldu, bugun geçer yarın geçer dedim ama bikaç gün sonra regl günüm var ve bu akıntılar hala geçmedi ..
neyin nesi acaba.. Hamilelikte olur mu ki reglin 15 gün öncesinden bu akıntılar..
bi bilgisi olan, aynı sorunu yaşayanlar cevap verebilir mi lütfenn....bide bazen bu akıntılarla birlikte hafif kanama oluyo.. ne ki bu yaa..

fulimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:46::46::46::46:
bebekim hoşgeldinnnn.canımsınız yaaaa. çok tatlı erenimiz maşallahhhh allahım nazarlardan korusun :nazar::nazar::nazar:
sen nasılsın, dikişler vs. gerçi hepsi uçup gitmiş acıların, allahım bi daha dert tasa göstermesin.
biz oğluşumla iyyiz, topiğin kadrolusu her gün burdayız. işteyim şimdi. 14 kasımda izne ayrılcam.
heyecan ve kaygı düzeylerim çok yüksek bu aralar, ama mutluyum. oğlum içimde büyüyeli artık daha sert hareketleri canım acısa da keyifle seyrediyom göbüşümü:27::27::27:
benim oğluşum da karnımda haka dansı yapıyo. bi el bilekten tutulmuş, öbür el ekrana doğru dikelmiş :9: seninki gibi bi muzur daha gelecek topike bu gidişle:9:
işte böyleyiz şeker, erenimizi öp hem benim yerime hem seymenim yerine.

Back