Almanca için önümde uzun bi yol var zaten . Eşim az çok biliyor alt yapısı var geliştirmeye başladı gidene kadar ilerletmiş olur . Yani bunları düşünmediğimizi düşünmeniz çok saçma . Bebeği ne yapıcam derken ben nereye o oraya . Yani bakımı falanda bırakın onu da ben düşüneyim .Orda dil okuluna gidicek heralde ama bebeği napacak orasını anlamadım
Almanca için önümde uzun bi yol var zaten . Eşim az çok biliyor alt yapısı var geliştirmeye başladı gidene kadar ilerletmiş olur . Yani bunları düşünmediğimizi düşünmeniz çok saçma . Bebeği ne yapıcam derken ben nereye o oraya . Yani bakımı falanda bırakın onu da ben düşüneyim .
Almanya mı Karadağ mı sizce ben sadece bnu soruyorum
Bence BollywoodAlmanca için önümde uzun bi yol var zaten . Eşim az çok biliyor alt yapısı var geliştirmeye başladı gidene kadar ilerletmiş olur . Yani bunları düşünmediğimizi düşünmeniz çok saçma . Bebeği ne yapıcam derken ben nereye o oraya . Yani bakımı falanda bırakın onu da ben düşüneyim .
Almanya mı Karadağ mı sizce ben sadece bnu soruyorum
Hem Almanya’da dil okuluna gittim hem Fransa’da, hiç çocukla gideni görmemiştim siz ilk olucaksınız heraldeAlmanca için önümde uzun bi yol var zaten . Eşim az çok biliyor alt yapısı var geliştirmeye başladı gidene kadar ilerletmiş olur . Yani bunları düşünmediğimizi düşünmeniz çok saçma . Bebeği ne yapıcam derken ben nereye o oraya . Yani bakımı falanda bırakın onu da ben düşüneyim .
Almanya mı Karadağ mı sizce ben sadece bnu soruyorum
Evet bundan bahsediyorum. Diğer kişi oturum olmadan başka ülkede ev alamaz kiralayamazsın diye inat ediliyordu çünkü. Zor ama yapılabilir. Zor ama yapılabilir bir şey sonuçtaşunu da net şekilde açıklamak için chatGPT'ye sordum. ilgilenen spoiler'dan bakabilir.
Avrupa:
- Portekiz: Portekiz Golden Visa Programı kapsamında 500.000 Euro tutarında gayrimenkul yatırımı yaparak vatandaşlık almak mümkün.
- İspanya: İspanya Golden Visa Programı ile 500.000 Euro veya üzeri gayrimenkul yatırımı ile oturma izni ve sonrasında vatandaşlık alınabilir.
- Yunanistan: 250.000 Euro değerinde gayrimenkul yatırımı ile oturma izni ve ilerleyen süreçte vatandaşlık elde edilebilir.
- Malta: Malta, 700.000 Euro değerinde gayrimenkul yatırımı ve ek şartlar ile vatandaşlık imkanı sunmaktadır.
- Kıbrıs: Kıbrıs, 2 milyon Euro tutarında gayrimenkul yatırımı ile doğrudan vatandaşlık veren program sunmaktadır (2020'de askıya alındı).
Karayipler:
- Saint Kitts ve Nevis: 200.000 USD veya 400.000 USD değerinde gayrimenkul yatırımı ile vatandaşlık verilmektedir.
- Dominika: 200.000 USD değerinde gayrimenkul yatırımı ile vatandaşlık imkanı sunar.
- Grenada: 220.000 USD veya 350.000 USD değerinde gayrimenkul yatırımı ile vatandaşlık sağlanır.
- Antigua ve Barbuda: 200.000 USD veya 400.000 USD değerinde gayrimenkul yatırımı ile vatandaşlık verilmektedir.
- Saint Lucia: 300.000 USD değerinde gayrimenkul yatırımı ile vatandaşlık elde edilebilir.
Asya:
- Türkiye: 400.000 USD değerinde gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşlığı alınabilir.
- Ürdün: 750.000 USD değerinde gayrimenkul yatırımı ile vatandaşlık verilmektedir.
Diğer Bölgeler:
- Makedonya (Kuzey Makedonya): 400.000 Euro değerinde gayrimenkul yatırımı ile vatandaşlık sağlanır.
- Karadağ (Montenegro): 250.000 Euro yatırım ve ek olarak 100.000 Euro bağış ile vatandaşlık alınabilir.
Fransa’da kirayalamazsın maaş bordrosu olmadan. Bir çok ülkede öyledir benceEvet bundan bahsediyorum. Diğer kişi oturum olmadan başka ülkede ev alamaz kiralayamazsın diye inat ediliyordu çünkü. Zor ama yapılabilir. Zor ama yapılabilir bir şey sonuçta
öğrenci gidince kiralama yapamıyor mu mesela? Benim çevremde bir çok insan var bi şekilde gidip kiralama yapıyorlar. Örneğin oturma izni yok 90 gün kalıyor dönüyor Sonra tekrar gidiyor. Ev alma da Parana bağlı zaten. Ama o kişi ısrarla yok oturum olmadan bir ülkeden ev alamazsın dedi.Fransa’da kirayalamazsın maaş bordrosu olmadan. Bir çok ülkede öyledir bence
Evet bundan bahsediyorum. Diğer kişi oturum olmadan başka ülkede ev alamaz kiralayamazsın diye inat ediliyordu çünkü. Zor ama yapılabilir. Zor ama yapılabilir bir şey sonuçta
Ben de yapılabilen ülkeler var diyorum her ülkenin düzeni kanunu farklıdır sonuçta değil miBenim burada yazdıklarım halen sizin dediğinizi açıklamaz
Bazı ülkelerde oturum ya da vatandaşlığının olmadan yatırım yapamıyorsunuz.
Dil okuluna belki kendim için söylüyorum şartlara göre ben gidebilirim . Eşim burada öğreniyor … Almanya da dil okuluna gideceğim diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum …Hem Almanya’da dil okuluna gittim hem Fransa’da, hiç çocukla gideni görmemiştim siz ilk olucaksınız heralde
Ben de yapılabilen ülkeler var diyorum her ülkenin düzeni kanunu farklıdır sonuçta değil mi
Öğrenci belgeniz ile oturum belgesi alıyorsunuz. Muhtemelen bankada karşılık vs bişey gösteriyorlardır ya da peşin ödüyorlardır kalacakları kadar süreyi, yabancı öğrenciler ne yapıyor bilmem ama arkadaşım iş kurarak ve üstüne 500.000 Euro’yu bankaya teminat bırakarak oturum aldı. Ev vermediler maaş bordrosu olmadığı için. Sonunda 1 yıllık kirayı peşin ödeyip abuk subuk bir yerden ev tuttu. Benim eşim Fransız, ev almadan önce 2 kez ev kiraladık ikisinde de bordrosu incelendiöğrenci gidince kiralama yapamıyor mu mesela? Benim çevremde bir çok insan var bi şekilde gidip kiralama yapıyorlar. Örneğin oturma izni yok 90 gün kalıyor dönüyor Sonra tekrar gidiyor. Ev alma da Parana bağlı zaten. Ama o kişi ısrarla yok oturum olmadan bir ülkeden ev alamazsın dedi.
Uğraşmak istememenize birsey diyemez zaten kimse, getireceksiniz iş bulanacak ev bulana kadar sizde kalacak vs sıkıntı. Almanya çok katı kurallı konu sahibine onu anlatmaya çalışıyoruz.Bir almanci olarak hemen konuya dalim. Yardimci olmak istiyoruz ama genelde olamıyoruz. Kiytirik turist vizesi için bile davetiye çıkartmak zulüm.
Halami (emekli kadin) düğünüme getirtmek istedim. Halam gelene kadar anami ağlattı alman devleti.
Net gelir en az 2900 Euro olmasi gerekli mesela (tek kişilik davetiye için) bu geliri malasef coğu gurbetçi kazanmıyor.
A2 seviye dil bilmeden oturum alamazsınız, belki eş birleşimiyle gidersiniz eşiniz oturum alırsaDil okuluna belki kendim için söylüyorum şartlara göre ben gidebilirim . Eşim burada öğreniyor … Almanya da dil okuluna gideceğim diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum …
Biliyorum ..A2 seviye dil bilmeden oturum alamazsınız, belki eş birleşimiyle gidersiniz eşiniz oturum alırsa
Her ülkenin düzeni farklıdır. Siz kredi mi çekecektiniz? ben bir ara göç etmeyi düşündüğüm için expat sitelerinden çıkmadım ve orada böyle tecrübelerini paylaşan insanlar vardı. Örneğin İranda yaşıyor parası var ama iş bulamıyor ona sponsor olacak. Gidip bir ülkeden ev alıp oturum alıyor. Ülkeye gitmeden destekleyen aracı şirketler bile vardı. Çoğu ülkede emlâk krizi var diye biliyorum zaten kiralık konusunda. Burda yazdığım arkadaşım da kiralık ev bulamadığı için ev aldı üstelik kredi çekip 20 sene sanırım. Kredi ödemem kiradan düşük diyordu bizim ülkemizde böyle olmadığı için şaşırmıştım. Yıllık faiz vs. Ben AB vatandaşıyım benim mesleğim geçerli değil ama sevgilimin geçerli bir mesleği var diş hekimi. Ben gidip onu nişanlı vizesi ile götürecektim ya da o gidecekti. Sonra vazgeçtik. Katar ve Almanya fikrinden döndük bizde.Öğrenci belgeniz ile oturum belgesi alıyorsunuz. Muhtemelen bankada karşılık vs bişey gösteriyorlardır ya da peşin ödüyorlardır kalacakları kadar süreyi, yabancı öğrenciler ne yapıyor bilmem ama arkadaşım iş kurarak ve üstüne 500.000 Euro’yu bankaya teminat bırakarak oturum aldı. Ev vermediler maaş bordrosu olmadığı için. Sonunda 1 yıllık kirayı peşin ödeyip abuk subuk bir yerden ev tuttu. Benim eşim Fransız, ev almadan önce 2 kez ev kiraladık ikisinde de bordrosu incelendi
Neden döndünüz yahu diş hekimi yok, 3 ay diş randevusu bulamadım, şimdi Türkiye’ye geldim burda gidicem. Niye vazgeçtiniz?Her ülkenin düzeni farklıdır. Siz kredi mi çekecektiniz? ben bir ara göç etmeyi düşündüğüm için expat sitelerinden çıkmadım ve orada böyle tecrübelerini paylaşan insanlar vardı. Örneğin İranda yaşıyor parası var ama iş bulamıyor ona sponsor olacak. Gidip bir ülkeden ev alıp oturum alıyor. Ülkeye gitmeden destekleyen aracı şirketler bile vardı. Çoğu ülkede emlâk krizi var diye biliyorum zaten kiralık konusunda. Burda yazdığım arkadaşım da kiralık ev bulamadığı için ev aldı üstelik kredi çekip 20 sene sanırım. Kredi ödemem kiradan düşük diyordu bizim ülkemizde böyle olmadığı için şaşırmıştım. Yıllık faiz vs. Ben AB vatandaşıyım benim mesleğim geçerli değil ama sevgilimin geçerli bir mesleği var diş hekimi. Ben gidip onu nişanlı vizesi ile götürecektim ya da o gidecekti. Sonra vazgeçtik. Katar ve Almanya fikrinden döndük bizde.
Hayır evi kiralamak için ev sahibi maaş bordrosunu istiyor, kimse onsuz evini kiralamaz. 2 kez ev kiraladık, ikisi de aynıydı, bordro yoksa evde yok.Her ülkenin düzeni farklıdır. Siz kredi mi çekecektiniz? ben bir ara göç etmeyi düşündüğüm için expat sitelerinden çıkmadım ve orada böyle tecrübelerini paylaşan insanlar vardı. Örneğin İranda yaşıyor parası var ama iş bulamıyor ona sponsor olacak. Gidip bir ülkeden ev alıp oturum alıyor. Ülkeye gitmeden destekleyen aracı şirketler bile vardı. Çoğu ülkede emlâk krizi var diye biliyorum zaten kiralık konusunda. Burda yazdığım arkadaşım da kiralık ev bulamadığı için ev aldı üstelik kredi çekip 20 sene sanırım. Kredi ödemem kiradan düşük diyordu bizim ülkemizde böyle olmadığı için şaşırmıştım. Yıllık faiz vs. Ben AB vatandaşıyım benim mesleğim geçerli değil ama sevgilimin geçerli bir mesleği var diş hekimi. Ben gidip onu nişanlı vizesi ile götürecektim ya da o gidecekti. Sonra vazgeçtik. Katar ve Almanya fikrinden döndük bizde.
Aileler ve sevdiğimiz insanlardan uzakta kalmak istemedik ve ben gitseydim iş bulamazdım. Bir de Katardaki giyim sorunları hava sorunları. Burda da maaşı iyileşince vazgeçtik. En azından o uzmanlık alana kadar. Bir de evlenmeden bu yola girmemiz benim ailemi rahatsız etti biz de evlendikNeden döndünüz yahu diş hekimi yok, 3 ay diş randevusu bulamadım, şimdi Türkiye’ye geldim burda gidicem. Niye vazgeçtiniz?
Ya şöyle söyleyeyim burada asgari ücret 1500 Euro civarı ve çookn az insan asgari ücret alıyor büyük çoğunluk daha yüksek alıyor. Ev alana kredi imkanları da iyi. Karı koca asgari ücretli bile çalışsa gül gibi geçinir gider. Benzin ulaşım yiyecek içecek çok uygun zaten süt bedavadan biraz pahalı denebilir hatta. Yani siz para istemeyin diyedir. Bir de bu tarz insanlar var burada çok insan minik evde yaşıyor bir kelime Almanca öğrenmemis işi gücü para biriktirmek olnalar da var.. neyin kafasını yaşıyorlar şahsen bilemiyorum.Banada öyle geldi
Benden sana zırnık çıkmaz demenin bir yolu aslında
Gayetde geçiniyordur
Hastanede çalışması geçinemediği anlamına gelmez
Zaten geçinemeyen insan hastanede çalışmaz gider haftada 40 saat çalışacağı, adam gibi maaş alacağı işe girer