- 25 Ekim 2024
- 56
- 11
- 31
genetik sorun yoksa pıhtılaşma için kan sulandırıcı önermedi mi doktor ? Belki kan sulandırıcı kullansan düşmez bebeğin.Merhabalar konuyla şöyle ilgili olan bişi sormak istiyorum benim 2 gebelik kaybım var biri kromozom bozukluğu 12 haftada sonraki de kalp durması sonucu , doktorum bana tüp bebek yapmamı önerdi doğurganlığım var fakat pıhtılaşma da çıktı son kayıptan sonra test yaptık genetik vs sorun çıkmadı , kafam çok karışık doktor bir kere daha deneyebilirsin tekrar sorun olursa kesin tüp bebek dedi
yada şubat ayında tüp bebek ile genleri eleyip transfer yaparız dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tüp bebek süreci nasıl zor mu siz olsanız ne yapardınız.
Bende ve eşimde yok , ilk gebeliğimde genetik problem çıktı herhangi bi test yaptırmadı o zaman dr olabilir dedi. 2. Gebelikte kalbi durunca detaylı girdik ve bende pıhtılaşma çıktı. Ama işte dr risk atmayalım tüp bebek yapalım yada yine dene olmazsa kesin tüp bebek. 2. Gebeliğin kalp durması sonucu oldu ama sebebi genetik miydi pıhtılaşma mıydı bilmiyoruz baktırmadım. Biz tedavi olurız diye düşündüm.genetik sorun yoksa pıhtılaşma için kan sulandırıcı önermedi mi doktor ? Belki kan sulandırıcı kullansan düşmez bebeğin.
Hormonlardan sanırım çok gerginim ve canım çok sıkılıyor elimde değilKuzum hormon aldın çok fazla çok normal böyle bir ruh hali içinde olman. Ama biraz toparlan, ilk olumsuzlukta kendini bu kadar bırakma
Çok üzüldümHormonlardan sanırım çok gerginim ve canım çok sıkılıyor elimde değilçok üzüldüm bende üç hafta önce negatif sonuç aldım üç haftadır sanki bir boşlukta gibiyim
İlk gün negatife de pozitif e de hazırlamıştım kendimi ama şuan büyük bir burukluk var sanki içimde. Bilmiyorum hormonlardan mı veya beklentiye girdiğimden mi çok üzgünümÇok üzüldümdilerim Rabbim en kısa zamanda kucağını sağlıklı hayırlı güzel evlatlarla doldursun seni çok iyi anlıyorum bende üç hafta önce negatif sonuç aldım halen üzüntüm oluyor ister istemez elde değil tek dileğim Rabbim gönlümüze kalbimize ferahlık versin inşallah öyle güzel günler görelim ki bugünleri hiç hatırlamayalım inşallah bir daha ki tedavimizde altın embriyomuza kavuşuruz Allah’ın izniyle herşeyin sağlıklısı hayırlısı güzeli olsun herşeyden önce sağlıklı güzel gebelikler geçirmek dileğiyle
Canım benim sağlıklı olsun keşke demeyeceğin bir evlat olsun zamanında olsun vakti varmış öyle düşün kendini toparlamaya çalış yürüyüş yap beslenmeni değiştir bedenini hazırla dua et inancını kaybetme Allah kucağını boş bırakmasın canım biraz sakinleş kalbini ferahlatİlk gün negatife de pozitif e de hazırlamıştım kendimi ama şuan büyük bir burukluk var sanki içimde. Bilmiyorum hormonlardan mı veya beklentiye girdiğimden mi çok üzgünüm
Sanki birşeyleri eksik ve yetersiz yapmışım gibi bir his var içimde vicdan yapıyorum belkide bilmiyorum. Acaba üniversite hastanesi olmasa mıydı başka bir merkez daha mı iyi olurdu il dışına mi cikmaliydim diye kafamda deli sorular varCanım benim sağlıklı olsun keşke demeyeceğin bir evlat olsun zamanında olsun vakti varmış öyle düşün kendini toparlamaya çalış yürüyüş yap beslenmeni değiştir bedenini hazırla dua et inancını kaybetme Allah kucağını boş bırakmasın canım biraz sakinleş kalbini ferahlat
Kuzucum zaten sıkma kendini bırak yaşaman gereken duyguları yaşa insanız biz her şey bizim için bugün üzül ağla kendini bastırma ki yarın başka şekilde çıkmasın bu stresin şimdi bu duyguları yaşaki bittiğinde yeni serüvene çok güçlü bir şekilde hazır olHormonlardan sanırım çok gerginim ve canım çok sıkılıyor elimde değil
Bu sürece yeniden başlamak çok zor geliyor banaKuzucum zaten sıkma kendini bırak yaşaman gereken duyguları yaşa insanız biz her şey bizim için bugün üzül ağla kendini bastırma ki yarın başka şekilde çıkmasın bu stresin şimdi bu duyguları yaşaki bittiğinde yeni serüvene çok güçlü bir şekilde hazır ol
Bunları düşünmenin faydası yok ki. Daha yaşın genç, ilk denemende olumsuz sonuç almış olman her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Eğer kafanda en ufak bir acaba varsa başka bir merkezle görüş, fikir al. Nasıl bir tedavi uygulayacaklarını sor ve biraz daha araştır. Ona göre eşinle beraber karar verirsiniz ne yapacağınıza. Şimdi böyle üzülmek sana uzun vadede iyi gelmeyecek. Hep aklında kalacak, neden böyle oldu, keşke şöyle yapsaydım demekten kendine odaklanayamacaksın. Oysa ki bu süreçte en önemli şey ruh hali. Sadece tedavi sürecinde değil tedavi öncesinde de kendine ve olacağına inanman gerekiyor, kendini şartlandırmadan. Bak iki gün önce kanamam oldu, düşük yapıyorum sandım. Anladım ki doğurana kadar bu işin garantisi yok. Tutunmamış bir embriyo için kendini bu kadar yıpratırsan, Allah korusun yarın bir gün düşük yaparsan ne yapacaksın? Ya da en basitinden benim gibi bir kanaman olursa nasıl sakin kalacaksın? Olmaz böyle canım lütfen toparlan kendine gel. Sağlıklı olduğuna ve tekrardan bu sürece girebilecek bir bedenin olduğuna şükret. Dua et ve tevekkül etSanki birşeyleri eksik ve yetersiz yapmışım gibi bir his var içimde vicdan yapıyorum belkide bilmiyorum. Acaba üniversite hastanesi olmasa mıydı başka bir merkez daha mı iyi olurdu il dışına mi cikmaliydim diye kafamda deli sorular var
Kesinlikle zaten bir an önce olsun bitsin diye düşünme psikolojik olarak hazır olduğun an tekrar başla inan zaman iyi gelicektir biz aceleci davransakta her şeyin bir zamanı var buna inanmak lazım canım biz isteyince değil rabbim istediginde oluyorBu sürece yeniden başlamak çok zor geliyor banabelki biraz zaman iyi gelebilir
Evet ama kafam çok karıştı bugün hormonlardan olabilir de duygusal ve gerginim. Sürecim güzeldi ama sonucu olumsuz oldu herkes iyi sonuç bekliyordu herşey mükemmeldi neden olmadıBunları düşünmenin faydası yok ki. Daha yaşın genç, ilk denemende olumsuz sonuç almış olman her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Eğer kafanda en ufak bir acaba varsa başka bir merkezle görüş, fikir al. Nasıl bir tedavi uygulayacaklarını sor ve biraz daha araştır. Ona göre eşinle beraber karar verirsiniz ne yapacağınıza. Şimdi böyle üzülmek sana uzun vadede iyi gelmeyecek. Hep aklında kalacak, neden böyle oldu, keşke şöyle yapsaydım demekten kendine odaklanayamacaksın. Oysa ki bu süreçte en önemli şey ruh hali. Sadece tedavi sürecinde değil tedavi öncesinde de kendine ve olacağına inanman gerekiyor, kendini şartlandırmadan. Bak iki gün önce kanamam oldu, düşük yapıyorum sandım. Anladım ki doğurana kadar bu işin garantisi yok. Tutunmamış bir embriyo için kendini bu kadar yıpratırsan, Allah korusun yarın bir gün düşük yaparsan ne yapacaksın? Ya da en basitinden benim gibi bir kanaman olursa nasıl sakin kalacaksın? Olmaz böyle canım lütfen toparlan kendine gel. Sağlıklı olduğuna ve tekrardan bu sürece girebilecek bir bedenin olduğuna şükret. Dua et ve tevekkül et
Bende lekelenme şeklinde olmuştu yerleşme kanamasıymış. Ne renk bir kanama, kıvamı nasıl?Ya kızlad peki ben gibi transferden sonra 12.gün gelmeden kanaması olan oldu mu yani regl olan var mı
Canım senin ilk çocuk mu olacak hayırlısıyla benim tedavim 210 bin tuttu ben de İzmirdeyimHerkesin 11. gün kan testi benim doktor 13 gün sonra dedi acaba 3. gün embriyosu diye mi daha erken çıkmaz mı kanda da olsa, kafamda deli sorular..
dediğim gibi bunları düşünmenin sana bir yararı yok canımEvet ama kafam çok karıştı bugün hormonlardan olabilir de duygusal ve gerginim. Sürecim güzeldi ama sonucu olumsuz oldu herkes iyi sonuç bekliyordu herşey mükemmeldi neden olmadıkendimi sonraki sürece nasıl hazırlamaliyim bilmiyorum. Şimdilik bişey yapmıyorum ama ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum doktorumla da henüz konuşamadik eşim detaylı görüşecek. Evet tabi düşük erken doğum vs Allah muhafaza daha zordur. Ya birde niye bilmiyorum ama çok afedersiniz vajinamda farklılıklar hissettim bugün hormonlardan mı işlemden mi bilmiyorum. Hafif lekelenmem de var muhtemelen progestani bıraktım diye
Kırmızı şuan hızlı akmıyor ama ilaçlardan herhalde yerleşme falan değildir dün test yapmıştım negatifti bugünde kanamam başladı doktor coraspirini kesti diğer ilaçlara devam yarında beta yaptır dedi ama regl yani zaten perşembe günü normalde günümdü olacaktım erken oldumBende lekelenme şeklinde olmuştu yerleşme kanamasıymış. Ne renk bir kanama, kıvamı nasıl?
Evet canım inşallah. Şükrediyorum bir yandan sürecim cok sıkıntılı geçmedi elhamdülillah problem yaşamadık. Nasip yokmuş demek ki insan İlla ki üzülüyor. Teşekkür ederimdediğim gibi bunları düşünmenin sana bir yararı yok canımdoktorla detaylı görüşsün eşin. Sonra aldığınız cevaba göre bir sonraki tedaviyi planlarsınız.
Vücudunda farklılıklar olması çok normal sonuçta uzun süredir hormon alıyorsun ve hiç ara vermeden transfer oldun. Bir süre sonra toparlar kendine gelirsin. Lekelenme de herhalde regl olacağın içindirmuhtemelen rahatlatır seni.