• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

durumunu tahmin edebiliyorum canım. benzer durumları ben de yaşadım bi zamanlar, allahım senin için herşeyin en hayırlısını en güzelini versin.

diarcım üzülme kendini üzme bebeği de üzme.. Eşimin kuzenin bebeğine de şöyle böyle bebeği almamız lazım filan demiş doktorlar artık down sendromu mu yoksa başka engeller mi tam ayrıntısını bilmiyorum ama mutlaka bebeğin alınması lazım demişler. Anne inat etmiş aldırmam bebeğimi diye ve şu an sapasağlam bir kızları var. O yüzden sen bu testlere çok da bel bağlama canım .

cnaım sıkma canını yaaa ben o testlere hiç güvenmiyorum ikili test bile yaptırmadım çünkü dünya standartlarına göre o oranları koyuyolarmış üzme kendini tatlım iyi olacak inşallahhh

bu arada dualarımız seninle

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için dualarınız için bu arada bişey daha sorayım bugün sağlıkocağında tetanoz aşısı yapacaklar galiba sizler yaptırdınız mı zararlı diyenler de varış merak ettim

hayırlısı olsun canım. Sağsağlim bebişlerimizi kucağımıza alalım da. Dün bi arkadaş da dedi bana normal doğum diye çok kodlama kafana olur da sezeryana döner son anda sonra çok panik olursun ameliyata girerken dedi.
Bu arada annen bebişin doğum tarihi ile ilgili ısrarcıydı ne oldu?

aminnnn bitanem sağlıcakla alalım inşallah kucağımıza :nazar::nazar::nazar:

bende şimdi o panikteyim sezeryana alıştırmaya çalışıyorum kendimi c.tesiden beri bi tuhaf o konuda içim hayırlısı neyse nasılsa öyle olsun sağsalim kavuşalım inşallahh...

evet annem hala ısrarcı c.tesi doktora birlikte gittik doktor doğum için son gün 13 kasım dio annemde dioki 8 kasımda olabilir dimi hiç sesimi çıkartmadım 13 kasımda tam 40 hafta doluyo çevremde herkes 37-38 de alırlar bebeği sezeryan olucaksan diyolar sancının gelmesini beklemezler diyolar yani annemde ne kadar isterse istesin eğer bu şekilde olursa ekimin son haftası gözüküyo bize doğum Rabbim hayırlı olanı versin inşallah

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için dualarınız için bu arada bişey daha sorayım bugün sağlıkocağında tetanoz aşısı yapacaklar galiba sizler yaptırdınız mı zararlı diyenler de varış merak ettim

tetenoz tamamen bizim sağlımızla alakalı doğumda bi sıkıntı ile karşılaşmayalım diye
tetenozla ilgili bilmiyorum ama genel bi grup var aşıya karşılar zararlı olduğunu düşünüyorlar ben iki doz oldum bilmiyorum nasıldır zararı

kızlar sayfalar nasılda ilerlemiş öyle eski nesemize kavuşmusuz ben dışarı çıktıydım kaçırmışım sizi
maşallah maşallahhh :nazar::nazar::nazar:

ben yaptırdım canım. bizim için gerekli. doğum esnasında kullanılan bıçak vs. gibi şeylerden kapılabilecek mikroba karşı bebeği ve anneyi koruyo.
banyo yapıp da aşıya git canım, 2 gün banyo yapılmıyor aşıdan sonra.

tetenoz tamamen bizim sağlımızla alakalı doğumda bi sıkıntı ile karşılaşmayalım diye
tetenozla ilgili bilmiyorum ama genel bi grup var aşıya karşılar zararlı olduğunu düşünüyorlar ben iki doz oldum bilmiyorum nasıldır zararı

ben 17 18 haftalar arsındayım bana bugüne gün vediler.Erken değilmi ya kaçınca haftalarda yapılıyor bu aşı kesin tarihi yok mu

aminnnn bitanem sağlıcakla alalım inşallah kucağımıza :nazar::nazar::nazar:

bende şimdi o panikteyim sezeryana alıştırmaya çalışıyorum kendimi c.tesiden beri bi tuhaf o konuda içim hayırlısı neyse nasılsa öyle olsun sağsalim kavuşalım inşallahh...

evet annem hala ısrarcı c.tesi doktora birlikte gittik doktor doğum için son gün 13 kasım dio annemde dioki 8 kasımda olabilir dimi hiç sesimi çıkartmadım 13 kasımda tam 40 hafta doluyo çevremde herkes 37-38 de alırlar bebeği sezeryan olucaksan diyolar sancının gelmesini beklemezler diyolar yani annemde ne kadar isterse istesin eğer bu şekilde olursa ekimin son haftası gözüküyo bize doğum Rabbim hayırlı olanı versin inşallah

sezeryanı epidural ol bence bebeğinin ilk çıkışını ilk ağlamasını duyarsın. hemen yanacığına dayıyolar bebeişi yanına getirip :5: ay gözlerim dolu dolu oldu:49:
evet canım sezeryanda erken alınıyo 40 hafta riskine girmiyolar. ama 37 de erken bence. süt sorunu yaşnıyo sonra. 38 en ideali.:34:

sorma bebeğim bende eşimin peşine sahurda dolanıyorum gerçi kalkma diyo ama ben gece en az 4 kere uyanıyorum kalkıyorum belkim ramazandan sonra düzeliriz şimdi ister istemez sahura da endeksliyorum kendimi o yüzden uyanıyorum en azından 2 ye falan düşer belki uyanmalarımız yani inşallahhh :9::9:

Kız 2 ayım kaldı diyon şafak iki hanelere düştü doktorum sezeryan dedi bana eğer öyle olursa ekim sonu kasım bası alırlar dio herkez normal sancının gelmesini beklemezler diolar anammmm kurban bayramının peşine doğurucam galiba benide bi heyecan sardıki sorma gitsin :52::52::52::52::52::52:

aynen canım ben yemek falan hazırlamıyorum eşim kayganamlarla yiyo ama ben ondan önce gözler dört oluyo arada wc nöbeti , birde namaza kalkıyom bende de oluyo 3-4 bakalım belki düzene girer ramazan sonra ,
bende doğumdan 5 hafta önce izne ayrılcam planım o erken gelirsede gelsinler, zaten doğsada sevsem moduna geçmek üzereyim sabırsızlanıyom :52::52::52::52:

dün sonuçları aldım sonuç poitif :artmış down sendromu riski dünyam başıma yıkıldı o an. Ağlamaya başladım doktora gösterdik amniyosentez dedi.aksi gibi amniyosentez yapacak doktor bayram tatiline çıkmış bile:43: 12 ağustosa gün verdi ben nasıl bekleyeceğim .. Bu test kesin down sendromu demek değil dedi doktor moral vermeye çalıştı eşim de aynı desteek olmaya çalışıyor. Ailelerimize de söyleyemedik test sonucu çıkmamış dedik söyleyemem böyle bişeyi kimse bilmeyecek amniyosentezi .

Ne olur kimseye söyleyemedğimiz için dua istyemiyorum...

tatlım ne desem için rahatlamaz ennelik buymuş tatmaya başlayınca anladık işte ama öncelikle rabbim sabır versin bekleyeceğin test günü için hiçte moralini düşürme içini ferah tut , benim teyzemde hamile onun hem ikilisi hem 4 lüsü sorunlu çıktı ama amniyosentezinde hiç bişey çıkmadı , zaten bence testler o kadar güvenli değil birincisi standartları yüzünden ikinciside öyle şeyler yaşanıyo ki olumsuz konuşuluyo sapa sağlam, hiç bir şey yok deniyo rabbim kimseye yaşatmasın ama sıkıntılı oluyo , rabbim kaldıramayacağımız yük vermesin inşallah , ayrıca ben sadece 2 li testi yaptırdım diğerlerini yaptırmadım doktorum eğer aldırmayı düşünmüyorsan hiç yapmayalım bu sadece belli başlı down u kastetti galiba o tür sıkıntıları gösteriyo % 100 bir sonuç değil başka bişeylede doğabilir dedi yani bize de garanti vermiyo kimse, bizde rabbime emanetiz inşallah seninde sonucun iyi gelir bir oh çekersin :16::16::16::16:

kızlar bi şey sorcam size. ben park yatak alıcam.
hani şu yan ve baş korumalı uyku setlari var ya, onlar sadece beşikler için mi yoksa park yataklara da oluyolar mı. bi internet sitesinde tam istediğim gibi buldum da. orda beşik ve park yatak diye ayırmışlar. ama benim bğendiğim model beşik için. alsam park yatakta da kullanabilir miyim.

kızlar bi şey sorcam size. Ben park yatak alıcam.
Hani şu yan ve baş korumalı uyku setlari var ya, onlar sadece beşikler için mi yoksa park yataklara da oluyolar mı. Bi internet sitesinde tam istediğim gibi buldum da. Orda beşik ve park yatak diye ayırmışlar. Ama benim bğendiğim model beşik için. Alsam park yatakta da kullanabilir miyim.

canım ben park yatak uyku seti diye bakıyorum beşiklerin ebatları farklı olabiliyo diye biliyorum , ayrıca alıp almamakta kararsızım ama alırsam ben korumalıklı almıycam açıkçası 90-110 arası değişiyo korumasız olanlar ....

sezeryanı epidural ol bence bebeğinin ilk çıkışını ilk ağlamasını duyarsın. hemen yanacığına dayıyolar bebeişi yanına getirip :5: ay gözlerim dolu dolu oldu:49:
evet canım sezeryanda erken alınıyo 40 hafta riskine girmiyolar. ama 37 de erken bence. süt sorunu yaşnıyo sonra. 38 en ideali.:34:

evet bende öyle düşünüyorum görmek istiyorum meleğimi hemen Allahım nasip etsin sağlıcakla inşallah kuzum banada 37 erken geliyo bakalım doktor ne zamana diyecek bu durumda ben diyorum ya kurban bayramından sonraki hafta yani ekim sonu ek geç kasımın 1 veya 2 si kvauşurum oğluşumaaa

aynen canım ben yemek falan hazırlamıyorum eşim kayganamlarla yiyo ama ben ondan önce gözler dört oluyo arada wc nöbeti , birde namaza kalkıyom bende de oluyo 3-4 bakalım belki düzene girer ramazan sonra ,
bende doğumdan 5 hafta önce izne ayrılcam planım o erken gelirsede gelsinler, zaten doğsada sevsem moduna geçmek üzereyim sabırsızlanıyom :52::52::52::52:

tatlım ne desem için rahatlamaz ennelik buymuş tatmaya başlayınca anladık işte ama öncelikle rabbim sabır versin bekleyeceğin test günü için hiçte moralini düşürme içini ferah tut , benim teyzemde hamile onun hem ikilisi hem 4 lüsü sorunlu çıktı ama amniyosentezinde hiç bişey çıkmadı , zaten bence testler o kadar güvenli değil birincisi standartları yüzünden ikinciside öyle şeyler yaşanıyo ki olumsuz konuşuluyo sapa sağlam, hiç bir şey yok deniyo rabbim kimseye yaşatmasın ama sıkıntılı oluyo , rabbim kaldıramayacağımız yük vermesin inşallah , ayrıca ben sadece 2 li testi yaptırdım diğerlerini yaptırmadım doktorum eğer aldırmayı düşünmüyorsan hiç yapmayalım bu sadece belli başlı down u kastetti galiba o tür sıkıntıları gösteriyo % 100 bir sonuç değil başka bişeylede doğabilir dedi yani bize de garanti vermiyo kimse, bizde rabbime emanetiz inşallah seninde sonucun iyi gelir bir oh çekersin :16::16::16::16:

ay evet geri sayım basladı ya nasılda içim içime sığmıyo ben kurbanda ayrılırım izne diyodum bakalım ne olacak :31::31::31:

hani şu yan ve baş korumalı uyku setlari var ya, onlar sadece beşikler için mi yoksa park yataklara da oluyolar mı. bi internet sitesinde tam istediğim gibi buldum da. orda beşik ve park yatak diye ayırmışlar. ama benim bğendiğim model beşik için. alsam park yatakta da kullanabilir miyim.

canım onlar ayrı ayrı diye biliyorum ölçüleri farklı sanırım o yüzden

tam bilimiorum ama şöyle bişi olabilir benim beşiğin yan korumalarının bağlama ipi beşiğin ortasında park yatak olsa ortada nereye bağlayacaksın onun kenarlarda olan demirlere bağlanması lazım

evet bende öyle düşünüyorum görmek istiyorum meleğimi hemen Allahım nasip etsin sağlıcakla inşallah kuzum banada 37 erken geliyo bakalım doktor ne zamana diyecek bu durumda ben diyorum ya kurban bayramından sonraki hafta yani ekim sonu ek geç kasımın 1 veya 2 si kvauşurum oğluşumaaa

ay evet geri sayım basladı ya nasılda içim içime sığmıyo ben kurbanda ayrılırım izne diyodum bakalım ne olacak :31::31::31:

canım onlar ayrı ayrı diye biliyorum ölçüleri farklı sanırım o yüzden

kurban senin 37inci haftan mı oluyor canımcımmm benim kurbanda çok az kalmış olacak eli kulağında beklicezz

tubişş kız ben o dediğin uyku setlerinin beşik ve park yatak için ayrı ayrı olduğunu hiç bilmiyordum :44::44::44: Ben yan korumalı vs olandan aldım uyku setini ama hiç denemedim de neresinden bağlayacam filan hiç bakmadım da :53::53: ARtık annemlere gidince bakacazz anneme diyim de yıkamasın bari olmadı iade ederim ..:44::44::44:

Back