• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

anaaammm gördüm şimdi yanlış bakmışım face sayfasından yumuk yumuk maşallah oruçalp adıyla yaşasın inş.güzel mutlu sağlıklı ömrü olsun bebeklerimizin...

kızlar delirmek üzereyim her gün ağlamaktan perişan oldum.. tuvaletini öğrenen oğlum tamamen huy değiştirdi önce çiş kaçırmaya başladı şimdi allah ne verdiyse sürekli altına yapıyo.. derdi ne anlayamadım konuşuyorum seviyorum kızıyorum olmuyoo... kakasını bile altına yapmaya başladı nasıl davranacağımı şaşırdım sinirlerim alt üst bunları yazarken bile ağlıyorum

Kızlar gecen anlatamadım s.o da kurs vardı emzirme haftasıymış en dikkatimi ceken şeyi soyleyim gece ve gündüz sütü özellik olarak aurıymış gece sagdıgını gece gündüz sagdıgını gündüz verecekmişin ve ilk zamanlar bir göğüsten emer doyarsa diğerinide siz sagın ki boşalsın daha cok sütünüz olsun dediler ama biberon degil sırınga yada kasıkla verin dediler, ve bir göğsü en az 10-15 dk emzircekmişin ilk gelen süt susuzlugunu alıyomuş daha sonra besleyici süt gelmeye başlıyomuş millete uyup 5 dk sonra diğer memeye geçmeyin dediler aklıma geldikçe yazarım yine inş didoşum herkes kız beklemez desede eğer beklerse 39 dolunca olcam sezercik cıma gün tarih verecek ay sonu kollarımda galiba asudemmm öpüldünüz bebelerinizde veşimdiden iyi bayramlar

Kızlar biz geldik..oğluşumuzu uyuttuk..sizlere bi bakalım dedik...annelik tarifi mümkün olmayan bir duyguymuş...:43:

slm canım valla ben genellikle uyurken çıkarıyorum yada karnını iyice doyurup uyanıkkende olabiliyo bazen,her bebek farklıdır gerçi ama benimkinin açlığa hiç tahammülü yok hatta bi keresinde hastane dönüşü uyandı ve arabada meme vererek geldim o derece yani karnı toksa sorun çıkarmıyo ama açsa vay halimize feryad figan,sende dene bakalım hangisinde daha rahat ediyosun ona göre davranırsın canım..

Benimki de acıktım mı yıkıyor ortalığı geçen gün arabaya biner binmez uyumuştu ama bebek arabasıyla hiç denemedim eve gittiğimde deneyeceğim duruyo mu durmuyo mu.. mesela evde uslu dururken pusetine yatırıyorum biraz alışsın diye ama sevmiyor orda yatmayı basıyor yaygarayı.. ARtık dediğin gibi karnı tok altı kuru iken çıkarmayı deneyeceğim.

oy oy maşallahhh büğyümüş de yiğenimiz gezmelere çıkacakmışşş :nazar::nazar::nazar:
bizim burda kırk uçurma dene bi şey vardır. bilmem bileniniz var mı. bebeişin evine en uzak eve gezmeye gidilir. ev sahibi pastalar börekler yapar, bi de bi sepet hazırlar.
içini pamukla döşer; bebiş ak saçlı veya ak sakallı dede nine olsun diye,
soğan koyar; anne sütünü arttırsın diye;
yumurta konur, bebeiş yumurta gibi olsun diye,
bi de ev sahibinin isteği doğrultusunda şeker çikolata kurabiye vs. ve isterse hediyesini (altın, kıyafet gibi..) koyar.
sepeti süsler kurdelelerle falan :34::34: işte böle...

bi de kırk banyosu muhabbeti vardır bizde.
bebeğin son suyu bi elekten (kevgir de deniyo) geçirilerek dökülür dualarla. eleğin içine buğday konur ;bebiş bereketli olsun diye,
taş konur; yerinde ağır olsun diye,
altın konur; altın gibi kıymetli olsun diye.

işte böle aklınızda bulunsun, ben böle curcunaları severim, kısmet olursa ben de yapıcam bunları veya yaptırcam :34:

Tubişim önce canını sıkma canım annen belki ciddi bir durum olarak görmemiştir ya da algılayamamıştır sen takma kafana canım .
Bu kırk muhabbeti diyorlarda ama benim bildiğim hiçbirşey yok :) sanırım sadece 40 ımız çıkınca bi banyo yaparız o kadar zaten yanıımızada da kimse olmayacak ki kiminle ne töreni yapacağım :(((

Canım hiç farketmez. Çıkar çıkmaz uyuyorlar zaten. Ben portbebeyle çıkartıyorum daha içine koyar koymaz uyuyor. Eve gelene kadar da uyanmıyor. Tabi iki saati geçirmiyorum. Bebeğini hiç tarttırdın mı canım. Biz bugün sağlık ocağına gittik gazı için. Gitmişken de tarttırdım. Doğumdan beri 1,5 kilo almış. Çok iyi dedi ebe.

bebeğimi 5 günlükken tarttırmıştım 3700 gelmişti sonrasında tarttırmadım ama ayın 25 inde aşımız var o zaman gitmişken tartar kendi ebemiz burada misafir olarak gidiyoruz ya sağlık ocağına hiç gidesim gelmiyor :)) Zeynep narinin maşallahı var abla kendine iyi bakıyor :)

kızlar delirmek üzereyim her gün ağlamaktan perişan oldum.. tuvaletini öğrenen oğlum tamamen huy değiştirdi önce çiş kaçırmaya başladı şimdi allah ne verdiyse sürekli altına yapıyo.. derdi ne anlayamadım konuşuyorum seviyorum kızıyorum olmuyoo... kakasını bile altına yapmaya başladı nasıl davranacağımı şaşırdım sinirlerim alt üst bunları yazarken bile ağlıyorum

canım benim tecrübeli değilim bu konuda ama sana şunu söyleyebilirim oğlun çişini her yapmadığında onu sev pekiştir bu davranışını altına yaptığında da ben dili kullanarak bu duruma üzüldüğünü anlat ona ve tutarlı davran bir gün kızıp bir gün konuşmayı deneme. hep aynı şekilde davranmayı dene umarım işe yarayacaktır..

Kızlar biz geldik..oğluşumuzu uyuttuk..sizlere bi bakalım dedik...annelik tarifi mümkün olmayan bir duyguymuş...:43:

Serocumm hoşgeldinn taze annemizz oğluş nasıl annesi emmeyi öğrendi mi?

Fitoşummm oruç alp in resmini bende gördüm face de çok tatlı ya maşallahhh yüz şekli de aynı benim oğlana benziyorr bebek bebeğe benzer tabi ya :)) TEyzesi yesin onun tatlılığınııııııı:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

bakıyor :)

Serocumm hoşgeldinn taze annemizz oğluş nasıl annesi emmeyi öğrendi mi?

oğluşumuz iyi teyzesi..hatta mükemmel..ben bu kadar beklemiyordum..maşallah diyeyim oğluma...altını temizle karnını doyur ver uyusun...kucağımda uyuyakalıyo memeyi emerken..kucağa da alıştırmadım..direkt yatak..2-3 saat kesintisiz uykusu var oğlumun..anne karnındakiyle alakası yok kıpır kıpır olan oğluşum sessiz sakin memeye yapışan biri oldu çıktı...çok şükür sütümüzde geldi hemen...

oğluşumuz iyi teyzesi..hatta mükemmel..ben bu kadar beklemiyordum..maşallah diyeyim oğluma...altını temizle karnını doyur ver uyusun...kucağımda uyuyakalıyo memeyi emerken..kucağa da alıştırmadım..direkt yatak..2-3 saat kesintisiz uykusu var oğlumun..anne karnındakiyle alakası yok kıpır kıpır olan oğluşum sessiz sakin memeye yapışan biri oldu çıktı...çok şükür sütümüzde geldi hemen...

bebekler ilk bir kaç günlükken memei çok seviyorlar canım ayrılmak istemiyorlar çünkü senin karnındayken bir anda ayrılıyor ya o yüzden anneyi yanında istiyor memeden ayrılmıyor. Her emmek istediğinde emzirmeyi ihmal etme canım güven duygusunu kazanması için.

Bu arada böyle uslu devam ederse şanslısın ama her an huy değiştirebiliyorlar aklında olsun :))

bebekler ilk bir kaç günlükken memei çok seviyorlar canım ayrılmak istemiyorlar çünkü senin karnındayken bir anda ayrılıyor ya o yüzden anneyi yanında istiyor memeden ayrılmıyor. Her emmek istediğinde emzirmeyi ihmal etme canım güven duygusunu kazanması için.

Bu arada böyle uslu devam ederse şanslısın ama her an huy değiştirebiliyorlar aklında olsun :))

inşallah değişmez kuzum..kucağa pek alıştırmamaya çalışıyorum..accık da baştan resti çektim hem gayganamgillere hem anneme hem eşime...:9::9:

.

canım benim tecrübeli değilim bu konuda ama sana şunu söyleyebilirim oğlun çişini her yapmadığında onu sev pekiştir bu davranışını altına yaptığında da ben dili kullanarak bu duruma üzüldüğünü anlat ona ve tutarlı davran bir gün kızıp bir gün konuşmayı deneme. hep aynı şekilde davranmayı dene umarım işe yarayacaktır..

canım çok zor bi durumdayım yaaa okula giderken arkadaşa bırakıyorum gelince de onun çocuğuyla beraber furkanı da alıyorum onun çocuğunu mu kıskanıyo napıyo bilemedim bi de dikkat ediyorum hep onunla ilgileniyorum ama çok yoruldum 10 gün evdeyim daha iyi olur diyodum ama ilk günden ne var ne yoksa altına yaptı tuvalete gitmedi daha hiç.. bi yandan da onu ne böyle üzüyo da bunu yapıyo diye düşünmekten de çıldırcam kendimi tutamıyorum kızıyorum kuzuma sonra da pişman oluyorum..bu gidişle sırasıyla kvalidemle annemi çağırcam psikolojim altüst olmuş durumda.. bu sefer de onların varlığına alışır gittiklerinde yine aynı şeyi yapar diye de korkuyorum napcam bilmiyorum.. tekrar bezleyip 4-5 ay öyle mi devam etsem diye de düşünmüyo değilimm.. offfff

bu arada serapcım ve fitoşcum allah beebeklerinize sağlık sıhhat versin inşaallah kendi sorunlarımla uğraşmaktan bi tebrik bile edememişim... oruç alp i gördüm çok tatlı maşallahhh.. allah analı babalı büyütsün ikisini de inşaallahhh

Selam kızlar. Canım çok sıkkın benim. Kızımın karnı çok şişti. Dün gece sabaha kadar ağladı. Sabaha karşı zoraki uyuyup kaldı :( Roseis, o çaydan ben de içiyorum, bebeğe de aynı markanın rezenesini içiriyorum. Ama sütü artırmaktan başka işe yaramadı malsef. Akşam sabaha kadar kucağımda dolandım evde. Hiç susmadı, sürekli kıvrandı. Üç ay böyle çeker dedi doktor. Lütfen dua edin çabuk geçsin. Her akşam onla birlikte ağlamaktan öldüm. Gazı olmasa çok uslu bir bebek aslında...

Kızlar ben ege umut hastanesini bulamadım facede. Siz nasıl gördünüz. Serapcım, hoş geldin canım. Allah analı babalı büyütsün kuzunu. Sonunda sen de anneliği tattın. İnşallah biz de resmini görürüz kuzucuğumuzun.

Selam kızlar. Canım çok sıkkın benim. Kızımın karnı çok şişti. Dün gece sabaha kadar ağladı. Sabaha karşı zoraki uyuyup kaldı :( Roseis, o çaydan ben de içiyorum, bebeğe de aynı markanın rezenesini içiriyorum. Ama sütü artırmaktan başka işe yaramadı malsef. Akşam sabaha kadar kucağımda dolandım evde. Hiç susmadı, sürekli kıvrandı. Üç ay böyle çeker dedi doktor. Lütfen dua edin çabuk geçsin. Her akşam onla birlikte ağlamaktan öldüm. Gazı olmasa çok uslu bir bebek aslında...

Kızlar ben ege umut hastanesini bulamadım facede. Siz nasıl gördünüz. Serapcım, hoş geldin canım. Allah analı babalı büyütsün kuzunu. Sonunda sen de anneliği tattın. İnşallah biz de resmini görürüz kuzucuğumuzun.

canım ya kıyamam valla benimkide öyle sıkışıyo bazen kıpkırmızı oluyo acıyı ben çekiyorum kötü bir durum seni anlıyorum umarım geçer biran önce birde kakasınıda yapıo gazı nerden oluyo onuda anlamıyorum ye neyse,çay bizde işe yaradı yani gazı hiç yok deil tabi ama yinede içtiğim günle içmediğim gün arasında fark var yara diye düşünmüştüm tühh ya üzüldüm şimdi,bazı bebeklerde gaz olayı çok oluyomuş demekki seninki onlardan allah yardımcın olsun sabır versin ne diyim hee birde şimdi aklıma geldi ben druma sormuştum ileç yanlısı bi adam değil bana kimyonu çay gibi demle iç demişti bide onu denese belki o işe yarar çocuğuma bende vermedim hiç ama eşim kimyonu demleyip içmişti demişti,aklımada başka bişey gelmiyo bişeyler duydukça paylaşırım canım,bu arada hastane sitesinde değil hastanenin face sayfsında oruçalpimiz hemen görürsün girince..

canım ya kıyamam valla benimkide öyle sıkışıyo bazen kıpkırmızı oluyo acıyı ben çekiyorum kötü bir durum seni anlıyorum umarım geçer biran önce birde kakasınıda yapıo gazı nerden oluyo onuda anlamıyorum ye neyse,çay bizde işe yaradı yani gazı hiç yok deil tabi ama yinede içtiğim günle içmediğim gün arasında fark var yara diye düşünmüştüm tühh ya üzüldüm şimdi,bazı bebeklerde gaz olayı çok oluyomuş demekki seninki onlardan allah yardımcın olsun sabır versin ne diyim hee birde şimdi aklıma geldi ben druma sormuştum ileç yanlısı bi adam değil bana kimyonu çay gibi demle iç demişti bide onu denese belki o işe yarar çocuğuma bende vermedim hiç ama eşim kimyonu demleyip içmişti demişti,aklımada başka bişey gelmiyo bişeyler duydukça paylaşırım canım,bu arada hastane sitesinde değil hastanenin face sayfsında oruçalpimiz hemen görürsün girince..

Sağ ol canım bilgiler için. Bebeğe aldığım çay kimyon artı rezene. O pek sevmedi tadını. İçtiğinde işe de aramadı. Şimdi ben Humana çayın içine bir kaşık da ondan katıyorum. Bugün hiç bir şey yemedim. Sadece çay ve su bir de kek. Gece 12 de yıkadım onu yani az önce. Gaz ilacını da 10 ml içirdimdi öğlede. Şimdi rahat gibi görünüyor. İnternetten de fön makinası sesi açtım uyudu. O da bebekleri rahatlatıyor niyeyse :) Güzelim sesimle söylediğim ninnileri beğenmiyor haspam :)

En sonunda başardım :) İşte ilk bakışma :)

Eklentiler

• $WP_20130918_029.jpg
    $WP_20130918_029.jpg
    30,7 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
kızlar günaydınnnnnn.
sabah sabah oğluşum uyutmadı tabi beni. sabah 6 dan beri geziniyom yata kalka :49:
tatil moduna acayip girmiş durumdayım, yiyiyp yiyip yatıyorum:56: en azından verdiğim kiloyu alıp üzerine tamamlamam lazım benle birlikte oğluşum da alır inşallah. hep ona yarıyacak şeyler yiyip, yemekten yarım saat sonra sol yanıma yatıyom. bostan yata yata büyürmüş, bakalım benim Seymenim de büyücek mi:9: hemşire arkadaşım zaten bu gidişle kaç hafta hamile kalıcan ye gitsin ne kadar alabilcen ki dedi, ben de sağlıklı ama miktarı arttırarak yiyom :56: bundan sonraki modum aynen böle : :56::68::125::125::125::125::125::125::9::9::9::9:
evim şu an misssssss gibi bebek kokuyo. dün iki makine Seymenimin kıyafetlerini yıkadık babasıyla, serdik eve. ara ara başlarına gidip mıncıklayıp kokluyom:16: bugün de ütülerini hallederiz inşallah :72: en azından acil her şey hazır olsun elimin altında.

inşallah ablacım Zeynep Narinimizin gaz olayı çok uzun sürmez, ben malum en tecrübesiziniz olarak dua etmek dışında bi şey gelmiyor elimden, çok önerilerde bulunamıyom size:30:
ablacım ben, Fatma, hülya abla oruç alpin fotoğraflarını likeladık faceden. bizim üzerimizden ulaşabilirsin fotoya.
bu arada maşşallahh senin %100 fanatik kızınaaaaaa:nazar::nazar::nazar:, allahım o ne güzel gülüş öleeeeee :16: tam mıncırmalık. ama benim favori resmim tabiki ilk bakışınız. inan gözlerim doldu. rabbim hayırlısı ile sırayla hepimize nasip etsin bu güzel bakışı..

kızlar günaydınnnnnn.
sabah sabah oğluşum uyutmadı tabi beni. sabah 6 dan beri geziniyom yata kalka :49:
tatil moduna acayip girmiş durumdayım, yiyiyp yiyip yatıyorum:56: en azından verdiğim kiloyu alıp üzerine tamamlamam lazım benle birlikte oğluşum da alır inşallah. hep ona yarıyacak şeyler yiyip, yemekten yarım saat sonra sol yanıma yatıyom. bostan yata yata büyürmüş, bakalım benim Seymenim de büyücek mi:9: hemşire arkadaşım zaten bu gidişle kaç hafta hamile kalıcan ye gitsin ne kadar alabilcen ki dedi, ben de sağlıklı ama miktarı arttırarak yiyom :56: bundan sonraki modum aynen böle : :56::68::125::125::125::125::125::125::9::9::9::9:
evim şu an misssssss gibi bebek kokuyo. dün iki makine Seymenimin kıyafetlerini yıkadık babasıyla, serdik eve. ara ara başlarına gidip mıncıklayıp kokluyom:16: bugün de ütülerini hallederiz inşallah :72: en azından acil her şey hazır olsun elimin altında.

inşallah ablacım Zeynep Narinimizin gaz olayı çok uzun sürmez, ben malum en tecrübesiziniz olarak dua etmek dışında bi şey gelmiyor elimden, çok önerilerde bulunamıyom size:30:
ablacım ben, Fatma, hülya abla oruç alpin fotoğraflarını likeladık faceden. bizim üzerimizden ulaşabilirsin fotoya.
bu arada maşşallahh senin %100 fanatik kızınaaaaaa:nazar::nazar::nazar:, allahım o ne güzel gülüş öleeeeee :16: tam mıncırmalık. ama benim favori resmim tabiki ilk bakışınız. inan gözlerim doldu. rabbim hayırlısı ile sırayla hepimize nasip etsin bu güzel bakışı..

Günaydın canım. Yarasın bebişine yediklerin, topaç bir seymenimiz olsun inşallah :) Ben ne çektim dokuz ay kız zayıf doğacak diye. Ama maşallah ortalama kiloda doğdu,şimdi ise gün gün büyüyor. Yeterki sen sağlıklı ol tatlım. Bebişin kıyafetlerini sağlıcakla giysin inşallah. Bence 38 haftayı dolduracak Seymen Paşam. Hiç kafana takma. Zeynep Narin bu gece rahat uyudu biraz. Tecrübeleri burada yazıyorum ki diğerlerine de tecrübe olsun. O ilk bakışı ben de çok seviyorum. Çok duygusal bir an yaa. Sizi de heveslendireyim diye ekledim canımm.

selam kızlar nasılsınız neler yapıyosunuz bende durumlar aynı psikolojim hala bozuk durumda ama idare etmeye çalışıyorumm..

aynur abla zeynep narinimize maşaallahh allah nazarlardan saklasınn yerim ben onun o tombiş yanaklarını.. ben bu ara hamileliğimi bile unuttum furkanla uğraşmaktan allah yardımcım olsun dua edin siz de nolur bi an önce düzelsin benim kuzumun huyu suyu yaa çok bunalmış durumdayımmm

Back