Gebeliğe Hazırlık ARALIK 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Her yaş için eminim aynı stres ama lütfen 22 yaş için endişe etme ve çok sabırlı ol

O kadar uygun bir yaş ki o gelene kadar bir sürü şey yapabilirsin hayatında hiç takılma bile
Ah ahh keşke stres etme demeyle kendimi durdurma şansım olsa. Yok yani ben bişeyi düşünmeyi istemesemde düşünen bi insanım beynimin içi sürekli çalışır hiç susmaz malesef. Ama inanıyorum çok dua ediyorum hergün ediyorum. Allah ona el açıp dua eden kulunu geri çevirmez biliyorum

Kuzu histeroskopi yaptın mı? Kürtaj sonrası yapışıklıklar çok oluyormuş.. Beklerken onu da yap gitsin 10 dk bi operasyon

Beni anlattın sanki suan..
Oyle iyi anlıyorum ki ..
O içine düştüğün boşluktan çıkmamanin ne demek olduğunu, herkes normal yasarken senin içinden nasil fırtınaların koptugunun..
Hele onu goz gore gore kaybederken bedenin orda da sanki ruhun cok yukarılardan seyrediyor olup biteni..
Malesef ben de yaşadım kalbi de durmamisti önceki akşam xok iyi olan bebegim ertesi gün düştü.. Ve ben sadece öylece baktım..
Hani çığlıklarinla yeri göğü inletmek istersin de o gittiği için anlamı olmaz sadece susarsın kendini herkese kapatırsın ya oyle iste..
Ve sonrasında herkes değişik senaryolar daha kotu şeyler yaşayanları anlatır da yine de aslında seni anlayamaz .. malesef biliyorum bu duyguyu sarılıyorum içten sana hem bana hem sana ilac olsun diye..
Malesef arkadaşım kucağımıza bir başka bebeğimizi alınca diner bu boşluk biraz ama asla unutulmaz artik

Bakıyorum canım, son iki aydır progesteron güzel geliyor benim. İki tane doğal çatladı zaten bu ay

Benim ki bence de stres biraz eminim çünkü en son haşimato vs detaylı testleri de yaptırdım tertemiz geldi biliyor musun Şükür.

Benim bebiş altın vurulu bekliyor yarın yaparım belki bu akşam nişan gelmezse çünkü yarın bat günüm
Saldırabilirsin bana yahu iyi olur problem yok

Tabi ki zaten o süreç sizin aklınıza girdi mi ihtimal bile yok bana kalırsa asla çıkmıyor ama çok gençsiniz
Ofis histereskopi yaptırabilirsiniz aklınızda olsun

Kuzu histeroskopi yaptın mı? Kürtaj sonrası yapışıklıklar çok oluyormuş.. Beklerken onu da yap gitsin 10 dk bi operasyon
Her gittiğim doktor yapılması gereken herşeyi yaptı şuanki doktorumda artık en son çare aşılama diyor. Şuan doktorum yurtdışına gidecek 2 ay o 2 lık süreç içerisinde doğal olmasını istiyorum. Farklı farklı şeyler denemek istiyorum.

Benimde bu sabah yaptığım kaset test böyle laboquick marka sanırım
Hay maşallah hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla devam etsin inşallah
- Janna - artık efekte bile gerek kalmadan belli, ne zaman gideceksin doktora? :) gerçi daha bat geçmemiş kese falan gözükmez sabredebilirsen bekle, darısı başımıza
ejce sen de benim kafadasın, test yaptık da noldu sağlıklı olmayınca olmuyor

Ne zaman şimdi 30. Günün?
Canım merhaba, ben de geçtiğimiz Mayıs ayında kalp durması sonucu 9 haftalık kürtaj oldum. Kan pıhtılaşması sebebiyle demişsin hangi değerinde bir problem var bilmiyorum ama benim de bir gen homozigot. Biz bebeği incelemeye gönderdik ve yaşamla bağdaşmayan bir trizomi testi edildi, genetik testlerimiz temiz. Pıhtılaşma yanında belki bebekten kaynaklı bir sorun da olabilir ama bunların tekrarlama olasılığı çok düşük İçin rahat olsun, sağlıklı gebelikler nasip olsun her birimize

Ben sadece ilk kürtajdn çıkınca narkozluyken ağlamışım. Onun haricinde annemde kaldım zaten 5 gün bırakmak istemedi. Ağlayamadım ben sürekli birileri geliyodu geçmiş olsun demeye. Konuşuyolar konuşuyolar kafam almıyo. Beynimin içi öyle bişe ki bomboş gibi düşünme yetim bi süreliğine gitmişti. 1 Hafta kadar eşimle göz göze gelemedik. O bana bakamadı ben ona ama hem sımsıkıydık. Birimizden biri gözümüzün içine baksa ikimizde ağlardık biliyorum ama yapamadık. Eşim eve gelip bebek için aldığımız biberonlara bakıp ağlamış beni aradı gözleri kıpkırmızı. Öyle görünce bende ağladım. Başka şekil ağlayamadım. Şuanda arada bi bebeğime aldığım şeyleri veya ultrason fotoğraflarını çıkarıp bakıyorum öyle dalıyorum gözlerim doluyo. Belki o zaman bağıra bağıra ağlasaydım geçerdi.

Aminnn
Şimdi ben eşime nezaman demem lazım peki hamileyim diye yada nekadar süre sonra hamileyim denir ki bilemedim

Evet ben tamam bitirdim riski zamani diye düşündüğüm 12. Hafta da düşürdüm.. korkutmak için söylemiyorum lütfen ağır kaldırmayın dinlenin bol bol stres yapmayin
Doğru canım çok haklısın yok korkmadım da bunlar hep bizim için olucak olan olacak biz dikkat edeceğiz elimizden geldiğince rabbim korusun evlatlarımızı da.sizede hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah sağolun.

Başın sağolsun canım

Şuan hamile kalsam en geç 6 haftalık olana kadar iğnelere başlamam gerekiyormuş normalde kan pıhtılaşmasından dolayı en fazla 10. haftaya kadar yaşardı dedi. Başka problemler de var inan o kadar doktora gittim ki her biri ayrı bişey söyleyince artık kafam doluyo. Tek sebep hepsinin ortak söylediği şey pıhtılaşma dediler kordon tıkanmı kan pıhtılaşmasından dolayı ve beslenemediği için kalbi durmuş.

Ah, tatlım
Seninle yazıştığım gün bana dün gibi geliyor, uzun bekleyişin meyvesi ne çabuk 3. Aya girdin, maşallah sana
Çok şükür canim valla bende anlamadım çok şükür büyüyor Allahımin izniyle yarın randevum var inşallah güzel geçer bakalım senide takipdeyim bugün adet gunun çok yazmıyorum diye farkinda değilim sanma sakın progesteron da güzel çıkmış inşallah rabbim nasip etmisdir

Kan pıhtılaşması sorunu plt yüksekliği mi vardo
Bende de yıllardır yüksektr buay doktorsa gitmeyi düşünüyordum etkiler mi ki

Kan pıhtılaşması sorunu plt yüksekliği mi vardo
Bende de yıllardır yüksektr buay doktorsa gitmeyi düşünüyordum etkiler mi ki
Gebelikte büyük problem oluyo eğer normaldede sende olan bi durumsa hamilelikte daha zor olur o yüzden iğne kullanman gerekebilir. Doktoruna söyle bunu. Tahlillerini yaptırsın.

Canım çarşamba günü bidaha kan vericem sonra sonuca göre bidaha ister büyük ihtimalle 2-3 gün arayla. Kese şuan gözükmez daha cok var ona
Sen test yaptın mı?

Anladım canım, gerçekten öyle ben de kürtajdan sonra doktorumu değiştirdim ve çok pişman olup 2. Kürtajdan sonra tekrar ona döndüm. O sürecini daha iyi biliyor ve artık yumurta takibi ve iğne gibi süreçlere başladık..

Seni tanımayan bir doktor ise sanki geçen zamanı çöp görüp sürece sıfırdan başlıyor ve yaşadıklarımızdan dolayı bizim tahammül eşiğimiz çok düşük bunu anlamıyor. Güvendiğin tek bir doktor ile bu yola devam etmek önemli. Yaşından dolayı sana da bekle diyebilir doktorlar ama ben seni iyi anlıyorum, annelik isteği insanın içine bir kere düştü mü gitmiyor. Ben de 28 yaşımdayım ama en azından üzerime düşen şeyleri yapıp o şekilde beklemek istiyorum.

Gebelikte büyük problem oluyo eğer normaldede sende olan bi durumsa hamilelikte daha zor olur o yüzden iğne kullanman gerekebilir. Doktoruna söyle bunu. Tahlillerini yaptırsın.
Hadi ya hoş zamanında. Dahileyici yükseklik ciddi anlam ifade etmiyor demişti.yuksekte bu normal sınırın 100-200 üstü ama kadın dogumcuya dedik mi bilemedim plt yuksekligini. Beta değeri daha yükselirse gidince söylerim ozaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…