Arada kaldım

Duham5335

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2021
320
-185
39
Merhaba, 8 aylık hamileyim kayınvalidem 6 Kasım da geldi.doğum Allah nasip ederse 22 Ocak sezeryan olursa 12 Ocak da..

Kayınvalidem sağolsun yemek yapıyor yapabildiğince de temizlik yapıyor. Sabah kalkınca kahvaltımız hazır ben de masayı fon topluyorum ama iyice ağırlaştım yorgun düşüyorum. Kayınvalidem iyi iyi olmasına da bebek olunca müdahale edecek gibi geliyor .

Geçen 40 gün Tv açmayalım bebeğe radyasyon demeye başladı ben dedim olur mu öyle şey beni strese sokmayın bebeğim de stres olmasın dedim ama sinir olduk cidden çünkü bu ilk değil..

Bir arada 40 gün kimseyi eve almayalım misafir kabul etmeyelim dedi ..Ona da tepki verdim.Bi ara kimse öpmesin flb diyordu bi arada eşimle gece film izliyoruz mısır patlatıp .. iyi değilmiş yemeyin dedi yani her şeye bi uyarısı var..

Yani eğer lohusalıkta böyle yaparsa tersleyebilirim bilmiyorum sizinkiler nasıldı .. nasıl idare ettiniz .. annem de demans hastası ona da yelek örüyor kadın.. iyi biri ewet ama insan eşiyle kalmak istiyor ..

Doğum sonrası 40 günü çıkarıp münasip bi dille söylemek istiyorum yoruldun anne biz artık yapabiliriz senin durmana gerek yok diye ama benden kırılabilir eşime söylesem daha doğru olur..

Siz olsanız ne yaparsınız benim yalnızlığa ihtiyacım var buna kendi annem de dahil ..onu da bir diğer kızına göndereceğim çok istiyor gitmek .. onlarla konuşmuyoruz çok yalnız bırakıldık … şimdi en zor zamanlarda annem benimleydi tam rahat dönemimde göndersem sonra bana gönderdi falan diye laf edecek en azından bu sene değil seneye gider laf vermek istemiyorum ağızlarına ..

Ama çok bunaldım cidden… öyle paylaşmak istedim. Lütfen düzgün insancıl yorumlar yapacaksanız yazın diğerlerini direk engelliyorum zaten zor bir süreç .. boş yorumlara gerek yok ..

Şimdiden teşekkür ederim.

Kadının kendi evi yok mu? Kibarca konuşun kendi evinde kalsın. Bebeğe karı koca bakabilirsiniz, hiç kırkına vs çağırma.

Kadına hem ev işi yaptırıp, hem dediklerine alınmak tutarsız oluyor. 40 gün misafir çağrılmasını istememesi öptürmemeyi düşünmesi pek anormal değil. Kadın haklı. Kendi annen ablan dese büyük ihtimal alınmazsın ama sonuçta bu kadın kan bağın olan birisi değil, el sonuçta.

Yalniz KK tarihinde bir kv bu kadar mi hakli bu kadar mi melek olur ya

Radyasyon olayı abartı ama eve kırk gün misafir istememesi çok olumlu bence.Genel olarak karışmasin istiyorsan doğunca tavrını koy rahatsız olduğunu söyle

Bence güzel bir şekilde söyleyebilirs eşiniz çok yoruldun cok yorduk anne seni hep yanımızdaydn Allah razı olsun bundan sonrasını ben hallerim eksik olma diyebilir siz derseniz sonucta ucu elsiniz gelinsiniz kayınvalideniz art niyet aramasa siz söylediğiniz de olayı başkasına anlatsa seni istememişler dahi derler o yüzden siz bence karışmayın kötü olursa oğlu kötü olur sonra barısırlar ama siz eskisi gibi olamayabilirsiniz

Müdahale ederse kulaklarınızı tıklayın. Bence sonuna kadar yardım etmesine izin verin. İlk bebeğiniz mi bilmiyorum ama doğum sonrası gerçekten zor oluyor. 1 saat deliksiz uyumak, wcye gitmek, duş almak bile imkansız olabiliyor. En azından kv bakarken, dinlenebilirsiniz. Birde lohusalık sürecinde deneyimli birinin yanınızda olması çok iyi.

Evet lohusalıgın başlarında yanınızda destekçiye ihtiyacınız oluyor sezaryense kesinlikle biri olmalı. Ama ben nedense kv nizi sevdim biraz hiç değilse şunu şunu yapmayalım diyor. benimki bütün batıl inançalrı yapıyor bugün gelmiş bu çocugun başını sıkıp bağlayalım dişinin agrısı olmaz atletini getir yırtacagım dişi erken patlasın önünde çekiç vuracagım hızlı yürüsün gibi şeyler söylüyo valla böyle ne kadar abuk sabuk şeyler var yapıyo sürekli ben onu uyarıyorum ve bu yüzden üzlüyoda farkındayım ama sizinki hep iyliğinizi düşünüyo bizimki iyilikte değil ne alaka yani birde bence böyle şeylere inanmam çok büyük günah çocuga uygulanamsıda saçma ama sizinki birazda olsa bilimsel şeyşer görmüş okumuş heralde zaten bebek dogdugund abirdne kör sağır dilsiz gibi oluyo insna tek bebeğe odaklanıyor. Sıkılırsanda gönderirsin lohusaydım kusur abakmayın dersin ilerde nolucak aklıma geldi delirdim dua okuyo ama üflüyo çocuga mesela. Dua okunduktna sonra üflenmez ki hem de hiç hijyenik değil. Bence senin kv bunları yapmaz öpmeyelim felan diyo baksana

Maşallah ne iyi kvden varmıs.Herkes yerinde,düzeninde iyi olsun tabi,gelmis destek oluyor kızı gibi sahiplenmis.Söyledikleri evet suan hamilesiniz sonrasında lohusa olacaksınız size batabilir,batan konularda bazen haksız bazen haklı da olabilirsiniz.Zaten 40 gün normaldir sonrasında kendisi de gitmek isteyebilir.kalacak gibi olursa kırmadan hatta desteginden ötürü överek biraz pohpohlayarak izah ederdim ben olsaydım.Saglıkla gelsin bebis

Söylediği şeyler kötü değil ,hormonlardan mi yanlış anlıyorsunuz ? Neden çağırdıniz kadını ? İşinizi yapsın diye mi ?

Ben anlamıyorum ki hamilelikte yada doğumdan sonra kayınvalidenin gelinin yanında işi ne? Anneniz yok mu?
Mesela hamilesiniz kv yanında ayakları uzatıp tv izlemek yada öğlen kalkma rahatlığı oluyor mu? Doğumdan sonra emzirmek tarzı işler kv yanında rahatlıkla yapılıyor mu

40 çıkmasını beklemeden yollayın. Zaten çok da erken gelmiş nerdeyse iki ay var. 10 15 güne toparlar yollayabilecek seviyeye gelirsiniz maks. Kadın genel olarak da haklı söylediklerinde bu arada.

Her gün kayınvalidenizle ilgili bir konu açmazsanız rahat edemiyorsunuz galiba. Kadının evcil hayvanını dahi yerinden ettiniz, yemek yapıyor ama ocak silmiyor, süpürge açmıyor bile dediniz. Kadıncağız hasta annenize yelek örüyor, daha ne yapacak? 34 haftalık hamileyim büyük temizlik hariç her işimi kendim yapıyorum, onu da kv ve annemden istemek yerine kadın çağırıyorum. Nasıl bu kadar ağırlaştınız anlayamıyorum. Hem çağırıp yardımcı olsun istiyorsunuz hem de hiçbir şeyinize karışmasın istiyorsunuz, e bu nasıl olacak? Benim kv 10 dk mesafede oturuyor hamileyken 1 kase çorba bile istemedim ki bana karışacak hakkı kendinde bulup beni bunaltmasın diye. Hem her işimi görsün hem de sussun, hayatıma karışmasın. Oldu. Bu kadar rahatsız oluyorsanız kalkın kendi işinizi kendiniz görün.

İlk kez mantıklı şeyler söyleyen kayınvalidenin şikayet edildiğini görüyorum. Siz yeni doğum yapmış halinizle misafir ağırlamayı mı tercih ederdiniz? Bebek görme ayağıyla eve bir sürü kişi gelip şapır şupur bebeğinizi mi öpsünler? Kadın bebeği düşünüp eve kimseyi almayalım demiş, bunun nesi kötü? Ha, bu kötü değil ama her şeye karışmasından bıktım diyorsanız göndereceksiniz evine. Her sabah kurulu sofraya kalkmak güzel bir şey ama bedeli var. Ya yardımcı tutar parasını verirsiniz ya da aile üyelerinden biri yapar ama siz bezersiniz, laf da söyleyemezsiniz. Annenizi ablanıza, kayınvalidenizi de evine gönderin. Yardım lazımsa eşiniz yapacak. Tarih yaklaştıkça devamlı iletişim kurarsınız işyerindeyken. Gerekirse saat başı ararsınız birbirinizi ya da mesaj atarsınız.

Ben çözümü eve kimseyi almayarak bulmuştum. Doğum yapacağım sabah ailelerle hastanede buluşmuştuk. Eve de eşim ben ve bebek dönmüştük. Biz yaptıysak biz bakacağız, annem gelsin eşim işe gitsin demedik. Adam izin aldı, altını da değiştirdi gazını da çıkardı hatta uyumayınca arabasında da gezdirdi. Evet bebeğin eşyalarının hazırlanmasında annem çok yardım etti ama günü birlik geldi gitti. İlk torunu, heyecanı hevesi kırılmasın dedim yoksa yardıma gerek yoktu kendim yapabilirdim. 3-4 gün yetecek kadar yemek hazırlayıp buzluğa koymuştuk. İkinci hamileliğimde de kucağımda diğeri olduğu halde kimseyi çağırmadım yardıma falan. Cengaver süper olduğumdan değil, ben sakinlik sessizlik seven biriyim. Annem gelip kalırsa kayınvalide benim başım kel mi, benim de torunum değil mi der, bir de onların rekabetiyle uğraşmaktansa dikiş mikiş kendi işimi kendim hallettim.

Eşinizle yalnız kalmak istiyorsanız neden 2,5 ay önceden kayınvalidenizi çağırdınız ki? Özel bir durumunuz mu var? Riskli gebelik mi? Diğer türlü çok gereksiz çünkü doğumdan 1 hafta önce gelse yeterdi.
Ayrıca kayınvalidenizi takdir ettim gerçekten ilk defa bu düşüncelerde bir kayınvalide gördüm. Şahsen benimki daha ilk haftadan evimi insanla doldurup taşırmak niyetindeydi. Kabul etmiyoruz diye küstü. Sizin hormonlardan biraz kafanız karışmış bence.

Nasıl bu kadar ağırlaştığı ortada değil mi? Doğumdan nerdeyse 3 ay önce işi gücü bırakıp köşesine çekilmiş, geceleri mısır patlatıp film keyifleri yapılmış sürekli. Ağırlaşmak çok doğal bu şartlar altında.

Ben anlamıyorum gerçekten, 1 yıl tüp bebek tedavisi gördüm işten ayrılmak zorunda kaldım ne ağırlaştım ne bir gün şikayet ettim. Kadının kedisini bile evden gönderdi, burada sen nasıl insansın diyen kadınlara da ağza alınmayacak hakaretler etti bu konu sahibi. Bütün gün kçını devirip yatıyor mısır patlatıyor önüne yemek geliyor, annesine bakılıyor bir de kadından şikayet ediyor. Ayrıca hayatımda ilk defa bu kadar mantıklı konuşan bir kv görüyorum, konularına bakarsanız kvnin gelinden kat kat daha kendini geliştirmiş olduğunu görürsünüz. Pes.

Şimdi baktım eski konularına. Korkunç bir insan.
Diyeceğim şu ki inşallah kayınvalidesi eve sonsuza kadar yerleşip bir de kedi alır kendine.

Mantıksız bir insan olduğunuzu diğer konularınızdan biliyordum, bununla iyice emin oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…